zekon7302 Odesláno 3. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2012 on tomu zelenou nedal,jen diplomaticky naznačil že mu to za to nestojí se nějak obšírně vyjádřovat aby nevznikla nějaká bojová atmosféra,inu kvůli tomu se podobná témata zamikaj(zakazujou),takže bavit se o tom můžeme ale zbraním klid, jinak tu budeme jenom čumět a nedej bůh něco napsat,ale myslím si že až na pár ,,aparátů" se vždy domluvíme
bohus76 Odesláno 3. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2012 V 3. 8. 2012 v 22:20, 'zekon7302' napsal: on tomu zelenou nedal,jen diplomaticky naznačil že mu to za to nestojí se nějak obšírně vyjádřovat aby nevznikla nějaká bojová atmosféra,inu kvůli tomu se podobná témata zamikaj(zakazujou),takže bavit se o tom můžeme ale zbraním klid, jinak tu budeme jenom čumět a nedej bůh něco napsat,ale myslím si že až na pár ,,aparátů" se vždy domluvíme Kolego, zamykat s tvrdým,teda ypsilon
Návštěvník Kamil Odesláno 3. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2012 V 3. 8. 2012 v 22:13, 'Zmizík' napsal: .....že Kamil tady právě dnes dal všem čínskejm sračkám, jako je Parnis, zelenou. Fórum to jistě pozvedne. Takže hoši, do toho. Máš velmi špatnou paměť! Už jsem se vyjadřoval vícekrát a před drahnou dobou: V 23. 11. 2009 v 21:04, 'Kamil' napsal: EDIT: Proti Parnisům nic nemám, to bych musel odsoudit i Steinharty a několik dalších firem. Ať si každý prodává co chce, pokud to nejsou vyloženě okopírované faky. Já už bych si Parnis nebo Alpha rozhodně nekoupil. I když jeden jiný čínský kousek taky mám. V 2. 7. 2010 v 14:53, 'Kamil' napsal: To máš těžký. Falzifikát by to byl, kdyby tam bylo napsáno Rolex. Ale když tam je Alpha nebo Steinhart nebo něco jiného, je to každého osobní věc, jestli je chce kupovat, nosit, prodávat.... Loňský hon na čarodejnice byl kvůli MM, které jsou úplnou kopií OP. Svezla se s tím i značka Parnis, která vlastně taky nedělá úplné kopie, takže je "zakázaná" do jisté míry neprávem. Asi to bude na další a delší (a doufám, že ne neslušnou) diskuzi. Otázkou je, jestli mít exaktně přesná pravidla pro každou čínskou i nečínskou značku nebo se budeme řídit zdravým rozumem. 'Kamil' napsal: A za fake bych považoval porušení ochranné známky nebo patentu, ostatní bych nechal. Takže když to vztáhneme na Paneraie, nápis MM nebo ochranu korunky netolerovat, kreaci v polštářkovém (Radiomir-like) pouzdře bez chráněných nápisů (jako jsou Precista, Dievas, Parnis, atd.) bych toleroval. EDIT: Třeba Rolex má chráněný i název Submariner, takže Sandoz, Invicta, Grovana, Steinhart, atd., ho na číselníku nemají.
Návštěvník Kamil Odesláno 3. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2012 A ještě bych citoval pravidla v oblasti fejků, na jejichž definici jsme se po dlouhé diskuzi shodli: "Fake je to, co zneužívá ochranné známky a patenty. Ostatní "inspirované" hodinky jsou na osobním pohledu - někdo snese více, někdo méně, každý má hranici nastavenou jinak a čtením tohoto fóra ještě většinou podléhá vývoji."
pooletr Odesláno 4. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 4. srpna 2012 V 3. 8. 2012 v 20:37, 'zekon7302' napsal: Na fotce vypadají hezky,ale už to tu zaznělo ohledně kvality spracování,je to patrné i z téhle fotky(je vidět nožičky u některých indexů),ať dám za hodinky jakoukoliv sumu ,tohle by mi určitě po čase vadilo.Abych nebyl od věci dostali se ke mně podobné akorát v pilotním provedení a taky tam jsou stejné chyby,navíc šroubovací korunka má po vyšroubování takovou vůli že po čase užívání by asi i upadla,rotor ja dle mého mínění příliš hlučný.Na druhou stranu,za ty peníze musíš být spokojenej,vždyť jsi psal že je chceš jen na rok,skrátka potřebuješ zalátat časový prostor čekáním na pořádné hoďky,takže se to dá chápat,já je mám druhým rokem,odchylku mají sice šílenou ale jdou,a to je to co jsem od nich očekával a opakuji že jsem vědel že maj tikat,po asi třech měsících jsem se zde zaregistroval a jenom z důvodu že to byl dárek jsem si je nechal. Přesně jak píšeš. Se vším, co popisuješ samozřejmě počítám. Vystihl jsi to dobře, chci jen zalátat časový prostor, než si koupím pořádné hodinky. Dlouho jsem koukal na levnější Seika a Orienty, ale žádné mě na první pohled nezaujali jako tyto.
