Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ahoj, potřebuju poradit, nebo se zblázním. Sice si někteří budou myslet, že už definitivně blázen jsem, ale mám v tom hroznej guláš a potřebuju pár názorů od lidí, kteří si už něčím podobným prošli. Vezmu to trochu zeširoka, tak se předem omlouvám za Váš čas :)

První moje hodinky ( před tím jenom nějaký Swatch a Fossil) byly Festina Tour de France 2005 na tahu ( podle mně poslední řada, která nebyla tak ujetá a do dnes se mi ten vzhled celkem líbí), to bylo v roce 2006. V té době se mi hodinky líbili obecně, ale dál jsem to moc neřešil. Potom proběhl nějakej nesmysl z Aukra, ale to byl omyl a hnus, jak pocitově, tak po chvíli nošení vizuálně. Ale s vývojem času jsem četl o hodinkách víc a víc, nehledě na to , že jsem trochu postoupil i v práci a najednou lidi kolem mě měli na ruce nádherný hodinky a někteří o nich i uměli docela pěkně mluvit. A potom jsem narazil na tyto stránky a to byl kámen úrazu. Další tedy byly Zeppelin 7680 ( to se psal rok 2010), chronograph v quartzu ke stoletému vyýročí firmy, na řemenu. Chvíli byl zase klid, ale od té doby pokukuju po něčem lepším a asi v automatu.

Teď co mě trápí: hledám hodinky a čím víc prohlížím a přemýšlím, tím míň vím co vlastně chci. Nejsem si jist, jestli řemen, nebo tah, jestli raději něco univerzálního aby to šlo k obleku, nebo nějaké potápky ( ty nosí taky dost lidí i k obleku). Abych uspokojil zcela co chci, potřeboval bych asi tak troje... do toho jsem začal toužit po Omega seamaster PO, ale ty jsou v tuto chvíli z cenbových důvodů mimo hru. Dokud si pořizuju hodinky tak do ca 20 tis, manželka si myslí, že jsem trochu divnej, že mi nestačí dvoje současný hodinky, ale víc to neřeší. Jakmile pokukuju po hodinkách za 50 tis a víc, čertí se, že je to zbytečnost, vím že ji časem přesvědčím, že je to v pořádku, ale bude to tak ještě rok min. trvat a do té doby nějaké nutně potřebuju. Trávím spoustu času na netu prohlížením hodinek a doufám, že když si konečně nějaké teď pořídím, tak to trochu přejde...docela mně to sžírá :)

Pokusím se alespoň trochu specifikovat podle čeho vybírat. Využití:

- nošení do práce tak 70% času ( půl na půl k obleku a neformální styl tedy kalhoty, košile, svetr)

- volný čas 30%

- na sport mám speciální hodinky, takže nic

- nepotřebuju ani nijak zvlášť odolné, neštípu dříví atd.

Takže tak 39 - 42 mm, automat nebo manuál.nátah, nevím ani, jestli tah nebo řemen... dobrá by byla alespoň základní voděodolnost, nekoupu se v hodinkách, na plavání mám ty sportovní, ale když už někde do vody přijdou, tak ať nejsou hned v háji.

Řeknu Vám co mi prošlo do užšího výběru:

Tissot Tempo na tahu, 39mm jednoduché, připomínají mi TH Carrera calibre 5

Certina DS1 ( líbí se mi to provedení černej cifr na hnědým řemenu), 39 mm

Hamilton Jazzmaster Chrono ( nebudu přikládat foto, líbí se mi světlej cifr, řemen)

Hamilton Khaki field ( na tahu, černej cifr)

Epos 3401 ( líbí se mi jak na tahu, tak s řemenem, ani nevím které víc)

Z potápek:

Steinhart ocean 1 black ( inspirace je jasná :)

Epos 3413 ( tam mi přijde inspirace Omega PO)

Je mi jasný, že konečný rozhodnutí je na mně, ale asi potřebuju víc naázorů, třeba poměr cena/ kvalita, názor na design atd. Fakt jsem v tom až po uši. Zvažoval jsem i počkat holt ten rok a potom si koupit ty omegy, ale stejně si je koupím, tak proč si mezitím nekoupit ještě nějaký? A hlavně, až si koupím ty PO, budou se fakt hodit ke všemu? Jsou dost masivní a na tahu, nebyl by fajn mít třeba jedny na řemenu k obleku, nebo naopak, nemám teď koupit potápky za míň a potom koupit třeba nějaké Omegy k obleku? Furt mi to šrotuje v hlavě, hodinky jedu furt do kola...

