Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Nějak se to "zvrhává"... :-)

Protože malá datumovka je na 4,5 nevyvážená, co třeba takhle? Asi by mohla být i větší...

To budou nástěnné hodiny? Zmenši si to na průměr 40 mm a jsem zvědavý, co na té datumovce přečteš. To už ji můžeš rovnou umístit na ručičky. To by byla komplikace :) Kromě toho číselník, kde jsou dvě čísla funkční a zbytek namalovaný na mě působí jako hračka nebo pouťový suvenýr.

• Odpovědi 1,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

To VS: Musím ti dát za pravdu. Také už mi to přijde spíš jak hračka a určitě bych si nic takového nepořizoval. :o) Tudy cesta zatím nevede...

Odesláno

Chlapi, co furt vymýšlíte za varianty? Já bych ty "sportky" nechal vyrobit úplně stejně jako se dělaly dříve, plášť teda beru v oceli a jinak jako při starém. Snad se mi maximálně líbí datumka na 6 a dvojitá čárka na 12. A možná místo černého ciferníku tmavě modrý. Ale raději jako při starém. Kdyby nás bylo hodně a s vlastním strojkem bych se vlezl do 3000 Kč, tak bych do toho s vámi šel - ale asi jsem najivka, že?

Odesláno
Kdyby nás bylo hodně a s vlastním strojkem bych se vlezl do 3000 Kč, tak bych do toho s vámi šel - ale asi jsem najivka, že?

No to asi jsi ;) Pocitam, ze i kdyby nas bylo opravdu hodne, pod 5000 by se to stejne nedostalo. A to je dnes +- autobus cena renovace, kde dostanes nove nerezove pouzdro a lunetu.

Odesláno

To mozne, ale u tech sportu II se asi nemenilo cele pouzdro? Navic pokud si pamatuju dobre, luneta je na Sport II celoplastova, co u sportu I neni! Podle mne, tech 5000 nebo kolik to presne vyjde neni az tak moc. Otazka je, jestli chces nove pouzdro. Ja teba radeji vzhledem k tomu, ze bych chtel mit ty hodinky s co mozna nejvic puvodnich dilu, budu asi volit cestu renovace stareho pouzdra.

Odesláno

U těch sportek II jsem si nechal měnit celé pouzdro za ocelové + vyčistění a seřízení stálo to kolem 1000 Kč. Ale ta cena je proto celkem OK, protože pan Prokop se kdysi zmínil, že těch zákazníků co chtějí renovaci sportek II je dost.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Nevím o tom. Myslím, že ne. Je ale pravda, že jen malá část renovací prochází mýma rukama. Mám to zjistit?:)

Jinak mám pro zájemce o Sport Igen jednu dobrou zprávu. Mám u sebe v Praze nerezové pouzdro s kroužkem i sklem a vínově červeným číselníkem, takže kdo si chce na živo udělat představu o tom, o čem je tu řeč, jsem k službám.:)

Odesláno
Jinak mám pro zájemce o Sport Igen jednu dobrou zprávu. Mám u sebe v Praze nerezové pouzdro s kroužkem i sklem a vínově červeným číselníkem, takže kdo si chce na živo udělat představu o tom, o čem je tu řeč, jsem k službám.:)

Hehe, to asi nebudou moje, že? ;-) Takové štěstí aby byly hotové dva měsíce před termínem mít nebudu...

Odesláno

Prime to je dobrá zpráva, vezmete ty sporty Igen na schůzku 9.3., nebo se domluvíme na jiném termínu?

Oceňunji, že už začínáte drobet reagovat na ty moje skici. Tak, jak se zdokonaluju v technice PC grafiky, zlepšují se mi i ty návrhy. Zase nějaký přidám.

Musím dále napsat, že už jsem dokonce tady na foru viděl na hodinkách (Robert nebo tal nějak) i to datum na 4.30 ve vodorovné poloze, takže to taky jde, jen bude malé. A na jedněch stopkách renomované značky (lejour - tag heuer) jsem viděl tachymetr od 50km/h (na 12minutách) do 240 km/h(na 15 minutách), takže taky žádná blbost.

Odesláno

Ano vezmu je na tu naší pražskou besedu!:)

Jsem rád, že se zapojujete opět do diskuze. Už jsem se bál, že Vás rezolutní názor o češtině na dýnku otrávil.:)

Ale abych se přiznal, na tomto pouzdru Sport Igen není nic co by vybočovalo z původní linie. Vínově červený číselník se vyráběl! To nic nemění na tom, že když si vymyslíte vlastní úpravu těchto hodinek, můžeme se o ní bavit. Jen mám pocit, že tu na Limited Edition nebude mít dlouho nikdo chuť.:):)

Ukázalo se to, co jsem si myslel již na začátku. Každý z nás máme potřebu tvořit a zanechat co největší tvůrčí otisk. To je vpořádku a potvrzuje to můj odhad vývoje hodinářského průmyslu v delším časovém horizontu. Budoucnost primek je skutečně v zakázkové výrobě a sériová výroba bude jen jakousi přidruženou výrobou pro ty, kteří nechtějí čekat na svůj vymazlený kousek.:)

To co mi z vašich přání připadá nejlépe realizovatelné je ta tachymetrická stupnice. Je to otázka jedné tiskové matrice.

A cigi, všechny vaše individuální hodinky můžou mít český popis dna.;)

Hezký den.:)

Odesláno

Z diskuze jsem nikdy nevystoupil, jen jsem jaksi neměl, co sdělit.

