Venus Odesláno 6. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2012 zdravim pani,mam takovy problem a nenasel jsem patricne vlakno, kam to zaradit, proto prosim admina o presun, pokud je to zle. Mam hodinky prim automatic 21 jewels (kalibr 96) a fungujou pouze v poloze kolmo na stul ci cifernikem dolu a chci se zeptat, kde muze byt problem. Kdyz hodinky otocim cifernikem nahoru, abych se na ne dival, tak se proste po dvou vterinach zastavi, zahybu s nimi, jdou zase par vterin a stoji.Chci se zeptat, zdali je problem se setrvackou, jestli jsou hodinky "necistene" nebo pokud mel nekdo podobny problem, jak ho resit. Kolik muze stat oprava, kdybych s tim sel za hodinarem ? dik za odpovedi pavel
orlando1 Odesláno 6. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2012 Pravděpodobně bude zlomená hřídel setrvačky
odjinud Odesláno 6. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2012 Já mám na tyhle kalibry všeobecně smůlu, co koupím, tak nějak nefunguje... už mi to přijde, že prim automat je prostě pěkně choulostivý. Obě hodinářky, co k ním chodím, vždy nabízí rozebrání a vyčištění jako předpoklad opravy a účtují si za to nějakých 1000-1200kč... takže kdyby někdo věděl, kdo by je rozbral a vyčistil v Praze levnějc, byl bych rád.
JHonza Odesláno 6. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2012 V 6. 11. 2012 v 6:56, orlando1 napsal: Pravděpodobně bude zlomená hřídel setrvačkyNemyslím, to by těžko šly v poloze kolmo. Spíš bych si tipnul na zadřené (zasviněné) uložení čepů setrvačky. Každopádně bez rozebrání a vyčištění to nejspíš nepůjde
Venus Odesláno 6. listopadu 2012 Autor Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2012 Napadlo me,mam kontakt sprej, ktery pouzivam na cisteni, mam to tam zkusit striknout, co to udela ? mel by vyplavit vsechny necistoty, kdysi jsem neco podobneho zkousel u elegantů
odjinud Odesláno 6. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2012 To mě taky napadlo a zajímala by mě reakce lidí, co do toho vidí. Osobně mi to teď spíš ale přijde jako blbost...
Wanderer Odesláno 6. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2012 Teď zkusím navrhnout za co možná budu zde kamenován... dají se pořídit takové spreje, co součástky lokálně zmrazí (údajně snad -50°C). Veškeré nečistoty zmrznou a pak odpadají. Začal jsem to používat na motocykly a zasviněnej rozdělovač, či zapalování to vyčistí výborně. Ovšem nevím, co by na to říkaly hodinky... Ale možná to nadělá míň škody než kontakt sprej.
Chocholusik Odesláno 6. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2012 Vzhladom na velkost suciastok sprej sice necistoty rozpusti, ale von ich nedostanes, navyse ti kvapalina "zalepi" diely ... takze len rozobrat, vycistit, poskladat,premazat tam kde treba... jedina cesta uz som to tu raz spominal, "moj" hodinar to robi za 15 eur... ale to preto ze je nadivokom vychode
xpavlikj Odesláno 6. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2012 (upraveno) V 6. 11. 2012 v 8:35, odjinud napsal: Já mám na tyhle kalibry všeobecně smůlu, co koupím, tak nějak nefunguje... už mi to přijde, že prim automat je prostě pěkně choulostivý. Obě hodinářky, co k ním chodím, vždy nabízí rozebrání a vyčištění jako předpoklad opravy a účtují si za to nějakých 1000-1200kč... takže kdyby někdo věděl, kdo by je rozbral a vyčistil v Praze levnějc, byl bych rád. http://www.hodinar.unas.cz/menu6.htm Tady mi automaty 96 čistili, seřizovali a utahovali ručičky za 500 Kč. Je to kousek od metra Strašnická a hodinky jdou od té doby velmi slušně. Po změně na zimní čas udělali cca +10 sekund za týden. Upraveno 6. listopadu 2012 uživatelem xpavlikj
Mirek Odesláno 6. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2012 Tenhle problém jsem řešil, u mě to byl vypadlej kamen na uložení setrvačky. Vyměnil jsem ji i s můstkem a hodinky šlapaly dál...
mischa Odesláno 6. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2012 sprej asi slepi vlasek, to bych nedelal a to, co udela ze spiny krystalky je taky blbost, budou pak v hodinkach litat, az se nekde v kroku, nebo soukoli usadi a stroj zastavi. Nejlevnejsi verze je vycistit a namazat u hodinare....
