Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 130
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po 3 týdnech...
Odesláno

Tak jsem je od Quida koupil a zde je me hodnoceni:

dilenska kvalita a provedeni me hodne mile prekvapilo, troufam si rict, ze na urovni Junkers

uzasne je zpracovani ciferniku a hodne pomohl remen Rios, ktery se k hodinkam uzasne hodi

strojek trosku hlucnejsi, ale vyraznejsi odchylka nepozorovana, ale na ruce jsem je nenosil

Nelibi se mi na nich tloustka a hlavne ten napis Parnis (lepsi by to bylo bez nej).

Pokousel jsem se nafotit nejake fotky v porovnani s Junkers Bauhaus a Longines Master Chrono, ale nejak mi ty hodinky fotit zatim nejdou.... :(

Tak nechci ublizovat nejen Cinanum, ale i machrum ze Svajcu.

Myslim, ze pomer cena / vykon je u hodinek vice nez dobra

Kazdopadne jsou to vylozene oblekovky, k memu casual stylu se vubec nehodej, tak pujdou s pomoci Quida o dum dal.

Odesláno

No já absolutně nesouhlasím, že všechno co je z Číny je šmejd. Znám několik poměrně velkých firem, které koupili Číňané. Potom si vyžádali jejich kompletní výrobní techniky a lidé v těchto firmách si říkali, že končí teď to přesunou do Číny a budou to dělat tam. Výsledek byl ovšem takový, že Čínská firma jim řekla co všechno dělají špatně a zlepšila jak produktivitu tak kvalitu. Podobně je to u krabicového vína například v Austrálii se pije výhradně krabicové víno a v Italové to mají podobné pokud víno není archivní. Lahvové si v některých oblastech kupují jenom turisti a dokonce vinaři tvrdí, že krabice je dokonce lepší pokud je víno určeno ke konzumaci. Minulý týden jsem dokonce pil krabicové víno, které bylo skvělé a navíc to byla i poměrně drahá značka. Ty předsudky jsou u nás často spojené s dobou dávno minulou- kdy v krabicích se prodávalo víno jenom jablečné a všechno z Číny nestálo za nic. mimochodem Čína je země, která v současné době dává jednoznačně nejvíce peněz na výzkum a inovace. Musím teda říct, že kdyby byly dva sterjné produkty tak radši koupím ten Evropský než Čínský i kdyby byl dražší, ale spíš abych podpořil Evropskou produkci než kvůli kvality :D Jinak hodinky nevypadají vůbec špatně a jasně, že to není asi úplně ideál, ale za tu cenu proč ne ?

Odesláno

Teprve teď jsem vlastně jen díky prodejnímu vláknu natrefil na tuto debatu. Hodinky (ty modrý, jako byly te´d v inzerci od vrabyho) mám přes dva roky a docela dost je nosím, protože pouzdro, sklo a ciferník fakt vypadají moc pěkně. Bohužel můj kus měl od začátku mechanický problém, hodinář nejprve (prý) protahoval natahovací osičku, protože kamsi nezapadala, potom zase opravoval rezervu chodu. Takže od začátku hodinky na reklamaci, jenže reklamujte na Taiwan... Zůstaly u mě, protože jsem neměl motivaci, čas ani chuť to řešit. Po čase se objevila další vada, z ničeho nic se zastavujou. Pak se zas časem rozejdou, a třeba za 14 dní se zase zastavěj. Normální pruda. V jedný chvilce emocí jsem je málem vzteky rozšlapal. A teď možná překvapení. To co mě zezačátku neuvěřitelně štvalo, je mi nějak už fuk. Když se zastavěj, hodim je do tašky, za nějakej den zas šlapou jako "čínský" hodinky. Důvod, proč ty hodinky už dávno nejsou ve šrotu, je jedinej, pořád se mi totiž líběj...

Závěr: evidentně jsem vyžral přesně ten kus, který dokládá, proč Parnis není Longines (nebo třeba Festina ;) Podruhý bych už tuhle značku nekoupil, za ty peníze radši třeba spolehlivý autentický Poljoty... To, že hodinky jsou líbivý (aby taky nebyly, že) je dneska docela širokej problém, Portugeese kopíruje kde kdo, včetně mnohem slušnějších firem.

Stran apriorního odsuzování značky jako je Seagull, jedny taky mám, už si nepamatuju, od kterého veleváženého člena tady, a hádejte, co v nich tiká? ...Eta 2783... Takže neni Seagull jako Seagull.

