Přejít na obsah

Paypal

Doporučené příspěvky

Ahoj,

tak jsem se taky rozhodl založit si PayPal účet. Zatím na drobný platby, jako je různý obsah atd.

Prošel jsem diskuzi tady i jinde a ještě mám pár dotazů:

- při registraci žádá PP jméno, adresu + telefon. Jak moc je to možné / vhodné neudat správně?

(preferuji v určitých případech (relativně) anonymní platby)

- může být více PP účtů per platební karta nebo jen jeden?

(pokud ne, stačí využít více karet per účet?)

- co se mi vlastně jako kupujícímu účtuje?

(paušál + procento z transakce pro PP, kurzový rozdíl, ale co dál - v mé bance (Fio) se to povede jako klasická transakce kartou na zahraniční e-shopu?)

- má cenu řešit dobíjení PP účtu u drobných transakcí (cca 10 dolarů) nebo je to šumafuk nechat to jít z karty?

- kdybych začal náhodou přes PP vydělávat (prodej obsahu), dá se to nějak jednoduše stáhnout ke mě na účet?

(spíše výhledově, zatím neřeším.)

Předem děkuji za Vaše rady a postřehy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 160
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jméno a další údaje bych raději uváděl skutečné , protože při poslání částky na svůj paypal normálním příkazem k uhradě (bez provázání pp s kartou), musí být jméno, na které je veden paypal stejné jako jméno na které je veden bankovní účet. Dál bych řek, že jako kupujícímu se ti neúčtuje nic navíc, pouze paypal používá o něco horší kurzy než jsou v bankách.

Odkaz ke komentáři

Je fakt lepší hrát fér, protože při dosažení určité částky je nutné Paypal ověřit doklady na jméno. Jinak se už nikdy nedostaneš ke svým prostředkům. Já tam měl zrovna 1100 USD, když mi udělali blokaci a uvolnili ji, až když jsem doložil několik dokladů. A vím, že až dosáhnu další hranici, tak to budu muset absolvovat opět...

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

tak jsem se taky rozhodl založit si PayPal účet. Zatím na drobný platby, jako je různý obsah atd.

Prošel jsem diskuzi tady i jinde a ještě mám pár dotazů:

při registraci žádá PP jméno, adresu + telefon. Jak moc je to možné / vhodné neudat správně?

(preferuji v určitých případech (relativně) anonymní platby)

Údaje jsou ověřovány, editace kontaktu i adresy je ale možná.    

- může být více PP účtů per platební karta nebo jen jeden?

(pokud ne, stačí využít více karet per účet?)

Jeden účet, ale můžeš mít více bankovních účtů i více karet.  

- co se mi vlastně jako kupujícímu účtuje?

(paušál + procento z transakce pro PP, kurzový rozdíl, ale co dál - v mé bance (Fio) se to povede jako klasická transakce kartou na zahraniční e-shopu?)

Záleží jak platíš, tzn. zda máš peníze na PayPal účtu nebo zda platíš přes PayPal kartou a v jakém režimu, tzn. zda platíš za zboží či služby, což je transakce zabezpečená PayPalem a provize jde na úkor prodejce (tomu se připočítává procento z částky), nebo platba jako FF (family and friends), pro Tebe riziková, protože je ze strany PayPal bez záruky a pro prodejce výhodná, protože neplatí žádné procento, které neplatíš ani ty pokud máš peníze na PayPal účtu. Pokud tam peníze nemáš a platíš přes kartu, zaplatíš cca přes 3% z nákupu ty. Můžeš platit částku kurzem Paypal nebo kurzem přes Tvou banku:, jako výchozí je nastavení PayPal, který má obecně horší kurz.       

- má cenu řešit dobíjení PP účtu u drobných transakcí (cca 10 dolarů) nebo je to šumafuk nechat to jít z karty?

Viz výše: při platbě jako FF je výhodnější mít na účtě částku. Při platbě se stahuje nejprve částka z PayPal účtu, pokud je částka vyšší, stáhne se zbytek přes kartu.  

- kdybych začal náhodou přes PP vydělávat (prodej obsahu), dá se to nějak jednoduše stáhnout ke mě na účet?

(spíše výhledově, zatím neřeším.)

Ano, pošleš si normálně peníze do banky. 

Předem děkuji za Vaše rady a postřehy.

Odkaz ke komentáři

Jo to overeni muze byt problem, nevim kolik to je, cca 50 tisic kc.

Pak musis poslat doklady, i kdyz mas vse realny stejne je to dost problematicky.

Penize stahnes jednoduse, proste v ucte das vybrat a stahnou se ti do tve banky.

Neplatis nic jako kupujici, jako prodavajici platis 3,5 %, pokud ti poslou platbu jako Friends and Family tak je to zadara

Konverze neni moc vyhodna, mozna je lepsi si udelat dolarovej/Eur ucet a resit to az u nas, neboi si tam ty prachy nechat a platit z toho kreditu

Odkaz ke komentáři

Jo to overeni muze byt problem, nevim kolik to je, cca 50 tisic kc.

