Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chci se Vás zeptat, jelikož je tady jistě pár Švestek :-) a stejně tak i pár lidí s právnickým vzděláním, jestli je opravdu problém se zloději deklů od kanálů tak vážný jak se prezentuje nebo je vše jinak ?

Nyní pouze zkusím vyjádřit mů subjektvní názor :

Kdo za ty kanály zodpovídá a kdo je jeiich majitelem ? Asi města případně jejich městské části.

Tak proč ted nevyužívájí páky ,které mají v podobě vyhlášek a Městské policie které zřizovatel je právě město a vykonává nad ní i dohled ?

Měststká policie přeci není zřízena od toho, aby měřila rychlost automobilů, případně kontrolovala řidiče zda mají bezpečnostní pásy a nebo se proháněla v člunech po Vltavě případně po sidlišti ve čtyřech lidech v Hamru 25 litrovou spotřebou jako 4% kamarádi.

Mají přeci zajišťovat a postihovat například pejskaře, kteří neděljí to co mají, rušení nočního klidu nebo třeba případně zamezit páchání drobné kriminality již svojí přítomností tím, že jsou vidět jak vykonávají pochůzkovou činnost.

Navíc si myslím, že není problém vytvořit pro městskou část vyhlášku v které bude uvedeno že jestli, že ve sběrně najde četník dekl od kánálu z litiny dostane majitel sběrny pokutu milion kaček, tedy budu zde počítat s tím, že kanál pozná jak výkupčí v těch sběrných surovinnách tak příslušník Měststké Policie.

Není Vám nikomu divné, že se ještě nikomu z několika set kanálů ukradených nepodařil nalézt ani jediný ? Asi tam tedy ta Městská Policie nechodí co ?

Nebo věříte tomu, že mají zloději pec na litinu a vyráběji litinové ingoty za ůčelem náasledného ztížení identifikace deklů od těch kanálů ?

Vše píši proto, že jsem narazil dnes ráno v Praze na díru namísto deklu od kanálu a když jsme to po cestě do práce (300 metrů od místa kde byl dekl) oznámil supermanovi v uniformě hlídajíící ve dvouch lidech přechod, zeptali se mně : a co my s tím ?

DÍKY ZA VAŠ NÁZORY.:smile_anim:

Odesláno

Mám pro tebe řešení. Přihlaš se do výběrového řízení na pozici ředitele Městské Policie Praha, kterážto je volná od zatčení Kotrouše. Až se staneš tím ředitelem, tak jim pořádně ukážeš, co mají dělat.

Odesláno

Mám pro tebe řešení. Přihlaš se do výběrového řízení na pozici ředitele Městské Policie Praha, kterážto je volná od zatčení Kotrouše. Až se staneš tím ředitelem, tak jim pořádně ukážeš, co mají dělat.

Já to myslel vážně,tedy tu otázku.

Má město a Městská Policie páky a nebo ne ?

Odesláno

Řekl bych, že řešení existuje jednoduché - dekl na kanál z gumy a doufám, že se to rozšíří co nejrychleji ;)

to mě taky strašně udivuje... jestliže je možnost použít plastový dekl, tak proč tam pořád dokola strkají litinové?

viz tato zpráva: http://www.novinky.cz/krimi/270163-udej-zlodeje-dostanes-10-tisic-zni-z-jedne-z-ostravskych-radnic.html

Odesláno

U nás je halda socek a černejch, takže většina deklů už je plastovejch a je celkem klid, i když oni někdy odvezou i ten plastovej :D Každopádně jsem nedávno odvezl nějáké staré železo, maník ve sběrně chtěl vidět občanku a přesně do faktury vypsal, co jsem tam dovezl, docela jsem koukal. Takže v tom jedou hlavně sběrny a šel bych po nich, nikdo ať mi neříka, že nepoznají rozsekanej kanál, koleje atd., prostě to, co se krade? Kontroly od města a jak bych to ve sběrně objevil, milion pokuta a oni by si to už rozmysleli vykupovat :smile_anim:

Odesláno (upraveno)

V Nitre predčasom prebehla tragická udalosť - viď tu , tam sa aj dočítate, kto nesie zodpovednosť za zmiznuté dekly. Predpokladám, že podobne to bude aj v ČR.

edit: zodpovednosť - rozumej, v rámci údržby a servisu.

Na ochotu ani netreba vyhlášky, vidím, oznámim... a to platí aj pre dotyčných mestských policajtov v longovom príspevku.

Upraveno uživatelem StanoBare
Odesláno

Vše píši proto, že jsem narazil dnes ráno v Praze na díru namísto deklu od kanálu a když jsme to po cestě do práce (300 metrů od místa kde byl dekl) oznámil supermanovi v uniformě hlídajíící ve dvouch lidech přechod, zeptali se mně : a co my s tím ?

