midloch Odesláno 5. března 2007 Nahlásit Odesláno 5. března 2007 Pravda je poznaná nutnost co to je poznaná nutnost? pravda je soulad našich pozorování se skutečností...
Viktor Odesláno 5. března 2007 Nahlásit Odesláno 5. března 2007 Pravda je poznaná nutnost co to je poznaná nutnost? pravda je soulad našich pozorování se skutečností... Optimismus je opium lidstva. Ať žije Trockij!
midloch Odesláno 5. března 2007 Nahlásit Odesláno 5. března 2007 Omlouvám se. Chtěl jsem citovat větu mého oblíbence a místo slova SVOBODA se mě tam připletla jakási PRAVDA. Tak tedy znovu a lépe. SVOBODA JE POZNANÁ NUTNOST nějak se mi to smíchalo s tímto: Poznáte pravdu a pravda vás učiní svobodnými S tím se dá souhlasit, právě proto si lidé vymysleli náboženství aby si za ,,pravdivé,, definovali to co sami chtějí aby pravdou bylo,ale tím se zároveň stali nesvobodnými spoutáni do kruhu ,,pravd,, svého vlastního systému.
hciq Odesláno 5. března 2007 Autor Nahlásit Odesláno 5. března 2007 Poznáte pravdu a pravda vás učiní svobodnými a co takto... Siddhártha, Ježíš Nazaretský, Mohaned byli lidé, měli své rodiny a navíc všichni královského rodu. Jen Mohamed byl syn obchodníka bum (jako svatej Franta). Byli to vysoce vzdělaní lidé, jenž se snažili ostatním zdělit své duchovní zkušenosti (osvícení). První a poslední mají svůj život zdokumentován dle možností, toho co se dochovalo.O Nazaretském se to říci nedá. Přes 1000 let trvající fabulace o neposvrněném početí a christologická dogmata víry v Ježiše Krista uzamkla nejdůležitější materiály o skutečném jeho životě. Tímto "kultem" také křesťanká církev nakrkla zbylá dvě monoteistická náboženství. Jinak malá teorie co do jeho role jako revolucionáře: V době Nazaretského byla Judea pod správou římských prefektů. Ostatní území ovládali se souhlasem Herodovci ( Idumejci byli nežidovský národ, jenž byl nucen konvertovat, prostě je vobřezali). "Praví" židé se na ně dívali s opovržením a jelikož byl Nazaretský královského rodu Benjaminů (tedy jeho žena Magdalena - asi ?? ) byla pojata myšlenka o svržení Herodovců a dosazením někoho pravé královské línie. Další fakta jenž pomáhají této teorii, Pontius byl odvolán ( nezvládl politickou situaci v Judsku), od roku 41 po Kr. vládl v celé oblasti i v Judsku Herodes Agrippa (kroky o navrácení vlády i nad Judskem byly dokončeny) to, že roku 44 po Kr. to zabalil by ukazovaly, že pol. situace nebyla vlastně vůbec vyřešena. Ještě pár drobností, z kterých asi vycházeli největší mystifikátoři a výrobci christologických dogmat: Isis=Matka boží (černá-gotické katedrály jižní Francie; sluneční kotouče-počátky ikonografie; neposkvrněné početí Hora) 25 prosinec= zrození Osirida, Mirtha a dalších a také Ješíše Krista,atd. Osiris&Ježíš Kristus poté co vstoupil na nebesa a usedl po boku svého otce tak soudí naše duše, stejně Osiris na své stolici s bohyní Maat váží pro změnu naše srdce. Pokud jsou lehčí než pštrosí péro jdeme do nebe Pokud ale těžší, sežeře naší duši nestvůra ležící u jeho nohou. Takto bych mohl pokračovat, až bych se upsal. Křesťanství ve své pozdější formě a po smrti Nazaretského je prostě jen splácanina všeho možného. No a v takový blábol bych nemohl nikdy věřit. Toť jen můj názor.
