Balet Odesláno 13. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2008 Další z řady "L" za rozumnou cenu... http://chronoshop.cz/katalog/hodinky-Archimede-Pilot-L Mě to moc jako rozumná cena nepříjde, když to stojí o 1000 víc, než normální verze. Navíc se na ně musí čekat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 13. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2008 Mě to moc jako rozumná cena nepříjde, když to stojí o 1000 víc, než normální verze. Navíc se na ně musí čekat. nemusí, jsou skladem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Balet Odesláno 13. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2008 nemusí, jsou skladem Aha, dlouho jsem se tam nebyl podívat (k dobru mojí peněženky : )). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra_v Odesláno 13. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2008 (upraveno) Píšu levou rukou, hodinky nosím na pravé ruce od 1. třídy ZŠ. Kamarád nosí také hodinky na pravé ruce, i když s ní píše, protože mu to bylo doporučeno. (kvůli srdci) Škoda, že se vyrabí tak málo hodinek pro pravou ruku. Upraveno 13. května 2008 uživatelem ondra_v Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Janne Odesláno 14. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. května 2008 Guinand ( www.guinand-watch.com ) taky dela hodinky pro levaky. Guinand od roky 1996 (mislim) vlasni H. Sinn, zakladatel hodinkove znacky Sinn Chronoswiss ( www.chronoswiss.de ) take dela hodinky pro ty spatne vyvinule. Harwood delaji jenom dost male hodinky, 39 a 35 mm. A moc modelu ne. A na to ze v jich je trochu modifikovana ETA 2892 A2 tak sou svinacky predrazene. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra_v Odesláno 14. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. května 2008 Levák není v žádném případě ,,spatne vyvinule´´. Leváctví a duševní schopnosti Navzdory tvrdému potlačování leváctví bylo mnoho slavných lidí leváky. Vyskytují se i domněnky, že leváctví v nějaké míře koreluje s genialitou, inteligencí, tvořivostí, s uměleckými schopnostmi a s vizuálním myšlením. Tyto domněnky nebyly přesvědčivě prozkoumány. Chris McManus z University College London ve své knize Pravá ruka, levá ruka dokazuje, že leváků je mezi velmi úspěšnými lidmi větší podíl než v celé populaci. Píše, že mozek leváků je stukturován odlišným způsobem, který umožňuje rozšíření jeho schopností, a že geny, které určují levorukost, také ovládají vývoj jazykových center v mozku. Růst podílu leváků v populace podle McManuse je příčinou odpovídajícího pokroku například v matematice, sportu a umění. Není vyloučeno, že leváci mají významně nadprůměrné zastoupení i na opačném konci intelektuální škály. Jsou náznaky poznatků o možné korelaci s mentálními retardacemi a některými poruchami učení http://cs.wikipedia.org/wiki/Lev%C3%A1k Levorukost je zděděná vlastnost. 10% populace jsou stoprocentní leváci. U praváků dominuje levá hemisféra, u leváků pravá. Dříve pokládána za tělesnou vadu. http://www.grafolog.cz/otazky/levaci.php Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra_v Odesláno 14. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. května 2008 (upraveno) Guinand ( www.guinand-watch.com ) taky dela hodinky pro levaky. Guinand od roky 1996 (mislim) vlasni H. Sinn, zakladatel hodinkove znacky Sinn Chronoswiss ( www.chronoswiss.de ) take dela hodinky pro ty spatne vyvinule. Harwood delaji jenom dost male hodinky, 39 a 35 mm. A moc modelu ne. A na to ze v jich je trochu modifikovana ETA 2892 A2 tak sou svinacky predrazene. Levák není v žádném případě ,,spatne vyvinule´´. Leváctví a duševní schopnosti Navzdory tvrdému potlačování leváctví bylo mnoho slavných lidí leváky. Vyskytují se i domněnky, že leváctví v nějaké míře koreluje s genialitou, inteligencí, tvořivostí, s uměleckými schopnostmi a s vizuálním myšlením. Tyto domněnky nebyly přesvědčivě prozkoumány. Chris McManus z University College London ve své knize Pravá ruka, levá ruka dokazuje, že leváků je mezi velmi úspěšnými lidmi větší podíl než v celé populaci. Píše, že mozek leváků je stukturován odlišným způsobem, který umožňuje rozšíření jeho schopností, a že geny, které určují levorukost, také ovládají vývoj jazykových center v mozku. Růst podílu leváků v populace podle McManuse je příčinou odpovídajícího pokroku například v matematice, sportu a umění. http://cs.wikipedia.org/wiki/Lev%C3%A1k Levorukost je zděděná vlastnost. 