Vladimír P. Odesláno 6. června 2012 Nahlásit Odesláno 6. června 2012 Tak s těmahle se pochlubím. NUTNĚ jsem potřeboval nějaké tool outdoorové hodinky a po nekonečném hledání na netu jsem se nakonec obrátil na odborníky a požádal o pomoc kluky z chronoschopu, kde mi bylo doporučeno pár modelů, ze kterých jsem si nakonec vybral S.A.R. Rescue Timer od Mühle-Glashütte. O skvělém přístupu lidí z chronoschopu toho tu už bylo napsáno hodně, ale i tak se musím opakovat a poděkovat za velmi lidský a ochotný přístup. Nejprve pár zajímavých informací ze stránek chronoschopu: Vzhled a funkcionalita hodinek S.A.R. Rescue-Timer byly ve značném rozsahu vytvořeny ve spolupráci s příslušníky Záchranné flotily německé námořní služby (Rettungs?flotte der Deutschen Gesellschaft zur Rettung Schiffbrüchiger - DGzRS). Hodinky vyvinuté na základě požadavků z praxe, vyústily ve výjimečně robustní přístroj, schopný podstoupit jakoukoli výzvu. Schopnosti odolávat enormním tlakům je dosaženo pomocí speciální konstrukce pouzdra (zaoblené rohy, gumová luneta a korunka na pozici 4h jsou také důležitými bezpečnostními prvky), hodinky jsou také vybaveny 4mm vysokým safírovým sklem. Spolu se speciálně nárazuodolným strojkem to z těchto hodinek činí extrémně spolehlivý nástroj. Mechanický strojek s automatickým nátahem - švýcarská Sellita SW 200-1, je modifikován v Mühle-Glashütte. Manufaktura jej vybavuje svým vlastním systémem regulace - tzv. "datlí krk" umožňuje přesnou regulaci a zajišťuje zvýšenou odolnost proti nárazům. Strojek dostává také nový rotor a povrchovou úpravu charakteristickou pro Mühle-Glashütte. Od svého uvedení na trh jsou hodinky S.A.R. Rescue-Timer dlouhodobě používány na 56 plavidlech Záchranné flotily německé námořní služby, se kterou výrobce neustále spolupracuje Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Průměr/výška - 42 mm/13,5 mmLug to lug ? 47 mmSklíčko ? safír, 4 mmVodotěsnost ? 1000m/100atmLuneta ? gumováGumový řemen, nebo kovový tah s gumovými segmenty Hodinky přišly v krásné dřevěné krabici, která Vás pustí dovnitř až po stlačení pojistky. Pouzdro a tah je z pískované oceli a vzhledem připomíná spíše titan, jen signovaná korunka je lesklá. Ciferník je sametově černý, lumi je jak na indexech, tak na ručkách, včetně vteřinovky. Do dnešního dne jsem si myslel, že nejvíc září Seiko Monster, ale Rescue Timery za nimi v žádném případě nezaostávají, jak to bude z výdrží zatím nevím. Datumové okénko je na pozici indexu 4, a protože je u čtyřky i korunka, celé to jde k sobě a pěkně ladí. Korunka je částečně chráněna vystouplým pouzdrem, je celkem masivní, dobře se s ní manipuluje, odpor strojku při nastavování je dobře vyladěn. Při zpětném zacvaknutí korunky zůstanou ručky na svém místě (případy, kdy se minutová ručka po zasunutí korunky pohne, jsem měl u ETY několikrát). Pro mne novinka je lupa nad datumovým okénkem, ta je z vnitřní strany sklíčka a opravdu datum zvětšuje, i když musíte ruku nastavit do přesné polohy, ve které je datum vidět. Celkově jsem z ciferníku nadšený, není tuctový, ale zároveň je přehledný, dobře se odečítá a hlavně na něm nejsou otravné slohové elaboráty. Vše podstatné je popsáno na dýnku, kam tyto informace také patří. Já jsem si k hodinkám vybral kovový tah, který se mi líbil hlavně kombinací kov/guma, která krásně ladí s gumovou lunetou. Okraje gumových segmentů v tahu jsou zasazeny do kovu a tak jí nehrozí boční poškození o ostrý předmět. Vzhledem k velikosti hodinek 42 mm, mají celkem široký tah a to 24 mm, který se ke sponě s potápěčskou extenzí zúží na 20 mm, ale nosí se to velmi pohodlně. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Micey Odesláno 6. června 2012 Nahlásit Odesláno 6. června 2012 Paráda! Musim se na ně taky zajít podivat.. Líbí se mi, že těch 1000metrů dosáhli i s celkem civilnim vzhledem, nevypadaj jako moc vysoký a těžký obludy.
