exBURN Odesláno 20. září 2012 Nahlásit Odesláno 20. září 2012 (upraveno) Zdravím, na foru jsem už nějaký ten pátek nicméně jsem se dlouhou dobu spokojil jen s Orientama na které již recenze zde je. Ale jak to tak chodí, tak čase začne člověk přemýšlet o dalších hodinkách, tak jsem začal vyhlížet Hamiltony X-Windy, jelikož se mi líbily a nacházely se občas zde na foru za dobrý peníz. Jak čas plynul, začal jsem tak nějak okukovat další pilotky a zjistil jsem že zas tak moc nepotřebuji chrona. Po nějaké době jsem zjistil že už nepotřebuji ani Hamiltony a že se mi začínají líbit klasické pilotky. No a pak se v prodejní sekci objevily za více než příznivou cenu tyto archimedky. Na nic jsem nečekal a za pár dnů už byly u mě doma.Při prvotním rozbalení jsem byl totálně v šoku - zpracování a celkový vzhled hodinek je naprosto nádherný. Druhý šok přišel po nasazení na ruku - na svůj průměr 45mm jsou velice pohodlné a není problém ani má ruka, která má obvod cca 17 cm. JInak jedná se přesně o model Archimede Pilot XLH TOP, jenž má oproti klasické verzi dekorovaný strojek a pár vylepšení - incablock, lepší materiály vnitřností atd... Na první pohled nic zásadního, ale mělo by to umožnit vyšší takt a tudíž lepší seřiditelnost strojku, což budu asi potřebovat. Sklíčko je safírové s oboustranným AR, který je velice výrazný, ale bohužel nese už nějaké známky používání a nevyhlo se mu pár mikroškrábanců. Naštěstí to není nic co by bylo normálně vidět - člověk musí hodně hledat. Navíc nové sklo i s výměnou není nic extra nákladného, takže časem možná příide výměna. Co ovšem asi budu řešit bude seřízení- strojek utíká cca 25s denně dopředu. Naštěstí to zatím vypadá, že odchylka je stabilní, takže předpokládám že by stačilo pohnout micrroregulací, ale sám si na to netroufnu tak budou muset do chronoshopu. Až se k tomu odhodlám, tak poté budu soudit přesnost. Co je ale naprosto parádní, tak tikot. Člověk opravdu slyší, že se jedná o mechanický strojek a zvuk slyším i občas v kanceláři :-) Paráda naprostá, je to opravdu krásný zvuk. I cvakání při nátahu je super, rezervu jsem neměřil, ale 2 dny zvládli bez nátahu v pohodě.Luminiscence je taky naprosto parádní a vydrží svítit celou noc - velmi dobrá je i schopnost absorbce světla - zvládnou se nasvítit i od stropního osvětlení. Takže x-windy zatím zapadly v zapomnění a tyto XLHáčka jsem si zamiloval. Velice se zalíbily i mé přítelkyni, která je začíná podezřele často soukat na ruku - a můžu říct že i na ženské ruce nevypadají vůbec zle :-)Dnes mi navíc dorazil náherný světlý řemen od mistra zrna, jenž jim podle mě velice pasuje :-) Nějaké fotky na závěr: Upraveno 20. září 2012 uživatelem exBURN
Ondrej71 Odesláno 20. září 2012 Nahlásit Odesláno 20. září 2012 3P - pekna recenze, pekny fotky a moc pekny hodinky :-).
paolous Odesláno 20. září 2012 Nahlásit Odesláno 20. září 2012 Gratulace ke krasnym pilotkam, opet poklona ZRNOvi a nadhernymu svetlymu remenu, ten je luxusni. Zrno je machr...Uzivej jich ve zdravi 1
M-72 Odesláno 20. září 2012 Nahlásit Odesláno 20. září 2012 Pěkná recenze i foto.Mám úplně identické, pouze malá výtka k vnějšímu antireflexu. Je to sice efektní, ciferník i ručičky hrají "všemi barvami" poměrně často ale leštím sklíčko.Hodinky si nech seřídit, určitě se dostaneš na 2 vteřiny za den ;-) A gratuluji k dobrému nákupu ;-)
exBURN Odesláno 20. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 20. září 2012 S tím AR je to pravda - hned se ušpiní, ale nosím sebou mikroútěrku a stačí to trochu přetáhnout a je to v pohodě. Co mikroškrábance? Uvažuju že bych nechal přehodit časem sklíčko, ale zas bych nerad aby se tam za týden zase objevily.