Odesláno
  V 8. 12. 2012 v 20:57, rubus32 napsal:

Teprve teď jsem vlastně jen díky prodejnímu vláknu natrefil na tuto debatu. Hodinky (ty modrý, jako byly te´d v inzerci od vrabyho) mám přes dva roky a docela dost je nosím, protože pouzdro, sklo a ciferník fakt vypadají moc pěkně. Bohužel můj kus měl od začátku mechanický problém, hodinář nejprve (prý) protahoval natahovací osičku, protože kamsi nezapadala, potom zase opravoval rezervu chodu. Takže od začátku hodinky na reklamaci, jenže reklamujte na Taiwan... Zůstaly u mě, protože jsem neměl motivaci, čas ani chuť to řešit. Po čase se objevila další vada, z ničeho nic se zastavujou. Pak se zas časem rozejdou, a třeba za 14 dní se zase zastavěj. Normální pruda. V jedný chvilce emocí jsem je málem vzteky rozšlapal. A teď možná překvapení. To co mě zezačátku neuvěřitelně štvalo, je mi nějak už fuk. Když se zastavěj, hodim je do tašky, za nějakej den zas šlapou jako "čínský" hodinky. Důvod, proč ty hodinky už dávno nejsou ve šrotu, je jedinej, pořád se mi totiž líběj...

Závěr: evidentně jsem vyžral přesně ten kus, který dokládá, proč Parnis není Longines (nebo třeba Festina ;) Podruhý bych už tuhle značku nekoupil, za ty peníze radši třeba spolehlivý autentický Poljoty... To, že hodinky jsou líbivý (aby taky nebyly, že) je dneska docela širokej problém, Portugeese kopíruje kde kdo, včetně mnohem slušnějších firem.

Stran apriorního odsuzování značky jako je Seagull, jedny taky mám, už si nepamatuju, od kterého veleváženého člena tady, a hádejte, co v nich tiká? ...Eta 2783... Takže neni Seagull jako Seagull.

nechci, aby to vyznělo, že se zastávám čínské značky v každém ohledu, ale domnívám se, že kdybys je reklamoval hned u prodejce, tak jako bys to pravděpodobně udělal s jinou značkou, a nenechal se v nich hrabat hodináře, tak bys tyto příběhy nepopisoval... každé značce se občas povede vyrobit špatný kousek

Odesláno
  V 9. 12. 2012 v 11:25, Quido Morava napsal:

nechci, aby to vyznělo, že se zastávám čínské značky v každém ohledu, ale domnívám se, že kdybys je reklamoval hned u prodejce, tak jako bys to pravděpodobně udělal s jinou značkou, a nenechal se v nich hrabat hodináře, tak bys tyto příběhy nepopisoval... každé značce se občas povede vyrobit špatný kousek

K tomu se připojuji, padl jsem na jeden kousek značky, kterou zmiňuješ- Poljot a bohužel jsem u nich nevyšel z reklamací ( už jsem je měl celkem 4x v opravě- stále něco ) za 2 roky, co je mám. Ale nevzdám se jich :smile_anim:

Odesláno
  V 9. 12. 2012 v 11:25, Quido Morava napsal:

To je příspěvek hodný pamětihodností chronomagu. Hlavně k nim nepouštět hodináře. :gora:

Když už se bavíme o těch reklamacích, už někdo z vás reklamoval Parnis a pokud ano, tak kde a jak to dopadlo?

Odesláno
  V 14. 12. 2012 v 19:28, Dali napsal:

To je příspěvek hodný pamětihodností chronomagu. Hlavně k nim nepouštět hodináře. :gora:

Když už se bavíme o těch reklamacích, už někdo z vás reklamoval Parnis a pokud ano, tak kde a jak to dopadlo?

Dali, kdbys stále jen nehledal špeky pro svou rádobyargumentaci a díval se na věci v kontextu, tak by ti asi docvaklo, že v tomto konkrétním případě to si tak bude...

anebo ještě jinak - polopatě: není hodinář, jako hodinář

no ale, "kdo chce psa bít....", že...? (začínáš tím tady být proslulý)

;)

Odesláno
  V 18. 12. 2012 v 11:24, Quido Morava napsal:

Dali, kdbys stále jen nehledal špeky pro svou rádobyargumentaci a díval se na věci v kontextu, tak by ti asi docvaklo, že v tomto konkrétním případě to si tak bude...

anebo ještě jinak - polopatě: není hodinář, jako hodinář

no ale, "kdo chce psa bít....", že...? (začínáš tím tady být proslulý)

;)

OK, už nebudu protivnej, ale ty reklamace by mě zajímali jestli už něco takového proběhlo.

