straspol Odesláno 18. září 2014 Nahlásit Odesláno 18. září 2014 (upraveno) Ja vim,ze jsem ti jiz nekdy drive pripravil par horkych chvilek,ze si smatral po nitracku,vid.Ale chapu tvoje rozruseni,kdyby se slovo " treba "stalo skutecnosti,co?To by ses roztrasl tak, ze by se ti osminky pred ocima jevily jako sestnactinky,chacha.A je mi jasne,ze bych se pred tebou neukryl ani v brise velryby,tak ja se na to hledani vykaslu,aby nas nekleplo a necham to hledani na dlouhe zimni vecery!Já stejně vím, že to nevzdáš.. No aspoň že jsi už přestal s těma kobercovejma náletama na AUKRO, už všechno máš, co? Upraveno 18. září 2014 uživatelem straspol
kerob Odesláno 18. září 2014 Nahlásit Odesláno 18. září 2014 Já stejně vím, že to nevzdáš.. No aspoň že jsi už přestal s těma kobercovejma náletama na AUKRO, už všechno máš, co?Pravdu dis.Ale jsem na tom stejne jako ty,krabicky se plni a ja se pomalu dostavam k trideni a oddelovani zrna od plev samozrejme zatim pouze po kalibrech. Aukro lehce otukavam,ale kdyz prijdou takovi excentristi jako ty nebo David a vymyslí takovou limitku,kterou nejde odmitnout, pak se stavam Vasim otrokem a Aukro musi zakonite ostrouhat, protoze mesec neni bezedny.... Ale urcite si nemyslim,ze mam vsechno, okridlene Primky chybi a chybi a nikdo ne a ne mi je nabidnout za prijatelnou cenu. Abych na ne mel, jiz mesice jim tak dva rohliky denne, dvakrat do tydne (v sobotu a v nedeli) si je namaznu necim mastnym,nebot mam krk odreny od sucheho sousta. Voda uz mi taky nechutna od vecneho zapijeni tech rohliku a cast usetreneho penizku investuji do pripojeni na net,abych byl obcas in.Tot strucny popis skromneho zivota sberatele starych primek tryzneneho nevylecitelnym chronoinfekcnim virem,ktereho udrzuje pri zivote nadeje svetla na konci tunelu, ze snad ta kridylka i jine skvosty nekdy pristanou na jeho stole.No neni to k zblazneni??
straspol Odesláno 18. září 2014 Nahlásit Odesláno 18. září 2014 Jo, opeřenci mě taky trápí.. No, hezky jsi to napsal. Tak odhadem vzato, vzhledem k mé nadváze, kdybych v těchto dnech přestal jíst, výraznější nedostatek bych asi pocítil kolem silvestra a umřel bych pravděpodobně napřesrok o prázdninách...v březnu bych měl figuru do plavek a našetřeno.. Škoda že nejsem schopen to zrealizovat. Sotva ucítím gulášek, řízeček nebo třeba jitrničku, přestanu na několik minut myslet na hodinky
odjinud Odesláno 18. září 2014 Nahlásit Odesláno 18. září 2014 Jsem po stěhování firmy už několik měsíců v exilu v pražských Roztylech. Je tu: OBI, stanice metra a T-mobile, kde dělám. To je vše. Bazar jsem díky tomu neviděl už 2 měsíce. Chjo...tyhle vidlákovy...
martar Odesláno 18. září 2014 Nahlásit Odesláno 18. září 2014 Vidlákovy nepodceňovat! (zejména ne vidlakovy, kde se z regionálních autobusu přestupuje na MHD)... A koukat po rukách spoluobčanů 50+ (Prim sport 2), 60+ (Prim sport 1, Diplomaty a jiné zajímavé kousky), spřádat s nimi obdivné rozhovory, mít v mobilu/tabletu pár fotek sbírky a v kapse vždycky pár stovek/tisíc.... :-)
straspol Odesláno 11. října 2014 Nahlásit Odesláno 11. října 2014 Ahaaa, čtyřapůltisícovej příspěvek...hmhmhm...tak mi napadá, jestli ono se mi to maličko nevymklo. Někdy mám pocit, jako kdybych trošičku ztrácel kontrolu. Nic vážného, samozřejmě, ale lehce pochybuju, jestli tomu ještě tak nějak velím jakoby to se mnou samo trochu smýkalo vždycky směrem k nějakým hodinkám...
Návštěvník tysmek Odesláno 11. října 2014 Nahlásit Odesláno 11. října 2014 Martare, vim presne o cem mluvis. Ja jsem rodily novomestak a obyvatele 50+ prakticky jine hodinky ani nemaji. Logicky:-) pravda, dnes uz se (stejne jako ja) muzeme divat jenom na eshop, protoze hodinky uz jsou taky jenom 50+ a to se s touto vekovou hranici casto neslucuje:-) bohuzel.
straspol Odesláno 12. října 2014 Nahlásit Odesláno 12. října 2014 Už jsem zase pro..al aukci...to se mi nestávalo, asi stárnu.. nebo že by byl chronobundus na ústupu?