Pak musis poslat doklady, i kdyz mas vse realny stejne je to dost problematicky.

Penize stahnes jednoduse, proste v ucte das vybrat a stahnou se ti do tve banky.

Neplatis nic jako kupujici, jako prodavajici platis 3,5 %, pokud ti poslou platbu jako Friends and Family tak je to zadara

Konverze neni moc vyhodna, mozna je lepsi si udelat dolarovej/Eur ucet a resit to az u nas, neboi si tam ty prachy nechat a platit z toho kreditu

Paypal při výběru nuceně konvertuje do CZK, tedy nejde stáhnout přímo eur/usd na účet bez konverze (alespoň to nikdy nešlo, pokud se to někomu daří, budu rád, když poví jak na to)

Odkaz ke komentáři

No, teď shodou okolností mám k účtu 2 karty, tak si říkám, jestli tedy neudělat 2 účty - jeden v podstatě anonymní, kde by byl obrat pár euro, a pak jeden solidní, na větší akce. Jde to?

Resp. když někomu něco zaplatím, ať už jako FF nebo zabezpečenou transakcí, co vlastně ten člověk vidí? Mě je jedno, co uvidí PayPal, ale spíš by mi vadilo, kdyby každý obchodník, kdo mi co prodal, viděl moje údaje...

Odkaz ke komentáři

Paypal při výběru nuceně konvertuje do CZK, tedy nejde stáhnout přímo eur/usd na účet bez konverze (alespoň to nikdy nešlo, pokud se to někomu daří, budu rád, když poví jak na to)

Při zadávání platby lze vybrat platbu v původní měně a směna je pak v kurzu tvojí banky-před potvrzením odeslat, je na stránce kolonka směnit v kurzu PP,nebo jinak.

Upraveno uživatelem vadim6
Odkaz ke komentáři

Resp. když někomu něco zaplatím, ať už jako FF nebo zabezpečenou transakcí, co vlastně ten člověk vidí? Mě je jedno, co uvidí PayPal, ale spíš by mi vadilo, kdyby každý obchodník, kdo mi co prodal, viděl moje údaje...

Když zaplatíš PP jako za zboží a máš v PP vyplněnou adresu, obchodník vidí tvoji adresu. Adresu můžeš samozřejmě měnit, nebo ji úplně odstranit (ale jak potom obchodník pošle zboží, že). Pokud platíš za službu, adresa se neposílá. 

Odkaz ke komentáři

Já tam mám cca 9 adres po celém světě. Všude, kde mám kamarády, případně post box, abych si mohl nechat posílat zboží i v rámci prodejců, kteří do CZ neodesílají. Adresu libovolně měním a prodejce vidí jen tu, kterou si já vyberu...

Takže ano - můžeš si tam naklikat klidně co jen chceš.

Odkaz ke komentáři

Já mám v PayPal primárně nastaveny USD, ale mám možnost přijímat i britské libry, Eura a CZK. Když mám na kontě Eura a platím aukci, která byla vystavena v Eurech, tak se mi zaplatí z Eurového stavu. Když nemám dost Eur, tak se zaplatí všechna Eura a doplatek se vymění z USD.

Takže nemáš možnost změnit měnu transakce, ale máš moznost to ovlivnit předem - tím, co máš na kontě PayPalu.

Odkaz ke komentáři

Já mám v PayPal primárně nastaveny USD, ale mám možnost přijímat i britské libry, Eura a CZK. Když mám na kontě Eura a platím aukci, která byla vystavena v Eurech, tak se mi zaplatí z Eurového stavu. Když nemám dost Eur, tak se zaplatí všechna Eura a doplatek se vymění z USD.

Takže nemáš možnost změnit měnu transakce, ale máš moznost to ovlivnit předem - tím, co máš na kontě PayPalu.

moj PayPal je viazany na kreditku, pred platbou sa ma spyta ci chcem platit v danej mene alebo v ?

adresy mam tiez viacere

Odkaz ke komentáři

To Vadim6:

Jde změnit i měnu transakce, když se platí PayPalem přímo z Ebay? Mě se to nepodařilo.

Měnu na Ebayi zadává přímo prodejce. Mnoho z nich má ale aukce na různých národních mutacích, takže je možné vyhledat platbu v měně, co by ti vyhovovala. Je fakt, že kurzy měn má PP otřesné a platit v jiné měně, než máš na účtu (v PP), nákup prodražuje.  Pokud však PP peníze stahuje z tvé karty, je to fuk.

Odkaz ke komentáři

Mimochodem, řeší při případných přijmech přes PP nějak daně z příjmu?

Slyšel jsem kdysi nějak, že FÚ spolupracovali s - a teď už nevím s kým - jesli PP, Aukro, eBay... že jako kdo moc prodává / dostává, tak je v jejich hledáčku kvůli daňovým únikům...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...