Jump to content

Recommended Posts

• 2 months later...
  • Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mám jedny staré mrchy, G- shocky, které jsem jsem před lety koupil v Itálii, jednou měněná baterie, teď jsem je vydoloval ze šuflíku a jsem překvapen, pořád jdou a docela přesně, kvalitka.

Posted (edited)
no podle ně casio,timex

jsou naprosto nejhorší hodinky nikdy bych si je nekoupil

No, odvážné tvrzení. Nejprve jsem si něco přečetl o řadě Casio Oceanus, proto bych si dovolil nesouhlasit. Jedná se o zajímavé přístroje a jedny z nejpřesnějších. Zvlášť když se některé modely seřizují pomocí vzdálených vysílačů. Nepotřebují vyměňovat baterii, článek se po dobu 10-25 let dobíjí energií ze světených zdrojů. Na plné nabití jdou bez potřeby dobíjení rok a půl. Prodávají se na e-Bay za částky cca do $600. Za ty peníze se dá koupit unitas, který za 24 hodin zrychlí tolik co ony za 24 let. A zdechne za den a půl. :D

Edited by yed69
Posted (edited)

Mluvím o CASIO OCEANUS "Manta" OCW-S1000J-1AJF

*50M Water Resistant

*Multiband 5 for standard frequency broadcast of five Location

in the world(2 Location in Japan/North America/Britain/Germany)

*Tough Solar (mass solar charge system)

*The world time. Daylight Saving Time set function that sets it at time of 27 world

*Stop watch(with total for 1 hours and splits for 1/20seconds)

*The electric wave reception function: automatic reception (maximum/day)/reception manual reception and < Japan > electric wave: JJY and frequency: Electric wave (JJY) of Japan is received when Tokyo and Seoul are selected by 40kHz/60kHz *(model for Fukushima/both bureau in Kyushu) home time setting, and the time of the place is corrected. The time difference is set by the selected city. < United States > reception electric wave: United States electric wave (WWVB) is received when Los Angeles, Denver, Chicago, and New York are selected by WWVB and frequency 60kHz* home time setting, and the time of the place is corrected. The time difference is set by the selected city. < European region > reception electric wave: MSF/DCF77 and the frequency: Electric wave (MSF/DCF77) of Britain/Germany is received when London, Paris, Berlin, and Athens are selected by 60kHz/77.5kHz * home time setting, and the time of the place is corrected. The time difference is set in the selected city.

*Full auto calendar.

*Power saving function(The needling is stopped when the fixed time passes in the shade place and save electricity.

*Approx. battery operating time: 24 months without solar power

*Size of Case(H×W×D) / total weight : 45.8mm×42.2mm×10.2mm / 85g

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Edited by yed69
Posted

Uvažuju, že si jedny koupím a budu s nima chodit plavat a večer podle nich :thumbsup_anim: před spaním měřit přesnost HODINEK z "dřevěné krabičky s polštářkama"

Posted
Mluvím o CASIO OCEANUS "Manta" OCW-S1000J-1AJF

*Size of Case(H×W×D) / total weight : 45.8mm×42.2mm×10.2mm / 85g

Vypadají bytelně, cena mě docela překvapila - $600, budu se na ně muset asi mrknout ;) ;)

Posted

Docela mě překvapilo tvrzení o tom, že je Casio nejhorší značka co se týká kvality. Asi je pán odborník. Já mám zkušenost cca 15 let s modelem DW 6600 (G-Shock) a můžu zodpovědně prohlásit, to co vydržely tyto hodinky bez výpadku a s nepřesností +2sec/měsíc by s největší pravděpodobností nepřežily žádné mechanické hodinky. Byla 2x měněna baterie, jinak nic. (Pro představu, min. 100x pád na zem, několikrát z výšky ?10m - test výdrže :), práce se sbíječkou, každodenní práce na stavbě, na montáži, ježdění na kole - 2-3 do týdne 10 let v terénu, plavání, atd.) Ještě dodám, že stály v roce 1994 2100,-Kč.

Posted
Docela mě překvapilo tvrzení o tom, že je Casio nejhorší značka co se týká kvality. Asi je pán odborník. Já mám zkušenost cca 15 let s modelem DW 6600 (G-Shock) a můžu zodpovědně prohlásit, to co vydržely tyto hodinky bez výpadku a s nepřesností +2sec/měsíc by s největší pravděpodobností nepřežily žádné mechanické hodinky. Byla 2x měněna baterie, jinak nic. (Pro představu, min. 100x pád na zem, několikrát z výšky ?10m - test výdrže :), práce se sbíječkou, každodenní práce na stavbě, na montáži, ježdění na kole - 2-3 do týdne 10 let v terénu, plavání, atd.) Ještě dodám, že stály v roce 1994 2100,-Kč.

Nechápu srovnávání mechanických hodinek a digitálek. Každé digitálky vydrží pády a nárazy, protože v nich nejsou pohyblivé součástky na čepech o průměru několika desetin mm. To je fyzika a ne rozdíl značek.

