Skargard Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 Zdravím všechny chronomágy, vzhledem k tomu že mě moje druhé auto nechalo tento rok již podruhé ve štychu,zvažuji nákup nového.Představu mám velký kombík, diesel. Auto bude pracovní a občas poveze i rodinu. U toho pracovní rozvedu - nesmí dělat ostudu a přitom hravě převézt parapety, žaluzie atd.Představuji si Mondeo.... i když mě teď jedno zklamalo. mazdu 6, Toyotu avensis,atd. Stáří max. 3 roky. Objem do 2,5 l. Automat i manuál,raději však manuál. Snad je to tak nějak vše.Co vím určitě že nechci nic od koncernu.Koukal jsem i na Chrysler 300C, ale nevím jak je to tady se servisem.Pokud máte nějaké zkušenosti z výše jmenovanými popř. jiný nápad velmi rád si ho vyslechnu.Předem děkuji za případné postřehy a nápady.
Skargard Odesláno 21. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 měl jsem Octávu a sr...hrozně....pak jsem si pořídil B5 a to samé....špatné zkušenosti.
panedge Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 Mazda 6 je super,dobrej podvozek,dost mista,vypada furt dobre a je to drzak.
Skargard Odesláno 21. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 Bavora by mě bylo líto likvidovat.....i když Tu mazdu mám zatím v užším výběru, ale stále se rozhoduji.
long Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 Zdravím všechny chronomágy, vzhledem k tomu že mě moje druhé auto nechalo tento rok již podruhé ve štychu,zvažuji nákup nového.Představu mám velký kombík, diesel. Auto bude pracovní a občas poveze i rodinu. U toho pracovní rozvedu - nesmí dělat ostudu a přitom hravě převézt parapety, žaluzie atd.Představuji si Mondeo.... i když mě teď jedno zklamalo. mazdu 6, Toyotu avensis,atd. Stáří max. 3 roky. Objem do 2,5 l. Automat i manuál,raději však manuál. Snad je to tak nějak vše.Co vím určitě že nechci nic od koncernu.Koukal jsem i na Chrysler 300C, ale nevím jak je to tady se servisem.Pokud máte nějaké zkušenosti z výše jmenovanými popř. jiný nápad velmi rád si ho vyslechnu.Předem děkuji za případné postřehy a nápady. Za stejné peníze si koupíš Hondu CRV AWD 4x4, s 2,2 d motorem.V té ceně jako pracovní a pro rodinu lepší není.Kontakt na dobrou cenu i za novou ti poskytnu v S.Z.
Skargard Odesláno 21. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 honda mě vůbec nenapadla.....no to nezní špatně
Radek124 Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 (upraveno) 2Skargard: A co tě v tom Mondeu nechávalo "ve štychu" - nebyl to zrovna ten ropák na kterým tak trváš? Pokud vím, tak současné Mondeo i 6 ve hromadě věcí vycházejí ze společné konstrukce, takže to máš prašť jak uhoď - a kvalita u Mazdy už taky dávno není co bejvala. U Toyoty zas i přes vyhlášenou nekazivost aut nejsou konkrétně motory D4D zrovna hitparáda ve spotřebě - aspoň pokud můžu porovnat kámoščin IS220d se svým benzínovým IS250 ("na litry" nám oba žerou stejně). A když už zmiňuješ 3-litrovej Chrysler, kolegův monstrózní Voyager s tímhle motorem žere ještě o 2-3 litry víc... a teď s ním už druhej měsíc místo ježdění vyšiluje po servisech, párkrát mu autorizovaní čeští machři "zresetovali chybové kontrolky" a pak mu to při nižších otáčkách na dálnici začlo chcípal(!)... ale třeba jsem proti osobním chrochtákům a jejich tradičním problémům jenom přehnaně zaujatej Upraveno 21. srpna 2012 uživatelem Radek124
Skargard Odesláno 21. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 Na začátku roku odešla do věčných lovišť spojka (dvouhmoťák, ložisko, přítlačák atd.) a minulý týden turbo. Nechci naftu kvůli spotřebě.....ale dosáhnu na ní o dost laciněji. Berme to že mám ropu o nějakých 20-25% levnější než u pumpy,tudíž mi nějaká lehčí žravost zas až tak nevadí.
Jay Doll Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 Berme to že mám ropu o nějakých 20-25% levnější než u pumpy,tudíž mi nějaká lehčí žravost zas až tak nevadí.Těší mě pane Ewing
Veneria Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 Mazda 6 v nafte nebrat. Ty motory jsou delany max. na 150.000km a pak jdou do vecnych lovist.