10% populace jsou stoprocentní leváci. U praváků dominuje levá hemisféra, u leváků pravá. Dříve pokládána za tělesnou vadu. http://www.grafolog.cz/otazky/levaci.php Upraveno 14. května 2008 uživatelem ondra_v Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 14. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. května 2008 Není to šroubek pérka stavěcí páky ? Trochu off-topic, když už jsme u té němčiny. Moje nejoblíbenější slovíčko je "dementsprechend", i když jde vlastně o "normální" slovíčko, poprvé jsem na něj narazil při překládání nějakého článku o tourbillonu. Věděl jsem, že to je složenina, ale blbě jsem si ho rozdělil :-) a to jako dement|sprechend - a tím pádem jsem ho přeložil jako nesmyslný (dement - to víme co je :-), sprechen je mluvit, takže mluvit jako dement, aha, to bude mít význam jako nesmyslný, nebo tak něco - a do toho kontextu mi to celkem zapadlo). Jenže ono to mělo být dem|entsprechend - tomu odpovídající Kontext byl, že hodinky se nejdříve půl minuty zpožďují a tomu odpovídajícně pak zase půl minuty předbíhají, já to přeložil nějak tak, že hodinky se (jakoby) nesmyslně nejdříve půl minuty zpožďují a potom předbíhají :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Janne Odesláno 17. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2008 (upraveno) Levák není v žádném případě ,,spatne vyvinule´´. Leváctví a duševní schopnosti Navzdory tvrdému potlačování leváctví bylo mnoho slavných lidí leváky. Vyskytují se i domněnky, že leváctví v nějaké míře koreluje s genialitou, inteligencí, tvořivostí, s uměleckými schopnostmi a s vizuálním myšlením. Tyto domněnky nebyly přesvědčivě prozkoumány. Chris McManus z University College London ve své knize Pravá ruka, levá ruka dokazuje, že leváků je mezi velmi úspěšnými lidmi větší podíl než v celé populaci. Píše, že mozek leváků je stukturován odlišným způsobem, který umožňuje rozšíření jeho schopností, a že geny, které určují levorukost, také ovládají vývoj jazykových center v mozku. Růst podílu leváků v populace podle McManuse je příčinou odpovídajícího pokroku například v matematice, sportu a umění. http://cs.wikipedia.org/wiki/Lev%C3%A1k Levorukost je zděděná vlastnost. 10% populace jsou stoprocentní leváci. U praváků dominuje levá hemisféra, u leváků pravá. Dříve pokládána za tělesnou vadu. http://www.grafolog.cz/otazky/levaci.php To doopravdu je ale jenom propaganda! Kdyby bylo "levactvi" tak dobre pro inteligenci a to vse jine , tak by jech bylo vetsina, a ne tech par procent! (10%, tomu neverim) Proc? Historicky/ geneticky, kdyby "levaci" byly vic uspesni, tak by se vic rozmnozovaly nez "pravaci". Geneticky, ta lepsi schopnost zvitezi nad tou mene schopnou. Take geneticke vada jako Down's Syndrom, a vady jako mentalni retardace, epilepsie, autism a dyslexie maji vetsi procento levactvi. To taky stoji v Wikipedie, v tej Internacionelni! Jinak sem to " spatne vyvinutej" napsal jako sranda, vetsinou (pravaku ?) to asi pochopila! Upraveno 17. května 2008 uživatelem Janne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody22 Odesláno 19. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2008 Ted co nosim Monstry na kovovem tahu, zjistil jsem ze je mi prijemne obcas treba jednou denne hodinky prehodit na druhou ruku. Jsem levak a normalne nosim hodinky na leve. Je to asi o zvyku, nedela mi to problem a ma to vyhody pokud jdu neco delat, u me na pravacce tolik netrpi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se