Alaska Odesláno 7. února 2007 Nahlásit Odesláno 7. února 2007 Dovolím si založit nové téma. Pořídil jsem si automaty SEIKO Military s automatickým nátahem. Máte někdo zkušenost s hodinkami, které mají ukazatel nátahu, jak moc po denním nošení je pérovník natažený? Nebo za jak dlouho po točení na "watchwinderu" je plně natažený? Předpokládám, že po plném natažení už potom rotor volně "prokluzuje" přes nějakou spojku,že? Poraďte, odborníci - hodináři.....
NIGHTinGALE Odesláno 7. února 2007 Nahlásit Odesláno 7. února 2007 Nejsem ani odborník, ani hodinář... Ale přikládám link na zajímavou tabulku, kde je přehledně uvedeno, jak který typ hodinek "grilovat" (doporučený počet cyklů a směr otáčení). http://www.orbita.ch/17100-15.htm
georg Odesláno 7. února 2007 Nahlásit Odesláno 7. února 2007 Nevím, jak Seika - některé modely (většina?) nejdou ručně natahovat - mám Monstry a tam to nejde. Mám také hodinky s automatem ETA 2824-2 a pokud je natahuji růčo, tak po chvíli je v nich slyšet takové přeskakování - domnívám se, že to je nějaká spojka (pojistka) proti přetažení a že to je znak toho, že jsou plně natažené.
Luk Odesláno 7. února 2007 Nahlásit Odesláno 7. února 2007 To zní trochu nelogický. Proč by výrobce strojku zkonstruoval strojek s možností ručního nátahu a hrozilo by poškození strojku?? Vysvětlil ti čím by došlo k poškození a které části strojku?
Skeleton Odesláno 7. února 2007 Nahlásit Odesláno 7. února 2007 Při natažení prokluzuje péro v pérovníku. ... moc zajimave. Diky! ... odkud je cerpano?
Luk Odesláno 7. února 2007 Nahlásit Odesláno 7. února 2007 pokud dobře vidím tak z knihy Základy hodinářství od Řehoře a Martínka.
Viktor Odesláno 7. února 2007 Nahlásit Odesláno 7. února 2007 nevím.....vzhledem k tomu, že jsem uživatel a obdivovatel a ne odborník přes kalibry tak se na to ptám........ už jenom kvůli tomu abych po dvou dnech kdy hodinky nenosím nemusel chodit po bytě a kroutit s nimi jako tydýtodojt než se rozeběhnou ....... takže můžu 2836-2 natáhnout ? ANO - NE .THX ANO
JARDA2 Odesláno 7. února 2007 Nahlásit Odesláno 7. února 2007 víte někdo jestli se dá natahovat ETA 2836-2 ............ hodinář říkal ať je ručně nenatahuji,že poškodím strojek......georg tu píše ,že 2824-2 natahuje.....vím je to jiný kalibr ...ale? Hodinař se bál abys neukroutil korunku. Jinak můžeš.
Alaska Odesláno 7. února 2007 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2007 Díky všem za vysvětlení, za názorné obrázky i tabulku, můj zkoumavý technický "duch" se cítí plně spokojen :-)
dehyd Odesláno 7. února 2007 Nahlásit Odesláno 7. února 2007 VS: Člověče, kam chodíš na ty úžasný hodinářský publikace ???
Luk Odesláno 8. února 2007 Nahlásit Odesláno 8. února 2007 VS: Člověče, kam chodíš na ty úžasný hodinářský publikace ??? Zkus vědeckou knihovnu, tam mají zajimavé knihy.
VS Odesláno 8. února 2007 Nahlásit Odesláno 8. února 2007 VS: Člověče, kam chodíš na ty úžasný hodinářský publikace ??? http://forum.chronomag.cz/
dehyd Odesláno 8. února 2007 Nahlásit Odesláno 8. února 2007 VS: Člověče, kam chodíš na ty úžasný hodinářský publikace ??? http://forum.chronomag.cz/ SUPER odkaz ! Tam začnu chodit ! ... předpokládám, že link na konkrétní vlákno nebo rubriku by bylo moc práce... jasně, ať se každej sám trochu snaží, že jo ?
VS Odesláno 8. února 2007 Nahlásit Odesláno 8. února 2007 VS: Člověče, kam chodíš na ty úžasný hodinářský publikace ??? http://forum.chronomag.cz/ SUPER odkaz ! Tam začnu chodit ! ... předpokládám, že link na konkrétní vlákno nebo rubriku by bylo moc práce... jasně, ať se každej sám trochu snaží, že jo ? Víš co, pošli mi mail a esli budeš hodný, tak Ti v pondělí pošlu CD a můžeš študovat od rána do večera. Zítra ne, bo sem se rozhodl nezapojit do pracovního procesu.
mechano Odesláno 8. února 2007 Nahlásit Odesláno 8. února 2007 Dovolím si založit nové téma. Pořídil jsem si automaty SEIKO Military s automatickým nátahem. Máte někdo zkušenost s hodinkami, které mají ukazatel nátahu, jak moc po denním nošení je pérovník natažený? Nebo za jak dlouho po točení na "watchwinderu" je plně natažený? Předpokládám, že po plném natažení už potom rotor volně "prokluzuje" přes nějakou spojku,že? Poraďte, odborníci - hodináři..... Napadá mě jednoduchá odpověď na původní otázku: Kdy je pérovník plně natažen ? Nikdy.
dehyd Odesláno 8. února 2007 Nahlásit Odesláno 8. února 2007 ...Víš co, pošli mi mail a esli budeš hodný, tak Ti v pondělí pošlu CD a můžeš študovat od rána do večera. Zítra ne, bo sem se rozhodl nezapojit do pracovního procesu. Panečku, s tebou je spolupráce jak víno ! Posílám majl, už se těším na CD (já byl móóóc hodnej...)
VS Odesláno 9. února 2007 Nahlásit Odesláno 9. února 2007 ...Víš co, pošli mi mail a esli budeš hodný, tak Ti v pondělí pošlu CD a můžeš študovat od rána do večera. Zítra ne, bo sem se rozhodl nezapojit do pracovního procesu. Panečku, s tebou je spolupráce jak víno ! Posílám majl, už se těším na CD (já byl móóóc hodnej...) Psal jsem Ti mail, pošli svou poštovní adresu, kam můžu poslat CD.
Petr28 Odesláno 9. února 2007 Nahlásit Odesláno 9. února 2007 Já bych to CD taky chtěl :|. Co takhle ho nahrát dočasně někam na ftp. Kdyžtak můžu poskytnout. Ikdyž teď co jsem si objednal na Kroniu běhám na poštu vlastně dost často .
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se