horal Odesláno 31. března Nahlásit Odesláno 31. března (upraveno) Před hodinou, klobadysek napsal: Potřebuji poradit. Bylo mi ctěnými rodiči nabídnuto, že by mi dali k narozeninám jako dárek motorovou pilu. Já vím, hodinky by na tomto fóru byly vděčnější téma . Co používám nyní: poděděná 16 let stará farmářka Oleo Mac GS410CX s 45 cm lištou. Pila fachá, jen si občas musím poštělovat karbec (L/H/T), ale to může být taky hodně starým benzínem. Líbí se mi její nízká hmotnost a bez údržbovost, protože se na ni za tu celou dobu doslova nešáhlo. Kromě toho mám elektrickou Makitu, ale to jen u dílny, když nechci být slyšet. Co řežu: palivové dřevo, cca do 10 kubíků ročně, mám lesík, takže dělám probírky, kácím max středně silné stromy (ta lišta 45 vždy stačila) na silnější bych si vzal asi pomoc, ale to by byla výjimka. Prakticky vše až na výjimky měkké dřevo. Co to má stát - do 10 tisíc. Byl bych rád kdyby bylo možné sdílet lišty /řetězy mezi novou a starou. Zaujala mně GS 451, trošičku těžší, ale výkonější za necelých 7 tisíc. Ale uvítám vaše tipy a rady. Za ty peníze nové leda něco z Hechtu. https://cz.hecht.cz/benzinova-retezova-pila-hecht-962 Upraveno 31. března uživatelem horal
klobadysek Odesláno 31. března Nahlásit Odesláno 31. března (upraveno) Ty jsou hrozně těžký. Pro představu ta stávající farmářka má 1,8 kW a 4,2kg. O moc těžší nechci. Ta GS 451 má 2,1 kW a 4,5kg. Upraveno 31. března uživatelem klobadysek
horal Odesláno 31. března Nahlásit Odesláno 31. března Mám tuhle a jede jako drak. https://dum.bazos.cz/inzerat/216785703/stihl-ms-260-nova-motorova-pila.php
Igicz Odesláno 1. dubna Nahlásit Odesláno 1. dubna Ta 260 je snad nejlepší univerzálka... Měl jsem dvě pily OleoMac nějaké silnější farmářky. První historická, ke které jsme kdysi fasovali 210 litrů benzínu a sekeru vydržela roky, nová už stála za hovno. Nasral jsem se a koupil 362. To je nebetyčný rozdíl a fakt se těším na robotu... Takže být na tvém místě jdu buď do třeba 212, která je lehká a má 1.8 kW (tj plus mínus jak ta OleoMac) nebo připlatím ze svého a beru 260. Budeš nadšený a pokud něco vyloženě neposereš, tak tě ta pila snad i přežije při správné údržbě.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se