falkkon Odesláno 22. března 2006 Nahlásit Odesláno 22. března 2006 Já pokukuju po archimedech měsíc a připadám si jak feťák co nutně potřebuje dávku a furt se tomu brání.nevím jak dlouho vydržím.......
MartinP Odesláno 22. března 2006 Nahlásit Odesláno 22. března 2006 Ty Fortisy jsou fajn, ale asi se nevejdeš do 10 tis. Taky se už nějakou dobu dívám na ty Archimedy. A čím dál víc o nich přemýšlím. Ale konečné rozhodnutí padne až potom co zakoupím mé Breitling Superocean.
wlad Odesláno 22. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 22. března 2006 Ano Fortisky som videl u nas za 30 000 Sk, na internete ich mali za 625dolarov, ale videl som niekde aj za cca 450 ibaze uz neviem kde Inak minule som ich videl na Ebay, sa vydrazili za 173 euro. Sice nie uplne nove, ale vraj v super stave, bol by som ich aj vydrazil, ale zavahal som... Padlo tu, ze vraj maju mineralne sklicko. Ja som sa ocital, ze maju safirove. Ako to teda je? Hmm?
homer Odesláno 23. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2006 Upresnim informaci o sklicku. Myslim ze u Hanaka v Brne jsem zkousel model 595-10-41, obchodnice tvrdila, ze maji sklicko z mineralu. Cena byla pod 20t Kc. Bohuzel jsou to vsechno informace bez zaruky, takze jestli se pletu, tak se nezlobte. Samotneho by me potesilo, kdyby slo o safir.
brasil Odesláno 23. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2006 sakra co se vám ezdá na těch poljotech?Já sem žil v tom, že to sou nej hodinky cena/kvalita...myslim v relaci do 10 000kč?
31682 Odesláno 24. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2006 watch napsal: Kvalita Archimede je jiste lepsi nez Poljot. Zatim jsem nikde nic kritickeho o Archimede neslysel. To je jasné, že jsi nic neslyšel. Mezi lidem českým a slovenským jich je ve srovnání s Poljotem pár kousků. Můžeš vzít jed na to, že budou-li někdy stejně rozšířené, že kritiku uslyšíš také. To je jediná připomínka, kterou bych si dovolil Jsem přesvědčen, že srovnání by mělo vycházet ze stejného poměru. Pokud čerpám informace z tohoto fóra, tak ani zde si snad na Poljot nikdo nestěžoval, ovšem neberu-li v úvahu pár postesků nad novým kouskem pro jeho "nepřesnost", která se časem upravila sama nebo stačilo pouhé seřízení u hodináře v rámci bezplatné záruky. To byl zrovna můj případ, hodiky se zprvu opožďovaly o 10 vteřin, po zásahu hodináře se předcházejí o 3 vteřiny. Vypozoroval jsem, že když je natáhnu každý druhý den, předcházejí se pouze o 1 vteřinu. Takže je jednou za měsíc dám o minutu zpátky a je po problému Důležité také je, jakým strojkem jsou Poljot vybaveny. Půjde-li o 3133 a jeho deriváty 31681 - 31683, nemyslím, že by nastal problém. Němci těmito strojky osazují i některé hodinky z řady Junkers. Tolik k obhajobě Poljot wlad: pokud jsi rozhodnut pro letecké hodinky typu, který je na fotografiích, doporučuji Archimede s leteckou korunkou. Jestli by se ti ovšem zachtělo chronografu, doporučuji Poljot, který můžeš mít v podobné cenové hladině.
wlad Odesláno 24. dubna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 24. dubna 2006 :-) Dakujem vsetkym za pomoc pri vybere! Vyhral to Archimede a je uz na ceste! :-) Ale bez tej leteckej korunky, tu som nechcel! Uz sa neviem dockat! :-)
Ladis Odesláno 24. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2006 Dej prosím vědět jak jsi spokojen, také o nich uvažuji. Příští měsíc mám narozeniny tak bych si udělal radost.
Jeremy Odesláno 25. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2006 316486895... To, že stejné strojky jako v Poljotech jsou i v Junkers, podle mne není žádná reference. Obě ty značky jsou prostě o ligu pod Archimede. Nezlob se na mě.. Neumím si představit současný strojek, který by byl prověřenější a solidnější a masovější než ETA 2824. Skvěle se seřizují, je na ně mraky dílů, prostě strojek-dělník. Archimedy mají skvělé jednoduché pouzdro a kromě datumového okénka dbají na historickou předlohu podle mne v této cenové kategorii nejlépe. Poljoty si podle mě koupí lidé, kteří chtějí "něco zvláštního", přitom vcelku solidního a za nízkou cenu. Taky jsem jedny měl, ale vcelku rychle se okoukaly. A poslední bod, který rusům neodpustím - kolega má Poljoty bez automatického nátahu, tj. po natažení se otáčení "zastaví", na rozdíl od automatů. K takovejm hodinkám prostě šroubovací korunka NEPATŘÍ, NEPATŘÍ, NEPATŘÍ!!! Poté, co je tímto způsobem jednou přetáhnul a zaplatil za opravu nemalé procento z ceny hodinek, je už nešroubuje, takže zase nemá vodotěsnost. Prostě solidné výrobce hodinek, i když sype modely jeden za druhým, jako Poljot, si tohle nesmí dovolit.
