Hasňa Odesláno 9. září 2012 Nahlásit Odesláno 9. září 2012 - dumka nad problemem (open office, muzika, cely den, neruseni okoli, audiofilie) Zdravim,Jak by vypadalo doporuceni znalcu, kdyby zadanivypadalo:vysoka kvalitacena muze byt I vyssi/vysokaminimalni prostup zvuku do okoli (open officepracoviste)cely den na hlave (potrebuju se izolovat od okoli)folk, jazz, smooth jazz, acoustic, klasicka kytara,klasika, popzdroj 128 kbps AAC, nebo 256 mp3 ze SamsungGalaxy Note II + pravdepodobne neco jakoGraham Slee Voyager, Fostex headamp, iBasso D12, nebo treba mozna normalni BV Headamp.Kudy jit? IEM jako Shure 535, Senny IE80, nebovelke "kolemusni" BD T70p?Nebo nejak uplne jinak? Nejde muzika z techvelkych ven? Nikdy jsem uzavrene nemel. Poradili byste nejaky eshop v Cesku, kde tonakoupit?Mobil proto, protoze posloucham pres wifisky.fm radio v mp3 256 kbps. Hlavne jazz.Nebylo by nakonec lepsi poslat to z mobilu venpres BT jako data do Sennu MM550 travel aobejit tak sluchatkovy vystup v mobilu?Nebo to nejak jde protlacit pres USB a vzitiBasso D12 a pouzit jeho DAC? Umi to uz dneska Android? Neumel, ale mozna se to zmenilo. Japko to myslim umelo.Diky za jakekoliv postrehy.
Duke650 Odesláno 9. září 2012 Nahlásit Odesláno 9. září 2012 Pecky YUIN PK1 mam a chvalim kudy chodim ale maji vysokou impedanci tak nemusi sednout kazdemu zdroji. A izolace od okoli nic extraSpunty Phonak Audeo budu mit od zitrka, poreferujuB&W jsou sexyEhm 128 kbps? Taky jsem ?setril? pamet, ale prechod na lossles je sakra slyset. Horsi nez 320 kbps uz nesnesu
mrazik Odesláno 9. září 2012 Nahlásit Odesláno 9. září 2012 Napiš Kubovi, jestli má někdo naposloucháno, tak je to on.
Marfael Odesláno 9. září 2012 Nahlásit Odesláno 9. září 2012 ja bych doporucil stranku sluchatka.net ,kde velmi dobre poradi a je tam opravdu velky vyber a rekl bych nejsirsi zaber,kde se primo se svoji radou muzes obratit na odbornika.a myslim,ze tomu opravdu rozumi.
Hasňa Odesláno 9. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 9. září 2012 (upraveno) Duke650: Jak jsem psal, nesetrim pamet, ale posloucham stream. Tech 128 je AAC, mp3 je na 256. Je to volitelne. Ja mezi temahle dvema mam problem slyset rozdil. Jinak svoje CD samozrejme grabuju ve FLACu. Pokud na tech peckach slysis rozdil mezi 256 a 320 mp3 natolik, ze nic min, nez 320 nesneses, tak jses borec a davam klobouk dolu. mrazik: Na Slovanetu jsem dlouholety inventar a dal jsem tam stejny dotaz, treba si toho vsimne a zareaguje. Marfael: Tu stranku znam, ale zrovna ty T70p nemaji vubec v nabidce a vyber AMP/DAC nemaji zadny (jeden kus). Neco jsem nacetl na head-fi.org a podobnych strankach, ale rikal jsem zi, ze treba nekdo tady je fanda a poradi. Upraveno 9. září 2012 uživatelem Hasňa
mrazik Odesláno 9. září 2012 Nahlásit Odesláno 9. září 2012 mrazik: Na Slovanetu jsem dlouholety inventar a dal jsem tam stejny dotaz, treba si toho vsimne a zareaguje. Já vím, pamatuju si Tě ještě z Martinova fora, než nás všechny zabanoval. Proto jsem připomínal Kubu. Ve špuntech asi moc nejede, ale v uzavřených sluchátkách bude mít určitě co říct. Já na Slovanet nechodím už léta.
xmikes Odesláno 9. září 2012 Nahlásit Odesláno 9. září 2012 Já třeba dlouho nesnesu špunty v uších, takže bych se díval po velkých (kolemušních)...
Duke650 Odesláno 9. září 2012 Nahlásit Odesláno 9. září 2012 Pokud ti nevadi fullsize tak mohu doporucit Denon AH D2000
Mirek Odesláno 9. září 2012 Nahlásit Odesláno 9. září 2012 Na doma mám starší Sennheisery 590, aktuální nástupce je 600, na ven a cestování Bang Olufsen Form 2. Obojí jsou super, můžu doporučit. Špunty v uších nesnesu, navíc jsou dle mě uzavřený sluchátka s kvalitou poslechu někde úplně jinde...
