Přejít na obsah

Seiko 5 sports Atlas nebo Seiko Monster_dilema-poraďte

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ravod

měl jsem stejné dilema,koupil jsem Monstery oranž a max. spokojenost, jsou sice těžší, ale na to si zvykneš. V noci svítí intenzivně, odchylka cca 6-10sec/den, podle mojí činnosti. Vyzkoušej Kubsona je rychlý a spolehlivý. Čus a přeji správný výběr.

Návštěvník milosklikar
Odesláno

to: filipes

Hezké velikonoce! Tady ty Samuraje vypadají dokonce monstrózněji než Monstra.....

• Po roku...
Odesláno

Dotaz na odborniky....Co jsem se tak docetl tady na foru, tak Monstery hodne sviti. Dokonce jsem si kvuli nim rozmyslel hodinky s tritiem. Pry vydrzi svitit celou noc? Ale zajimalo by me, jestli tak dobre sviti i Seiko 5 a Atlas? Predem diky za odpoved.

Odesláno
Ja si chci dneska objednat monstra nebo samuraie. Ale nevim ktery ... :crying_anim:

Nejlepší je koupit oboje :angel:

Já se rozhodoval podobně, ale Samuraje se mi líbí víc, přijdou mi subjektivně kompaktnější (díky lunetě) a tak jsem šel do nich. Od Kubsona.

Odesláno
Dotaz na odborniky....Co jsem se tak docetl tady na foru, tak Monstery hodne sviti. Dokonce jsem si kvuli nim rozmyslel hodinky s tritiem. Pry vydrzi svitit celou noc? Ale zajimalo by me, jestli tak dobre sviti i Seiko 5 a Atlas? Predem diky za odpoved.

Mám Seiko 5 Sports 100M/Black Dial/I - viz. http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...567&st=4800

Když je v 10 večer hodím na moment pod lampičku, tak v půl šesté ráno svítí dostatečně čitelně. Když je nenasvítím, svítí taky, jenom míň. Je to prostě tak, že číselník je dostatečně čitelný kdykoliv. Ovšem Monstra jsou na tom v tomto směru jistě líp, což je logicky dáno množstvím použitého luminiscenčního materiálu.

K otázce autora vlákna z mého názoru asi tolik, že bych dal přednost Orange Monstrům na kovovém tahu, který bych případně střídal s gumovým nebo kaučukovým řemenem (láká mně ten navoněný vanikou, někde se o něm zmiňuje ¨safi)

Atlasy mne trošku odrazují malou využitelností kompasové lunety, i když s ní vypadají moc dobře. Ale je to IMHO stejná wifikundace, jako tachymetr...

Odesláno
V žiadnom prípade nekupuj Monstery!!!! Mám ich od stredy, tri dni som nevidel telku, v noci sa budím pretože sa mi zdá že svitá,pozeriem na ruku a to monstrá, asi budem spávať so slnečnými okuliarmi, neviem čo vystrájal s nimi Kubson, snáď dáke woodoo alebo čo ale idú +1 s denne, na PC mám plochu Seiko Blue Monster, doma sa so mnou už nebaví ani kredenc,toto predsa nie je život, varujem Ťa :)

Další co má obyc 7S26 a jdou mu +1s/den...

Koupil jsem si cca 3x drazsi Spirity s 6R15 na doporuceni nemalo clenu tady a zjistuju ze asi mimo hackingu,rucniho natahu a rezervy zadnej rozdil mezi 6R15 a 7S26 neni. Moc bych za to nedal ze setrvacka bude uplne stejna..

Dnes mi pres noc dali 30s do plusu. Vcera +6. Zlata ETA! :mad: :mad: :mad:

Odesláno (upraveno)
Další co má obyc 7S26 a jdou mu +1s/den...

Koupil jsem si cca 3x drazsi Spirity s 6R15 na doporuceni nemalo clenu tady a zjistuju ze asi mimo hackingu,rucniho natahu a rezervy zadnej rozdil mezi 6R15 a 7S26 neni. Moc bych za to nedal ze setrvacka bude uplne stejna..

Dnes mi pres noc dali 30s do plusu. Vcera +6. Zlata ETA! :mad: :mad: :mad:

O jaký kalibr se jedná? Mě všechny modely s 6r15 (měl jsem tři) dělali denně kolem 5-ti vteřin stabilně.

Jinak Kalibry 7xx a 6r15 jsou dle zahraničních fór konstrukčně hodně podobné.

Upraveno uživatelem ¨safi
Odesláno
O jaký kalibr se jedná? Mě všechny modely s 6r15 (měl jsem tři) dělali denně kolem 5-ti vteřin stabilně.