Honza.manta Odesláno 6. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2012 Jak píše Mischa.Nebo sehnat nějaký devastát automatů s funkčním strojkem - to se stále dá okolo tří stovek a buď přehodit jen můstek setrvačky nebo přehodit celý strojek.
odjinud Odesláno 7. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2012 V 6. 11. 2012 v 12:23, xpavlikj napsal: http://www.hodinar.unas.cz/menu6.htm Tady mi automaty 96 čistili, seřizovali a utahovali ručičky za 500 Kč. Je to kousek od metra Strašnická a hodinky jdou od té doby velmi slušně. Po změně na zimní čas udělali cca +10 sekund za týden. Díky za tip, zkusím ho. Akorád dělám taky do 17h, tak uvidím, jak se časově sejdeme...
Jezevcik2 Odesláno 7. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2012 U Pravoslava Brady se obrň trpělivostí a nedráždi ho zbytečnými otázkami.Je pěkně nerudný.
Alonso Odesláno 3. března 2013 Nahlásit Odesláno 3. března 2013 Nemá někdo tucha, jak přibližně dlouho musím mít na ruce automaty k jejich plnému natažení?
hodinar 1953 Odesláno 3. března 2013 Nahlásit Odesláno 3. března 2013 V 6. 11. 2012 v 6:41, Venus napsal: zdravim pani,mam takovy problem a nenasel jsem patricne vlakno, kam to zaradit, proto prosim admina o presun, pokud je to zle. Mam hodinky prim automatic 21 jewels (kalibr 96) a fungujou pouze v poloze kolmo na stul ci cifernikem dolu a chci se zeptat, kde muze byt problem. Kdyz hodinky otocim cifernikem nahoru, abych se na ne dival, tak se proste po dvou vterinach zastavi, zahybu s nimi, jdou zase par vterin a stoji.Chci se zeptat, zdali je problem se setrvackou, jestli jsou hodinky "necistene" nebo pokud mel nekdo podobny problem, jak ho resit. Kolik muze stat oprava, kdybych s tim sel za hodinarem ? dik za odpovedi pavelZ toho co si popisal ,sa presne zavada neda povedat.Od zlomeneho cepu,vyskoceneho incabloku ,spinavy stoj,atd.Nestriekajte do strojceka nic ako tu niekto napisal,lebo si znicite drahe nedostupne suciastky,okrem cisteho nevyprchaneho technickeho benzinu ,ktorym vela /nic/neopravite, ani nic neposkodite!Tuto zavadu opravi len dobry hodinar.Ak chces aby ti hodinky aj dobre vzdy isli ,ziadaj celu opravu urobit,tzn.vycistit,odstranit vsetky zavady,olejovanie je automaticke po cisteni.Cavte hodinar Žemberovce SLOVA-KIA ,10 rokov neopravujem hodiny .zo zdravotnych dovodov.
hodinar 1953 Odesláno 3. března 2013 Nahlásit Odesláno 3. března 2013 V 3. 3. 2013 v 12:25, Alonso napsal: Nemá někdo tucha, jak přibližně dlouho musím mít na ruce automaty k jejich plnému natažení? Male vysvetlenie pre neznalych v tejto veci.Tieto hodinky sa nedaju natiahnut do plneho natiahnutia ,nakolko pri urcitom asi 70%-nom natiahnuti pera sa pero preklzne ,a vrati spat asi na 40% ,toto sa stale opakuje.Tie percenta som dal priblzne ,neviem ani ja kolko je to.Aby si ich natiahol do prveho presmyknutia pruziny spat,to zalezi kolko stupnov robi pri pohybe rukov rotor.Pri malych pohyboch ruky ked by neurobil rotor ani 90°stupnov,tak by toho ani vela automat nenatiahol.Niekolko /20/pohybov rukov by stacilonna chod hodin.Treba vzdy automatky klucom aspon trikrat natiahnut ked stali.Oni totizto potrebuju pre dobry chod aj min 10°-nu silu pera.Nechcem to polopate vysvetlovat ,bolo by treba na to dost pisania.
