Přejít na obsah

Hodinky pro vojáka

Doporučené příspěvky

Takto pánové,quartz jsem vypustil po párti příspěvcích.Jen nevím jestli chrono,či klasiku-spíše klasika bez chrona.

Jsou to narozky a hlavně dar,tak něco kvalitního.Nějaký quartzky dostal od přátel z legie,když povýšil,jsou poměrně robustní,co to je nevím.

Do společnosti nosí Prim Diplomat.

Je to fanda do mechaniky(sbírá kapesní hodinky)

Když jsem se s ním viděl naposled,tak mi říkal,že by si přál něco pořádného,odolného,pokud možno né moc lesklé pouzdro.

Tak jsem rozhodl a vybral prachy.

Rozmýšlím se mezi Sinn U1,Sinn 103 st,Damaska s úpravou damest jsou pěkné,ale převážně průměr 40mm,ale našel jsem Damasko DA44 Black-DA46 Black a průměr lunety mají napsáno 41,8mm,což by šlo.

takže je to jasné! je to nakažený chronomagor, kvalitní, možná lehce netradiční mechanické hodinky udělají nejvíc radosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 50
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Asi se budu opakovat (píšu to furt dokola a už si připadám jako zaseknutej gramofon), ale panuje obecný názor, že mechanické (automatické) hodinky mnoho nevydrží, takže vojáci si "kvůli odolnosti kupují digitálky"...

Je to blbost... Vojáci si kupují G-Shocky a jiné digitálky především ze dvou důvodů. Primárně proto, že jsou levné, což je naprosto zásadní faktor. Ostatně jako u většiny lidí... A pak také proto, že jsou to většinou mladí kluci, zblbnutí technologií a podobně - prostě by je ani nenapadlo si koupit "obyčejné kukačky, co nemají ani teploměr, ani kalkulačku, GPS a podobně - žijeme přeci ve 21. století, no ne?"

Argumenty o odolnosti jsou spíše v našich hlavách, než skutečné potíže. Je spousta lidí, kteří používají automaty aniž by nad tím nějak přemýšleli a většině lidí zde na chronomagu by z toho vstávali vlasy hrůzou na hlavě :lol: Krásný příklad je ten odkaz z Watchuseek na první stránce... Sám jsem také s hodinkama nastřílel spoustu ran a dělal i jiné věci, koneckonců Tada nastřílel tisíce a tisíce ran, že...

U kvalitních a bytelných hodinek jaké zde zmiňované Damasko i Sinn a i další jednoznačně jsou, bych se nebál a vybíral bych spíš podle designu nebo možnosti nějakého gravírování (tím myslím spíš místo na dýnku)... Také - pokud mají být praktické - bych upřednostnil hledisko čitelnosti, lunetu a podobně. Navíc jak zde padlo, tak ty hodinky mají být pro člověka, kdo má na hodinky určitý vkus, takže proč ne něco zajímavého a nápaditého...

Upraveno uživatelem Harry
Odkaz ke komentáři

Návštěvník eleven

Je to blbost... Vojáci si kupují G-Shocky a jiné digitálky především ze dvou důvodů. Primárně proto, že jsou levné, což je naprosto zásadní faktor. Ostatně jako u většiny lidí... A pak také proto, že jsou to většinou mladí kluci, zblbnutí technologií a podobně - prostě by je ani nenapadlo si koupit "obyčejné kukačky, co nemají ani teploměr, ani kalkulačku, GPS a podobně - žijeme přeci ve 21. století, no ne?"

Tak já tomu třeba vůbec nerozumím, ale v tom vlákně o vojenských hodinkách, resp. ve vlákně Fotky vojáků s hodinkami, se dá dočíst i to, že někdy vojáci preferují přesný čas...

http://forum.chronom...odinkami-fotky/

A pravda, kdyby voják dostal vysílačkou pokyn, že akce se spouští "od teď za xx minut" a počítalo by se s tím, že několik vojků by mělo začít akci zároveň, tak s digitálkama se to dá trefit snáze. Nebo třeba si přečti, jak jde využít teploměr, to jsou kolikrát zajímavý věci. I pro takovýho pacifistu jako jsem já :-)

Ale z toho co tu je dále psáno mi vychází, že digitálky by vhodným darem asi nebyly. Tož tak.

