Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 160
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
dneska to je 12 dní od odeslání a 15 dní od nákupu...co s tím dále?

za 12 dni uz by to mel snad i zpatky, kdyby se to nedarilo dorucit...pokud prodejce nekomunikuje, dal bych claim okamzite,jedine to ho muze vybudit k aktivite. Zrusit claim muzes vzdycky...

Odesláno

tiež čakám na zásielku z USA. poslané to bolo cez USPS. Trackingové číslo mám...vraj to opustilo USA 17/7. Od vtedy, žiadna zmena... Volal som na poštu a vraj sa nemám strachovať, že vraj je to ešte v norme...

Tak, asi počkám do konca týždňa a potom tam skúsim zavolať znova.

Odesláno
za 12 dni uz by to mel snad i zpatky, kdyby se to nedarilo dorucit...pokud prodejce nekomunikuje, dal bych claim okamzite,jedine to ho muze vybudit k aktivite. Zrusit claim muzes vzdycky...

většinou odpovídá do 24/48 hodin, což je asi tak v normě...no uvidíme..včera jsem mu napsal a pokud se mi neozve do čtvrtka, tak to začnu řešit důrazněji.

Odesláno (upraveno)

Takže jsem trochu zapátral a zjistil následující:

Zásilka měla být dle Paypal účtu a detailů Ebay transakce odeslána pomocí Priority Mail? International (čemuž odpovídá i poštovné a pojištění do ČR). Prodejce mi tvrdil, že tento typ pošty není možné sledovat. Dle stránek USPS to ale možné je. Prodejce mi napsal, že zásilka byla poslána jako "global priority", což je asi starší nebo lidový název pro výše uvedený poštovní produkt (na netu USPS není). Už je to 24 hodin co jsem prodejci poslal zprávu přes ebay a zatím bez odpovědi, tak uvidíme. Každopádně někde jsem četl, že limit pro doručení z USA do ČR je 6-10 pracovních dnů, takže to začnu řešit až příští týden ve středu (to bude 15 dní)...Do háje....jedny hodinky a takové nervy...ani se Ypovi nedivím, že prodal ty UN.......

(http://www.usps.com/shipping/trackandconfirm.htm?from=home&page=0035trackandconfirm)

Upraveno uživatelem ¨safi
Odesláno (upraveno)

Takže vše v pohodě - dorazilo mi číslo zásilky a stránky ČP k tomu říkají:

Zásilka podána dne 15.07.2008.

Zásilka dne 18.07.2008 odeslána do České republiky.

Zásilka dne 28.07.2008 převzata vyměňovací poštou 22000 - pošta Praha 120.

Zásilka v průběhu celního odbavení.

Dá se zásilka vyzvednout přímo na vyměňovací poště?

Odesláno
Dá se zásilka vyzvednout přímo na vyměňovací poště?

Dá. Ale připrav se na cca hodinovou anabázi a vystání cca 6 front (pošťačka ve 3. patře, celník tamtéž, pošta dole v přízemí (zaplacení DPH), celník ve třetím patře, pošťačka ve 3. patře, výdej balíčku v téže místnosti naproti (separátní fronta)). Pozitivum je, že tam až zas tolik lidí nečeká. Negativum - i když jsi tam sám, u celníků čekáš třeba i 5 minut. Osobní zkušenost.

Odesláno
Zásilka dne 18.07.2008 odeslána do České republiky.

Zásilka dne 28.07.2008 převzata vyměňovací poštou 22000 - pošta Praha 120.

To by me zajimalo, kde to putovalo tech 10 dni mezi 18.-28.7. Global priority jde letecky, vetsinou na sberny letiste v USA odkud se lita primo Praha a co mi slo mensiho z USA bylo do 5 dnu na poste.

Zadej to tracking number jeste na webu USPS, tam se mozna dozvis vice...kazdopadne hlavne ze to dobre dopadlo...

Odesláno
To by me zajimalo, kde to putovalo tech 10 dni mezi 18.-28.7. Global priority jde letecky, vetsinou na sberny letiste v USA odkud se lita primo Praha a co mi slo mensiho z USA bylo do 5 dnu na poste.

Zadej to tracking number jeste na webu USPS, tam se mozna dozvis vice...kazdopadne hlavne ze to dobre dopadlo...

moja zásielka opustila letisko v USA 17/7 a ešte stále nedorazila do ČR. Možno to letí balónom...

Odesláno

USPS tracking:

Into Foreign Customs, July 28, 2008, 12:26 pm, CZECH REPUBLIC

Arrived Abroad, July 28, 2008, 10:31 am, CZECH REPUBLIC

International Dispatch, July 18, 2008, 9:47 am, NJI

Acceptance, July 15, 2008, 10:06 am, JACKSONVILLE, NC 28540

Odesláno (upraveno)

Takže dnes dorazily. Prodejce napsal na balicek cenu 200USD tak sjem poprve v zivote platil celníkům...629CZK.....alespoň mají kluci na pivo :)

Odesláno
Děkuji všemk za psychickou podporu (i mé manželce...poslední tři dny si se mnou užila:)
No vidíš, že to bylo k něčemu dobrý ... :thumbsup_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...