midloch Odesláno 5. března 2007 Nahlásit Odesláno 5. března 2007 to hciq: pěkně napsané, celou problematikou se do podrobna zabývám již dlouhou dobu, zjistil jsem že je to filozofování naprosto o ničem, bez definice čehokoliv včetně boha, je to filozofování o lidských představách a nesmyslné tahanice s věřícími o slovíčka z bible (pohádkové toť knihy legend). Navštěvuješ nějaká diskuzní fóra na tyto témata?
midloch Odesláno 5. března 2007 Nahlásit Odesláno 5. března 2007 Pravda je poznaná nutnost co to je poznaná nutnost? pravda je soulad našich pozorování se skutečností... Optimismus je opium lidstva. Ať žije Trockij! Mslím že to byl Marx kdo napsal: Náboženství je opium lidstva...
hciq Odesláno 5. března 2007 Autor Nahlásit Odesláno 5. března 2007 Pravda je poznaná nutnost co to je poznaná nutnost? pravda je soulad našich pozorování se skutečností... V exaktních vědách ano. Jinak je to zase pěkná hloupost.
hciq Odesláno 5. března 2007 Autor Nahlásit Odesláno 5. března 2007 to hciq: pěkně napsané, celou problematikou se do podrobna zabývám již dlouhou dobu, zjistil jsem že je to filozofování naprosto o ničem, bez definice čehokoliv včetně boha, je to filozofování o lidských představách a nesmyslné tahanice s věřícími o slovíčka z bible (pohádkové toť knihy legend). Navštěvuješ nějaká diskuzní fóra na tyto témata? ne, náboženství je jen okrajovým podproduktem jiných mých zájmů
midloch Odesláno 5. března 2007 Nahlásit Odesláno 5. března 2007 Také si myslím, že to tady nevyřešíme. Také jak midloch píše a musím s ním souhlasit, nesnáším to plané "filozofování" (uvozovky měly dát slovu pejotativní nádech). Neznám totiž nikoho nevěřícího a tak z toho jak správně píšeš vznikají nesmyslné tahanice o lidských představách jednotlivých věřících. (Všichni něčemu věříme, proto píši, že neznám nevěřícího člověka. Např teista věří, že není bůh. Je tedy také věřící). Musím končit. Manželka mě odhání od klávesnice se slovy, že věnovat se našim čtyřem je užitečnější než klofat do klávesnice o ..... (o ničem - překlad autora) Samozřejmě s tebou nemůžu souhlasit používáš klasický křesťanský omyl, takže pro tvou informaci: Opakem věřit v boha není věřit v ne-boha ale nevěřit v boha. Nazveš tedy někoho kdo nevěří na upíry nebo babu jagu věřícím? Já jsem byl (věřícími na náboženské legendy a pověry) nazván ateistou stejně můžu být i aupírystou nebo aufistou, ale jelikož se jedná o dočasný stav než někdo nebo něco přinese jasný důkaz existence tak v tomto stavu zůstávám i nadále. Do té doby je prosím na tobě a ostatních teistech tento důkaz přinést. Na přístě tě tedy budu muset nazývat teistou aby jsme jasně rozlišili někoho kdo věří na to že ráno vyjde slunce a na toho kdo věří že po smrti vstaněš z mrtvých a dostaneš se do ráje...
