Rimsy Odesláno 13. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2007 Bezne automaty mivaji 40 hodin, drahe hodinky maji nekdy az 10 dni. Cim se toho dosahuje? Mensi treni? Jiny mechanismus?
vor Odesláno 13. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2007 Jiný kalibr Jiný kalibr?? To by člověk neřekl .
Rimsy Odesláno 13. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 13. ledna 2007 Aha, tak zahada je vyresena a pritom je to tak proste...
Duke650 Odesláno 14. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2007 Viď ? Po půlnoci během přihazování na ebay člověka napadají geniální myšlenky ale stejně jsem chtěl napsat "jiná liga" a pak už nebyla síla přepisovat to musíme počkat, co k tomu řeknou odborníci, já laik jen s úctou vzhlížím k osobnostem BTW vyhrál jsem to, jsem v očekávání balíku z USA
kubson Odesláno 14. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2007 cos pekneho vyrazil? btw na to nocni drazeni je genialni snip.pl - clovek taky myslim i dost usetri kdyz se nenecha vyhecovat a predem si nastavi svoje maximum
petr here Odesláno 14. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2007 Kopii poptávky na M.S. máš v mailu. Dám vědět, pokud se ozve. OK zatím moc dík...
Rimsy Odesláno 14. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 14. ledna 2007 cos pekneho vyrazil? btw na to nocni drazeni je genialni snip.pl - clovek taky myslim i dost usetri kdyz se nenecha vyhecovat a predem si nastavi svoje maximum Jak funguje ten snip?
rmx Odesláno 14. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2007 K tematu : da se rici ze hodinky s priblizne tydeni rezervou chodu maji o kolecko vic , bezne ( nepocitaje nejake sovetske a svycarske vystrelky) hodinky maji kolecka v poradi perovnik, minutove, mezilehle, vterinove a nakonec krokove kolo, no a vyse zminene, maji jeste vlozene kolo mezi perovnik a minutove kolo. Rozdily jsou v provedeni s centralni nebo mimostrednou sekundovou ruckou. Pero hodinek je samozrejme delsi a silnejsi.
Luk Odesláno 14. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2007 vložením 1 kola přeci změníš směr otáčení. nebo s tím už počítají a obrátí směr otáčení už na pérovníku Jak to je?
mechano Odesláno 14. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2007 vložením 1 kola přeci změníš směr otáčení. nebo s tím už počítají a obrátí směr otáčení už na pérovníku Jak to je? Je to jak jsi to napsal.
Luk Odesláno 14. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2007 Takže obrátí směr otáčení pérovníku. Pak musí dát ještě jedno kolečko aby nezměnili směr pohybu natahování korunky. Takže přeci mají o dvě kolečka více
rmx Odesláno 14. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2007 Mel jsem na mysli jici soukoli, tech kolecek je samozrejme mnohem vice , tak se omlouvam za nepresnost.
Karlos Odesláno 14. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2007 Já zase někde četl, že některé hodinky mají několik pérovníků, které tak násobí rezervu chodu. Je tu na fóru několik profíků, mohu poprosit někoho z nich o podrobnosti?
farářskej Odesláno 14. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2007 Jen pro doplění: třeba Jaeger-LeCoultre Reverso maji běžně osmidenní rezervu...
mechano Odesláno 15. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2007 Já zase někde četl, že některé hodinky mají několik pérovníků, které tak násobí rezervu chodu. Je tu na fóru několik profíků, mohu poprosit někoho z nich o podrobnosti? No tak já si dovolím: jedno z řešení je dva pérovníky které táhnou spolu ( to může mít důvod v požadované placatosti stroje ) tady bývá smysl otáčení řešen přidáním natahovacích kol, pak existují stroje s trochu větším pérovníkem a vloženým kolem (cca 1:8), nebo třeba stroje které mají pérovník o stejném průměru jako stroj a převody "normální" ( to je dost blbé řešení, stroj vyjde vysoký)
Rimsy Odesláno 15. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 15. ledna 2007 Super, diky za fundovane odpovedi k tematu, diky.
D.M.hodinar Odesláno 16. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2007 To Rimsy: pro nazornost doplnim vysvetleni Mechana fotem, takove hodinky jsem nahodou nasel. :/
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se