Jump to content

casio-kvalita?!

vick

Recommended Posts

Zdravím všechny.Jsem tady prvně a chtěl bych se zeptat na Váš názor.

Vlastním hodinky casio asi 4 roky.Poslední rok mám snima neustálé potíže v podobě zamlžování.Čitelnost ciferníku se liší v závislosti na prostředí ve kterém jsem.Někdy nejde vidět vůbec,jindy je to lepší,ale už tak 2měsíce se mi nestalo,aby byl ciferník naprosto čistý.Měl jsem to asi třikrát u hodinářů,kde mi pokaždé udělali tlakovou zkoušku,která vyšla,hodinky vysušili ale vždy zhruba po dvou měsících bylo vše při starém.

A ještě jeden problém mě trápí.Hodinky vypadají zespod jako rezavé(nebo jsou).Přitom mi bylo řečeno,že hodinky z ušlechtilé oceli by tady toto neměly dělat.Celý spodek kolem víčka je rezavý.zvrchu je to ok.Nedělám v žádném prostředí,kde by byly nějaké těkavé látky nebo něco podobného.Samozřejmě,že se tam v určité míře práší,ale myslím si,že to by nemělo mít na hodinky tak špatný vliv.

Dával jsem za ně 3000kč.Vím,že to není bůhví co,ale něco by už vydržet měly.Napsal bych zde i přesný typ,ale zrovna dnes jsem je dal už po čtvrté k hodináři,takže to z hlavy nevím.

Máte na to někdo nějaký názor nebo tip co stím?

Předem díky za reakce.

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pokud vychází tlaková zkouška, tak to by mohlo ukazovat na to, že během uzavírání víčka je okolní vlhkost příliš vysoká a v hodinkách se sráží, ale to by bylo vidět hned a ne až po 2 měsících.

Pokud ovšem tlaková zkouška je v pořádku, tak nemám pro to vysvětlení.

Vicku,

vím, že ti to bude připadat nemístné, ale neuraž se.

Udělěj si radost a kup si nějaký pořádný hodinky. Mechanický nebo automaty prostě "tik-tak".

Tady na foru dostaneš informací a rad tuny.

Se 4 letejma Casiama už do světa velkou díru neuděláš. Vlastně s žádnejma Casiama.

Nahodou, ikdyz treba ja osobne digitalky nemam rad, tak G-Shocky se mi moc libej, a tyhle bily sem si chtel dokonce koupit :D ale nakonec to vyhraly samuraie a vubec toho nelituju

nejdřív jsem to dával k hodináři kvůli výměně baterky.Když jsem si pak pro ně přišel,tak mi dali i potvrzení o tlakové zkoušce.Pak když začly ty problémy,tak udělali tlakovou zkoušku předemnou a opět vyšla a tak mi řekli že to vysuší a ať se stavím tak za dva dny.No a to se opakovalo i při mé druhé urgenci.

Dnes když jsem dával ty hodinky jinému chlapíkovi,tak řekl,že pravděpodobně nevysáli vzduch,než je uzavřeli a proto se v nich ta vlhkost pořád drží.

No a teď ještě reakce na Jerryla.

Určitě máš pravdu v tom,že nové hodinky by to vyřešily,ale kde mám jistotu,že ikdyž dám za hodinky třeba 5 nebo 7 tisíc a nejen ty 3 co jsem dal já,tak se problém nebude po uplynutí záruky opakovat?To bych mohl hodinky měnit donekonečna a rovnou preventivně co dva roky hned po uplynutí záruky.

nejdřív jsem to dával k hodináři kvůli výměně baterky.Když jsem si pak pro ně přišel,tak mi dali i potvrzení o tlakové zkoušce.Pak když začly ty problémy,tak udělali tlakovou zkoušku předemnou a opět vyšla a tak mi řekli že to vysuší a ať se stavím tak za dva dny.No a to se opakovalo i při mé druhé urgenci.

Dnes když jsem dával ty hodinky jinému chlapíkovi,tak řekl,že pravděpodobně nevysáli vzduch,než je uzavřeli a proto se v nich ta vlhkost pořád drží.

No a teď ještě reakce na Jerryla.

Určitě máš pravdu v tom,že nové hodinky by to vyřešily,ale kde mám jistotu,že ikdyž dám za hodinky třeba 5 nebo 7 tisíc a nejen ty 3 co jsem dal já,tak se problém nebude po uplynutí záruky opakovat?To bych mohl hodinky měnit donekonečna a rovnou preventivně co dva roky hned po uplynutí záruky.

Utíkej odsud, dokud to jde :D

:D Jo jo, vypni PC nebo na tyhle stránky vůbec nechoď. Jestli budeš, začni přemýšlet, kam pak budeš ty všechny hodinky dávat ;), protože nosit třeba 6,7,12 hodinek najednou je blbost...

osobně celkem značku Casio mohu......já je tedy nemám,ale kupuju je přítelkyni(kombinované plasťáky) a jiné nechce.....líbí se jí look,jsou přesné a spolehlivé.Má tedy druhé(první odešly po "odborné" výměně baterie),ty druhé má 4-tým rokem a nemusela na ně sáhnout(stály mne asi pětikilo)......podle mne jde o slušné hodinky za rozumnou cenu.Čistě z uživatelského hlediska.....

Jo jo máš recht,nepotřebuju několikery hodinky,stačí jedny,ale musí být good.:)

Teraz si ma fakt pobavil, tieto isté reči som mal pred necelým rokom a teraz som ľahší aspoň o 50 litrov, fakt zábava :)

by mne zajímalo,jestli tady na Chronomagu je někdo,kdo má opravdu jen jedny hodinky,neplánuje kupovat jiné a chodí sem jen tak...???:)

by mne zajímalo,jestli tady na Chronomagu je někdo,kdo má opravdu jen jedny hodinky,neplánuje kupovat jiné a chodí sem jen tak...???:)

O tom dosti pochybuji :D Forum ctu celkem kratce, ale uz sem si stih poridit za tu dobu samuraie, a jedny mechanicky orienty sem uz mel, ale nejak zlobej. Jinak do budoucna hodlam kupovat dalsi, ikdyz nevim jeste jaky, ale muj sen je mit suplicek v kterym si kazdy rano podle nalady vyberu co zrovna ten den si vemu na ruku za ozdobu :D

Nebo mit 7 hodinek na kazdej den jedny :D

Mno, to budu asi já. Mechaniky mám jen jedny (ale pořádný), neplánuji další kupovat a chodím sem jen tak :-)