Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 4 minutami, YPO napsal:

Ty si se zbláznil :D tady seš v Praze. Podaj ti to přes ponk a deš.

Dal mi tam jenom tu delší lištu a nazdar.

* příští víkend to seřídíme skrz chronomag :D

tak to je super přístup😄

každej 2T by se měl seřídit,odzkoušet,zkontrolovat jak to maže atd.

Tak snad to nastartuješ a nějak to pojede,ale není to úplně to nej pro záběh motoru

Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)
před 12 minutami, spineshank napsal:

tak to je super přístup😄

každej 2T by se měl seřídit,odzkoušet,zkontrolovat jak to maže atd.

Tak snad to nastartuješ a nějak to pojede,ale není to úplně to nej pro záběh motoru

Souhlas nicméně by mě to ani nenapadlo vyžadovat. Když si koupíš pilu, křoviňák, sekačku v nějakým hobymarketu, tak se s tebou taky nikdo nesere.

Uvidíme - příští víkend buď nastartovanej a já budu posílat obrázky a ty mi budeš říkat čím mám votočit :D

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno
před 17 minutami, YPO napsal:

Souhlas nicméně by mě to ani nenapadlo vyžadovat. Když si koupíš pilu, křoviňák, sekačku v nějakým hobymarketu, tak se s tebou taky nikdo nesere.

Uvidíme - příští víkend buď nastartovanej a já budu posílat obrázky a ty mi budeš říkat čím mám votočit :D

jako jo,když to koupíš v hobby marketu nečekám že se někdo postará,ale dealer Stihl

to mi hlava nebere ten přístup

no počkej až to budeš chtít seřídit kolik zjistíš že je druhů seřizovacích šroubováků 😂 a kterej ty tam budeš potřebovat😂

Návštěvník YPO
Odesláno

Když najdu ten karburátor tak mám vyhráno. :D

Al píše:

Seřízení motorové pily STIHL MS 162 se týká primárně karburátoru a volnoběžných otáček. Návod k seřízení najdete v uživatelské příručce vaší pily. Obecně platí, že pro seřízení karburátoru se používají šrouby H (vysoké otáčky), L (nízké otáčky) a LA (volnoběžné otáčky). Otáčením šroubů ve směru hodinových ručiček se směs paliva a vzduchu zmenšuje (chudší směs), otáčením proti směru hodinových ručiček se směs zvětšuje (bohatší směs). 

Seřízení karburátoru:
  1. Nastartujte pilu: Ujistěte se, že je pila správně nastartovaná a zahřátá. 

2. Volnoběh: Nastavte volnoběh pomocí šroubu LA. Pilu by mělo být slyšet, jak běží na volnoběh, ale řetěz se nesmí točit. 

3. Vysoké otáčky: Šroubem H se nastavují maximální otáčky.
  4. Testování: Zkuste pilu zatížit řezem a ověřte, že má dostatečný výkon. 

5. Drobné úpravy: Je-li potřeba, dolaďte otáčky pomocí šroubů H a LA. 

Návštěvník YPO
Odesláno

Ty moje prkýnka sem řezal tou nejmenší Lidl pilkou a v pohodě. Akorát po jednom prknu došla baterka.

S tímhle budu král v údolí😀

Návštěvník YPO
Odesláno

Tadyten pán o tom mluví docela hezky.

Dokonce s tím i něco uříz.

Odesláno
před 9 hodinami, YPO napsal:

Když najdu ten karburátor tak mám vyhráno. :D

Al píše:

Seřízení motorové pily STIHL MS 162 se týká primárně karburátoru a volnoběžných otáček. Návod k seřízení najdete v uživatelské příručce vaší pily. Obecně platí, že pro seřízení karburátoru se používají šrouby H (vysoké otáčky), L (nízké otáčky) a LA (volnoběžné otáčky). Otáčením šroubů ve směru hodinových ručiček se směs paliva a vzduchu zmenšuje (chudší směs), otáčením proti směru hodinových ručiček se směs zvětšuje (bohatší směs). 

Seřízení karburátoru:
  1. Nastartujte pilu: Ujistěte se, že je pila správně nastartovaná a zahřátá. 

2. Volnoběh: Nastavte volnoběh pomocí šroubu LA. Pilu by mělo být slyšet, jak běží na volnoběh, ale řetěz se nesmí točit. 

3. Vysoké otáčky: Šroubem H se nastavují maximální otáčky.
  4. Testování: Zkuste pilu zatížit řezem a ověřte, že má dostatečný výkon. 

5. Drobné úpravy: Je-li potřeba, dolaďte otáčky pomocí šroubů H a LA. 

I předmluva ke Kámasútře je srozumitelnější

Odesláno
před 9 hodinami, Conrad napsal:

I předmluva ke Kámasútře je srozumitelnější

To bude tím, že to nepsala AI ;)

Jinak - ten zmíněný návod je k úplnému  ... ničemu. 

Odesláno
před 14 hodinami, Jehlan napsal:

Mě se líbí alaskan mill chainsaw

Já šel rovnou do Logosol F2+, to je aspoň trochu kultůra a nemusím se plazit po zemi, na druhou stranu naložit na to větší kmen je celkem slušná posilka.. Teď mám domluvenej nějakej 600kg těžkej dubovej kmen a zatím moc nevím, jak to nakulím na vlek, natož na tu pořezovou lavici..  Takže alaskan vlastně taky potřebuju :D

Odesláno
před 23 hodinami, YPO napsal:

Tak pila je doma, ale prodejce mi trochu rozhodil sandál, když mi nabízel Stihl olej a já mu sdělil, že do toho budu lejt Aspen.

Přímo řekl, že Aspen neprodává, protože mu obchodní zástupce není schopen říci jaký je v tom  přimíchaný olej. (typ, značka, kvalita)

Tak by mě zajímalo jestli Aspen někdo aktivně používáte při práci. (ne k zimní konzervaci)

Začínám totiž mít z Aspenu pocit, že to je jenom taková Forest story:D 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Já mám sice pilu a křoviňák od Husqarny, ale obojí už víc než 20 let a používám celou dobu jenom Aspen, protože si nedovedu představit, kam bych měl vylévat zbytky benzínu z nádržky, to co namíchám navíc apod.

Něco jiného by bylo používat pilu a křoviňák denně. To bych se za Aspen nedoplatil.

Jediné, o co se starám, je mazání řetězu u pily a převodu u křoviňáku, a tam se obloukem vyhýbám všemu, na čem je nějaká zmínka o bio.

Ten řetězový olej Ti doporučil dobrý, ten červený na míchání do benzínu pro dvoutakt zahoď a lej tam Aspen. Jenom jestli se nepletu, tak na Aspen se trochu jinak seřizuje karburátor.

Odesláno
před 2 hodinami, busdriver napsal:

Já šel rovnou do Logosol F2+, to je aspoň trochu kultůra a nemusím se plazit po zemi, na druhou stranu naložit na to větší kmen je celkem slušná posilka.. Teď mám domluvenej nějakej 600kg těžkej dubovej kmen a zatím moc nevím, jak to nakulím na vlek, natož na tu pořezovou lavici..  Takže alaskan vlastně taky potřebuju :D

Když to v lese padne, tak pokud nemáš koně, tak abys to odnesl na vlek, buď řežeš na krátko, nebo na fošny. A dělat si svoje fošny a hranoly, konce zatřít aby nepraskaly a dát sušit, paráda. 

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...