L.e. má obrovskou cenu pro legraci z tříbení názorů a pro eventuální synergii a ušetření peněz, další hlediska jsou kontraproduktivní, od začátku to takhle vidím, a čas mi dal za pravdu. Ale s takovým super týmem výborná zkušenost - já jsem s výsledky nadmíru spokojen. Docela mě mrzí, že si snad někdo myslí opak. To musím napravit.

Klíčová je ta grafika, to se musí ovládnout, aby tu bylo o čem diskutovat. Například ta tachymetrická stupnice nebude taková sranda, jak píšete. Po technické a finanční stránce snad, ale jde o to navrhnout takovou, aby seděla k tomu agresivnímu ciferníku, nebo ještě lépe, aby ho ještě vytočila do běla a byla srandovní - a tady jsme zatím úplně na začátku. Ostatně pořád se opakuji, ale hodinky jsou dnes design design a design, o nic jiného tam nejde - tak musíme přidat!

Já vidím jako nejlehčí pohybovat datumkou, i tu svislou datumku na 4.30, geometrická pravidla jsou neúprosná a dovolují odhaduji pouze pár variant umístění a velikosti. A přetisknout věnec bude asi podobný máček jako ta luneta, zvlášť, když při nejhorším jich můžete pár zničit - celý strojek stojí tak stovku, je jich desetiticíce a když bude datový věnec zničený, zbývá pořád ještě možnost, použít strojek bez něj, jako kal.66.

České kalibry a české popisy je tutovka, teda než je začnou česky popisovat číňani.

Teď mě napadá, už víte, co bude stát ta eventuální safírová luneta?

Odesláno
Z diskuze jsem nikdy nevystoupil, jen jsem jaksi neměl, co sdělit.

L.e. má obrovskou cenu pro legraci z tříbení názorů a pro eventuální synergii a ušetření peněz, další hlediska jsou kontraproduktivní, od začátku to takhle vidím, a čas mi dal za pravdu. Ale s takovým super týmem výborná zkušenost - já jsem s výsledky nadmíru spokojen. Docela mě mrzí, že si snad někdo myslí opak. To musím napravit.

Hm, tak pro mě má LE daleko větší cenu. Věnoval jsem tomu a i ostatní dost času, budu si dost vážit hodinek, na kterých jsem se podílel, které mají svůj nezaměnitelný příběh, je to první edice tohoto druhu. A to že jsem nemohl zde pustit větší fantazii mě vůbec nemrzí. Získám zase něco jiného, co bych těm hodinkám sám dát nikdy nemohl. Jo a můj názor je, že zde další edice jen tak nevznikne, nebude dostatečná podpora tolika lidí. A pokud ano budou to daleko soliternější kousky. Z tvého příspěvku je cítit ironie. A evidentně ty hodinky pro tebe znamenají pouze prezent tvé firmy, nic víc. Až ty, které si navrhneš do posledního puntíku sám budou pro tebe cenné.

Každopádně už několikrát si dokázal, jak umíš LE krásně zaříznout tak, že by pomalu člověk na ni ztratil chuť. V určitých věcech ti fakt nerozumím, ale řekl bych, že jsi dost složitá rozpolcená osobnost, která pokud není do puntíku po jejím, tak je vše špatně.

Je mi celkem líto Prima, protože si zde nechce nikoho rozházet, ale když vezmu, kolik času a úsilí LE věnoval jen on, tak určitě z tvých názorů radost mít nebude. A tak mě napadá, že jediné kontraproduktivní v LE poslední době byly akorát tvoje příspěvky.

Odesláno

Už to nechte všichni plavat.:) Já jsem rád, že cigi nezatrpkl. Je příznačné, že v této L.E. musel každý udělat nějaký ústupek, a tak by měl asi každý důvod se něčím užírat. Myslím, že to nikdo z nás nechce a jsem přesvědčen, že až budete držet každý svoje hodinky v ruce, budou všechny tyto ústupky zapomenuty. Víte to, co dělá hodinky krásnými je celkový dojem a proporce. To všechno bude mít Linea 40mm vrchovatě.

Jsem přesvědčen, že budete spokojení a zůstane vám krásná vzpomínka a nad tím vším handrkováním i věcnou diskuzí se budeme všichni bavit ještě hezky dlouho.:)

Konec konců, bylo by smutné, kdybychom byli všichni stejní a prožívali vznik L.E. stejně. Nechci, aby to znělo jako fráze, ale rád dělám hodinky pro lidi s vlastním názorem a vážím si každého z vás. Není to proto, že bych měl potřebu lézt někomu do zadku, ale proto, že mám rád pestrost. Každý člověk, který je výraznou individualitou mě svým způsobem ovlivňuje a inspiruje k další práci. Já také nejsem vždycky ten příjemný člověk, plný dobré nálady a diplomacie. Občas jsem také unavený a mám šílené nápady, ze kterých můžou ostatní povyrůst.:)

Odesláno

Tak tady je někdo psychiatr :) Jakou pak mám nemoc asi já? Duševní porucha v nakupování hodinek, rád poslouchám jak tikají!!!

to Ondraj: Je to normální, myslím mé příznaky :)

Odesláno
Tak tady je někdo psychiatr :) Jakou pak mám nemoc asi já? Duševní porucha v nakupování hodinek, rád poslouchám jak tikají!!!

to Ondraj: Je to normální, myslím mé příznaky :)

Tuto nemoc, dá-li se to tak nazvat tu ale máme všichni. :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...