Honza.manta Odesláno 12. října 2014 Autor Nahlásit Odesláno 12. října 2014 Hele a není konečné stádium oproštění se od závislosti? Jen kontrolní otázka.
straspol Odesláno 13. října 2014 Nahlásit Odesláno 13. října 2014 (upraveno) Já nevím... jako ,,neoperovat- zhojí se samo" ? No, možná to tak bude. jenže to by mi asi nemíchalo žlučí, že jsem na tu aukci zapomněl, ne? Upraveno 13. října 2014 uživatelem straspol
malda Odesláno 13. října 2014 Nahlásit Odesláno 13. října 2014 (upraveno) Straspol:Pro správnou klasifikaci charakteru tvého onemocnění se dá použít jedna velmi spolehlivá pomůcka související s tím, jak se dostáváš na stránky aukra, sekce "šperky a hodinky":- pokaždé otevíráš prohlížeč a adresu zadáváš ručně - nic se neděje - latentní stádium- po otevření prohlížeče už máš aukro v záložkách a občas nakoukneš - mírná dekompenzace nemoci, stále v normě- po otevření prohlížeče máš aukro v panelu "oblíbené položky" (explorer) - dekompenzace nemoci, opatrnost je namístě- máš jednotlivá hledání tvých oblíbených výrazů na aukru v panelu oblíbené položky samostatně uložené a když otevřeš prohlížeč, všechno zkontroluješ - akutní dekompenzace choroby - ambulantní léčba a medikace nutná- máš aukro jako domovskou stránku, nedokážeš si představit jít na internet a nejít na aukro, ústavní léčba a medikace nevyhnutelná Se shora uvedenou klasifikací pak souvisí i to, jak bereš jednotlivé aukce, co pro tebe znamenají a jak vnímáš další lidi se stejnou vášní: - přihazuješ občas pro radost, když to nevyjde, nic se neděje, když ano, potěší tě to, občas zapomeneš na konec aukce a neřešíš to, lidi se stejným zájmem bereš jako kamarády,- přihazuješ častěji, stále pro radost, když prohraješ, chvíli to mrzí a pak si uvědomíš, že přece budou další aukce, lidi, co mají taky rádi hodinky, už spíš bereš jako známé,- přihazuješ už minimálně proto, aby cena aukce dosáhla nějaké hodnoty a tys pak nezáviděl někomu, že to vyhrál za pár stovek, máš radost, když to vyjde, mrzí tě to, když to nevyjde, ale bacha, začíná tě štvát, žes zapomněl přihodit a někdo díky tomu vyhrál v aukci hodinky za slušnou cenu, lidi sbírající hodinky jsou pro tebe podezřelí a dáváš si na ně pozor,- přihazování je pro tebe nutností, výhru slavíš, prohra tě vytočí, zapomenutí na konec aukce vyloženě probouzí zlostné stavy, neakceptuješ možnost, že ty samé hodinky se mohou objevit znovu a třeba i v lepším stavu, lidi se stejným zájmem nemáš v oblibě a toho, kdo má účet na aukru, vyloženě nesnášíš,- do kalendáře si píšeš přesné konce jednotlivých aukcí, výhru v aukci bereš jako samozřejmost, prohru jako osobní selhání a zapomenutí na konec aukce jako osobní tragédii, lidi sbírající hodinky nechceš ani cítit, člověka, který tě "přehodil" považuješ za nepřítele, kterého je potřeba se zbavit. Zkus se nad sebou zamyslet, třeba si i na papír vypiš, co ti vášeň v hodinkách dává a co bere, kam směřuješ, čeho chceš ještě dosáhnout a případně své pocity ventiluj zde. Hlavně si uvědom, že vždycky je nějaká cesta a jsou kolem tebe lidé, kteří jsou připraveni ti pomoct! Upraveno 13. října 2014 uživatelem malda
Tea Odesláno 13. října 2014 Nahlásit Odesláno 13. října 2014 malda:K první kategorizaci bych přidal položku? nově vystavené aukce na konkrétní klíčová slova si necháváš každý den zasílat na e-mail ;-)
malda Odesláno 13. října 2014 Nahlásit Odesláno 13. října 2014 Tea: Díky. Tuhle možnost jsem dosud neznal. Asi bude pro mě lepší si založit na taková upozornění zvláštní email, abych něco nepřehlédl mezi nepodstatnými zprávami od svých kamarádů a blízkých, které se netýkají hodinek.