Honza.manta Odesláno 3. března 2013 Nahlásit Odesláno 3. března 2013 V 3. 3. 2013 v 19:33, hodinar 1953 napsal: Z toho co si popisal ,sa presne zavada neda povedat.Od zlomeneho cepu,vyskoceneho incabloku ,spinavy stoj,atd.Nestriekajte do strojceka nic ako tu niekto napisal,lebo si znicite drahe nedostupne suciastky,okrem cisteho nevyprchaneho technickeho benzinu ,ktorym vela /nic/neopravite, ani nic neposkodite!Tuto zavadu opravi len dobry hodinar.Ak chces aby ti hodinky aj dobre vzdy isli ,ziadaj celu opravu urobit,tzn.vycistit,odstranit vsetky zavady,olejovanie je automaticke po cisteni.Cavte hodinar Žemberovce SLOVA-KIA ,10 rokov neopravujem hodiny .zo zdravotnych dovodov.Sorry, ale do kal.96 se fakt incabloc nedával, tou dobou se už dlouho dával do všeho KIF. Nerad dělám chytrého, ale když tady do nás pereš odborné hodinářské rady, tak by jsi měl mít takovéhle maličkosti vychytaný.
Honza.manta Odesláno 3. března 2013 Nahlásit Odesláno 3. března 2013 V 3. 3. 2013 v 12:25, Alonso napsal: Nemá někdo tucha, jak přibližně dlouho musím mít na ruce automaty k jejich plnému natažení? On to hodinář asi myslí dobře, ale zřejmě nepochopil smysl tvé otázky. Automaty, když si je bereš nenatažené, je dobré tak 10 - 15x natáhnout steně jako manuály a potom už při normálním denním používání nemají mít problém. Maximální nátah dosáhnou různě - podle typu tvé činnosti, ale po dni nošení by stoprocentně měly mít rezervu nátahu minimálně víc než 24 hodin, jinak je něco špatně. V 3. 3. 2013 v 19:59, hodinar 1953 napsal: Male vysvetlenie pre neznalych v tejto veci.Tieto hodinky sa nedaju natiahnut do plneho natiahnutia ,nakolko pri urcitom asi 70%-nom natiahnuti pera sa pero preklzne ,a vrati spat asi na 40% ,toto sa stale opakuje.Tie percenta som dal priblzne ,neviem ani ja kolko je to.Aby si ich natiahol do prveho presmyknutia pruziny spat,to zalezi kolko stupnov robi pri pohybe rukov rotor.Pri malych pohyboch ruky ked by neurobil rotor ani 90°stupnov,tak by toho ani vela automat nenatiahol.Niekolko /20/pohybov rukov by stacilonna chod hodin.Treba vzdy automatky klucom aspon trikrat natiahnut ked stali.Oni totizto potrebuju pre dobry chod aj min 10°-nu silu pera.Nechcem to polopate vysvetlovat ,bolo by treba na to dost pisania.
Alonso Odesláno 3. března 2013 Nahlásit Odesláno 3. března 2013 V 3. 3. 2013 v 20:20, Honza.manta napsal: On to hodinář asi myslí dobře, ale zřejmě nepochopil smysl tvé otázky. Automaty, když si je bereš nenatažené, je dobré tak 10 - 15x natáhnout steně jako manuály a potom už při normálním denním používání nemají mít problém. Maximální nátah dosáhnou různě - podle typu tvé činnosti, ale po dni nošení by stoprocentně měly mít rezervu nátahu minimálně víc než 24 hodin, jinak je něco špatně. Jde mi čistě o praktickou stránku věci, technicky to vědět nepotřebuji. Koupil jsem pro tátu automaty, na manuální natahování prostě zapomene... no a jde o to, že automaty má teď na ruce i doma... mě jde o to, zda při běžném nošení cca 2 hodiny se strojek natáhne na dostatečnou rezervu do druhého dne, či je k tomu potřeba xx hodin. Je mi jasné, že nátah záleží i na pohybech ruky Primek mám dost, ale žádné automaty a nemám tedy praxi
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se