Diablo-d Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2013 AHOJ,ty jsou fakt boží, moc moc závidím. Za chvíli (co za chvíli i teď) bereš už doufám objednávky na restaurování hodin. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luděk Talián Odesláno 26. února 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2013 AHOJ,ty jsou fakt boží, moc moc závidím. Za chvíli (co za chvíli i teď) bereš už doufám objednávky na restaurování hodin. Děkuji Na restaurování se můžeme domluvit... Sice mám rozdělané další dvě, ale už mne svědí ruce na další... Pošli obrázek, o co by šlo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atomicsteve Odesláno 2. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2013 Luďku, neuvažoval jsi už o nějakém vlastním návrhu? Možná bychom mohli zkusit i nějakou svépomocnou Chronomag limitku ;-) Jen bych měl ještě otázku - jak opravuješ skříně? Seškrábeš lak, jenom ho zbrousíš nebo necháš jak to je? Já teď škrábu jedny Chronotechny a je to strašně zdlouhavé... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luděk Talián Odesláno 4. března 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2013 Luďku, neuvažoval jsi už o nějakém vlastním návrhu? Možná bychom mohli zkusit i nějakou svépomocnou Chronomag limitku ;-) Jen bych měl ještě otázku - jak opravuješ skříně? Seškrábeš lak, jenom ho zbrousíš nebo necháš jak to je? Já teď škrábu jedny Chronotechny a je to strašně zdlouhavé... Limitka? Proč ne... Ale jako problém vidím sehnat dostatečný počet zachovalých strojků... Jinak... Skříně řeším podle stavu... Někde je nutné to všechno sundat až na dřevo a nastříkat celé znova, jinde zaplním největší škrábance barvou , lehce zbrousím a nastříkám...Přiznám se, že s lakováním ještě nejsem na takové úrovni, která by se mi líbila... Prostě tu silnou vrstvu laku, jako bývá na originálních skříních, ještě neumím...Pokud někdo poradí, budu rád... Sundavání staré vrstvy laku - stejný postup jako u oken... Teplovzdušná pistole Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atomicsteve Odesláno 4. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2013 Hmm, tak tu nemám a nevím, jestli si ji na těch pár kousků pořizovat... Já to vzal hodně širokým šroubovákem a strávil u toho skoro celé odpoledne Jinak s tou limitkou - prostě by si každý musel sehnat nějaké staré Chronotechny/Prim/Kienzle/... s ciferníkem o velikosti strany A4 a pokud možno funkčním strojkem. Vzhledem k takřka neexistující poptávce jsou ceny kuchyňských hodin docela nízko (alespoň u ciferníků s odloupanou barvou), takže by to byla docela low-cost záležitost Navrhoval bych něco extravagantnějšího - třeba černý ciferník se svítícími nebo stříbrnými indexy (mám doma barvu a pásku a pořád jsem ji nepoužil...) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luděk Talián Odesláno 5. března 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2013 Navrhoval bych něco extravagantnějšího - třeba černý ciferník se svítícími nebo stříbrnými indexy (mám doma barvu a pásku a pořád jsem ji nepoužil...) Udělat se dá ledaco... Já mám v plánu průhledné sklo jen se zlatým kruhem s čísly. A uvnitř naleštěný mosazný strojek...Teď jen čekám, až se mi podaří nějaký pěkný bicí strojek koupit... A v tomhle případě by se musela udělat asi i nová kisňa.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atomicsteve Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2013 To jo, zevnitř to nebývá nic moc... O víkendu jsem udělal inventuru svého "materiálu", tak přidám pár fotek. Jako první jsem si pořídil tyhle Tik-Taky, natřel jsem skříň na černo a na ciferník už radši moc nesahal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luděk Talián Odesláno 7. března 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2013 To jo, zevnitř to nebývá nic moc... O víkendu jsem udělal inventuru svého "materiálu", tak přidám pár fotek. Jako první jsem si pořídil tyhle Tik-Taky, natřel jsem skříň na černo a na ciferník už radši moc nesahal Zajímavé...Další, které jsem ještě neviděl... No... Myslím, že je dáme dohromady, co? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luděk Talián Odesláno 7. března 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2013 Další rekonstrukce ukončena... Tyhle se mi moc líbí, ale bohužoužel, nejsou moje - opravoval jsem je pro známého...A obávám se, že po rekonstrukci už je neprodá... Bicí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 7. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2013 Jinak... Skříně řeším podle stavu... Někde je nutné to všechno sundat až na dřevo a nastříkat celé znova, jinde zaplním největší škrábance barvou , lehce zbrousím a nastříkám...Sundavání staré vrstvy laku - stejný postup jako u oken... Teplovzdušná pistole Hmm, tak tu nemám a nevím, jestli si ji na těch pár kousků pořizovat... Já to vzal hodně širokým šroubovákem a strávil u toho skoro celé odpoledne Horkovzdušku ti klidně můžu občas půjčit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atomicsteve Odesláno 7. