Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 283
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

mechano: no byla myšlena kontinuita výroby hodinek pod značkou PRIM, ať už se strojky PRIM, Myiota či ETA (případně dalšími, pokud se používaly).

PRIM: v čem by Vám ta "regulérní basa" pro ty blby pomohla? Spíš to je na pořádné odškodnění a úhradu Vašich nákladů spojených s tou celou věcí, ne?

Odesláno
  mechano napsal:
Takže vidíme další z dlouhé řady sviňáren , které se tradičně v tom našem bordelu bezvadně vyplácí. Hlasuji taky pro emigraci , už dlouho , ale moje žena nechce.

Tvá žena má pravdu, všude je to stejné. V jakém podivném světě to žijeme, když pravdu má ten, kdo má lepšího právníka. Kdysi stačil jeden balvan a do něj vytesaný zákon, který snad platil pro všechny a všichni mu také rozuměli.

Odesláno

Je to díky lidské "vynalézavosti", či spíše podlézavosti, třeba i zákona. Proto však o to více dnes člověka těší, najde-li někoho, kdo drží slovo, hraje fér a hledí dál dopředu, než jen tady, teď, hned a hodně + účel světí prostředky...

Odesláno
  BUBÁK napsal:
Dávám firmě MPM (made in PRC) ROK, MAXIMÁLNĚ DVA !!!! :lol:

a pak zmizí jako bolševici :)

Odesláno

pro optimisty: mám strach že takové firmy jako MPM se můžou držet hodně dlouho, neboť téměř celé jejich podnikání spočívá v obchodu. Na to jim stačí (obrazně) jedna kancelář nebo ještě lépe notebook. Je to vlastně jen chytračení a oni sami toho moc nevytvoří. Kdyby museli investovat jako např. Prim , to by se jim tak snadno neběhalo po světě.

Odesláno

Takže potvrzeno, mé pochyby vycházející z kusých informací od prima se potvrdily. MPM (koupili bývalou tuším chronotechnu nebo tak) má dle formálního rozhodování postkomunistických soudů na značku prim minimálně to samé právo, jako elton. Nesouhlasím s tím, že je to podvod nebo chytračení - oni asi prostě chtěli koupit tu značku aby pod ní mohli distribuovat něco - a legálně ji zdá se koupili. To není neobvyklé ani zavrženíhodné. Že to něco se nám nelíbí a nemusíme souhlasit s výrokem soudu na Slovensku je jiná otázka.

Posuzovat faktickou stránku věci, jak se o to pokoušíte v té bohužel již plané diskuzi má pouze teoretický ideový smysl. Nechápu příliš , jak mohou kolem otázek popshopa vznikat spory - odpovědi jsou jasné a už je desítky let kultivuje mezinárodní právo.

Nejlepší, čeho, jak to chápu, může elton dosáhnout, je platnost značky všude kromě Slovenska - to je prakticky malá ztráta, jak už jsem kdysi psal a byl za to peskován. Slováci mohou hodinky objednávat na českém webu a distribuce probíhá poštou a záruku budou mít firemní.

Ale je to fatální škraloup na pověsti a imidži, zejména pro méně informované (v podstatě pro nečleny fora). Dlouhodobě si neumím představit dualizmus značky něčeho jako jsou hodnotné a drahé hodinky. Mít dvoje breitlingy, to ještě vzhledem k jejich estetické kvalitě snesu, ale dvoje primky???? HILFE!

Takže platí to cigiho sběratelské KUPOVAT všechno s logem manufacture prim 1949!!! Vsadím se, že už dlouho nebudou!!!

Odesláno
  cigi napsal:
Ale je to fatální škraloup na pověsti a imidži, zejména pro méně informované (v podstatě pro nečleny fora). Dlouhodobě si neumím představit dualizmus značky něčeho jako jsou hodnotné a drahé hodinky. Mít dvoje breitlingy, to ještě vzhledem k jejich estetické kvalitě snesu, ale dvoje primky???? HILFE!

Takže platí to cigiho sběratelské KUPOVAT všechno s logem manufacture prim 1949!!! Vsadím se, že už dlouho nebudou!!!

Nevidel bych to tak tragicky..V nemecku zase pouziva nekolik vyrobcu oznaceni "Glashutte" jako soucast oznaceni hodinek, ktere ma umocnit tradici. A zdaleka ne vsechny hodinky s Glashutte na ciferniku jsou stejne kvalitni a koupeni hodne. Takze asi tak..