Slim_brno Odesláno 9. září 2012 Nahlásit Odesláno 9. září 2012 B&W C5 doporučuju, ale nevím jak na celodenní nošení. Chce to vyzkoušet, jsou hodně netradiční. Eventuálně i P5. S těma sice nemám zkušenost, ale vypadají prďácky a kvalita by měla být velice dobrá.
KFL Odesláno 9. září 2012 Nahlásit Odesláno 9. září 2012 Sennheiser 600 urcite dobra volba, sam mam v praci hd215 (uz se snad neprodavaj, ale maj nastupce), ktery maj pro me vybornej zvuk a skvele izolujou od okoli. Zajimavou alternativou jsou silencery od Bose s aktivnim rusenim okolniho hluku (nevim oznaceni). Ja pecky nesnesu, navic mi nedrzej v usich . Ale prej jsou dobry Shure.
Slim_brno Odesláno 9. září 2012 Nahlásit Odesláno 9. září 2012 Měl jsem Shure E2c - absolutně mi nesedly, po měsíci odletěly do světa. Hrajou skvěle, ale nosit se nedají. Alespoň já to teda fakt nemůžu a to mám jinak špunty rád
Duke650 Odesláno 9. září 2012 Nahlásit Odesláno 9. září 2012 Duke650: Jak jsem psal, nesetrim pamet, ale posloucham stream. Tech 128 je AAC, mp3 je na 256. Je to volitelne. Ja mezi temahle dvema mam problem slyset rozdil. Jinak svoje CD samozrejme grabuju ve FLACu. Pokud na tech peckach slysis rozdil mezi 256 a 320 mp3 natolik, ze nic min, nez 320 nesneses, tak jses borec a davam klobouk dolu. Promiň četl jsem to na mobilu jen letmo, to streamování mi uteklo Před pár lety jsem si zkusmo pár kousků z CD převedl do 128, 320 a FLAC, kamarád mi to naslepo pouštěl do sluchátek a dopadlo to tak, že jsem musel investovat do masivního zvětšení kapacity přehrávače - prvně 80GB a pak 160GB verze iPodu, což byla na druhou stranu chyba (sluchátkový výstup iPodu proti předtím používanému iAudio X5/20GB děs běs hrůza) takže další investice aby to hrálo... dnes sluchátková sestava: doma: iPod Classic 160GB / dock Pure i-20 (jedničky a nuly na muziku převádí DAC v docku a ne ten sh.t v iPodu) / kabely Sharkwire / zesil. Schiit Audio Asgard (třída A - topí fest, ruku na tom neudržím, napájecí kabel Supra LoRad) / sluchátka Denon AH-D2000Doma je zdrojem ve vzácných případech CD player Vincent CD S1.1 (elektronka na výstupu do zesíku, sluchátkový výstup dost slušný) v kanclu: iPod Classic / dock Pure i-20 / kabely Oehlbach / zes. M-Stage Matrix modnutý do třídy A (hřeje, nepálí) / pecky YUIN PK1Ty pecky chci nahradit Phonakem Audeo, dorazí příští týden. Z velkých sluchátek jsem měl různé Kossy, pak Sennheiser HD 555, zkoušel jsem AKG K-701 ale Denon je pro moje potřeby konečná, po ničem lepčím netoužím (http://www.headphone.com/headphones/denon-ah-d2000.php)Z malých jsem měl Sennheiser CX už nevím který model = děsně zahuhlané, pak YUIN PK2 (verze s nižší impedancí) = dobré, ale byl jsem překvapený+potěšený, že rozdíl v ceně u verze PK1 je slyšet. Zesilovače jsem měl přenosný Headroom Total AirHead (ten vlastně ještě mám, ale leží na polici nevyužitý) a klasický ProJect HeadBox SE... Head-fi.org je fajn. Zkus mrknout na headfonia.com. A technická data včetně grafů (frekvenční charakteristika, průběh impedance, útlum hluku od okolí) hledám na headphone.com (stránka výrobce zesíků Headroom)... Zkus AKG K550, sám jsem na ně zvědavý, četl jsemm samou chváluhttp://www.headphone.com/headphones/akg-k-550.php Kolikrát jsem si říkal, že cesta je cíl :-) to hledání, porovnávání, špekulování ... užij si to
Duke650 Odesláno 9. září 2012 Nahlásit Odesláno 9. září 2012 Sennheiser 600 urcite dobra volba HD600 jsou open back, to by rušil kolegy při budování kapitalizmuP.S. když jsem měl Senn HD555, tak v obýváku běžně létaly polštáře, když jsem seděl v koutě u PC a žena si stěžovala, že neslyší telku :-)
lukin_ova Odesláno 9. září 2012 Nahlásit Odesláno 9. září 2012 Mám už celkem dlouho Shure SE530. Z Tvých požadavků splňují určitě dokonalý zvuk a minimální prostup do okolí. Problém může být to celodenní nošení. To jsem zatím nezkoušel, ale určitě nejsou z nejpohodlnějších, ale možná je to otázka zvyku a případně tvaru zvukovodu.Jinak obecně:- hůře se nasazují, chce to cvik (zatím ho nemám a někdy z toho rostu ...)- hodně izolují od okolí (pocit zalehnutých uší) což je někdy fajn a někdy ne- přestaneš řešit kvalitu sluchátek a začneš řešit kvalitu zdroje zvuku- v okamžiku kdy slavně ukončíš řešení zdroje zvuku, začneš řešit kvalitu nahrávek .... (a tím nemyslím bitrate ... ) Aktuálně to mám tak, že nejčastěji poslouchám na Sennheiser PXC 450. Nasadím je raz dva a jsou nesmírně pohodlné a zvuk malinko méně analitycký ale stále perfektní. Toš tak, no.