Dík za názory. Přikládám fota.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem beatle
Odesláno (upraveno)

Tak to máš fakt v hlavě pěknej guláš :D ,to Ti nezávidim.Z toho mi vyplývá jediné,projížděj hodinky a forum dál,dávej svůj zájem doma najevo,ale zas ne moc,aby jsi neotrávil,pomalu soustředuj síly jak finanční tak poziční doma a za půl roku udeř s pořádnou razancí.Zatím bych do toho moc neinvestoval,vzal něco z Chronoshopu co mi bude sedět,nebo tady z prodejního vlákna a jak se říká do půl roku a dne .Co koupit z toho levnějšího ted,musíš mít trochu představu jestli oblekovky potápky nebo co.

A ty PO se hodí ke všemu,sice to nejsou oblekovky :D ale v obleku fakt nikoho neurazí,pak už jenom pojedeš tah-řemen-guma a pořád dokola.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

Tak to máš fakt v hlavě pěknej guláš :D ,to Ti nezávidim.Z toho mi vyplývá jediné,projížděj hodinky a forum dál,dávej svůj zájem doma najevo,ale zas ne moc,aby jsi neotrávil,pomalu soustředuj síly jak finanční tak poziční doma a za půl roku udeř s pořádnou razancí.Zatím bych do toho moc neinvestoval,vzal něco z Chronoshopu co mi bude sedět,nebo tady z prodejního vlákna a jak se říká do půl roku a dne .Co koupit z toho levnějšího ted,musíš mít trochu představu jestli oblekovky potápky nebo co.

A ty PO se hodí ke všemu,sice to nejsou oblekovky :D ale v obleku fakt nikoho neurazí,pak už jenom pojedeš tah-řemen-guma a pořád dokola.

Díky za radu :) možná že se teď jenom snažím za každou cenu zaplácnout díru, než si koupím ty co chci :) Dá se tah vs řemen přehodit doma bez problémů?

Odesláno

PO bych k obleku asi nebral. Přeci jen, když už je člověk chronomagor, tak by si to měl umět aspoň sladit. PO jsou super pro casual oblečeni (jak píšeš kalhoty, košile a svetr).

K obleku oblekovky, aby byly tenké a vešly se lehce pod manžetu. Ideálně si sladit řemen s ostatními doplňky.

Odesláno

Jestli se nemýlím, tak ty Eposy bez lunety maj 43mm, to bude na ruce vypadat hodně velký, radši si to někde vyzkoušej. Bral bych Certiny ds1 na tahu a nějakou kůži si dokup. Já na nich prohazoval tah a černýho žraloka s bílou nití. Vypadalo to moc hezky. Naopak ty certiny se mi chvílema zdály malý, ale nejsou. Jsou to pěkný univerzály. Osobně jsem je pustil jenom proto, že nemaj lumi. Pokud by ti na ní záleželo, můžeš si vzít limitku s rezervou, případně ty nový daydate. Nejlevněji je koupíš na www.horademoda.com

Odesláno

Díky za radu :) možná že se teď jenom snažím za každou cenu zaplácnout díru, než si koupím ty co chci :) Dá se tah vs řemen přehodit doma bez problémů?

