Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 1,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

To georg i ostatní: fotku dám na web hned jak nějakou kloudnou budu mít.

V tomto vlákně bych rád udržel téma orientované pouze na výrobu replik hodinek Sport I. generace, a proto bych diskuzi o výrobě těchto hodinek ve větším ani neotevíral.

To by byl zase solitér anebo další originální limitovaná série. Mám však za to, že většina lidí tu chce repliku se shodnými rozměry s originálem.

Tady však vzniká jeden vážný problém. Původní pouzdro má rozteč nožek 19mm, což je dnes naprosto nestandardní rozměr, na který neseženeme řemínek. Co navrhujete?

Jako nejschůdnější alternativa se mi jeví drobné vytenčení nožek (o cca 0,3mm na každé straně), pak už by se tam 20mm řemen nacpal, protože nožky mají vrtané otvory skrz na skrz.

Pokud má někdo zájem o výrobu takových hodinek ve větším průměru, založte prosím na to téma další vlákno, budu se mu věnovat, jen v tom nechci mít hokej až se budu orientovat ve vývoji diskuze.:)

Odesláno

Já bych rozteč 19 mm neviděl jako velký problém. Kožené "dvacítky" jdou do rozteče 19 mm celkem dobře napasovat, navíc se dají koupit i řemínky šířky 19 mm. Gumový řemínek tam buď půjde napasovat nebo ho jde lehce zbrousit. Naopak, trochu bych se bál "vytenčení" už tak dost tenkých nožek...

Odesláno

Pak bych tedy požádal Prima, ať nám dá cenovou nabídku na repliku původních sportů s tím, že pouzdro bude z nerezu, s akrylátovým sklíčkem, ocelovou lunetou, ciferník a ručičky jako jsou na obrázcích na začátku. To znamená, věrná replika, jakékoli další požadavky si každý může sjednat individuelně. Cenová nabídka by mohla být ve dvou variantách - s dodaným vlastním kalibrem a bez něj.

Pak bychom mohli rovnou tvořit seznam.

Nejsem moc hrrr?

Odesláno

Protože jste tady všichni pilní jako včeličky :) Alespoň v obíhání zástaváren, předpokládám, že by ta cena se strojkem pro Vás neměla nic na atraktivitě. Uvádím tedy základní cenu ve variantě s Vaším vlastním kalibrem 68.

10.500,-Kč + repase strojku 545,-Kč (cena už je včetně DPH)

Myslím, že když jde o repliku neměl by snad nikdo nic proti použití původního loga. Neslibuji, ale myslím, že by to mohlo jít.:)

Odesláno

Nevím jak ostatní, ale ta cena mě opravdu zaskočila. Možná je to tím, že se "v branži" pohybuji teprve krátce, ale čekal jsem cenu někde okolo 5 tis. Kč vycházeje z ceny současně nabízených Prim Sport II Automatic za 2050,- Kč (netuším, na kolik se jedná o aktuální nabídku). Také to poměřuji např. s modelem Linea se safírem za 9400,- Kč. To vychází nerez pouzdro na Sport I tak draze? Taky jsem třeba čekal cenovou nabídku typu:

- do 20 ks ... X peněz

- nad 20 ks ... Y peněz.

Ač se mi ty Sporty I moc líbí, za tuto cenu si raději koupím jiné hodinky - například Linea se safírem.

Odesláno

Mně ta cena nevadí, jen mě překvapilo, že je víceméně dvojnásobná v porovnání s renovací Prim Sport II v podbném rozsahu (výměna všeho s výjimkou strojku). Že by na dvojky byly stále k disposici staré zásoby dílů z doby, kdy se to sekalo ve velkém, zatímco na jedničky se to musí znovu vyrábět?

Odesláno

I predbezna cena renovace jednicky je zhruba polovicni a to i pri vymene pouzdra;) Jak to chapu ja, pro zcela novy kousek se komplet vyrabeji rucicky a cifernik, ktere vypadaji nejdrazsi.

Odesláno

No a nevyrábí se náhodou ručičky pro jedničku sériově pro Orlíky?

Ono o tom opravdu nemá cenu spekulovat, tvorba cen hodinek je stejná magie jako tvorba cen u letenek nebo anglických jízdenek na vlak. Cena je přijatelná, tak holt tu nabídku potvrdím hned jak dorazí ;-) a nebudu to dál řešit.

Odesláno

co tim myslis ? me by bavilo z toho udelat spis moderni hodinky ve smylu materialu - vodotesnost 10 at, vypoukle safirove sklicko a otocny krouzek z nejakeho spec. materialu - jinak si myslim, ze cifernik i rucky jsou velmi funkcni (nadcasove v podstate mi cele ty hodinky prijdou velmi nadcasove) - navrhni neco co by nevypadalo divne, preplacane. Vetsina hodinek, ktere se mi libi vypadaji uz leta stejne(iwc mark, rol. submariner, panerai atd...) a i renomovone firmy vedi, ze s tim uz nema cenu nic delat - blby priklad je omega seamaster jejich model 300, ktery vyrabeli nekde v 70 letech nesnese srovnani s tim paskvilem pro jamese bonda

j5948.jpg

Odesláno

to cigi: tak to ale nebude asi takový problém. jsou tady lidi co chtějí model I generace, když si do toho necháš udělat jiný číselník a případně ručky, tak je to sranda za pár korun a pro Prim to nebde problém. Budeš mít svůj originál :-) težko z toho dělat l.e. ... Dokonce si těch číselníků a ruček můžeš nechat postupně vyrobit několik :D

Odesláno

bohuzel novy model codenis neni muj salek caje, sportovni resp. potapecske hodinky maji bezne vypoukle safirove sklicko a o novych materialech mluvim spise z praktickych duvodu - starnuti plastoveho a safiroveho sklicka a jeho odolnost nema zrejme smysl pomerovat, ocelove pouzdro se stejne bude vyrabet, takze se jedna pouze o zatesneni (nepredpokladam, ze na nove pouzdro bude zadni vycko zaklapavaci :-) udernejsi cifernik a krouzek - nevim fakt co mas na mysli - me by vyhovoval ten puvodni. ono dnes designovat hodinky neni zadna sranda - povetsinou pokud se nekdo snazi o inovativni reseni je vysledek nic moc; mozna jeste od marc newson ikepod, ale to je vylozene designova zalezitost

Odesláno

to steel: to je i zřejmě důvod proč je v módě vše retro nebo old style :)

Já jsem původně reagoval na remake sportu I. generace. Ten design mi příjde dost dobrý, mnohem lepší než soudek pozdější generace. V podstatě je ten design více než současný... Repliky mně zase tolik nezajímají, nemluvíme-li o replikách peněz které mi vrátí v trafice :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...