TomAnt Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 Ja sa len usmievam nad tymi vyrokmi ze "kvalita u Mazdy už taky dávno není co bejvala" a "Mazda 6 v nafte nebrat. Ty motory jsou delany max. na 150.000km ". Toto pisete na zaklade coho? Ja osobne mam stvrtu Mazdu v poradi (aktualne dve naraz, Mazdu 2 a CX-5) a v mojom okoli je dooost vela ludi s Mazdami, kamarat je u Mazdy citujem z vizitky "Technical trainer - advisor SK&CZ" ale toto som este nepocul BTW, Mazdy su jedny z mala aut, ktore su komplet vyrabane v Japonsku, rozumej precizne s dokonalou vystupnou kontrolou, ziadne "pondelkove" a "piatkove" auta...Ale inak, som celkom rad, ze ludia tie Mazdy az tak nekupuju, aspon nemam az tak bezne auta
Skargard Odesláno 21. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 Těší mě pane Ewing kéž by kéž by.....co nezaplatím na naftě to poplatím vesele jinde.....jako každej
bedan Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 Mazda 6 v nafte nebrat. Ty motory jsou delany max. na 150.000km a pak jdou do vecnych lovist. Prosím Tě, která paní to povídala? Osobně jsem na dvou nafťácích M6 najel na každém přes 300 000 km a obě dosud jezdí bez jakýchkoliv problémů. Zkušenosti jiných majitelů jsou podobné.
Veneria Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 Nerikam ze vsechny, ale treba zakladatel vlakna taky nechce koncern ze s nim ma spatne zkusenosti. Trosku se motam kolem aut, resp. nahradnich dilu na ne, a nevim o nikom, kdo by delal motor treba na Passatu, Golfu nebo na Octavce, ale zato vim o par lidech, co delali motor na Mazde. Jasne ze zalezi na tom jak se k tomu autu chovas, ale u auta z druhe ruky clovek nikdy nevi...
Marfael Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 (upraveno) Ten nazor na mazdu snad ani nebudu komentovat,protoze bych se musel rozcilit.jsoi to jednynz nejmene kazovych aut.nic mene bud tu Mazdu 6,nebo paradni hodnu acord,ktera je dokonala hlavne v benzinu,ale diesel taky chvali.Nebo toyotu avensis,ktera ma pry diesly docela solidni,ikdyz japonci jsou hlavne machri na benziny.Kazdopadne za me rozhodne japonce. Edit:ještě bych rozvedl Hondu acord,kde bych volil benzín,kdy spotřeba je velmi solidní.Nejchválenější verze s motorem 2.4 a 148 kw zaručuje jak svižnou jízdu když je potřeba,tak i velmi solidní spotřebu na takový motor,kdy město si bere 8.5 - 9 l a dálky 7-7.5 l při normální jízdě,což je na takové auto velmi solidní.Ale předpokládám,že naftu chceš kvůli většímu nájezdu KM,ale tohle auto,přesně tento typ je opravdu velmi chválený. http://www.sauto.cz/osobni/detail/honda/accord/9227545?goFrom=list Upraveno 21. srpna 2012 uživatelem Marfael
Veneria Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 Ten nazor na mazdu snad ani nebudu komentovat,protoze bych se musel rozcilit.jsoi to jednynz nejmene kazovych aut.nic mene bud tu Mazdu 6,nebo paradni hodnu acord,ktera je dokonala hlavne v benzinu,ale diesel taky chvali.Nebo toyotu avensis,ktera ma pry diesly docela solidni,ikdyz japonci jsou hlavne machri na benziny.Kazdopadne za me rozhodne japonce. Ja nepomlouvam Mazdu 6 jako takovou, Auto je to bezesporu vyborny, ale v benzinu Ja osobne bych si jej v nafte nekoupil.
Marfael Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 Ja nepomlouvam Mazdu 6 jako takovou, Auto je to bezesporu vyborny, ale v benzinu Ja osobne bych si jej v nafte nekoupil. V nafte bych si nekoupil zadneho japonce,ale tim nerikam,ze jsou vylozene spatne.dokonce Toyotacky D-4D je velmi chvaleny,takze kdyz japonce v nafte,tak bych sel asi do toyoty.
laskajefajn Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 (upraveno) Nezlob se na mě ale říct že se koncernová auta serou je to samé jako bys řekl že všechny žensky jsou hloupé a neschopné... Já osobně bych bral jedině DSG a naftu 125kW protože to jsou vyzkoušeny držáky se slušnou spotřebou (okoli šesti litrů) a odpovidajicím výkonem. http://www.sauto.cz/...228?goFrom=list Něco podobného se dá sehnat i v combajnu. Upraveno 21. srpna 2012 uživatelem laskajefajn
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se