Vit Odesláno 21. září 2012 Nahlásit Odesláno 21. září 2012 Krásné hodinky, několikrát jsem již nad nima uvažoval, ale odradila mě velikost (mám obvod ruky 17,5cm).Mohl bys sem hodit fotku s hodinkama na ruce?
belkov Odesláno 21. září 2012 Nahlásit Odesláno 21. září 2012 Tak jak kola dělají auto tak mám pocit že i řemen dělá hodinky.Paráda.
misoo Odesláno 21. září 2012 Nahlásit Odesláno 21. září 2012 gratulujem, su nadherne a ten remen od zrna, no comment - paradicka ! k tomu antireflexu, vymen sklo za sklo s vnutornym antireflexom, o farebnu show neprides a sklicko bude stale dokonale
exBURN Odesláno 21. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 21. září 2012 Přidávám jednu na ruce. Možná mi jsou trochu větší, ale nosí se pohodlně a nijak mě to nepřijde :-). Mám rád velké hodinky.
Vit Odesláno 21. září 2012 Nahlásit Odesláno 21. září 2012 V 21. 9. 2012 v 14:17, exBURN napsal: Přidávám jednu na ruce. Možná mi jsou trochu větší, ale nosí se pohodlně a nijak mě to nepřijde :-). Mám rád velké hodinky. Vůbec ti nejsou velké, je to akorát!Jaký máš obvod zápěstí? (17cm, jak píšeš na začátku?)
exBURN Odesláno 21. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 21. září 2012 Nemám žádné certifikované měřidlo, ale cca 17, max 17,5 mm. :-)
M-72 Odesláno 21. září 2012 Nahlásit Odesláno 21. září 2012 Přesně tak, sedí ti perfektně. Já mám obvod zápěstí podobný. Není se vůbec čeho bát ;-)
Ondrej71 Odesláno 22. září 2012 Nahlásit Odesláno 22. září 2012 Jsou docela ploché oproti jiným pilotkam, třeba Steinum, pod košili se schovaji lip a působí decentneji. Ale ten vnější antireflex mi taky trochu vadil když jsem je nosil.
M-72 Odesláno 22. září 2012 Nahlásit Odesláno 22. září 2012 Tak mě napadá, kdysi tady kubson nabízel výměnu plochého skla za vypouké a to snad venkovní AR nemělo...
exBURN Odesláno 22. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 22. září 2012 Mě to zas tak nevadí a až to někde pořádně podřu, tak by to mělo jít sundat zubní pastou nebo něčím. Zas když jsou ale čisté, tak ten venkovní AR vypadá parádně a nejsem si jistý jestli ho vnitřní dokáže zastoupit.
gmic@1986 Odesláno 26. září 2012 Nahlásit Odesláno 26. září 2012 Moc pekny hodinky.Souhlas s M-72,myslim,ze ti vazne sedi..
jencekgs Odesláno 18. října 2012 Nahlásit Odesláno 18. října 2012 Krásné pilotky, mám stejný pohled na chrono. Taky mi začíná na hodinkách překážet a začínám pokukovat po nějakých pilotkách. A řemen od zrna je super
spartakcz Odesláno 22. října 2012 Nahlásit Odesláno 22. října 2012 Nádhera! Asi mě to donutí přemýšlet o pilotkách...:-)
Martin UL Odesláno 26. října 2012 Nahlásit Odesláno 26. října 2012 Jsou moc hezké, také jsem se rozhodoval zda je koupit a nebo ne...:-)
Ronin13 Odesláno 5. února 2013 Nahlásit Odesláno 5. února 2013 Velice hezká recence a povedené fotky. Tah od Zrna taktéž povedený, jediné co bych vytknul je nápis Archimede, myslím, že bez něj by vypadali ještě o chlup líp.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se