Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Viď ? Po půlnoci během přihazování na ebay člověka napadají geniální myšlenky :) ale stejně jsem chtěl napsat "jiná liga" a pak už nebyla síla přepisovat to :( musíme počkat, co k tomu řeknou odborníci, já laik jen s úctou vzhlížím k osobnostem :)

BTW vyhrál jsem to, jsem v očekávání balíku z USA

Odesláno
cos pekneho vyrazil? btw na to nocni drazeni je genialni snip.pl - clovek taky myslim i dost usetri kdyz se nenecha vyhecovat a predem si nastavi svoje maximum

Jak funguje ten snip?

Odesláno

K tematu : da se rici ze hodinky s priblizne tydeni rezervou chodu maji o kolecko vic , bezne ( nepocitaje nejake sovetske a svycarske vystrelky) hodinky maji kolecka v poradi perovnik, minutove, mezilehle, vterinove a nakonec krokove kolo, no a vyse zminene, maji jeste vlozene kolo mezi perovnik a minutove kolo. Rozdily jsou v provedeni s centralni nebo mimostrednou sekundovou ruckou. Pero hodinek je samozrejme delsi a silnejsi.

Odesláno

Takže obrátí směr otáčení pérovníku. Pak musí dát ještě jedno kolečko aby nezměnili směr pohybu natahování korunky. Takže přeci mají o dvě kolečka více :)

Odesláno

Já zase někde četl, že některé hodinky mají několik pérovníků, které tak násobí rezervu chodu. Je tu na fóru několik profíků, mohu poprosit někoho z nich o podrobnosti?

Odesláno
Já zase někde četl, že některé hodinky mají několik pérovníků, které tak násobí rezervu chodu. Je tu na fóru několik profíků, mohu poprosit někoho z nich o podrobnosti?

No tak já si dovolím: jedno z řešení je dva pérovníky které táhnou spolu ( to může mít důvod v požadované placatosti stroje ) tady bývá smysl otáčení řešen přidáním natahovacích kol, pak existují stroje s trochu větším pérovníkem a vloženým kolem (cca 1:8), nebo třeba stroje které mají pérovník o stejném průměru jako stroj a převody "normální" ( to je dost blbé řešení, stroj vyjde vysoký)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...