Radek124 Odesláno 29. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2012 Po 14 dnech poctivého sžívání s novým přírůstkem do rodiny (adoptováno od zdejšího dlouholetého člena) si dovoluji pochlubit se s ním i veřejně... Breitling (Navitimer) Chrono-matic 24 LE 1000ks,černý 24-hodinový ciferník i subciferníky,kalibr Breitling 22LC (ETA 2892-A2 + inhouse chrono s funkcí "FlyBack" = okamžitý reset běžících stopek dolním tlačítkem)ráže 44 mm,"výška" parádních 13 mm.Na plnotučná mechanické chrona s logárem je to pohodlně nositelné i k zimnímu oblečení, na první pohled neobvyklé hrany po obvodu v reálu působí poměrně nenuceně: Fajn je hlavně malá tloušťka s postupnými přechody pouzdra a mírně vypouklým safírovým sklíčkem, díky kterým celek "mechanicky" nevadí ani pod košilí/svetrem: Zkousnutí 24-hodinového cyklu bylo překvapivě snadné - jsem holt z Husákovy "kosmonautské" generace odrostlé na 24-hodinových digitálkách, pro kterou dekódování údaje "šest hodin" i bez pohledu z okna dodnes znamená "zatraceně pozdě v noci" a ne čas na večeři. Den tedy docela intuitivně začíná dole o půlnoci, po levé straně se ručička šplhá dopoledne, v poledne je nahoře a po pravé straně stejně jako sluníčko při pohledu na jih sestupuje odpoledne a večer. Bonus je, že při "skautském" hledání světových stran takhle jeden ani nemusí "půlit hodiny", jako by to musel dělat na klasickém ciferníku odměřujícím půldny. I luminiscence je povedená, čísla hodin jsou dobře viditelná i ve tmě, takže ke zbytečným nedorozumněním při dekódování 24-hodinového času nedochází: S intuitivností minut/sekund je to pochopitelně slabší, musí se ignorovat obvodové luminiscenční značky lichých hodin a místo nich se orientovat výhradně podle tištěných dílků. Ale po zjištění faktu že ty 5-minutové jsou zesílené už se na to dá zvyknout celkem rychle: Logárko nemá cenu pitvat - sice mě občas štve že nad 12 není desítka ale 60ka - ale je to holt poplatek za klasiku, bez které by někteří "piloti" určitě šli do vývrtky. Korunka "natruc na opačné straně" odkazuje na originální design prvních automatických chronografů z konce 60. let, ale dnes slouží spíš jako odlišovací znak originálů od fejků...
saze Odesláno 30. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2012 Jsou fakt nádherné,tu radost naprosto chápu.
robo Odesláno 30. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2012 Fajne, gratulácia. Breitling a chronomatic veľmi nositeľná verzia
Elmagico Odesláno 1. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2012 Výborne Gratulujem, krásne hodinky !!
ivan_989 Odesláno 1. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2012 Obdivujem kazdeho kto uz letmym pohladom na tieto hodinky dokaze urcit presny cas.
Radek124 Odesláno 1. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 1. prosince 2012 (upraveno) Přesný čas problém není - v úvodním příspěvky je vysvětleno proč je 24-hodinový cyklus v jistém smyslu logičtější než "půldenní" ciferník. Před pár měsíci jsem dokonce jako o "přípravce" uvažoval o těchto 24-hodinových jednoručkách, ale luxus ignorování jednotlivých minut/sekund si bohužel ještě pořád nemůžu dovolit. Takže co se "letmého pohledu" na ručičky týče: pokud si jeden uvědomuje na co kouká, hodiny včetně AM/PM jsou naprosto jasné - a minuty se "letmo" určují naprosto stejně jako na jakýchkoliv jiných hodinkách úhlem proti dvanáctce, přičemž jako záchytné body slouží 12 arabských číslic. Což je IMHO pořád sakra přehlednější, než různé "módní/babské/fancy" ciferníčky s 0-4 "kamínky". Podotýkám ale, že na rychlou a komplexní informaci o dni, datu, roce a přesném čase včetně sekund jsou pro mě v seriózních náramkových hodinkách doteď nepřekonané (a asi jen těžko překonatelné) tyto digitální Junghansky, uchvácené od váženého člena zrovna předevčírem... Upraveno 1. prosince 2012 uživatelem Radek124
Daemonultimate Odesláno 3. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2012 Jsou parádní,odečítání času je jen otázka zvyku.Gratuluju
Moty Odesláno 3. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2012 Moc pěkný Radku, často jsem na ně v prodeji koukal, užívej jich:smile_anim:
Fishi Odesláno 10. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2012 Po dlouhý době opravdu pěkný breitlingy.
AndyAaron Odesláno 16. března 2016 Nahlásit Odesláno 16. března 2016 Diky za link z vlakna "Co mate prave na ruce". Hodinky jsou pecka. Libi se mi ta vyrazna vterinova rucicka stopek. Mozna mohly byt malinko tlustsi hodinova a minutova rafika pro snadnejsi odecet casu. Paradoxne na fotce lumi mi to prijde vse akorat.Spis me prekvapuje, ze posledni prispevek v tomhle vlakne je skoro ctyri roky starej a celkove tu nemas vic ohlasu. Tohle muselo byt pekne zapadle vlakno :-) Priznam se, ze o tehle Brajtlich jsem nikdy pred tim neslysel a videt je nekde, tak si myslim, ze to je fejk prave kvuli tomu 24h ciferniku. Diky za osvetu a at dal slouzi!
Rufanius Odesláno 16. března 2016 Nahlásit Odesláno 16. března 2016 Gratulace, je to opravdu moc zajímavý kousek chrono železa :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se