Přejít na obsah

Detektiv

Návštěvník jirkapoldapoles

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Dobrý den.Mam tento paragon doma uz dlouha leta.Jsem vnukem pána ktery dostal darem hodinky od me maminky ke svym 50.narozeninám.Pokud by nekdo vědel nebo měl tušeni jak by takove hodinky mohli vypadat prosim odpovezte.Přikladam foto paragonu.nikdo se nedožil kdo by mi řekl co to bylo za hodinky. předem děkuji.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem jirkapoldapoles
Odesláno (upraveno)

švýcarské hodinky Certina

Che, che...

Ale v podstatě to není úplně marný dotaz - třeba se najde pamětník, který si vzpomene, co měli tehdá v Klenotech či jinde za Certiny (tak jako si lidi vzpomínají na Heuery).

Modely z tý doby byly parádní, zlatá éra Certiny...

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

Ale v podstatě to není úplně marný dotaz - třeba se najde pamětník, který si vzpomene, co měli tehdá v Klenotech či jinde za Certiny (tak jako si lidi vzpomínají na Heuery).

Modely z tý doby byly parádní, zlatá éra Certiny...

Neni, jen ja jsem blbej. Dotaz byl na hodinky a ja ho v rychlosti blbe pochopil, ze autor vlakna nemuze precist paragon... mea culpa. Jo, treba se tu nejakej pametnik rozepise. Spousta svycarskych znacek i malych mela v te dobe krasne modely. Bohuzel neprezily quartzovou revoluci a ty, ktere zachranil Swatch Group, nemohly byt vsechny opet umisteny do top segmentu. A dnes se trh s mechanikama uplne zmenil a proto uz se ta siroka skala krasnych hodinek asi nikdy nevrati.
Odesláno

Neni, jen ja jsem blbej. Dotaz byl na hodinky a ja ho v rychlosti blbe pochopil, ze autor vlakna nemuze precist paragon... mea culpa. Jo, treba se tu nejakej pametnik rozepise. Spousta svycarskych znacek i malych mela v te dobe krasne modely. Bohuzel neprezily quartzovou revoluci a ty, ktere zachranil Swatch Group, nemohly byt vsechny opet umisteny do top segmentu. A dnes se trh s mechanikama uplne zmenil a proto uz se ta siroka skala krasnych hodinek asi nikdy nevrati.

Bylo by fajn vidět jaké,že Certiny se prodávaly v roce 1978,má někdo přehled? /fotky?/ :smile_anim:
Odesláno

Můj táta dostal v roce 1984 od mámy také Certiny. Byly to celkem mohutné digitálky v oceli s tahem. Nevím přesně označení modelu a tak budu foto hledat těžko. Vím že měly 2 baterky. Myslím, že jedna napájela strojek a druhá jen osvětlení. Byly s nimi ale nějaké problémy a tak je táta později přestal nosit a těžko říci kde skončily.

Návštěvník Tada
Odesláno

Spíš hledejte starší kolekce než přímo ten rok. Z informací, co tady na chronomagu jsou vyplývá, že v Klenotech se prodávaly starší a výběhové kolekce.

Odesláno

No mam takovy dojem ze by to meli byt digitalky.Děda je dostal a mel je tak pul roku.pak mu je nekdo ukradl v práci ze skřínky.Na tu dobu taky staly celkem dost penez.normalni mzda byla kolem 1000 az 1300 kc.Třeba nekde najdu nejakou fotku na kterych bude děda s Certinama :D,ale všem diky za postřehy.

Odesláno (upraveno)

Tak uz sem to zjistil:D Strejc si vzpomel ze to melo neco spolecnyho s olympikem a vysledek meho hledani ...................... Certina Chronolympic tod hodinky co mel děda,podotykam ze to nakonec byly analogy

Odesláno (upraveno)

Tak nakonec jen pro pořádek par fotek co sem si vypujčil za což děkuji.Mimochodem ja bych je bral hned všema deseti :D

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Ešte na okraj by mě zajimalo jestli se vam nekdy stalo ze ste meli nejaky bezvadny hodinky a nekdo vam je ukradnul nebo jste je ztratili páč ja bych to asi nedal a šel se picnou třeba představa že mi nekdo da pod stromeček takovydle DEEP BLUE totalne nehorazny skvosty a za mesíc mi je někdo ukradne :D a to se bavim o hodinkach za cca 20000kc co potom forisky bo breitlingy OMG

Návštěvník Tada
Odesláno

jankoxxx: Když by byly díly tak proč ne? :) Pokud by to nebyla závada na elektronice... I když ono nejenom v té době, já mám svoje ladičky na servisu už taky nějakej ten pátek...

Odesláno

jankoxxx: Když by byly díly tak proč ne? :) Pokud by to nebyla závada na elektronice... I když ono nejenom v té době, já mám svoje ladičky na servisu už taky nějakej ten pátek...

moja poznamka skor smerovala k tomu, ze kolko hodinarov v tej dobe ovladalo ladickovu technologiu? predsa len to bola hodne vzacna zalezitost.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...