Já teda mám zkušenost přesně opačnou. Před časem se u nás před barákem taky ztratil dekl od kanálu. Nahlásil jsem to na 156 a do hodiny tam bylo ohrazení a druhý den nový dekl (z plastu a je tam dodnes). A to vše v drsné Libni. Takže je to všechno v lidech.

Ale jinak se u nás mravenečci docela činí - když mi odešel doma bojler, pořídil jsem nový a starý jsme vynesli večer před dům s tím, že když do rána nezmizí, budu to řešit a odvleču ho do sběrny sám. Nebylo potřeba, zmizel během půl hodiny. A to to byla dvoustovka, která má prázdná asi 80kg, s vodním kamenem ještě něco navíc. :)

Odesláno (upraveno)

Jasne, ze za to muzou sberny. Ti grazlove to nekradou proto, aby si z toho na zahradce udelali chodnik, ale protoze za to maji chechtaky na krabicak. Kdyz jim to nikdo nevykoupi, nebudou mit potrebu to krast.

Kontrola sberen bude asi lepsi reseni, nez vyrabet plastovy kanaly, koleje, troleje aj.

Upraveno uživatelem Topkan
Odesláno

U nás je halda socek a černejch, takže většina deklů už je plastovejch a je celkem klid, i když oni někdy odvezou i ten plastovej :D Každopádně jsem nedávno odvezl nějáké staré železo, maník ve sběrně chtěl vidět občanku a přesně do faktury vypsal, co jsem tam dovezl, docela jsem koukal. Takže v tom jedou hlavně sběrny a šel bych po nich, nikdo ať mi neříka, že nepoznají rozsekanej kanál, koleje atd., prostě to, co se krade? Kontroly od města a jak bych to ve sběrně objevil, milion pokuta a oni by si to už rozmysleli vykupovat :smile_anim:

Ale o tom píši, že město vesele kupuje litinové, bo z toho má někdo provizi a měš´táci kteří mají chodit sběrny kontrolovat nechodí kontrolovat a platíme to všechno my, tedy myslím tím město i ty měšťáky.

Odesláno

jsem narazil dnes ráno v Praze na díru namísto deklu od kanálu a když jsme to po cestě do práce (300 metrů od místa kde byl dekl) oznámil supermanovi v uniformě hlídajíící ve dvouch lidech přechod, zeptali se mně : a co my s tím ?

Já teda mám zkušenost přesně opačnou. Před časem se u nás před barákem taky ztratil dekl od kanálu. Nahlásil jsem to na 156 a do hodiny tam bylo ohrazení a druhý den nový dekl (z plastu a je tam dodnes). A to vše v drsné Libni. Takže je to všechno v lidech.

Tady bych se na chviličku zastavil. Tohle je přesně ten zásadní rozdíl v tom, jak něco nahlašovat. Policajt co hlídá přechod má svojí práci a nic ho nedonutí se ještě starat o kanály. Naopak pokud se člověk ozve na dispečink a tu věc oficiálně nahlásí tak, že je o tom záznám, MP prostě konat musí. Kdyby totiž nekonali a někdo tam spadl, zažili by na stanici pořádnej fičák :boxing: .

Takže z toho plyne: hlásit na 156 a oni se postarají

Odesláno

Mne mizli dekle z dvojkomorového septiku na chalupe. Musím tam dať betónové, alebo plastové. Riziko je, že septik je mimo ohrady pozemku, takže tam môže hocikto spadnúť. Hoci to nie je verejné miesto, stále si tam krížom cez lúku ľudia skracujú cestu. Už mi párkrát odniesli kovový materiál, náradie, aj vypustené radiatory a ani plot ich nezastavil. Na najmenej viditeľnom mieste prestrihli plot. Ale už dva razy kmíni padli do rúk mestskej polícii priamo pri čine, možno bude chvíľu pokoj.

Odesláno

hlásit na 156 a oni se postarají

Byl jsem asi před měsícem v jedné restauraci narychlo odnést nějaké papíry. Já jsem zastavil na zákazu stání (nikoliv zákazu zastavení) a přede mnou - v "druhé řadě" zastavil Mercedes Sprinter tak, že bych mohl vyjet jen přes chodník, na který ale bohužel nevyjedu, protože bych tam nechal přední nárazník. Po chvilce marného čekání jsem šel na stanici městské policie (Praha 13 - Hůrka), která je vzdálená asi sto padesát metrů. Můj problém jsem vysvětlil strážníkovi, který vzal v kanclu vysílačku a hlásil to asi nějakým hlídkám. Dostalo se mu odpovědi (kterou jsem samozřejmě slyšel i já), že se na místo dostanou nejdříve za čtyřicet pět minut (protože dvě hlídky najednou řešily nějakou krádež kosmetiky v Albertu). Když jsem se vrátil k autu, tak Sprinter byl pryč a u mého auta stála strážkyně zákona. Vypisovala mi ten debilní papírek o přestupku, protože jsem stál na zákazu stání déle, než deset minut.