Dynno Odesláno 25. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2006 tp Jeremy: pokiaľ sa nemýlim, tak skrutkovanie korunky nemá až tak veľa spoločného s vodotesnosťou. Tú predsa zabezpečuje jeden, alebo viac O-krúžkov. Skrutkovanie je len v prípade, keby náhodou pri plávaní mohlo dôjsť k povytiahnutiu korunky. Takúto manipuláciu pod vodou nedoporučuje žiaden výrobca. Ale môžem sa aj mýliť. :/
Roman Šula Odesláno 25. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2006 Dynno: Myslím, že pevně dotažený závit má něco do sebe, co se týká těsnosti.
Dynno Odesláno 25. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2006 Roman Šula: Iste, ale len ako je tam tiež nejaké tesnenie. No keď nie je...hmmmm, tak je to viac-menej len pre ozdobu a ten účel náhodného povytiahnutia...
31682 Odesláno 25. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2006 Jeremy napsal: To, že stejné strojky jako v Poljotech jsou i v Junkers, podle mne není žádná reference. Obě ty značky jsou prostě o ligu pod Archimede. Nezlob se na mě.. Pro někoho to reference být nemusí, ale na druhou stranu, proč by si někdo osazoval hodinky špatným strojkem, že? Zrovna tak já neberu jako referenci, že tvůj kolega si nešikovně strhnul hodinky. Šroubovací korunka patrně spatřila světlo světa dřív než automatický strojek, takže není důvod proč by nemohla být i na hodinkách s klasickým mechanickým strojkem. Tvrdit, že Poljot je o ligu pod Archimede, to bych se neodvážil. Uvědom si, že Archimede vůbec nemají vlastní kalibr, jsou to jen prostí baliči strojků Koupí strojek a nacpou ho do pouzdra, které si pravděpodobně nechají od někoho vyrobit, zazátkují ho ciferníkem a vše zapečetí sklíčkem Takže pokud se týká opravdové hodinařiny, jsou Archiméde a spousta jiných firmiček daleko za firmami, které používají vlastní strojky. Ale jestli jsi četl můj první příspěvek pozorně, tak proti Archimede nic nemám, naopak jsem je i doporučoval. Jen jsem se pokusil zastat Poljotů.
HonzaX Odesláno 26. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2006 32000 Souhlas,firma která dokáže vyrobit svůj strojek si zaslouží obdiv,už jen kvůli tomu. Víš co přece říkal Prim na schůzce v Blaníku. Je jen málo firem v Evropě co vyrábí vlastní strojky.Ostatní je jen o designu a montáži. I když to určitě je taky fuška.
cigi Odesláno 26. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2006 No honzo a 32000 přepokladem pro ten obdiv přece je, že ten vlastní kalibr je alspoň srovnatelný se standartem, tedy etou. Jinak myslím nemá smysl, ani když je vlastní.
HonzaX Odesláno 26. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2006 cigi nesnižuji kvalitu Ety,ale kdo posoudí který kalibr je lepší,je to věc osobního názoru. Japonská auta jsou určitě lepší než stará Škoda,Dnes jsem spěchal a mohl jsem jet s kamarádem Škodou nebo Mazdou,zvolil jsem japonce a tomu se posral imobilizér. A šel jsem pěšky. Japonce jsem proklínal.
Viktor Odesláno 26. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2006 31682 napsal: Uvědom si, že Archimede vůbec nemají vlastní kalibr, jsou to jen prostí baliči strojků Koupí strojek a nacpou ho do pouzdra, které si pravděpodobně nechají od někoho vyrobit ... Nesrovnávám Poljot a Archimede, jen bych rád uvedl, že hodinky Archimede vyrábí firma Ickler, která je jedním z největších výrobců pouzder v Evropě a dělá pouzdra nejen pro své značky (Limes a Archimede) ale pro celou řadu dalších výrobců zejména ze Švýcarska.
HonzaX Odesláno 26. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2006 Viktor pouzdro a strojek je Rozdíl, a jaký !!!!!!!
Viktor Odesláno 26. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2006 honza napsal: Viktor pouzdro a strojek je Rozdíl, a jaký !!!!!!! Nevím, že bych někde tvrdil, že pouzdro = strojek . Jen jsem reagoval na nepravdivou spekulaci, že Archimede strká cizí strojek do cizího pouzdra, k ničemu jinému jsem se nevyjadřoval.
31682 Odesláno 26. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2006 honza: ano vidíme to stejně. Mám dojem, že ze stejného důvodu chtěli mít majitelé Ch.l.e. v hodinkách původní kalibr Prim. cigi: asi by to bylo na delší úvahu, ale pravda je, že Poljot ETU v automatech také používá. Viktor: ano, s vlastním pouzdrem jsem si nebyl jistý a jednalo se o předpoklad, proto jsem také použil "pravděpodobně".
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se