ocnibulva Odesláno 17. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2007 Nedá se nějak zjistit, jaký je strojek v mých Seikách 5? Jde o to, že jinde na foru píší, že se natahují na oba směry a mi jenom na jeden. Ale já je mám už pár let. A neni to napsany na nem? Treba na tom rotoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chose Odesláno 17. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2007 Nedá se nějak zjistit, jaký je strojek v mých Seikách 5? Jde o to, že jinde na foru píší, že se natahují na oba směry a mi jenom na jeden. Ale já je mám už pár let. Jestli mají průhled, bude to skutečně napsáno na rotoru, a dokonce se pak můžeš dívat, jestli natahují na obě strany. Pokud jsou bez průhledu: http://www.ittc.ku.edu/~jgauch/watch/seiko.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ocnibulva Odesláno 17. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2007 Nedá se nějak zjistit, jaký je strojek v mých Seikách 5? Jde o to, že jinde na foru píší, že se natahují na oba směry a mi jenom na jeden. Ale já je mám už pár let. Jestli mají průhled, bude to skutečně napsáno na rotoru, a dokonce se pak můžeš dívat, jestli natahují na obě strany. Pokud jsou bez průhledu:http://www.ittc.ku.edu/~jgauch/watch/seiko.html Jak to myslis, ze se muze divat, jestli se natahuji na obe strany? Pokud se rotor otaci na obe strany natahuji se na obe strany? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza49 Odesláno 17. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2007 Průhled nemají, natáčí se opravdu na jednu stranu. Dělal jsem gril a měl jsem jenom jednosměrný motorek, tak jsem zkoušel na kterou stranu se natáčí. No a natáčely se jenom, když šly proti směru hodinových ručiček. Prostě jsem je nechal dojít a zkusil otáčet. Na jednu stranu se chytly snad na jednu dvě otáčky a na druhou se nechytaly vůbec. Chose díky za odkaz, ostatním za reakce Ps. nemám vercajg na rozdělání a bez vercajgu je nechci poškrabat, takže pohled na rotor si musím odpustit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chose Odesláno 17. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2007 Nedá se nějak zjistit, jaký je strojek v mých Seikách 5? Jde o to, že jinde na foru píší, že se natahují na oba směry a mi jenom na jeden. Ale já je mám už pár let. Jestli mají průhled, bude to skutečně napsáno na rotoru, a dokonce se pak můžeš dívat, jestli natahují na obě strany. Pokud jsou bez průhledu:http://www.ittc.ku.edu/~jgauch/watch/seiko.html Jak to myslis, ze se muze divat, jestli se natahuji na obe strany? Pokud se rotor otaci na obe strany natahuji se na obe strany? To ne, ale dá se dívat, co dělají ozubená kolečka hnaná rotorem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza49 Odesláno 18. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2007 Tady jsou moje Seika. A teď raďte co je tam za strojek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roon Odesláno 18. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2007 Je to Seiko cal. 7009 z produkce Daini Seikosha svého času jeden z nejprodávanějšíh automat strojků Technické parametry: Seiko 7009 , produced since 1970, Diameter 26.2 mm, Height 5.5 mm, 17 Jewels, Power Reserve 47 h Foto: stačí takhle ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza49 Odesláno 18. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2007 Je to úplně vyčerpávající. Už vím, proč se natahují jenom na jednu stranu! Ale ta rezerva chodu nikdy nebyla 47 hodin. Možná, že jsem je nikdy neměl natáhnuté naplno. Díky moc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roon Odesláno 18. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2007 No 47hodin rezervu nátahu už opravdu nemá skoro žádná z těch několika 7009 co mám, ale kolem 36 mají všechny. Což mi přijde jako dostatečné vzhledem k jejich stáří Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 20. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. dubna 2007 Jak se prosím na klasických pětkách nařizuje den v týdnu a datum? Nemám na to čas si s nima hrát, a až je budu předávat kámošovi, nechci vypadat jak neználek:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filipes Odesláno 20. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. dubna 2007 vytažení korunky má 2 polohy, v té krajní se řídí ručky, v té mezipoloze jedním směrem den a druhým datum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 20. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. dubna 2007 Díky:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 20. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. dubna 2007 Díky:) a nepřeklápět datum v rozmezí 21:00 - 4:00 - jednak by se to nemuselo překlopit správně a druhak kalibrům to nedělá moc dobře pokud už je třeba v tomto čase datum/den v týdnu překlopit, tak je třeba nejdříve čas přetočit mimo tento úsek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karol Odesláno 27. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2007 zdravim Vás pani chcem sa opytat moje seiko atlasy po mesiaci nosenia robia denne zo železnou pravidelnostou +20s je to v norme ? Mne sa zda dost otravne ich nastavovat každy tyžden a to systemom 1min dozadu.Je možne ich zoradit presnejšie?Dakujem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 27. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2007 je to v normě a jde je seřídit přesněji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 27. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2007 zdravim Vás pani chcem sa opytat moje seiko atlasy po mesiaci nosenia robia denne zo železnou pravidelnostou +20s je to v norme ? Mne sa zda dost otravne ich nastavovat každy tyžden a to systemom 1min dozadu.Je možne ich zoradit presnejšie?Dakujem Ahoj, mam ty same hodinky se stejnou odchylkou. Me to prijde v norme. Jednou za tyden je proste nasvatvim -1m a jsem cely tyden v klidu. Muzes si je samozrejme nechat seridit, ale to ma nevyhodu, ze si pak musis i overit vodotesnost. Ovsem pokud s nima do vody nechodis, neni v tom problem. Par lidi tady na foru je dokazalo vyladit na +5s. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karol Odesláno 27. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2007 bežny hodinar zvladne taketo nastavenie alebo treba neja ky pristroj?V žiadnom pripade by som nechcel aby meškali tych +5s by bolo baječnych Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 27. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2007 Karol : Moje dělají těch +5s asi za týden, přítelkyni denně cca +15s. Mě se to na moji odchylku nějak dopracovalo samo, dřívě byla i větší odezva na uspěchaný den, což teď není. Já bych jim dal ještě měsíc. Mluvím o Monstrech a Seiko 5 - svorně 7s26 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 27. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2007 Potřeba je "přístroj", ale ten právě každý běžný HODINÁŘ mívá. Jde to i samo domo aneb pokus-omyl. To jsem nedělal, ale tady to několikrát v souvislosti s přesností padlo. Jde o to, zdali má kalibr jemnou regulaci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karol Odesláno 27. dubna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2007 dakujem všetkym za vyčerpavajuce odpovede dam im teda ešte čas na rozmyslenie ak sa odchylka nezmeni tak pojdu k hodinarovy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se