bandicoot Odesláno 6. června 2012 Nahlásit Odesláno 6. června 2012 Pecka jako prase. Strasne moc me zajima ta guma na lunete, Jasne, ze chrani hodinky a "funguje", o tom zadna.Ale jestli se treba nebude nejak odrbavat, olestovat. Je to nejak tvrzeny?
Vladimír P. Odesláno 6. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 6. června 2012 (upraveno) Pecka jako prase. Strasne moc me zajima ta guma na lunete, Jasne, ze chrani hodinky a "funguje", o tom zadna. Ale jestli se treba nebude nejak odrbavat, olestovat. Je to nejak tvrzeny? Díky, nemyslím, že je luneta nějak tvrzená, řekl bych, že je tvrdá tak akorát. Zaryl jsou do ní nehet a asi po 3 vteřinách rýha úplně zmizela. Upraveno 6. června 2012 uživatelem Vladimír P.
NIGHTinGALE Odesláno 6. června 2012 Nahlásit Odesláno 6. června 2012 Tyhle se mi fakt líbí. Už dlouho po nich zálibně pokukuju.Akorát těch gum se obecně dost bojím. Plasty často s časem degradují. Tak doufám, že ta tvá luneta vydrží.V 15 let staré krabičce Tissot mi se vnitřní umělá kůže rozpadla...Na 5 let staré TOP bundě od Nike (lyžařská, stála 15 litrů) mi změklo gumové lemování vnitřní strany límce a normálně z ní odpadává.A teď jsem našel v šuplíku asi 20 let starej diář Casio a na ten když sáhnu, tak se mi černá guma z povrchu lepí na prsty jak tér.
Dantechno Odesláno 6. června 2012 Nahlásit Odesláno 6. června 2012 (upraveno) Hodne zvlastni hodinky. Zajimavy, svebytny design... A ty gumy bych se nebal. Jak je tam vubec nasazena? Jen navlecena, nebo to je nejak komplet nasroubovany s tim osazenim...? EDIT: Prinejhorsim doobjednas kovovou z tohohle modelu... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 6. června 2012 uživatelem Dantechno
sect Odesláno 6. června 2012 Nahlásit Odesláno 6. června 2012 Dobré Laďošu, pěkně se doplňují. Pro mně by ale nebyly, chyběla by mi klasická luneta.
Vladimír P. Odesláno 6. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 6. června 2012 Tyhle se mi fakt líbí. Už dlouho po nich zálibně pokukuju. Akorát těch gum se obecně dost bojím. Plasty často s časem degradují. Tak doufám, že ta tvá luneta vydrží. V 15 let staré krabičce Tissot mi se vnitřní umělá kůže rozpadla... Na 5 let staré TOP bundě od Nike (lyžařská, stála 15 litrů) mi změklo gumové lemování vnitřní strany límce a normálně z ní odpadává. A teď jsem našel v šuplíku asi 20 let starej diář Casio a na ten když sáhnu, tak se mi černá guma z povrchu lepí na prsty jak tér. Nevím jak dlouho jsou ve výrobě, na chrono24 jsou nejstarší z roku 2003 a stav je dobrý. Já tu gumu beru naopak jako výhodu, navíc jde vyměnit a s výrobou pokud vím nekončí. Jinak, měl jsem VW Brouka z roku 1963 a gumy v oknech byly naprosto v pohodě, takových příkladů najdeme určitě víc, za 15 let ti dám vědět jak to dopadlo
StanoBare Odesláno 6. června 2012 Nahlásit Odesláno 6. června 2012 Super stroj, jednoduchý ale zároveň silný - výrazný design. Rozmýšľam, aké by boli s klasickými nožičkami vs. plnými...ale zbytočné komplikovanie, tak ako sú, sú dobré.
