Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím pánové. Chtěl bych se informovat, jaké jsou rozdíli, třeba ve kvalitě, mezi značkou Traser a Luminox Swiss. Jedná se mi konkrétně o vojenské Luminox Navy seal a třeba Traser Code blue. Přemejšlím o nich, jako o hodinkách na denní nošení. Díky za info.

Odesláno

Zdravím pánové. Chtěl bych se informovat, jaké jsou rozdíli, třeba ve kvalitě, mezi značkou Traser a Luminox Swiss. Jedná se mi konkrétně o vojenské Luminox Navy seal a třeba Traser Code blue. Přemejšlím o nich, jako o hodinkách na denní nošení. Díky za info.

Obe firmy jsou tak nejak nastejno. Mozna je podle me Traser o malicko lepsi, ale nijak vyznamne. Mezi tim, co jsi uvedl bych asi dal prednost ten Luminoxum, protoze maji vetsi vodeodolnost. Pokud temi Trasery myslis tyhle: http://www.chronoshop.cz/traser-professional/traser-p-6508-code-blue tak ty maji jen 30m, na rozdil od tehto Luminoxu http://www.luminox.com/watches/sea/+/watch/A.3901

Osobne bych ale chtel na hodinkach safirove sklicko. TY, ktere jsi jmenoval, maji "jen" mineralni.

Odesláno

Obe firmy jsou tak nejak nastejno. Mozna je podle me Traser o malicko lepsi, ale nijak vyznamne. Mezi tim, co jsi uvedl bych asi dal prednost ten Luminoxum, protoze maji vetsi vodeodolnost. Pokud temi Trasery myslis tyhle: http://www.chronosho...-6508-code-blue tak ty maji jen 30m, na rozdil od tehto Luminoxu http://www.luminox.c.../+/watch/A.3901

Osobne bych ale chtel na hodinkach safirove sklicko. TY, ktere jsi jmenoval, maji "jen" mineralni.

Díky za odpověď. Včera jsem se stavoval v chronoshopu a podobná odpověď. Chtěl jsem vidět Trasery na živo a nějaký velký rozdíl mezi UZI, které mám a nosím třeba do lesa nebo na práci, kolo apod. jsem až tak nezaznamenal. Black stormy se safírem jsou skoro za 10k a pokud bych přemějšlel o upgradu UZI, tak už mi příjde zajimavější si přidat a skočit do Štajnů dual time 30 atm. To by celkem vyplnilo mezeru, kterou mám mezi UZI a Fortis.

Odesláno (upraveno)

Zdravím. Moje osobní zkušenost s Traserama je velice dobrá. Mám dva a půl roku Traser Comander 100 (titan) a jsou přesné a bez známky poškození. Určitě u Traseru doporučuji model se safírovým sklíčkem a 200 m. Hodinky používám jak do práce (jezdím na záchrance a tak jsou exponované dezinfekcí,krví i nárazy atd.)tak i na běžné nošení. Tritium je pro mě super super,protože pracuju i v noci.

Upraveno uživatelem pedrot
Odesláno

Se safírem bych souhlasil. Bohužel Trasery se safírem jsou již kolem 10k, za což, jak jsem psal výš, se nabízí nějaký automaty. Situaci jsem tedy trochu přehodnotil. Nicméně díky za názor.

• po měsíci...
Odesláno (upraveno)

Zdravím, také řeším podobný nákup. Vybírám mezi Traser vs. Luminox vs. Tawatec nebo poraďte případné alternativy. Cenově do 7000 Kč. Safír už je zbytečný přepich na pracovních hodinkách.

Děkuji z případné reakce

Upraveno uživatelem blam
Odesláno

Snad si tady něco vybereš http://www.milwatches.com/

Mě se celkem líbí TaWaTec.

Diky za stranky. Vyber je bohaty.

Jde jeste o to aby sklicko bylo zapusteno pod lunetou. Kvuli pripadnym skrabancum. Nejspis to vyhraje Tawatec nebo Luminox.

Odesláno

naopak bych řekl, že na pracovních hodinkách má safír význam a smysl... na nějakýchn svátečních je vlastně nepotřebný... ale je to jen můj názor (osobně bych hoooodně váhal si vůbec koupit hodinky bez safíru)

Odesláno

Mate pravdu oba, jen v teto cenove relaci je to nemozne. Kupovat hodinky za cca 10 tis. Kc na praci je alespon pro me zbytecny prepich. Napr zminovane Tawatecy se daji sehnat od 4000 Kc coz na rozsekani dostatecne.