Před čtrnácti dny jsem byl v baru James Dean (nahoře restaurce, dole klub). Seděli jsme nahoře na jídle, kam prišel nachcaný frajer řešit nějaké problémy. Nejdřívě křičel a rozbil nějaké skleničky, tak ho ochranka vyhodila ven. Za deset minut se vrátil a zase tam křičel, tak obsluha zavolala městskou policii. Přijeli opravdu rychle, tak za deset minut. Dali mu dýchnout a že prý to bude na záchytku a jestli bude dělat problémy, tak ho předají státním na noc do klece. On tam s nima ale začal rozmlouvat, že půjde domu spát a podobné nesmysly. Domluvili se s ním, že ho odvezou na kraj Prahy 1, kde si vezme taxi. Za necelou půl hodinu se ten frajer vrátil a konečně se tam popral, než mu týpci z ochranky dali definitivně přes držku.

Někdy teď v dubnu jsem jel na místo, kde čistili ulice, což jsem zjistil až když jsem tam dojel a chtěl jsem zaparkovat. Už tam byly ženský s košťatama, tak jsem se otočil u kousek dál v zákazu vjezdu (prostor 20 x 10 metrů pro zásobování), abych tam mezi nima nekličkoval. Otočím se a jakmile míjím velikou trafostanici po pravé straně, tak zpoza ní vyskočil městský strážník a dal mi 1 000 Kč pokutu, protože jsem vjel do zákazu vjezdu bez příslušného povolení. Pokoušel jsem se mu vysvětlit, že jsem se jen otáčel (což musel moc dobře vidět, hajzl), ale bylo mu to úplně jedno.

Můj poslední zážitek je z minulého týdne. Jel jsem po ulici Oistrachova na Praze 13 asi šedesáti kilometrovou rychlostí, když naproti sobě na chodníku vidím dva policejní koně vedle sebe (jeden hnědý a druhý bílý s tmavými fleky). Najednou ten flekatý zakýval hlavou (protože se celou dobu nevcházel na ten chodník) a dvěma rychlými přískoky byl uprostřed mého pruhu. Zastavil jsem asi metr před tím koněm. Ta strážnice musela sesednout a odvést ho za uzdu. Celý den mi z toho bylo špatně.

Trochu jsem se rozepsal, ale nemám s MP ani jednu dobrou zkušenost.

Odesláno

je jasný že v tom jedou šrotaři, proto taky může zmizet hromada deklů beze stopy. Zkrátka temná figura dotáhne pár deklů co mají hodnotu mnoho tisíc. Výkup jako šrot na váhu by byl dejme tomu když toho bude plná kárka za tisícovku, "tady máš dvě kila, ber nebo nech bejt". Drban má na flašku, šrotař strčí dekly někam dospodu aby nebyly na očích a má na nich několikanásobek.

Odesláno

Mají přeci zajišťovat a postihovat například pejskaře, kteří neděljí to co mají...

no rozhodně,to by měla být jejich hlavní činnost,protože pejskaři,to je opravdu kriminalita nejvyššího kalibruPosted Image.Pak myslím,že by měli hlavně kontrolovat,jestli někdo nejezdí na kole po chodníku,jestli máš odrazky na kole i na pedálech a spoustu dalších kriminálních zvěrstev...Ale hlavně,ty pejskařePosted Image

Odesláno

no rozhodně,to by měla být jejich hlavní činnost,protože pejskaři,to je opravdu kriminalita nejvyššího kalibruPosted Image.Pak myslím,že by měli hlavně kontrolovat,jestli někdo nejezdí na kole po chodníku,jestli máš odrazky na kole i na pedálech a spoustu dalších kriminálních zvěrstev...Ale hlavně,ty pejskařePosted Image

ANO hovna po psech se prostě mají sbírat , ale možná je to složité viď ?

Odesláno

ANO hovna po psech se prostě mají sbírat , ale možná je to složité viď ?

No to mají a mně to říkat nemusíš,já to dělám,ale to není podstatné.Ale opravdu si myslíš,že to by měla jedna z hlavních náplní MP?To ani nemůžeš myslet vážně...

Odesláno

.....když jsem se vrátil k autu, tak Sprinter byl pryč a u mého auta stála strážkyně zákona. Vypisovala mi ten debilní papírek o přestupku, protože jsem stál na zákazu stání déle, než deset minut.

Věřím,že ten papírek po vyslechnutí vysvětlení zahodila a dostals to domluvou.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...