Frantik Odesláno 4. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2012 V 3. 8. 2012 v 23:19, 'Kamil' napsal: A ještě bych citoval pravidla v oblasti fejků, na jejichž definici jsme se po dlouhé diskuzi shodli: "Fake je to, co zneužívá ochranné známky a patenty. Ostatní "inspirované" hodinky jsou na osobním pohledu - někdo snese více, někdo méně, každý má hranici nastavenou jinak a čtením tohoto fóra ještě většinou podléhá vývoji." Ja myslim, ze "Chronometer" je taky ochranna znamka nebo patent!
TomAnt Odesláno 4. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2012 Napis Chronometer je ochranna znamka/patent len pokial ide o hodinky vyrobene vo SvajciarskuV ostatnych pripadoch ide o vseobecne oznacenie meraca casu....
cedric Odesláno 4. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2012 Pánové, nechme toho, nikdo z nás to tady nemyslí zle. Nový kolega chtěl poradit ohledně hodinek této značky. Mé zkušenosti jsem mu popsal do SZ. Já jsem svoje Parnisy zakoupil na počátku chronobundusu, teď už jsem taky trošku někde jinde. Ale mám je a nestydím se za ně. Nechci, abychom se tady hádali a osočovali. Měj te se fajn. S úctou Ced
pooletr Odesláno 4. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 4. srpna 2012 Tak začínám přemýšlet nad tím, jestli toto vlákno nebyla chyba. Já jsem právě na začátku chronobundusu, jak píše Ced, a Parnisy jsem si pořídil jen pro zpříjemnění čekání na něco lepšího. Takže Kamile klidně toto vlákno zamkni, ať nerozesírám ostatní členy, kteří s touto značkou mají špatné zkušenosti a je jim proti srsti. Díky všem za názory.
bohus76 Odesláno 4. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2012 Snad k tomu Kamil dal dostatečné vysvětlení,viděl bych to na lock.
panedge Odesláno 4. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2012 V 3. 8. 2012 v 13:45, 'Kamil' napsal: Když je na těch hodinkách nápis Parnis nebo jsou bez loga, nic se neděje. Pokud by na nich byl nějaký chráněný nápis nebo konstrukční prvek, porušovaly by ochranná práva a nemají tu co dělat. Je věcí každého, jestli chce něco takového nosit. Ale také nevidím velký rozdíl mezi kopiemi Parnis, Precista nebo třeba Steinhart. Kamile,ochrana korunky na Panerai je patent a vyrobce(Parnis) to porusuje.
Návštěvník Kamil Odesláno 4. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2012 V 4. 8. 2012 v 9:18, 'panedge' napsal: Kamile,ochrana korunky na Panerai je patent a vyrobce(Parnis) to porusuje. A říkám snad něco jiného? V 3. 8. 2012 v 13:45, 'Kamil' napsal: Pokud by na nich byl nějaký chráněný nápis nebo konstrukční prvek, porušovaly by ochranná práva a nemají tu co dělat.
panedge Odesláno 4. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2012 No já nevím,ale tohle je Parnishttp://www.nejpanskehodinky.cz/products/a47-mm-parnis-militare-vojenske-mechanicke-hodinky-s-rucnim-natahem-exkluziv-sendvicovy-cifernik-oranzove-cislice-lumina-ad4204/
Rs. Odesláno 4. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2012 Přiznám se, že jsem vydražil až nechutně levně jeden pěkný strojek od Illinois jako zbytek po gold-scrap. Přemýšlel jsem o tom, že bych místo pižlání zbytku tyče z 17023 a následného tvrdochromu použil nějaký Parnis jako dárce pouzdra i se sklem a páskem, ale ...Nějak se mi nelíbí cena polotovaru v poslední době vůči kvalitě. Nemá tady někdo soudný cokoliv ala "b-uhr unitas" od těhle "značek" a mohl by mi dát info, jestli je to pouzdro dokončitelné na slušnou úroveň, nebo mám se na to vybodnout?Za info díky.