Odesláno

typograf: Předpokládám že Elton bude mít jinou značku pochopitelně - stejně je teprve na začátku budování té nejen své značky prim, takže bych to viděl jako logické vyústění celé záležitosti. Je sice paličák, ale podle mě to slovíčko prim zas tak hodnotné nebude, i když plně uznávám všechny jeho přednosti (libozvučnost, optimizmus...) stejně jako důvody, které elton vedli k oživení značky prim.

odklízeč: Nemůžeš přeci srovnávat označení města původu (glashutte, solingen) se značkou jako takovou. To bys mohl vyžadovat, aby swiss made byli jen jedny hodinky.

Odesláno
  cigi napsal:
typograf: Předpokládám že Elton bude mít jinou značku pochopitelně - stejně je teprve na začátku budování té nejen své značky prim, takže bych to viděl jako logické vyústění celé záležitosti. Je sice paličák, ale podle mě to slovíčko prim zas tak hodnotné nebude, i když plně uznávám všechny jeho přednosti (libozvučnost, optimizmus...) stejně jako důvody, které elton vedli k oživení značky prim.

Myslím, že u Primů doma vládne jiné přesvědčení. S takovým vývojem se rozhodně nesmíří! ;)

Odesláno
  typograf napsal:
  cigi napsal:

Myslím, že u Primů doma vládne jiné přesvědčení. S takovým vývojem se rozhodně nesmíří! ;)

Známkoprávní spory jsou hrou na zcela jiném hřišti; přesvědčení, srdce, entuziasmus ani dobrá víra zde nic neznamenají...

Odesláno

Tomasek má bohužel pravdu, typografe. Dokonce jsem spolu s judr. Sokolem přesvědčen, že ani faktický stav věci žádnou roli nehraje - počítá se jen a jen umění přesvědčit soud. Přeneseno do naší dnešní skutečnosti toho kterého soudce - jakkoli, bohužel.

Odesláno

Cigi, já to vím, ale právě to, že dobrý právník může přesvědčit soudce, vnáší do věci určitou naději na dobrý konec. Tím chci říct, že není na místě hned malovat čerta na zeď.

Nová značka XY ..... to by rozhodně nebylo žádoucí, to by už nikdy nebylo ono.

Např.: E L T O N

1949

Co to je? :mad:

Odesláno
  cigi napsal:
odklízeč: Nemůžeš přeci srovnávat označení města původu (glashutte, solingen) se značkou jako takovou. To bys mohl vyžadovat, aby swiss made byli jen jedny hodinky.

Kdyz je to jednou z hlavnich soucasti loga, nebo chces-li znacky hodinek, tak muzu. To Glashutte na hodinkach je dnes uz vic, nez jen mesto puvodu ;)

Odesláno

Typografe - a proč myslíš, že se nedávno zničeho nic objevil na aukro (nebo sbazar?) model elton sportIgen? To nám to do sebe zapadá - ukazuje se, že i elton má tradici, a zrovna ty atraktivní modely!!!

Odklízeči - já to přece vím, myslel jsem to tak, že těžko můžeš někomu z glashutte zakázat, aby si dal do loga jméno rodného města, nebo země původu. Nanejvýš můžeš stanovit určité podmínky, za jakých tak lze učinit (swiss made). Pokud vím glashutte žádné nemá. Solingen je stejný případ a pokud vzpomínám, není chráněno to jméno solingen, ale trojzubec, nebo ta kombinace.

Prim je úplně jiný případ, i když je ta značka duální prakticky od začátku - ale to bylo OK, šlo o přecejen různé produkty(náramkové hodinky/budíky). Výrok slovenského soudu to totálně smíchal, i když jen lokálně, tak asi nadobro. Slováci nám ukradli primky!! Zcela totiž chápu košičana popshopa, že je mu jedno, jestli jsou primky z číny, švýcarska, patagonie nebo Nového Města, cizina je cizina, prostě nejsou a nikdy nebyly "jeho". Ale musím říct, že JÁ bych gazdovskou parenicu z číny nekupoval, i když je taky jedno, kde ta kráva/koza/ovce mléko dává. A kdyby navíc blbej českej soud zakázal distribuovat slovenskou gazdovskou parenicu pod tímhle jménem, (což se klidně může stát) byl bych fakt hořkej. Ale jsme halt každej jinej.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...