Jerry23 Odesláno 30. září 2012 Nahlásit Odesláno 30. září 2012 Zdravim vsetkych hodinkovych fanatikov Mam prosbu a to je taka ze by som potreboval s indentifikaciou hodiniek IWC ( o aky model sa jedna a kedy boli asi vyrobene...) Vopred dakujem za akukolvek pomoc...
bohus76 Odesláno 30. září 2012 Nahlásit Odesláno 30. září 2012 Měly by být vyrobeny někdy kolem roku 1946,strojek cal.62,výrobce IWC,materiál nerez ocel.Jinak ty fotky máš jak plachty /velikost 600x800 max./,mrkni do pravidel, a popros nějakého moda o zmenšení,jinak Ti mohou být smazány.
Karlos Odesláno 30. září 2012 Nahlásit Odesláno 30. září 2012 Ten metr má na fotce skutečně velký význam
redd Odesláno 30. září 2012 Nahlásit Odesláno 30. září 2012 Ten metr má na fotce skutečně velký význam To už jsou fotky pro Aukro 1
Jerry23 Odesláno 30. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 30. září 2012 bohus76 dakujem za info,moc si mi pomohol...Ospravedlnujem sa za velikost fotiek,cim skor to napravim...
bohus76 Odesláno 1. října 2012 Nahlásit Odesláno 1. října 2012 To už jsou fotky pro Aukro Doufám,že si je necháš a že nepoputují zrovna na Aukro.Já od někoho dostat takové hodinky,tak vůbec neuvažuju dávat je z ruky.Jinak všechno se dá najít na webu /typy calibrů,fotky atd/.
Chosé24 Odesláno 1. října 2012 Nahlásit Odesláno 1. října 2012 bohus76 dakujem za info,moc si mi pomohol...Ospravedlnujem sa za velikost fotiek,cim skor to napravim... Škoda,že pruměr strojku není 27mm,potřeboval bych spodní plotnu..
Luděk Talián Odesláno 11. října 2012 Nahlásit Odesláno 11. října 2012 Přeji příjemný den!Přidávám příspěvek do tohoto vlákna, protože se mi nechce zakládat nové...Potřebuji také pomoci s identifikací - strejda Google nenašel nic relevantního...Hodinky po babičce... Asi nic moc, ale zajímaly by mne detaily...Tipuji, že šlo o nějakou lacinější masovou záležitost, protože babička nikdy nebyla nějak zámožná...Pod setrvačkou je nápis 006.Zatím jsem neměl odvahu nějak více je demontovat... Děkuji dopředu všem přítomným odborníkům
Henry Odesláno 11. října 2012 Nahlásit Odesláno 11. října 2012 Tak MIKROLISK říká, že dle cifru se jedná o tuhle firmu:Arbiter Alfred Hasler / Arlea Watch AG Biel und Wolfwil, Schweiz; registriert am 8.5.1945 Zajímavý je ovšem stroj. Vidím dvojí signování. ARBITER a MONTROSE. A tady se dopustím čisté spekulace bez znalosti historie. Buď došlo ke sloučení firem a při kompletaci se používaly díly ze skladů i se "sežranou" značkou. Nebo to byla jedna a tatáž firma. Nebo hodinář použil pérovník, co měl právě po ruce. Nebo to bylo jinak a jsem vedle jak ten smrček . Znalejší příběh jistě dopoví. A ještě detaily fy MONTROSE:Montrose D. Gruen & Sons Columbus (OH), Cincinnati (OH), New York und Toronto, USA; Biel, Genf, St.-Imier und Madretsch, Schweiz Montrose S.P. Myers & Co. Montreal, Kanada; registriert am 22.6.1948 Montrose P.R. Myers & Co. Kleinuhren, Großuhren; Mamaroneck (NY), USA; registriert am 22.6.1954 Montrose Parker Watch Co. Import; New York, USA Montrose J. Bernheim & Co. / Timor Watch Co. SA La Chaux-de-Fonds, Schweiz; registriert am 15.10.1929
Luděk Talián Odesláno 11. října 2012 Nahlásit Odesláno 11. října 2012 Tak MIKROLISK říká, že dle cifru se jedná o tuhle firmu:Arbiter Alfred Hasler / Arlea Watch AG Biel und Wolfwil, Schweiz; registriert am 8.5.1945 Zajímavý je ovšem stroj. Vidím dvojí signování. ARBITER a MONTROSE. A tady se dopustím čisté spekulace bez znalosti historie. Buď došlo ke sloučení firem a při kompletaci se používaly díly ze skladů i se "sežranou" značkou. Nebo to byla jedna a tatáž firma. Nebo hodinář použil pérovník, co měl právě po ruce. Nebo to bylo jinak a jsem vedle jak ten smrček . Znalejší příběh jistě dopoví. A ještě detaily fy MONTROSE:Montrose D. Gruen & Sons Columbus (OH), Cincinnati (OH), New York und Toronto, USA; Biel, Genf, St.-Imier und Madretsch, Schweiz Montrose S.P. Myers & Co. Montreal, Kanada; registriert am 22.6.1948 Montrose P.R. Myers & Co. Kleinuhren, Großuhren; Mamaroneck (NY), USA; registriert am 22.6.1954 Montrose Parker Watch Co. Import; New York, USA Montrose J. Bernheim & Co. / Timor Watch Co. SA La Chaux-de-Fonds, Schweiz; registriert am 15.10.1929 Děkuji mnohokrát...Zajímalo by mne, jak se k těm hodinkám babička dostala... Bohužel se už nezeptám... Ale učitě byly koupeny u nás...
Luděk Talián Odesláno 11. října 2012 Nahlásit Odesláno 11. října 2012 Doplnění: Ta verze s použitím pérovníku jiného výrobce by mohla být pravděpodobná... Povrchová úprava této části je totiž dost odlišná... Předtím mne to netrklo, ale teď když se na to koukám podrobněji, tak je to docela zřetelné...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se