rejan Odesláno 4. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2012 V 3. 8. 2012 v 19:56, 'Frantik' napsal: Jsou krásný :-) Překrásný,hlavně ty indexy v luftě,házejí nádherný stíny
straspol Odesláno 5. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2012 V 2. 8. 2012 v 8:40, 'pooletr' napsal: Vidím, že názory se liší. Respektuji vše. Určitě záleží na tom, jestli má člověk s čím srovnávat. Mít doma ve watch winderu patero kvalitních švýcarů, tak bych určitě o této značce ani nepsal, na tož si je koupil. Ale jako nováček na poli mechanických strojků jsem docela zvědavý, čeho jsou číňané schopní. A s pocitem, že příští rok budu mít na ruce hodinky, s kterýma snad neurazím (po poradě s váma) se na Parnisy docela těším... Tak nevím. Hodinek jsem už nasbíral mraky a vždycky když vidím na něco plivat síru a oheň, nedá mi to abych si to ,,neohmatal" sám. Tak jsem nakoupil i pár Parnisů- a zvlášť ty s rezervou nátahu mám podobné troje, s černým i bílým cifrem, ty co mám na nošení nemají zdobený strojek. Taky dvoje pilotky a jeden quartz chronograf. Ten je strašlivý, luneta je volná, subdialy nejdou číst a je to okatá kopie Breitlů s korunkou značenou B (alespoň je vidět, s čím asi firma začínala) To je ale výjimka. Kromě těchhle quartzek jsou ostatní pěkné a naprosto funkční, příležitostně je nosím. Ukazatel rezervy nátahu odpovídá skutečnosti a strojek seagull je naprosto spolehlivý. Psalo se toho tady o tom dost, jak tyhle hodinky vypadají zevnitř, o mořených či lakovaných ručkách a šroubcích, plechových cifrech atd. To nechci a nehodlám popírat. Ale co se týče kvality nerezových pouzder, je bohužel velmi dobrá, srovnatelná s produkcí některých německých a švýcarských firem. Obávám se, že se soudruzi mnohému naučili a začínám nabývat přesvědčení, že u nich mnohé renomované firmy nakupují. To, co je z hodinek vidět, dělá na ruce opravdovou parádu. Řemínky byly ale naprosto tragické na všech bez rozdílu. S chodem a funkcí automatu seagull nemám jediný problém, pouze pohyb rotoru automatu, který nosím opravdu často, je trochu hlučnější. Letecké hodinky mají ne úplně pěkné ručky, ale to je otázka vkusu. Šroubovací korunka opravdu těsní (na tuto příjemnou vychytávku se ještě některé středoevropské firmy nezmohly), hacking funguje, přesnost jsem neměřil, ale málokdy si všimnu podstatnější odchylky, jsou v tom srovnatelné se dvěma modely ZENO nebo se staršími oblekovkami s inhausy Tissot i Omega, co taky občas nosím- a někdy je prostě srovnat musím. Obecně- pouzdra ok, ručky nic moc, hrubější zpracování z rubu součástí a vevnitř obecně se asi dá očekávat, funkce bez problému, vzhled velmi pěkný. Pokud bych narazil v této cenové kategorii na srovnatelně pěkné Seika, asi bych do nich šel kvůli značce kterou mám ve sbírce dost zastoupenou a má zkušenost s ní je o pár let delší. Ano, Seika pětky se dají koupit za srovnatelnou cenu, když hledáš. Ale s rezervou nátahu, se šroubovací korunkou a srovnatelným formátem už se Seika vyšplhají někam jinam. Parnis je značka, za jejíž nákup se nestydím- i když to nemám zapotřebí. Nechal jsem si je ve sbírce, ale dál už ji rozšiřovat nebudu. Jsou na světě pěknější hodinky, na které potřebuju peníze- a když budu kupovat kila těchhle, na jiné mi nezbyde...mimochodem, že i ve světě hodinek se okoukává, napodobuje, až snad i kopíruje, je známá stará věc i ve střední Evropě, takže to mě opravdu netrápí.
straspol Odesláno 5. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2012 V 4. 8. 2012 v 17:52, 'Rs.' napsal: Přiznám se, že jsem vydražil až nechutně levně jeden pěkný strojek od Illinois jako zbytek po gold-scrap. Přemýšlel jsem o tom, že bych místo pižlání zbytku tyče z 17023 a následného tvrdochromu použil nějaký Parnis jako dárce pouzdra i se sklem a páskem, ale ... Nějak se mi nelíbí cena polotovaru v poslední době vůči kvalitě. Nemá tady někdo soudný cokoliv ala "b-uhr unitas" od těhle "značek" a mohl by mi dát info, jestli je to pouzdro dokončitelné na slušnou úroveň, nebo mám se na to vybodnout? Za info díky. Reaguji v souvislosti s příspěvkem nad Tebou: Od tohoto prodejce jsem už kupoval pouzdra a jsou bez problému, i když na můj vkus drahá a pán nevynechá jedinou příležitost ceny upgradovat, v jednom mám usazený strojek z ruských kapsáčů a nijak se dodělávat či dotahovat nemuselo, jen byl opruz s vložkou a hřídelí, Molnia je o fous menší než Unitas- ale šlo to.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.