Posted
Nechápu srovnávání mechanických hodinek a digitálek. Každé digitálky vydrží pády a nárazy, protože v nich nejsou pohyblivé součástky na čepech o průměru několika desetin mm. To je fyzika a ne rozdíl značek.

Každé digitálky to teda rozhodně nevydží. Absence mechanických součástí má samosebou vliv na spolehlivost, já reagoval především na to jak vyzněla fráze: "no podle ně casio,timex jsou naprosto nejhorší hodinky nikdy bych si je nekoupil"

Posted

myslim, ze firma casio patri medzi velkych inovatorov.

staci si len pozriet ich stranky a hlavne ich prinos do digitalnej hodinariny.

kolko firiem sa moze pochvalit napr hodinkami s mp3 playerom, fotakom, gps navigaciou, tlakomerom a pod....

ja by som ich neodsudzoval. mam dvoje casia model bpm100 na meranie krvneho tlaku a model ef-500, uplna spolahlivost.

Posted
No, odvážné tvrzení. Nejprve jsem si něco přečetl o řadě Casio Oceanus, proto bych si dovolil nesouhlasit. Jedná se o zajímavé přístroje a jedny z nejpřesnějších. Zvlášť když se některé modely seřizují pomocí vzdálených vysílačů. Nepotřebují vyměňovat baterii, článek se po dobu 10-25 let dobíjí energií ze světených zdrojů. Na plné nabití jdou bez potřeby dobíjení rok a půl. Prodávají se na e-Bay za částky cca do $600. Za ty peníze se dá koupit unitas, který za 24 hodin zrychlí tolik co ony za 24 let. A zdechne za den a půl. :D

pokud ti nevadí že jsou to quartz tak si je kup já určitě ne a i kdyby šli mechanický hodinky 30sek deně tak mi to nevadí a jsem rád že je mám mě nevadí malá odchylka jestli ty děláš vše na vteřiny tak si mechanycký hod určitě nekoupíš a jsou řízený radiovím signálem a ten se řídí atomovíma hodinama a ty se za 24 let zase nezpozdí zase tak výrazně abys to poznal myslel sem kvalitu stroje když je to vlastní kalibr tak vše plast a vyměnuje se pouze celí stroj to samé timex a nebo je tam myota a dělají kdyby lepší hodinky někdo jiný nedělal mám proti těmto značkám prostě averzi nejhorší značkou nemyslím nespolehlivost ale myslím že za svoje peníze člověk dostane od jiných víc

Posted
tak a všichni do mě :P

Proč do tebe? Tvůj názor je jen tvůj, nikdo ti ho neupírá. Jen ta čeština... :)

Posted
A zdechne za den a půl. :D

:D ...... tak dlouho jsem se už nenasmál :D

Posted

Ták Casia, ty jsem nikdy na ruce neměl, znám ale spousty lidí, kteří je dlouhodobě nosí a vím, že s nimi problémy nemají. Mně ale tato značka nic neříká, plánuji také nákup quartzek, vybral jsem si ale Seika.

Jinak smůlu s kvalitou má někdy i majitel nového Mercedesu....... já to ale nejsem

Posted (edited)

l3stat: Já miluju hodinky obecně, včetně přesýpacích:) Mechanické mají pro mne úžasné kouzlo, přestože po technické stránce patří už do minulých století. Jsou jako parní stroj-krásné, překonané ale přesto impozantní. Pokrok se nedá zastavit. Skutečnost, že jejich chod je omezen nátahem, je tak sybolická - připomíná mi vlastní konečnost.

Edited by yed69
Posted

Mechanické hodinky jsou krásným šperkem s nádechem nostalgie starých časů. Navzdory četným promo akcím na různé pilot, cosmonaut chronographs atd. vždy vyleze najevo že lidé kteří potřebují v extrémních podmínkách měřit čas jako profesionální vojáci, piloti a kosmonauti používají hodinky Casio G-shock nebo obdobné typy Timex ironman , protože mechanika je při takové zátěži značně nespolehlivá, choulostivá a nepřesná. O kvalitě hodinek Casio bych nepochyboval, dokonce bych si dovolil říct že G-shocky jsou nejodolnější hodinky na světě.

Posted (edited)
To srovnání s mechanikama je samozřejmě mimo, jen co se týče kvality provedení hodinek značky Casio bych podotknul že např. v kategorii digitálek patří ke špičce. Viděl jsem spoustu nekvalitně provedených digitálek různých značek a hodinky Casio bych se nebál volit jako hodinky pro přežití. Edited by ramon
Posted
To srovnání s mechanikama je samozřejmě mimo, jen co se týče kvality provedení hodinek značky Casio bych podotknul že např. v kategorii digitálek patří ke špičce. Viděl jsem spoustu nekvalitně provedených digitálek různých značek a hodinky Casio bych se nebál volit jako hodinky pro přežití.

suhlasim...