Odesláno
  V 14. 12. 2012 v 19:28, Dali napsal:

sveho casu jsem jich par koupil a prodal, mam zkusenost s cca 2-3 reklamacemi. resili to vzdy vymenou za novy kus, poslali ho primo z ciny okamzite pote, co jsem napsal, ze je neco v neporadku a jeste mi dali slevu z dalsi objednavky za postovne, ze jsem jim ten vadny kus musel poslat zpet. dodani z ciny bylo vzdy cca do tydne, obcas i do 5 dnu, tzn rychleji nez vetsina shopu v ramci EU.. to me docela pobavilo..

Odesláno
  V 19. 12. 2012 v 7:48, Dali napsal:

OK, už nebudu protivnej, ale ty reklamace by mě zajímali jestli už něco takového proběhlo.

:cheers:

přiznávám, že mě by to malinko zajímalo taky - vzhledem k tomu, že je tu českej prodejce, předpokládám, že by to až tak velký problém být neměl, ale mohu se pochopitelně mýlit...

Odesláno
  V 19. 12. 2012 v 8:09, tmoris napsal:

sveho casu jsem jich par koupil a prodal, mam zkusenost s cca 2-3 reklamacemi. resili to vzdy vymenou za novy kus, poslali ho primo z ciny okamzite pote, co jsem napsal, ze je neco v neporadku a jeste mi dali slevu z dalsi objednavky za postovne, ze jsem jim ten vadny kus musel poslat zpet. dodani z ciny bylo vzdy cca do tydne, obcas i do 5 dnu, tzn rychleji nez vetsina shopu v ramci EU.. to me docela pobavilo..

no vida... holt, biznys je biznys

;)

Odesláno

Tak je to trochu z ruky, posílat hodinky za pár tisíc na druhou stranu zeměkoule na reklamaci, ale hlavně když to funguje.

Kolik prosím těch hodinek máš, nebo jsi měl, že jich tolik reklamuješ? Zajímá mě jestli jsi reklamoval každé, nebo každé páté, dvacáté?

Odesláno
  V 19. 12. 2012 v 15:30, Dali napsal:

ale hlavně když to funguje.

Kolik prosím těch hodinek máš, nebo jsi měl, že jich tolik reklamuješ? Zajímá mě jestli jsi reklamoval každé, nebo každé páté, dvacáté?

Ty si nedáš pokoj :weird: odpověď jsi dostal tak teď už to je jen na tobě.Můžeš vesele nakupovat. Jdeš na to moc velkou oklikou před vlastním nákupem. :thumbsup_anim:

Odesláno
  V 19. 12. 2012 v 15:30, Dali napsal:

Tak je to trochu z ruky, posílat hodinky za pár tisíc na druhou stranu zeměkoule na reklamaci, ale hlavně když to funguje.

Bylo jich tak 10-15ks, prakticky vsechno na objednavku lidi z okoli.. umeli i prislusenstvi, napr cyril si pral pres svyho kamarada ty maly sroubky do mostu u OP a udajne pasovaly dobre :)

Kazdopadne kdybych to shrnul, tak MM je samozrejme nechutnost, Parnis za dany peniz je extremne levny zpusob jak ochutnat svet mechanik, nicmene ty nedodelky zacnou cloveka velmi rychle stvat. Povazuju to za jednu z velmi castych cest vzniku chronobundusu, nijak bych to neadoroval ani neodsuzoval..

Sent from my HTC using Tapatalk

Návštěvník YPO
Odesláno
  V 19. 12. 2012 v 16:39, tmoris napsal:

Bylo jich tak 10-15ks, prakticky vsechno na objednavku lidi z okoli.. umeli i prislusenstvi, napr cyril si pral pres svyho kamarada ty maly sroubky do mostu u OP a udajne pasovaly dobre :)

Kazdopadne kdybych to shrnul, tak MM je samozrejme nechutnost, Parnis za dany peniz je extremne levny zpusob jak ochutnat svet mechanik, nicmene ty nedodelky zacnou cloveka velmi rychle stvat. Povazuju to za jednu z velmi castych cest vzniku chronobundusu, nijak bych to neadoroval ani neodsuzoval..

:D

Odesláno
  V 19. 12. 2012 v 16:39, tmoris napsal:

Ok, díky za odpověď.

Odesláno

Ty vole..to letěly tou novou korejskou raketou. Na ebay mám několik stovek vobchodů a čongové jsou v tom minimálně třetinou, včetně takovejch borců jako jsou Samsonovi woče, Helenka s Parnisem anebo třeba šílení ledkaři co ty čipy berou snad přímo vod NASA. Vobchod vžycky perfektní, vobčas přibalili i nějakej dárek, kdy jsem toho bral víc a neprudil se slevou. Nikdy ...fakt nikdy to ale nepřišlo do pěti dnů, i když ty balíky byly voblepený třeba dvaceti ptáky. Vono to snad ani logisticky není možný.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...