Vladimír P. Odesláno 6. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 6. června 2012 for Dantechno, jak je nasazená netuším, ta kovová luneta co jsi ukázal není vůbec špatná, ale takových jsou spousty, já jsem rád, že mám gumovou. for Sect, Tome díky, nic proti klasickým lunetám, ale teď mám sportovní hodinky a nemusím se bát poškrábání, jupíí...
Hasňa Odesláno 6. června 2012 Nahlásit Odesláno 6. června 2012 Super, moje oblibene. Na rozdil secta ja prave absenci lunety vidim pozitivne. Co se stari modelu tyce, tak s tim Muehle vylezli zrovna, kdyz jsem zil v Nemecku, vzpominam si na to. Byly toho plne magaziny. Takze nekdy kolem roku 2001. Jsou super, ale me se daleko vice libi na gume. Odtatne stejne jako jakekoliv jine tooly. Navic originalne vylezly prave na gume a jenom na ni. Tah k nim zacali delat az daleko pozdeji.
Chorche Odesláno 6. června 2012 Nahlásit Odesláno 6. června 2012 Tak gratuluji ještě jednou, jsou to toolwatche jak hovado a hodně se mi líbí, že nejdeš s davem a vybral jsi něco neotřelého, neokoukaného...
Tommy_PP Odesláno 6. června 2012 Nahlásit Odesláno 6. června 2012 Krasa, raz som ich skoro na uhrforum kupil, boli sice na spominanej gume aj nejake znamky nosenia, ale nic hrozne-porovnatelne s beznou lunetou a jej opotrebenim. U mna by isli hned na gumu. Parada!
jdx Odesláno 6. června 2012 Nahlásit Odesláno 6. června 2012 Gratuluji, originalni kus! Kdyz jsi o nich mluvil na Nautilus srazu, neumel jsem si je predstavit. Tesim se az je nekdy uvidim nazivo.
Kazaam Odesláno 6. června 2012 Nahlásit Odesláno 6. června 2012 Gratulace...vymanil jsi se z té šedi, co si hodně lidí kupuje a vzal jsi něco neotřelého, co tady moc lidí mít nebude
Jumbo Odesláno 7. června 2012 Nahlásit Odesláno 7. června 2012 Gratulace, parádní a hodně nestandardní hodinky a ještě k tomu za rozumnou cenu. Super. To NIGHT: Je zajímavé, že když sem dal kdysi (nemyslím ty poslední dva kusy) Street Glide AP RO O s kaučukovou lunetou, nikoho nenapadlo, že by se snad měla rozpadnout.
Bull is Bull Odesláno 7. června 2012 Nahlásit Odesláno 7. června 2012 Musim sa pridat do radu chvalospevu na tvoj nevsedne originalne jedinecny agregat,Ta guma ma svoj smrnc a zivotnost tam bude slusna.Skor ma napadlo ci neni nejaky preparat na "impregnaciu" .Raz za mesiac jemne pretriet na predlzenie jej vlastnosti a odtienu. Dnes uz je tolko ochrannych sajrajtov tak mozno nieco vhodne by sa naslo,ale este raz su naozaj suprove a k tomu ich svietivost vedla monstier ma uz dorovnala. Supis!
African Odesláno 7. června 2012 Nahlásit Odesláno 7. června 2012 Připojuji se ke Gratulacím, jsou parádnický a dizajnově velmi funkční, supér" Tato značka mě nenechává chladným již delsší dobu a už jsem i s Můhle zaznamenal asi dva sny, takové malé znamení, že si je brzy také koupím Zatím se proto Chronoshopu obloukem vyhýbám, ale jak bude čas a vcucne mě, nějáké si určitě odnesu. Tak ať slouží chlapíku, jsou bezvadný
Vladimír P. Odesláno 7. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 7. června 2012 Všem Vám děkuji za reakci. Musím zde zmínit ještě jednu zvláštnost Rescue Timeru. Když jsem poprvé otevřel box, tak z něj vyvanula vanilkovoskořicová vůně, nevěnoval jsem tomu pozornost a přičítal to novotě boxu. Pak jsem pořád čuchal, co to tak voní, ale nenapadlo mne, abych očuchával hodinky, až později jsem zjistil, že gumové části voní jako řemínky ISOfrane. Voní dost intenzivně a ne jen v místnosti, ale i venku. Je to zvláštní, voňavé hodinky jsem ještě neměl. Až dokoupím origo gumový řemen, budu vonět jako cukrárna.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se