straspol Odesláno 13. října 2014 Nahlásit Odesláno 13. října 2014 Straspol:Pro správnou klasifikaci charakteru tvého onemocnění se dá použít jedna velmi spolehlivá pomůcka související s tím, jak se dostáváš na stránky aukra, sekce "šperky a hodinky": Zkus se nad sebou zamyslet, třeba si i na papír vypiš, co ti vášeň v hodinkách dává a co bere, kam směřuješ, čeho chceš ještě dosáhnout a případně své pocity ventiluj zde. Hlavně si uvědom, že vždycky je nějaká cesta a jsou kolem tebe lidé, kteří jsou připraveni ti pomoct!Moje pocity? Prostudoval jsem to důkladně a závěr je jednoznačný- jsem úplně v řiti a už tak dva roky mám být někde zavřenej pod práškama.
malda Odesláno 13. října 2014 Nahlásit Odesláno 13. října 2014 (upraveno) Psychická porucha zvaná chronobundus je vlastně poruchou osobnosti a nikoliv psychózou v pravém slova smyslu. Její výskyt ve stádiu, které ovlivňuje samotnou existenci jedince tak, že pacient se stává nebezpečným pro sebe i své okolí, je vzácný. Vědeckým zkoumáním nebyla zjištěna dědičnost tohoto onemocnění. To znamená, že v kompenzované, tedy skryté, formě existuje u většiny, zejména mužské populace. Dekompenzace tohoto onemocnění nastává nejčastěji buďto takzvaným šokem - osoba (většinou citově méně odolný jedinec) dostane nečekaně krásné a často drahé hodinky a prostě se z toho zblázní, a nebo postupným vývojem - do života pacienta vstupují lidé, často už sami nemocní touto chorobou, kteří si zakládají na hodinkách a interakcí se zdravým jednicem v něm zbudí myšlenku mít hodinky. Takový často i silný a citově stálý jedinec pak podlehne myšlence, že aby se ve společnosti takových lidí prostadil, potřebuje taky pořádné hodinky. Společný vývoj nemoci pak vypadá zhruba tak, že jedinec si řekne, že by stálo zato mít další hodinky, pak další a další a přitom má ještě snahu si to odůvodnit, například: -potřebuji potápky, co na tom, že se nepotápím - třeba začnu, 200m je málo, ještě jedny na 300, pro jistotu. -potřebuji letecké hodinky - sice nelétám, ale je to od malička můj sen, tak proč si ho částečně nesplnit? -potřebuji moonwatchky - vývoj jde kupředu, kdyby se začalo běžně létat na Měsíc, budu připraven, atd. Pak může nastat situace srovnatelná snad jen s Velkým třeskem - člověk si všimne, že hodinky tvoří různé edice, limitky, dají se členit podle kalibru, značky, materiálu atd. A to je průser. V této fázi ustupuje do pozadí nutnost odůvodnit si koupi hodinek. Jedinec je prostě musí mít a je schopný pro to udělat cokoliv. Tady je každá rada drahá. Každopádně, pokud se někdo dostal do této fáze, doporučuji vyhledat odbornou pomoc. Tady totiž končí všechna sranda. Upraveno 13. října 2014 uživatelem malda
martar Odesláno 13. října 2014 Nahlásit Odesláno 13. října 2014 :-) Maldo, nechceš si otevřít psychologickou poradnu pro primkaře? Nejlíp malou praxi někde poblíž Kolbenky s otevírací dobou So, Ne: 11-13 hod. Byl bych první pacient.... vždycky když jdu z burzy, tak mám depku jak prase... buď typ A: zase nic zajímavého jsem neobjevil, všechno mi to ráno Petr vyfouknul před nosem... nebo typ B: hmm, mám krásně těžký kapsy a krabička taky něco váží, dvacet novejch kousků, už se těším, jak se s nima pomazlim...hmm, a ty postspartaky jsou v nádherným stavu...hmm... ale kde jsou ty tři litry, co jsem měl ještě ráno ve šrajtofli??!
Jan_Jan_2006 Odesláno 13. října 2014 Nahlásit Odesláno 13. října 2014 Už jsem zase pro..al aukci...to se mi nestávalo, asi stárnu.. nebo že by byl chronobundus na ústupu?Myslíš tuhle?! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Myslím, že tento typ ciferníku a ruček se dával do fazetkového pouzdra (ne tedy do PoSpartaku).Dle mého bude číslo kalibru (TYP011) tak něco těsně pod 200000. Pochlubí se nový majitel?
stanik73 Odesláno 13. října 2014 Nahlásit Odesláno 13. října 2014 Myslíš tuhle?!Bez názvu.jpgMyslím, že tento typ ciferníku a ruček se dával do fazetkového pouzdra (ne tedy do PoSpartaku).Dle mého bude číslo kalibru (TYP011) tak něco těsně pod 200000. Pochlubí se nový majitel?Je to tak správně, číselník s těmito ručkami s velkou lumi patří společně se strojkem TYP010 do postspartakového pouzdra. Stejná kombinace číselníku , ruček a strojku byla občas i ve 14-ti karátovém pouzdru
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se