Duke650 Odesláno 9. září 2012 Nahlásit Odesláno 9. září 2012 - v okamžiku kdy slavně ukončíš řešení zdroje zvuku, začneš řešit kvalitu nahrávek .... (a tím nemyslím bitrate ... ) Pravdu díš... loudness war atd atd atd http://www.audiodrom.cz/audiofeel/dynamicon.html
Hasňa Odesláno 9. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 9. září 2012 (upraveno) Diky za postrehy, jen tak dale. Zitra v robote to poradne projdu a odpovim na jednotlive namety. Ted jsem jen na mobilu a navic grogy. Nasel jsem na jednom eshopu pruhledne Shure 535. Ta cena je brutalni, asi za osm. Na letisti v Amstru mi vyborne na hlave sedely Senny MM 550 Travel. Mam ale strach ze zvuku. Nejaky uzivatel BD T1 je uplne rozcupoval. Upraveno 9. září 2012 uživatelem Hasňa
HonzaS Odesláno 9. září 2012 Nahlásit Odesláno 9. září 2012 Co takhle Custom IEM? Nenapadá mě, co by izolovalo víc, než "špunt" vyrobený na míru do ucha. A vzhledem k tomu, že je na míru, neměl by být ani problém s pohodlím.Jestli se nepletu, tak existuje i firma, která udělá custom špunt na kterákoli oblíbená IEM sluchátka.
Hasňa Odesláno 10. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 10. září 2012 (upraveno) mrazik: :-) No to uz je pravek. Na Slovanet stale chodim. Stara laska nerezavi a Bunta ma nove strojky, takze chis upgradovat svuj koncak a predek. Soucasnou sestavu BVaudio poslu dale ke kamaradovi za polovic, polovic doplatim a bude zase radost v obyvaku. xmikes: No toho jsem se bal, ale ted jedu docasne na spuntech Samsung, co dosly s mobilem a docela to jde. Sem tam je musim upravit, protoze trohu vyjizdeji a tim se vzdy ztrati basy, ale usi to docela zvladaji. Pod kolemusnima se mi zase poti usi, to si clovek nevybere. Duke650: No, co se Denonu tyce, tak tady jsme na iracionalni pude. Prestoze ty jejich 2000, 5000, 7000 jsou vsude velmi chvalene, ja si je proste nemuzu koupit, protoze od dob jejich CD a silicu mam vuci Denonu blok. Proste ne ne ne. :-) I kdyz to asi budou vyborna sluchatka. Mirek24: Senny 600 jsou otevrena. Doma mam otevrena, ale do prace to nepripada v uvahu. Slim_brno: C5 jsou krasna a od dobre staje, ale jsou na usi. To ja nemuzu, boli me z nich botce. Jedine PortaPro ustojim. T5 mislis Bayery? No ty vypadaji bozsky, ale je to darda. Asi bych se spise dival po jejich bratrickovi se stejnou technologii a za polovicni cenu, T70p. Ty jsou v soucasne dobe asi vudci pelotonu velkych sluchatek. KFL: Patnactky od Bose jsou pry skvele, ale s Bose mam ten samej problem, co s Denonem. Proste antipatie ke znacce. Ono to ruseni je uzasna vec do letadla a tak, ale v tom megakanclu, kam jsem se ted musel prestehovat ze sveho krasneho jen pro me, kde otevrena sluchatka byla idealni volba, je docela ticho. Celkem neni nutne fitrovat okolni hluk. Co je ale nutne, je nepoustet muziku ven. Shure jsou ted asi na cele pelotonu IEM. Slim_brno: No problem je v tom, ze to clovek nezjisti, nez je koupi a vyzkousi se vsemi nastavci po delsi dobu. Je to takova sazka do loterie. Mozna nezbyde, nez ty SE535 koupit vyzkouset a v pripade zasadni nekompatibility s myma usima je proste zkusit se ztratou prodat. Jenze totez by slo rict o velkych muslich. Jestli je koupim a muzika z nich poleze ven, tak nezbyde, nez je taky prodat. Doma mam otevrene a v praci by