Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny milovníky digitálek.

Po dlouhé době jsem konečně našel "pořádné" digitálky s kovovým pouzdrem a klasickým designem. Hodně se tady řešilo, že už se dnes dělá všechno z plastu a i ty hodinky co vypadají jako kovové jsou ve skutečnosti pochromovaný plast.

Tyhle jsou podle mého názoru super. Prostě stará dobrá klasika:smile_anim:post-12472-042467400 1344022114.jpg

Odesláno (upraveno)

Hodně se tady řešilo, že už se dnes dělá všechno z plastu a i ty hodinky co vypadají jako kovové jsou ve skutečnosti pochromovaný plast.

A to jsou i tyto hodinky. A na těch stránkách jsou dost krutě předražený!!! Upraveno uživatelem t2
Odesláno

Teď jsem na to koukal. To je teda škoda. Dát za plast 2 litry to se mi teda nechce. Díky moc za informaci Gougy:)

To né já, to t2 - naštěstí, na fotce to opravdu vypadalo jako kov :(
Odesláno

u levných casií nelze očekávat ocelové pouzdro, to je jenom zbožný přání retrodigichronomagorů :(.

koukal jsem na jejich černý sestry s lepším modulem - mají opakovaný timer. škoda, že nejsou o chloupek větší - měl jsem A168 a je to spíš dětská velikost.

ale stejně mi stylovější připadaj timexy ´80

Odesláno

u levných casií nelze očekávat ocelové pouzdro, to je jenom zbožný přání retrodigichronomagorů :(.

koukal jsem na jejich černý sestry s lepším modulem - mají opakovaný timer. škoda, že nejsou o chloupek větší - měl jsem A168 a je to spíš dětská velikost.

To máš pravdu. Při té ceně 2 tisíc jsem si právě říkal, že by to mohlo být ocelové nebo alespoň mosazné pochromované pouzdro, ale to jsem netušil skutečnou "normální" cenu hodinek tedy cca 500 Kč a ne tu "českou" přemrštěnou. Myslím, že právě hodně lidí takové hodinky koupí v přesvědčení, že jde o kov.

Ještě, že máme tohle fórum:smile_anim:

Odesláno

Díky za tip :) A ty Timexy 80 mají ocelové pouzdro? Teď se mi začali líbit víc než ty Casia :D

Odesláno
:D Že se ještě někdo dneska nechá nachytat. To se vážně divím, zvlášť, když ví, že se tato problematika probírala docela vzevrubně. Jak se dá rychle poznat plastové pokovené pouzdro? 4 šroubky na dýnku nebo hmotnost. Co jsem zatím viděl nerezová pouzdra, tak buď byla dýnka šroubovací nebo naklapávací. Možná jsou nějaké staré výjimky, ale na 98% případů to lze aplikovat.
Odesláno

Takže: Mám tady dva téměř identické modely klasických digitálek CASIO z počátku 90. let. Oba typy mají ocelové pouzdro a dýnko je přišroubované šroubky. Jde o modely W - 38 a W - 780, jak je vidět z fotek.

post-437-045870100 1344251528.jpg

post-437-086873700 1344251537.jpg

Odesláno

:D Že se ještě někdo dneska nechá nachytat. To se vážně divím, zvlášť, když ví, že se tato problematika probírala docela vzevrubně. Jak se dá rychle poznat plastové pokovené pouzdro? 4 šroubky na dýnku nebo hmotnost. Co jsem zatím viděl nerezová pouzdra, tak buď byla dýnka šroubovací nebo naklapávací. Možná jsou nějaké staré výjimky, ale na 98% případů to lze aplikovat.

Já jsem fakt nevěděl, že se to tady probíralo nějak vzevrubně, ale něco jsem o tom slyšel tak jsem se raději zeptal.

A navíc třeba u těch Timexů 80, na některých stránkách uvádějí, že mají ocelové pouzdro, na jiných, že mají mosazné tak čemu pak má člověk věřit.

Odesláno

siwi: Ale to nevyvrací můj příspěvěk, spíš potvrzuje-u starých hodinek tomu tak může být. U novějších jsem to zatím neviděl

U.turn: Je to plast. Mají v tom velký guláš, ale třeba na amazonu, uvádí resin, což dává celkem velký smysl, když se podíváš v kolika barvách se T80 dělají. Našel jsem na amazonu i jiné sdělení, ale to u nějakého pochybného prodejce, u kterého není žádné hodnocení hodinek.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...