EDIT: A jak jsem podle fotek zjistil včera, tak ty Sinny 103 St, jsou první Sinny, které se mi líbí. Jen si nejsem jistej, co si mám myslet o tom akrylátovým sklíčku. Nepoškrábe se snadno?

Upraveno uživatelem eleven
Odkaz ke komentáři

máš v zásadě pravdu ale:

to že jsou quartzky nenáročné na údržbu a jsou jednodušší je fakt... navíc se tam relativně snadno dají nastavit všechny komplikace (solár, chrono, kompas, teploměr. odpočet, alarm) a co já vím ještě... a nemyslím že by si to voják kupoval jen proto že potřebuje ukázat že má na hodinkác kompas...

plast bude odolnější proti korozi, zimě, prachu, písku apod....

a nemyslím si že by pro vojáka byl až takový problém koupit automaty třeba za deset :)

Upraveno uživatelem Lion
Odkaz ke komentáři

Lione, tady bych dal zapravdu Harrymu. Nemuzu to samozrejme zobecnovat, ale jelikoz tak polovina z okruhu lidi, ktere pravidelne vidavam pracuje u letectva, tak budu mluvit aspon za tenhle okruh svych znamych... cili cena je rozhodne bezkonkurencne hlavni faktor. Ale dalsi (vlastne je to to samy, jen z jine stranky) je ten, ze v beznem obchode, kam bezny vojak bezne chodi, proste nic jineho ani nenabizi. Podcenovat americky konzumni zivot se fakt neda. Proste "vidim - libi - cena dobra - koupim". Cili ve hre je jeste cosi jako "spotrebni kultura". No nic, uz mlcim :)

Odkaz ke komentáři

Tak já tomu třeba vůbec nerozumím, ale v tom vlákně o vojenských hodinkách, resp. ve vlákně Fotky vojáků s hodinkami, se dá dočíst i to, že někdy vojáci preferují přesný čas...

http://forum.chronom...odinkami-fotky/

A pravda, kdyby voják dostal vysílačkou pokyn, že akce se spouští "od teď za xx minut" a počítalo by se s tím, že několik vojků by mělo začít akci zároveň, tak s digitálkama se to dá trefit snáze. Nebo třeba si přečti, jak jde využít teploměr, to jsou kolikrát zajímavý věci. I pro takovýho pacifistu jako jsem já :-)

Ale z toho co tu je dále psáno mi vychází, že digitálky by vhodným darem asi nebyly. Tož tak.

Ano, čas je potřeba mít synchronizovaný. Ale nějaké odchylky v řádu sekund denně zde nehrají roli. Pokud jde o to, aby se synchronizoval čas, tak se na začátku akce vyhlásí "velitelský čas" podle kterého si všichni seřídí své hodinky. A divil by ses, jak moc se při tom liší čas, který mají lidi předem nastavený - a není to o odchylce hodinek, ale o tom jak si je lidi sami seřizují (znám případy kdy si úmyslně nastavují čas o několik minut dopředu, "aby nechodili pozdě" :lol: ).

Kdo potřebuje ke své práci teploměr či jiné věci, ten na to má přístroj k tomu určený...

...a nemyslím si že by pro vojáka byl až takový problém koupit automaty třeba za deset :)

No tak to by ses dost divil ;) Většina vojáků i policistů (a dalších sloužících) odmítají pustit korunu, byť i na věci, které by jim byly opravdu užitečné. Například boty... Většina lidí raději trpí ve fasovaných hrůzách, než aby si koupili kvalitní boty za svoje peníze. A v tom je ten problém. Když občas děláme topografii, tak jsou schopní si přinést tu nejlevnější buzolu z tržnice za 120,-. Jenže ty mají červené indexy, takže potmě při použití červeného světla jsou naprd. Ale že by si někdo koupil buzolu za tisíc? "No to to jsem nespadl z višně!"... A to nemyslím nějaké záklaďáky, ale ty co jsou "elita" sborů (někdy spíš jelita :lol: ).

Takže jak už bylo řečeno, primárním důvodem drtivé většiny vojáků pro koupi digitálních hodinek je cena...