Absolutně bez problémů,jen s trochou opatrnosti proti nechtěnému škrábnutí pouzdra.Jestli Tě tak trápí momentální chronobundus,sleduj prodej a určitě narazíš na něco co Tě chytí a když ne,tak Tě to alespon zabaví.Drž se svého cíle :smile_anim:

Odesláno

Jestli se nemýlím, tak ty Eposy bez lunety maj 43mm, to bude na ruce vypadat hodně velký, radši si to někde vyzkoušej. Bral bych Certiny ds1 na tahu a nějakou kůži si dokup. Já na nich prohazoval tah a černýho žraloka s bílou nití. Vypadalo to moc hezky. Naopak ty certiny se mi chvílema zdály malý, ale nejsou. Jsou to pěkný univerzály. Osobně jsem je pustil jenom proto, že nemaj lumi. Pokud by ti na ní záleželo, můžeš si vzít limitku s rezervou, případně ty nový daydate. Nejlevněji je koupíš na www.horademoda.com

Ty Certiny vypadají fajn a vcelku univerzální, na lumi netrvám. Ty Zeppeliny co nosím jsou 41mm a je to na moji ruku tak akorát řekl bych.

Měl jsi světlej cifr? Mně tam zpočátku rušili ty linky, mám rád jednoduchý věci, ale při nošení to asi ani nevnímáš.

Odesláno (upraveno)

Z těchto cos vybral,tak dle požadavků na co budou a kam je budeš nosit,tak jednoznačtně Certiny DS1,které jsou velmi pohledné!A řekl bych,že na kůži vypadají líp,jak na tahu,ale tah jim taky sluší.

Upraveno uživatelem Marfael
Odesláno

Takže po troše přemýšlení, potápky jsou v tuto chvíli definitivně ze hry, buď si počkám na Omegy PO a nebo pokud se rozhodnu, že dražší hodinky nebudou potápky, mohu si tyhle za tuto cenu koupit kdykoliv v budoucnu.

Ve hře tedy zůstávají doporučované certiny, a trochu pořád pokukuju po těch eposkách ( ale ad 1 musím je někde zkusit, protože těch 43mm je fakt dost, ad 2 nejsem si jist, jestli se mi nelíbí ten design právě proto že je tam jasná inspirace Omega AT). Ten Tissot je asi ze hry, ale je to spíše pocit, ta certina je mi zkrátka positově blíž. Jestli někdo máte dobrou zkušenost s tím Tissotem hoďte prosím.

Odesláno

zapeklita situacia... :D z tych co si dal by som vybral Eposy alebo Certiny, nimi sa trosku ukludnil a pripravoval podu a financie pre PO. pripadne skus vybrat teraz nieco elegantnejsie, aby si to mohol k PO doplnat ;)

Odesláno

Hodinky k obleku jsou pro mě například tyto.

jo ty jsou nádherný... to je právě ono, přijde mi, že se mi líbí několik typů a při takových cenách bych na to musel mít tak půl mio :)

Návštěvník Snow
Odesláno

Podle mého skromného soudu odvedou Aqua Terry minimálně stejnou práci jako Planet Oceany. Na rozdíl od nich jsou méně macho o to víc jsou všestranější. Osobně nejvíc se mi líbí model Golf, ten je pro mě jedničkou i když blue dial ho po tom, co byl před několika málo dny uveden na trh, těžce stíhá. Nevím, nevím, možná ho ještě časem dostane :).

Odesláno (upraveno)

Podle mého skromného soudu odvedou Aqua Terry minimálně stejnou práci jako Planet Oceany. Na rozdíl od nich jsou méně macho o to víc jsou všestranější. Osobně nejvíc se mi líbí model Golf, ten je pro mě jedničkou i když blue dial ho po tom, co byl před několika málo dny uveden na trh, těžce stíhá. Nevím, nevím, možná ho ještě časem dostane :).

Pokud Aqua Terra tak za mě tyhle chrona, má je kolega a jsou geniální...ale to už se cenově dostávám ještě dál než u PO ne?

Upraveno uživatelem beatle
Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Ano. Pak bych už volil ty nejparádnější s funkcí GMT, to se ovšem dostáváš na téměř dvojnásobnou cenu Planet Ocean.

Edit - na pořádné seznamení s těmito hodinkami se můžeš podívat zde KLIK.

Upraveno uživatelem Snow

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...