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2013 Honzo, já se ještě zkusím poptat v okolí, třeba něco seženu... Šel bys do limitky taky? Luďku, ty vždy děláš ciferník na nové sklo? A koukám, že kovové díly umíš renovovat taky výborně To je zlacené nebo je to barva? Přidám zase pár fotek, mám tak blbé připojení, že mi to moc nahrávat nejde :-/ Junghans A jedny Prim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atomicsteve Odesláno 7. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2013 Tak se stal zázrak, přidávám další kusy Chronotechna Junghans Kienzle Další Chronotechna - tyhle jsem o víkendu oškrábal A to nejlepší nakonec - Tik-Tak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luděk Talián Odesláno 8. března 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2013 No... Koukám, že máš spoustu práce před sebou A samé zajímavé kousky... Teda většina... Co se týče skla - dávám vždy nové, protože to původní je po těch 60-70 letech už většinou velmi křehké... Těch 100-150Kč mne nezabije a mám jistotu, že to zase něco vydrží... Kovové části... Trochu problém... Většina těchto hodin měla lemování z chromovaného ocelového pásku... Málo kdy se chrom zachoval nepoškozený.(Paradoxně je to nejlepší u hodin, které visely někde u sporáku a byly olepené mastnotou). Takže většinou zbytky chromu seškrabu a pomocí vrtačky, leštícího kotouče a pasty to vyleštím, co to jde...Ty poslední hodiny byly rarita - měly lemování z mosazi, Proto to vypadá tak úžasně... Ručičky jsou většinou ocelové, takže kde to jde, vyčistím od rezi a vyžíhám je do modra... Tam kde to nejde, stříkám na černo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 8. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2013 Honzo, já se ještě zkusím poptat v okolí, třeba něco seženu... Šel bys do limitky taky? Můžu o tom uvažovat. Otázkou by bylo, jaký by se zvolil model a kolik by na tom byla výsledná cenovka. Můžeme se o tom začít nezávazně bavit a uvidíme, co z toho pojde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luděk Talián Odesláno 8. března 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2013 Jak se do toho připojí Honza, tak se skokově zvednou ceny na Aukru... Já si myslím, že by se měl držet svých sportů Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 8. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2013 Jak se do toho připojí Honza, tak se skokově zvednou ceny na Aukru... Já si myslím, že by se měl držet svých sportů Nic takového nemám v úmyslu. Mám pár stolnívh hodin a budíků a tím končím. Nástěnné hodiny mi tady visí z povinnosti jedny stejně jako mám z povinnosti dvoje paksáče, ale do ničeho takového se nehodlám pouštět. Jen to, co se dá vzít na ruku a vejde se do šuplíku.To byla jen odpověď na tu případnou limitku a s tou by to chtělo se stejně přestěhovat do SZ a neplevelit to tady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 8. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2013 Do pripadne SZ o limitce mne zahrnte prosim taky, kde se neco limitkuje nesmim chybet. . . . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luděk Talián Odesláno 20. března 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2013 Další rekonstrukce ukončena... I když, tady nešlo ani tak o přesnou rekonstrukci, protože ve finále je ciferník trochu jiný, než původní...Ale ten původní mi připadal takový fádní Jinak, pro zajímavost na Aukru jsou tyhle hodiny - http://aukro.cz/kuchynske-hodiny-i3112532610.htmlKdyby měl někdo zájem a vyhrál si je, mám na ně šablonu, mohl bych je zrekonstruovat do rozumného stavu - viz příspěvek http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/54448-vyroba-repliky-skleneneho-ciferniku-ke-kuchynskym-hodinam/?p=900922 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 20. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2013 Další rekonstrukce ukončena... hodiny_2.jpg I když, tady nešlo ani tak o přesnou rekonstrukci, protože ve finále je ciferník trochu jiný, než původní...Ale ten původní mi připadal takový fádní Jinak, pro zajímavost na Aukru jsou tyhle hodiny - http://aukro.cz/kuchynske-hodiny-i3112532610.htmlKdyby měl někdo zájem a vyhrál si je, mám na ně šablonu, mohl bych je zrekonstruovat do rozumného stavu - viz příspěvek http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/54448-vyroba-repliky-skleneneho-ciferniku-ke-kuchynskym-hodinam/?p=900922 Tak jsem si tam hodil zatím základ - uvidím, aby to neuletělo. Ono toho bude potřeba víc - nějakej ten pentalidol nebo jinej jed na červotoče, něco udělat s tím chromovým rámečkem, hodinářský zásah a ještě tvoje šikovné ruce na číselník, tak abych to nakonec neměl dražší než ty orlíky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
valjoux Odesláno 20. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2013 Mám za sebou taky nějaký ten pokus o číselník hodně jsem jich nadělal na škoťáky ale tohle vypadá jako DOST SLUŠNÁ PRÁCE. Jen tak dál Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se