A ten aspekt o kterém psal little_w je také bohužel důležitý faktor...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník eleven

Kdo potřebuje ke své práci teploměr či jiné věci, ten na to má přístroj k tomu určený...

No, pro běžnou práci jistě. Ale mě zaujalo, jak se psalo v tom vojenským vlákně, jak třeba hodili hodinky na spagatu do more a zjistovali teplotu v patnactiminutovych intervalech. Já tady, s dovolením, okopíruju, jak to popsal funf5 tady:

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/14300-vojaci-s-hodinkami-fotky/page__st__100

Publikováno 9.červenec.2011 - 21:16

Momentálně jsem pracovně v Iráku, přiznám se, že nemám na to, abych fotil vojáky v aktivní službě na "check pointech", chci se přes ně dostat bez problémů :smile_anim: Díky tomu v jaké jsem lokalitě máme ale ve firmě funkci "security manager", kterou vykonává bývalý člen britských SAS. V aktivní službě byl 21 let a samozřejmě mi to nedalo a začal jsem se ho na hodinky, které během služby používal ptát. Momentálně nosí Citizen - něco v titanu typ zjistím zítra jsou to nějaká chrona na baterku, tím pádem mě moc neberou :sleeping_03anim: říkal že je prodávají, jako pilotky a děsně se tomu smál, že by chtěl vidět pilota, který se v letadle během akce dívá na svoje hodinky... Nicméně během služby prý používal od armády nafasované, blíže nespecifikované Mido potáptky, jen pokud to charakter akce vyžadoval, nejdůležitější parametr je podle něj luminiscence a vždy měl svoje G-Shocky - digi. Nosil je na strapu, pokud byl pod vodou, na horní straně zápěstí potápky, na spodní na stejném strapu navlečené G-čka. Jako důvod pro použití G-ček v digi variantě říká, že jednak stojí pakatel a když je náhodou rozmlátil, tak si prostě koupil další. A hlavně pokud se plánovala/prováděla nějaká akce, prostě se řeklo začátek je třeba pět minut od.... now... a všichni začali ve stejný okamžik bez ohledu na to, co ukazovaly jejich hodinky před tím. Padlo ještě hodně zajímavých věcí typu: "Používali jsme třeba G-čka, která měří teplotu v patnáctiminutových intervalech, tak že jsme je na šňůře hodili na 24 hodin do moře, aby jsem zjistili, jak se v lokalitě pohybuje teplota vody a podle toho se mohli na akci vybavit".

Odkaz ke komentáři

Já ti nedoporučím ani značku ani model, ale hlasuji - a to velmi důrazně - za mechaniky / automaty!!!

Klidně nějaké ty SINNY, DAMASKA, nebo nějaké potápky (spíš asi na gumě) ORISY, TAGY... to všechno se kolem těch 30k dá sehnat.

Pouzdro kartáčované ať se tolik neleskne - ikdyž vojáci jsou koumáci a umí si udělat hezké překrývací řemeny...

Za prvé je to k 40.narozeninám, to mu přece nemůžeš koupit digi...za druhé, i když si dneska myslí, že by je chtěl nosit i v akci,

tak to nakonec stejně neudělá - minimálně mu bude líto dárku. A i když je u Legie, tak v 99% bude vědět předem jestli jde do akce, na výcvik, nebo do stráže

a může si hodinky vyměnit...

Já bych mu poradil, ať si do bažin koupí nějaké ty Luminoxy a k parádní uniformě bych mu koupil nějakou šikovnou mechaniku...běžné střelby a výcvik určitě vydrží!!!

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Zdravím Vás a chci Vám všem moc poděkovat za výpomoc s výběrem hodinek.

Vyzkoušel jsem si několik modelů tu navrhovaných a nejvíce se mi líbili-líbí hodinky od značky Sinn.Chronografy na obrázku vypadají sice úchvatně,ale přímo na zápěstí mne neoslovili.Těžko říci,jestli by oslovili bratrance,či nikoliv.

Ale skrze přehlednost,matné pouzdro a hlavně velikost jsem vybral hodinky Sinn U1.

Tož ještě jednou všem díky.

PS:Až mu je předám,tak mu řeknu o foto na ruce z nějaké akce,popřípadě cvičení a vystavím ji.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...