speedmaster1 Odesláno 22. února 2015 Autor Nahlásit Odesláno 22. února 2015 tyhle hodiny jsem sháněl 3 roky než se mi to povedlo. a jsou osmidenní.
lorch Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Odesláno 22. února 2015 já mám rád i podlahovkynemáš tam malý závaží?
speedmaster1 Odesláno 22. února 2015 Autor Nahlásit Odesláno 22. února 2015 nemáš tam malý závaží?nee, tak je to v pořádku a chodí přesně.
Wanderer Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 tyhle hodiny jsem sháněl 3 roky než se mi to povedlo. a jsou osmidenní.Ty jsou parádní. To by se mi taky líbilo do obýváku...
Fenix188 Odesláno 26. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2017 Narazil jsem tu na tohle zajímavé a podle příspěvků hodně staré vlákno..tak jen chci vyzkoušet,zda ho ještě někdo sleduje . A at to není taková nuda, přidám něco dalšího na ukázku ze své sbírky - furt jsou tu samé trojzávažovky tak jedny dvouzávažovky altdojč, hodinový strojek Gustav Becker,odbíjení do spirály. Naprosto přesné a kvalitní..bral jsem je hlavně kvůli té zvláštní horní nástavbě . Tak a třeba tu ted bude zas pár let ticho ..
mikymik Odesláno 6. února 2017 Nahlásit Odesláno 6. února 2017 Tohle vlákno mi tedy unikalo dlouho. Asi to je tím, že je v sekci "Diskuse k serveru Chronomag". Stroj od Hermle hrající Westminster. Pro někoho dost nahlas
speedmaster1 Odesláno 2. května 2017 Autor Nahlásit Odesláno 2. května 2017 tyhle hodiny ludvik heinz jsem získal v liberci. jejich původní majitel měl věhlasnou hospodu, nebo spíš hostinec v rokytnici nad jizerou a hodiny jsou přímo odtud .
Fenix188 Odesláno 3. května 2017 Nahlásit Odesláno 3. května 2017 Krásné čtvrtky. Jen na můj vkus je na tomto typu bedny moc mosazi .
orol Odesláno 3. května 2017 Nahlásit Odesláno 3. května 2017 Pěkné, vypadají velice zachovale. Blahopřeji.
speedmaster1 Odesláno 3. května 2017 Autor Nahlásit Odesláno 3. května 2017 Krásné čtvrtky. Jen na můj vkus je na tomto typu bedny moc mosazi .to byla patrně verze pro němce. skřín je z masivního dubu, těžká jako prase a u němců ozdob neni nikdy dost
mikymik Odesláno 25. května 2017 Nahlásit Odesláno 25. května 2017 Co to asi je za kousek... https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/foto-trump/r~865f7500405d11e78f16002590604f2e/r~d48cc69c405d11e7898e002590604f2e/
Petr34 Odesláno 2. července 2017 Nahlásit Odesláno 2. července 2017 speedmaster1 prosím tě z čeho jsou udělaná ta číslice co ukazují čas? Doma jsme kdysi měli staré kukačky, jednou budou mít cenu, až bude bída tak to bude jako investice
speedmaster1 Odesláno 2. července 2017 Autor Nahlásit Odesláno 2. července 2017 speedmaster1 prosím tě z čeho jsou udělaná ta číslice co ukazují čas? Doma jsme kdysi měli staré kukačky, jednou budou mít cenu, až bude bída tak to bude jako investice tuhle otázku úplně nechápu, číslice na čem ?
Nodus Odesláno 25. března 2018 Nahlásit Odesláno 25. března 2018 Nevím zda jsem v tom správném vlákně, ale nic jiného jsem nenašel. Rovněž jsem zkoušel googlovat, ale neuspěl jsem a proto mám dotaz a doufám, že někdo ví. Již několik let mám doma selské závažové hodiny, mají dvě závaží a bijí čtvrtě. Když jsem je kupoval, majitel mi říkal, že je mám nechat někde v suchu a pokud možno je delší dobu nepoužívat. Ať přirozeně vyschnou neboť je měl na chatě, kde se netopí ... I přes to, že jsem je v průběhu let občas nechal "proběhnout" nikdy jsem si nevšiml jejich bytí. Bijí tak, že ve čtvrt, půl a celou bijí - jednu, dvakrát, třikrát, ale potom druhým bitím nebijí hodinu, která se blíží, ale minulou hodinu a když bijí celou tak toto bití 2x opakují. Může mi k tomu někdo něco napsat? Mám i jiné pendlovky, které bijí, jako právě nyní - je čtvrt na sedm - a bijí 1x čtvrť a 7x blížící se hodinu.Tedy úplně jinak..... Díky za případné reakce.
m.dvorak Odesláno 30. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2019 Mě se zase dostaly do rukou tyto zajímavé hodiny. Nikde jsem nenašel podobný tip. Ještě sehnat závaží a vterinovku je to super. Gustav becker p27 z roku 1890.
426kahemi Odesláno 2. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2019 Tohle téma jsem tu nějak přehlédl, přidám se tedy také s jedním mourkem Německé Kieninger, konkrétně model 2512 Palladio... Tiká v nich RWS mechanika - 7 denní nátah, krásná Westminster zvonkohra s automatickým odpojením mezi 22 - 7:15...
rustin Odesláno 2. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2019 Toto je super - velmi pekne stojanovky - nastenne.
speedmaster1 Odesláno 4. prosince 2019 Autor Nahlásit Odesláno 4. prosince 2019 já mám nejraději starou vídenskou práci, ale už je toho po málu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se