Jinak Kalibry 7xx a 6r15 jsou dle zahraničních fór konstrukčně hodně podobné.

6R15B. Normalne se pres noc rozjizdi o 10s. Pres den pak presne. Cas od casu si skoci o pul min. za 8h. Poloha nema vliv.

Právě. Konstrukčně jsou si hodně podobný ale cenou nikoliv.

Nejlepsi pomer cena/výkon - Seiko5.

Odesláno
6R15B. Normalne se pres noc rozjizdi o 10s. Pres den pak presne. Cas od casu si skoci o pul min. za 8h. Poloha nema vliv.

Právě. Konstrukčně jsou si hodně podobný ale cenou nikoliv.

Nejlepsi pomer cena/výkon - Seiko5.

jo to jo..ale strojek bez hackingu a ručního natahování je pro mě už hodně velký low-lend. Modely s 6r15 kalibrem mají i lépe zpracovaná pouzdra a kovové tahy.

Odesláno
jo to jo..ale strojek bez hackingu a ručního natahování je pro mě už hodně velký low-lend. Modely s 6r15 kalibrem mají i lépe zpracovaná pouzdra a kovové tahy.

Tah mozna, ale ty moje maj obyc tuctovej kozenej reminek kterej se da sehnat za cca 500Kc a pouzdro je pekne nalestený, to jo, ale jinak nic. Ani zadnej monoblok. Nevidim rozdil mezi Seiko5 a timhle. Safirovy sklicko se da sehnat za 20-30$. Napis "Made in Japan" je taky jen marketingovej kec, protoze uvnitr je vyrazenej znak cinsky tovarny ktera dela pouzdra do Seika5 a "Made in China". Nicmene pouzdra maji China i "SWISS MADE" jen to neni vevnitr vyrazeny.

No proste hodinky jsou to pekny a maj plno dnes uz nebeznych veci (kovovej mezikrouzek,zadny plasty, vetsi prumer kalibru, tusim 27mm proti 25) ale v porovnani se Seiko 5 mi prijdou proste predrazeny.

V porovnani se SWISS tomu tak uz ale neni.

Asi budou muset Seiko 5 stahnout :D

Odesláno

Soryy za malej off-topic, ale porad si nejsem presne jistej, co ze je ten hacking?

Odesláno
Soryy za malej off-topic, ale porad si nejsem presne jistej, co ze je ten hacking?

Možnost zastavit vteřinovou ručičku.

Odesláno (upraveno)
Tah mozna, ale ty moje maj obyc tuctovej kozenej reminek kterej se da sehnat za cca 500Kc a pouzdro je pekne nalestený, to jo, ale jinak nic. Ani zadnej monoblok. Nevidim rozdil mezi Seiko5 a timhle. Safirovy sklicko se da sehnat za 20-30$. Napis "Made in Japan" je taky jen marketingovej kec, protoze uvnitr je vyrazenej znak cinsky tovarny ktera dela pouzdra do Seika5 a "Made in China". Nicmene pouzdra maji China i "SWISS MADE" jen to neni vevnitr vyrazeny.

No proste hodinky jsou to pekny a maj plno dnes uz nebeznych veci (kovovej mezikrouzek,zadny plasty, vetsi prumer kalibru, tusim 27mm proti 25) ale v porovnani se Seiko 5 mi prijdou proste predrazeny.

V porovnani se SWISS tomu tak uz ale neni.

Asi budou muset Seiko 5 stahnout :D

+ navíc mají delší dobu nátahu, což je dáno novou slitinou materiálu pérka. 50 hodin je na hodinky za 5000CZK velmi dobrý výsledek. Seiko připravuje odlehčenou verzi kalibru 6r15, která dle neověřených zpráv právě toto nové pérko mít nebude.

Upraveno uživatelem ¨safi
  • Po letech...
  • po měsících...
Odesláno

mam atlasy - jsou to hodinky jez si beru na firemni akce tedy kdyz predpokladam, ze se trochu cinknu a nebudu koukat na to jestli s hodinkama vrazim do futer nebo ne. krome drobnych oderek na tahu jsou porad ve 100 proc. stavu. a vypadaji na ruce K...va dobre. muzu doporucit..

tak když Grga Pitič říká, že Atlasy, tak jedině Atlasy...už se na ně dívám od rána a vypadá to jako jasná volba...a viděl jsem bílé s modrou lunetou - to je nádhera!!!

Odesláno

Tak teď mi odpověděli z Altra:

...omlouváme se,ale modrou otočnou lunetu výrobce na skladě nemá

Hezký den servis ALTRO...

nevím čím to je, ale nějak se mi tomu nechce věřit... :sad01_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...