Odesláno

Mám Trasery Black Stormy 4 roky, nosím na motoexpedice, do divočiny, na vodu atd., safír s AR, vodotěsnost 200m a jsou dokonalé. Na druhou stranu jsou zmíněné Trasery určeny pro vojáky a polyamidové pouzdo a měkčí, ale pružnější minerál mají myslím záměrně - někde na misi v poušti je lepší sklo poškrábané než rozbité. Já dal přednost vodotěsnosti a nelituju jediné koruny, pokud bych je rozbil, pak znovu Trasery (s UZI apod. zkušenost nemám).

Odesláno

Mám Trasery Black Stormy 4 roky, nosím na motoexpedice, do divočiny, na vodu atd., safír s AR, vodotěsnost 200m a jsou dokonalé. Na druhou stranu jsou zmíněné Trasery určeny pro vojáky a polyamidové pouzdo a měkčí, ale pružnější minerál mají myslím záměrně - někde na misi v poušti je lepší sklo poškrábané než rozbité. Já dal přednost vodotěsnosti a nelituju jediné koruny, pokud bych je rozbil, pak znovu Trasery (s UZI apod. zkušenost nemám).

to s tím minerálem jako fakt...?

:mellow:

Odesláno

Mám TaWaTec titan driver a naprostá spokojenost. První jsem sice prodal, ale musel jsem se k nim vrátit a koupit je znovu. Doporučuji ale zelené osvětlení. Přesnost je také dostatečná 6sec/měsíc.

Odesláno

Len tak medzi rečou, nepripadajú vám tieto "vojenské" hodinky dosť predražené? Sám mám Luminox 3001 a som s nimi celkom spokojný, ale kúpil som ich nové za 120 EUR, tých bežných 220 by som za ne nedal. A to sa zrovna za drobného škudlila nepovažujem. O drahších modeloch už ani nehovorím, tam mi ceny pripadajú úplne uletené.

Odesláno

Len tak medzi rečou, nepripadajú vám tieto "vojenské" hodinky dosť predražené? O drahších modeloch už ani nehovorím, tam mi ceny pripadajú úplne uletené.

Mám z toho stejný pocit. V těchto cenových relacích by mohly mít už alespoň safír. Nebo volbu mezi minerálem a safírem podle chuti. Sehnat nějaké za 120 Euro neváhal bych. smile.gif

• po měsících...
Odesláno

Vytáhnu na světlo tohle vlákno.

Nějaké nové poznatky a zkušenosti se značkai Luminox X Traser.

Pro Traser mluví strojek sedmičkové řady, oproti pětkovému v Luminoxech

Pro Luminox zase vyšší WR.

(Pohledávám levné plastové modely v ceně cca 6000(

• po měsících...
Odesláno

Jsem tu nový a měl bych dotaz na odborníky ohledně modelu Luminox 1848, zároveň využiji tohoto vlákna.

V hodinkách je kalibr RONDA 5130.D. Koukal jsem na ně v obchodě, případně na jiné hodinky se stejným strojkem a zjistil, že sek..dová ručička se při chodu nekryje přesně s indexama.

Jsem v tomto oboru laik, tak bych se chtěl zeptat zda je to normální. Všiml jsem si, že třeba při dalším oběhu se to na dané pozici srovná, ale při dalším, už zase úplně nesedí. 

Pokud je to standardní jev, dá se vychytat třeba kus od kusu, který je přesný, nebo mají tuto nepřesnost všechny modely tohoto strojku stejnou a je úplně jedno jaké člověk vezme?

Docela bych čekal u hodinkech přes 10 tis. lepší zpracování.

doufám, že jsem to formuloval pochopitelně, předem díky za odpověď.

Odesláno

Toto je neduh niektorych quartz strojcekov. Na mojich quartzkach mali s tymto problem vsetky hodinky, dokonca ked som s nimi pohol zo strany na stranu rucicka sa samovolne o par stotin vychylila a odrazu presne kopirovala indexy. Po vychyleni na opacnu stranu bola vychylena medzi indexami. Velku hlavu by som si z toho nerobil.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...