hciq Odesláno 5. března 2007 Autor Nahlásit Odesláno 5. března 2007 Také si myslím, že to tady nevyřešíme. Také jak midloch píše a musím s ním souhlasit, nesnáším to plané "filozofování" (uvozovky měly dát slovu pejotativní nádech). Neznám totiž nikoho nevěřícího a tak z toho jak správně píšeš vznikají nesmyslné tahanice o lidských představách jednotlivých věřících. (Všichni něčemu věříme, proto píši, že neznám nevěřícího člověka. Např teista věří, že není bůh. Je tedy také věřící). Musím končit. Manželka mě odhání od klávesnice se slovy, že věnovat se našim čtyřem je užitečnější než klofat do klávesnice o ..... (o ničem - překlad autora) Promiň, nenapadám zde víru jako takovou, ale křes'tanskou církev. Jen jsem předložil pár historických faktů a mých názorů. Ale pokud sdílíš názor své ženy, tak ti slibuji, že už do tohoto vlákna nic nenapíšu
mechano Odesláno 5. března 2007 Nahlásit Odesláno 5. března 2007 co to je poznaná nutnost? pravda je soulad našich pozorování se skutečností... Optimismus je opium lidstva. Ať žije Trockij! Mslím že to byl Marx kdo napsal: Náboženství je opium lidstva... Jo , to jo ale tamto byl Kundera a myšlenku rozvinul o to že : "zdravý duch páchne blbostí", ostatně velmi trefně, jak to tak pozoruju.
NIGHTinGALE Odesláno 5. března 2007 Nahlásit Odesláno 5. března 2007 Optimismus je opium lidstva. Ať žije Trockij! Mslím že to byl Marx kdo napsal: Náboženství je opium lidstva... Jo , to jo ale tamto byl Kundera a myšlenku rozvinul o to že : "zdravý duch páchne blbostí", ostatně velmi trefně, jak to tak pozoruju. Ač ateista, jsem nucen zvolat "Bože, bože!!!", hořce zaplakat a skrýt svoji tvář... Lomo, ty jsi notorický misionář Ale dám ti hádanku Zkus si to vygooglovat Jednou jeden člověk napsal dlouhou studii o tom, že "Náboženství je vedlejším produktem podvýživy." S tím se ztotožňuji. Nejvíce náboženských vidění mají vždy ti, kteří strádájí, odříkají si a drží různé protestní hladovky a očistné půsty Blouzní z hladu btw - Kdy jsi naposledy jedl??? :)
31682 Odesláno 5. března 2007 Nahlásit Odesláno 5. března 2007 Chlapi, nekoukáte na to zaujatě? Ježíš, neposkvrněné početí je nesmysl a tmářství. Oproti tomu Mohamed, jeho výstup na nebesa atd. je zdokumentovaná skutečnost. Tak to berete? A co třeba Mojžíšovy rozprávky s Bohem, rozestupující se moře a čekání na Mesiáše?
Roman Šula Odesláno 5. března 2007 Nahlásit Odesláno 5. března 2007 Chlapi, nekoukáte na to zaujatě? Ježíš, neposkvrněné početí je nesmysl a tmářství. Oproti tomu Mohamed, jeho výstup na nebesa atd. je zdokumentovaná skutečnost. Tak to berete? A co třeba Mojžíšovy rozprávky s Bohem, rozestupující se moře a čekání na Mesiáše? Pánové, lež je pravděpodobnější než zázrak, což si většina věřících neuvědomuje, ale na druhou stranu, ať si každý věří, čemu chce, má na to plné právo. Můj jediný požadavek na věřící je ten, ať se svojí vírou neotravují ostatní.
Skeleton Odesláno 5. března 2007 Nahlásit Odesláno 5. března 2007 ... ať si každý věří, čemu chce, má na to plné právo. Můj jediný požadavek na věřící je ten, ať se svojí vírou neotravují ostatní. Presne receno Romane.
