Přejít na obsah

Parnis v roce 2012

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 2. 8. 2012 v 21:03, 'zekon7302' napsal:

Mám doma taky nějakou čínu,ale slouží zcela jinému účelu.Naučil jsem se jak provézt pár jednoduchých oprav,jako třeba výměna setrvačky ,výměna ručiček,čištění cifru,leštění,skládání apodobně,za těch pár korun jako učivo poslouží dobře.Kochat se nějakým sparcováním je fakt rozdíl,nepřesnost je jejich typická vlastnost ,koroze a špína v útrobách už patří do bežné výbavy a následné reklamace nebo servis zcela zbytečná stráta času,Před registrací na toto forum jsem věděl o mechanických hodinkách jenom to že tikají,dostal jsem pár dárků,něco pořídil,pak jsem objevil ,,chronomag" a zjistil jsem že to co mám se jako hodinky jenom přetvařuje,sáhnul jsem trošku hlouběji do kapsy a .....jsem nemocnej :D ,ne,vážně,jestli chceš hodinky které ti spolehlivě řeknou kolik je hodin i po deseti nebo dvaceti letech tak radši zainvestuj,je lepší svýmu vnukovi nebo synovi darovat něco se sbírky co funguje :smile_anim:

Plně s tebou souhlasím. Taky jsem se toho tady hodně naučil. Víc jak půlroku jsem si tady pročítal vše možné a teprve tento týden začal psát. Nastudoval jsem si hodinářský slovník a nemoc u mě plně vypukla. Inkubační doba byla dlouhá a teď už se z toho nevylížu. Opakuji že Parnisy mám na rok a v jiném vlákně si nechávám poradit, co si koupit na TŘICÁTINY. Zatím vede Hamilton X-Wind..

• Odpovědi 365
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Mám doma už dva roky jedny se Sea-Gull krásně zdobeným strojkem (Žen.pruhy opravdu modřené šroubky)dělají za dva dny cca +1 vteřinku. Ty hodinky mají pro mne obrovskou výhodu : nemohu je tady i kdybych chtěl prodat protože by se z inzerátu pár místních spravedlivých přinejmenším posr*lo :smile_anim:

Odesláno

Nechci vyvolávat flame, ale tohle mi vrtá hlavou už dlouho - jakej je sakra rozdíl mezi třeba tím Parnisem a anglickou Precistou ? Precista Italian, Precista PRS 50, Precista Czech Airforce - to jsou všechno kopie. Tak buď důsledně banovat všechno nebo nic, ne ?

Návštěvník Kamil
Odesláno

Když je na těch hodinkách nápis Parnis nebo jsou bez loga, nic se neděje. Pokud by na nich byl nějaký chráněný nápis nebo konstrukční prvek, porušovaly by ochranná práva a nemají tu co dělat. Je věcí každého, jestli chce něco takového nosit.

Ale také nevidím velký rozdíl mezi kopiemi Parnis, Precista nebo třeba Steinhart.:)

Odesláno

Já mám 3 roky tyto a jsem spokojený. Foto není moje.

Přesnost výborná, antireflex nádherně modrý, pouzdro bez chyby. Řemínek jsem hned vyměnil, ten byl největší slabina..

post-4592-083516400 1344023317.jpg

Odesláno
  V 3. 8. 2012 v 19:50, 'cedric' napsal:

Já mám 3 roky tyto a jsem spokojený. Foto není moje.

Přesnost výborná, antireflex nádherně modrý, pouzdro bez chyby. Řemínek jsem hned vyměnil, ten byl největší slabina..

Jak píše Kamil: "Je věcí každého, jestli chce něco takového nosit" Ty tvoje vypadají dobře, a hlavní je, že jsi s nima spokojený..BTW doposud jsem četl na Parnisy více pozitivních ohlasů, než negativních. Tak jsem rád, že tady na ně není BAN a můžem se o nich v klidu bavit.

Odesláno

Na fotce vypadají hezky,ale už to tu zaznělo ohledně kvality spracování,je to patrné i z téhle fotky(je vidět nožičky u některých indexů),ať dám za hodinky jakoukoliv sumu ,tohle by mi určitě po čase vadilo.Abych nebyl od věci dostali se ke mně podobné akorát v pilotním provedení a taky tam jsou stejné chyby,navíc šroubovací korunka má po vyšroubování takovou vůli že po čase užívání by asi i upadla,rotor ja dle mého mínění příliš hlučný.Na druhou stranu,za ty peníze musíš být spokojenej,vždyť jsi psal že je chceš jen na rok,skrátka potřebuješ zalátat časový prostor čekáním na pořádné hoďky,takže se to dá chápat,já je mám druhým rokem,odchylku mají sice šílenou ale jdou,a to je to co jsem od nich očekával a opakuji že jsem vědel že maj tikat,po asi třech měsících jsem se zde zaregistroval a jenom z důvodu že to byl dárek jsem si je nechal.

Odesláno

Ještě dodávám, že to nejsou jediné moje hodinky, takže si je na ruku vezmu tak průměrně 20 x do roka. Dával jsem za ně. cca. 1200,-Kč. A za ty peníze myslím, že velice dobrý kup, tak asi tak.

Odesláno
  V 3. 8. 2012 v 21:40, 'Frantik' napsal:

A maj teda COSC certifikat ze Svajcu, kdyz je to Chronometer? :-)

to víš že ano,dělaj přesně 1minutu a dest sekund za 24hhodin do plusu,a zkoušel jsem už všechno,mám ještě dvě 7750 a tam se mi podařilo docílit 2s/den,na druho stranu mám ještě starší sea-gull a ten dělá 8s/den,ale je to jiný kalibr St17

Odesláno
  V 3. 8. 2012 v 22:01, 'Zmizík' napsal:

Zekone, asi po roce na fóru přišla tvoje chvíle - Kamil legalizoval Parnis! Tak co, jaký maj ty tvoje plechovky ještě výhody, kromě toho, že byly levný a skoro se jim nevodchlipujou číslíčka na ciferníčku? :D :D :D

Co nás dál čeká? :D Kamil měkne.....
Návštěvník Zmizík
Odesláno
  V 3. 8. 2012 v 22:04, 'bohus76' napsal:

Co nás dál čeká? :D Kamil měkne.....

Bohuši, já to smazal protože jsem právě Zekona napad asi ne úplně dobře, Zekone omlouvám se. Nicméně je jasný, že Kamil tady právě dnes dal všem čínskejm sračkám, jako je Parnis, zelenou. Fórum to jistě pozvedne. Takže hoši, do toho.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...