byly nepouzitelne. Duke650: Ten dock Pure i-20 je velka vyhoda Jabka. Posila data pres systemovy konetkor. Delaji se i primo portable ampy, ktere se umi nasosnout na ten jejich 30-pin a obejit Jablecnou analogovou cast. Tady je jedna mala, velmi mala nadeje. Note II jeste neni na pultech a jestli Jabko 5 bude paradni stroj, ktery me okouxli, tak jsem otevren zkusit vse a otestovat, co umi. Ale zatim jsem tezce proandroidni, takze smula. Nekteri umi cracknout system a poslat data pres USB, ale ja doufam, ze se Google brzo probudi a udela to jako ofiko moznost. Ten Schiit Audio Asgard vypada uzasne. Kde jsi ho koupil? Primo od nich? Oni delaji i evropskou verzi na 220V? K tomu jeste ten Bifrost a dock pryc! A kluci maji smysl pro humor, maji dobre stranky. Ale asi bych spise smerovak k nejakemu portable reseni, ktere muzu kazdy den hodit do batohu a nenechavat tady. Ten M-Stage Matrix ma na head-fi.org velmi pochvalnou recenzi. Kde jsi ho koupil? Ten Headroom Total AirHead, co ti lezi na policce, jak si stoji ve srovnani s temi soucasnymy? Je to zcela zasadni rozdil? Jinymy slovy, stoji za to pritlacit, nebo pri 256 kpbs jsou to vyhozene penize a zakladni krabicka, jako treba ten Headroom Total AirHead bohate staci? Na ty AKG 550 jsem zatim necetl nic. Pohledam. Diky za informace, je videt, ze jsi fanda. lukin_ova: No, vzhledem k tomu ze jsem nasel pruhledne SE535 za asi 8700,- tak je asi vyskousim. Bije se ve me pohodli a asi i lepsi zvuk (nez IEM) velkych, kolemusnich T70p a na druhe strane naprosta jistota u IEM, ze nerusim okoli a ven nejde slyset naprosto nic. HonzaS: Tech firem je vice. Vesmes jsou to drahe kousky a vesmes jsou to referencni spunty pro testery, takze asi jsou to vyborne stroje, ale ja jsem asi moc liny na to to zarizovat. Z Norska je to vsechno lsozite, desetkrat proclene a tak. Navic pak nejdou prodat. IEM (Shure SE535CL): Plusy: Dokonale neruseni okoli, jista spolecenska prijatelnost, skladnost, moznost pouziti na cestach, mirne nizsi cena, proverenost lety, jedny z nejlepsich IEM, ve srovnani s ostatnimi IEM neagresivni zvukMinusy: Nemusi sedet, muze byt problem po delsi dobe pouzivani, zvuk asi nedosahuje kvalit dobrych circumauralnich, mozna vice namahaji usi. Velke uzavrene (Bayery T70p):Plusy: Asi lepsi a prirozenejsi zvuk, nez IEM, coz je zasadni, vypadaji prdacky, dlouhodobe pohodlnejsi, nenici tak usi (asi), asi by me vice bavily v sestave s dobrym silicem jako pekna technicka hracka.Minusy: Velka neznama ohledne propousteni muziky do okoli, nelze moc pouzivat na cestach, varianta T70p na nejake divne skoky na vyssich harmonickych. Toz tak, co vy na to pratele? Upraveno 10. září 2012 uživatelem Hasňa
xmikes Odesláno 10. září 2012 Nahlásit Odesláno 10. září 2012 (upraveno) zvážil bych možnost půjčit si obé na http://www.sluchatka.net a pak se rozhodnout. Týden vyzkoušíš a uvidíš. Já bych do práce upřednostnil ať hlavně dobře sedí a nebolí z nich uši, zvuk je taky důležítý ale pokud u toho pracuješ tak se asi stejně na ten zvuk nesoustředíš na 100%...tj vybrat tak ať ne*re PC nebo NB nemáš? Pod Win máš větší možnosti USB DACů... Edit: Teď se dívám že ty Beyery tam nemají tak asi nic... Upraveno 10. září 2012 uživatelem xmikes
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se