midloch Odesláno 5. března 2007 Nahlásit Odesláno 5. března 2007 Chlapi, nekoukáte na to zaujatě? Ježíš, neposkvrněné početí je nesmysl a tmářství. Oproti tomu Mohamed, jeho výstup na nebesa atd. je zdokumentovaná skutečnost. Tak to berete? A co třeba Mojžíšovy rozprávky s Bohem, rozestupující se moře a čekání na Mesiáše? Pánové, lež je pravděpodobnější než zázrak, což si většina věřících neuvědomuje, ale na druhou stranu, ať si každý věří, čemu chce, má na to plné právo. Můj jediný požadavek na věřící je ten, ať se svojí vírou neotravují ostatní. Souhlas, a to je právě ten problém, jelikož se tvrzení věřících nedá dokázat tak se oni podvědomě snaží svou víru rozšířit mezi co nejvíce lidí a tím se navzájem utvrzovat o své ,,pravdě,, Tak jak jsem to zatím vypozoroval tak to funguje na principu viru, kdy nositel infikuje další ,,nanapadené,, oběti, záleží pak na imunitním systému daného jedince (míra skepticismu)...
klobadysek Odesláno 5. března 2007 Nahlásit Odesláno 5. března 2007 Panove diskuze je to veskrze zajimava ale konce se zde nedoberete. Tezko se bude dokazovat to ci ono. Ono kdyby to bylo tak jednoduche tak by uz asi davno vsichni lide byli v Boha neverici nebo naopak. Nemyslim ze nabozenstvi je lez, stejne tak nebylo tmarstvim pro mnoho vyznamnych osobnosti z kulturniho i vedeckeho sveta. Krestanske nabozenstvi (pokud nebylo zneuzito ci nepochopeno) historicky vedlo k mnoha pozitvnim skutkum, motivovalo jedince i skupiny ke vskutku altruickemu jednani. Midlochu, neboj se , setkani s Bohem te ceka na 100%.
midloch Odesláno 5. března 2007 Nahlásit Odesláno 5. března 2007 Panove diskuze je to veskrze zajimava ale konce se zde nedoberete. Tezko se bude dokazovat to ci ono. Ono kdyby to bylo tak jednoduche tak by uz asi davno vsichni lide byli v Boha neverici nebo naopak. Nemyslim ze nabozenstvi je lez, stejne tak nebylo tmarstvim pro mnoho vyznamnych osobnosti z kulturniho i vedeckeho sveta. Krestanske nabozenstvi (pokud nebylo zneuzito ci nepochopeno) historicky vedlo k mnoha pozitvnim skutkum, motivovalo jedince i skupiny ke vskutku altruickemu jednani. Midlochu, neboj se , setkani s Bohem te ceka na 100%. ... pokud to není lež tak by se měla tato tvrzení dokazovat to jen tak na okraj, křesťanství a zejména církev z historického hlediska zklamaly a kromě pozitivních skutků zde bylo napácháno mnoho a mnoho skutků negativních. Problém je v tom že víra v tyto systémy je berlička jak se z životem vypořádat a nejedná se tedy o to že by lidé se stali všichni věřícími a nebo nevěřícími, jedná se jen a jen o víru nic víc a nic míň která není výsledkem racionální argumentace ale psychických potřeb. Co se týče mého popřípadného setkání s jakýmkoliv bohem, tak na to se velmi těším, zatím čtu a poslouchám celou řadu bezobsažných keců a on se mi zatím BOHUžel nezjevil. Myslím že jediné co mě čeká není setkání s žádným bohem ,ale se smrtí, která učiní, tak jako každé žijící bytosti na této planetě konec v mém působení v divadle jménem svět.
31682 Odesláno 5. března 2007 Nahlásit Odesláno 5. března 2007 Problém je v tom že víra v tyto systémy je berlička jak se z životem vypořádat ......... S tou berličkou bych docela nesouhlasil. Naopak, myslím, že věřící (judaismus, křesťanství a islám) to mají v životě těžší než ateisté. Bůh po nich něco vyžaduje a měli by to dodržovat. Jako ateista hřeším takřka neustále (jenom ty menší hříchy ), jako věřící bych s tím měl problém a minimálně výčitky svědomí. A že se ti Bůh zatím nezjevil? No to nikomu a v tom je právě ten fígl. Kdyby se zjevoval, jsme věřící všichni V podstatě by se už nejednalo o Víru, ale o jistotu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se