Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím Vás kolegové a chtěl bych se zeptat, zda-li máte někdo zkušenosti s vibrografem Timegrapher 1000? Vyjde do $300 včetně poštovného a já bych do hocela užil. Jde mi především o to, zda-li má někdo zkušenost s kvalitou snímače signálu (mikrofonu) u tohoto modelu? Řada 2000, 3000 a 4000 mají stejný - plastový snímač, ale řada 5000 (cena cca $700) má kovový. Pokud někdo máte ten model Timegrapher 1000 a napíšete mi, že funguje v pohodě, tak budu rád :-).

Odesláno

pár jsme jich prodali a nikdo si nestěžoval. ale oproti řadám 3000 a výš to působí v přímém porovnání jako hračka? kovové mikrofony by měly být pokud si dobře pamatuju u všech, kromě verze 500L - taky doporučuju nakupovat z německé distribuce, dělají vlastní kontrolu kvality

Odesláno

Mám ho a je naprosto v pohodě. Rozhodně to není hračka. Jen se připrav na poštovné, vyclívací poplatek, a DPH, kterýmu neunikneš. Kolik stojí v Německu netuším, ale rozhodně si myslím že bude dražší.

Odesláno

Děkuji Vám oběma za odpověď. Pro mě je řada 3000 a výš zbytečná, jelikož to chci jen na doma, abych mohl měřit nové hodinky a hrabat se ve starých. Zkusím si najít tu Německou distribuci, abych zjistil odkud objednat.

Odesláno

Rozhodně to není hračka.

to jsem taky netvrdil, faktem je že to je jiný level, než profi řady. přirovnání kompakt vs. zrcadlovka myslím celkem sedí.

změřit to změří stejně, jen méně podrobně a méně rychle + výsledek nevytiskneš (nepřipojíš tiskárnu), nezměříš automaticky (, nelze naprogramovat a nepřipojíš automatický mikrofon) a pokud se nepletu, tak ty levnější řady nejdou kalibrovat bez kompletního rozebrání.

z hlediska běžného provozu se někdy může vyskytnout problém, že přístroj strojek "neslyší" - nemá manuální regulaci signálu a automatická regulace není tak vyspělá jako u řady 4000, takže je potřeba vyndat strojek z pouzdra.

ale za dané peníze samozřejmě odvede odpovídající práci.

Odesláno

to jsem taky netvrdil, faktem je že to je jiný level, než profi řady. přirovnání kompakt vs. zrcadlovka myslím celkem sedí.

změřit to změří stejně, jen méně podrobně a méně rychle + výsledek nevytiskneš (nepřipojíš tiskárnu), nezměříš automaticky (, nelze naprogramovat a nepřipojíš automatický mikrofon) a pokud se nepletu, tak ty levnější řady nejdou kalibrovat bez kompletního rozebrání.

z hlediska běžného provozu se někdy může vyskytnout problém, že přístroj strojek "neslyší" - nemá manuální regulaci signálu a automatická regulace není tak vyspělá jako u řady 4000, takže je potřeba vyndat strojek z pouzdra.

ale za dané peníze samozřejmě odvede odpovídající práci.

Kalibrovat jdou, vzadu je kalibrační konektor. Tisknout nic nepotřebuju, používám vibrograf pouze když chci vědět o stavu strojku, bez toho aniž bych otvíral pouzdro. Nejsem hodinář, jen sběratel.

Nikdy se mě nestalo, že by bylo potřeba vynadavat strojek. Funguje vždy, a spolehlivě. Ještě levnější řešení by bylo, kdyby někdo vyrobil serii mikrofonů s uchycením na pouzdro pro Kello. Bohužel se k tomu pár lidí odhodlalo, ale serii nikdy nevyprodukovali. I když by se prodala okamžitě. Mě vyšel na ca 6.500,- a dávno už se zaplatil.

Odesláno

Ještě levnější řešení by bylo, kdyby někdo vyrobil serii mikrofonů s uchycením na pouzdro pro Kello.

Pro mě by to bylo i praktičtější. Kello moje základní nároky splňuje naprosto dokonale. Až na ten mikrofon teda, bohužel.
  • po měsících...
Odesláno

Mám z ebay, recenzi a "rozborku" v přiměřené době dodám.

Pro nové funguje obstojně (hi-beat ETA), malé vintage občas neslyší.

Provedení odpovídá ceně, vyložený šunt to není. Taková jednoduchá praktická věc na pracovní stůl. Zmiňované polohy a rychlost - je otázkou co chceš změřit. Strojku stejně chvíli trvá než pastorky "sklouznou" do nové polohy a diference se projeví na plno. Vyrovnávání v polohách, rovnání vlásku je práce na dlouho - takže ta minutka měření se tam ztratí.

Tj. jako minus bych viděl absence regulace levelu signál/šum a záznamu co cca 1/2 hod kvůli izochronismu. Jako malilinké minus to, že hlavice není otočná volně jako vrtule, ale má doraz, aby se neukroutily drátky. Můj result je ale jednoznačně palec nahoru - za ty peníze fajn věc ...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...