Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim vas,

Potreboval by som poradit s vyberom hodiniek. Neviem sa rozhodnut medzi Citizen-quartz, alebo Tissot-automat:

Citizeny: Certina DS Podium Big Size Chrono GMT Sauber F1 Limited Edition - C001.639.16.087.10

Tissot: Tissot T-trend Couturier Automatic Chrono - T035.627.16.051.01

Co poviete? Nemam nejak extra poziadavky a cenovo su na tom skoro rovnako. Len neviem ci Quartz, alebo automat, vyhody a nevyhody poznam. Vravia, ze Certina je o uroven vyssie.

Vdaka za kazdu radu.

Odesláno

Quartz - Výhoda: vyšší přesnost oproti mechanickým hodinkám, obvykle nižší cena; Nevýhoda: nutno měnit baterku (pokud není dobíjeno sluncem nebo pohybem), obvykle mají menší image

Automat - Výhoda: lepší image (pro znalce a poučené) a pocit z mechanického strojku uvnitř hodinek, není nutno měnit baterku; Nevýhoda: při nenošení se zastaví (nebo je nutno umístit je do natahovače), nižší přesnost měření času a větší citlivost vůči nárazům (sekat dřevo bych s automaty určitě nešel)

Odesláno

Ještě mě napadlo, že by možná Václav Klaus mohl teoreticky prohlásit, že quartz jsou levicové a automaty jsou pravicové :smile_anim: , když takto rozděluje vepřové a kuřecí řízky.

Odesláno

Uz som z toho ako vravite vy "na větvy"....:-) Vcera som este bol v obchode s manzelkou a skusal som toto (pacilo sa to aj zene): CITIZEN AS4020-44H.

Automaty Tissot su na nu vraj moc hrube....:-)

Odesláno

Dopadneš stejně jako všichni tady.Ať koupíš co koupíš za chvilku budeš shánět další a další.

Takže za mě rovnou automat ať přeskočíš jednu úroveň smile_anim.gif

Toť můj skromný názor.

Odesláno

Momentalne ma zaujali este jedny quartzky Tissot Veloci-T: T024.417.11.051.00.

Len by ma zaujimala este jedna vec, ci je mozne k tomuto modelu dopasovat kozeny remienok, lebo maju ponuku iba gumu a kov. Ku kovu by som rad ciernu kozu.

Zene sa zasa pacia tieto: Certina DS Podium Big Size chrono Titan: C001.617.44.087.00, ale na moj vkus je to malo pestre, chyba tomu nejaky zvyraznujuci prvok.

• Po roku...
Odesláno

Mám jeden dotaz k automatům všeobecně. Škodí nějakým způsobem strojku opakované zastavovaní chodu?

Odesláno

Jak tady čtu to forum asi dva roky, tak jsem se taky rozhodl, že je čas pro automaty a tak jsem si je koupil. První měsíc jsem si s nimi pořád hrál a šteloval a byl jsem nadšený, jak tikají... jenže po půl roce vidím i tu odvrácenou tvář. Jak je nenosím, zastaví se, přesnost +8 s denně znamená jednou týdně seřídit (nemají hacking, takže na vteřinu přesně to neumím), na sekání nebo střílení sundat raději z ruky.... A tak začínám tak nějak nostalgicky vzpomínat na moje soláry Citizen, řízené rádiem, na které jsem rok nesáhl a měl jsem pořád přesný čas.

Mechanický strojek se mi líbí, pro hodinky mám slabost, ale praktičnost lepších quartz hodinek podle mne žádné automaty nenahradí. Druhá věc je samozřejmě duše těch hodinek, image... Tam asi zase vedou automaty... Záleží, co preferuješ. Netroufám si radit, moje nejdražší hodinky stály 22k a byly to quartzky, takže lepší hodinky jsem viděl maximálně za výlohou. Ale tohle je takový můj pragmatický pohled... :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...