Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

No nejsem úplně odborník, ale: Ty ručky mi nepřijdou originální, myslím barvu (černé?), jinak šípové ok. Koupil jsem v bazaru dvoje skrorDIPLOMATy - jedny jako ty na tvém obrázku, ale bez datumky, zlacené šípové ručky, ciferník bez nápisu + druhé na chlup stejné jen zlacené pouzdro (jako u originál DIPLOMATů) - nakonec jsem našel foto. Moje teorie zní, že se jedná a chromované pozdro vzor DIPLOMAT + ciferník öriginál DIPLOMAT (+ strojek samozřejmě).

PS: Teď jsem si všiml té korunky, na těch mých byla jedna polokulatá a druhá dost velká (oproti rozměrům pouzdra). Každopádně obě naprosto odlišné od téhle tvé. Zajímalo by mě, jaká korunka je originál :D

• Odpovědi 256
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Tak tohle jsem pánové pořídil dneska.Pouzdro to má jako premier ale ciferník je bůh ví co zadní víčko je taky z bůh ví čeho ale stroj je z primek tak jsem neodolal a koupil jsem to.Jukněte na fotky.

Odesláno

no, tak já mám také jedny "skoroDIPLOMATY", posléze dodám fotku. Ciferník je jako u Diplomatů, shodné značky na 12 a 6, vpravo datumka, ale vlevo nápis PRIM a pod ním 17 jewels. Jen to pouzdro je normálně zlaté, bez reliéfů. Tak nevím, zda je to starší či novější model ...

Odesláno

to sklomont-tak tyhle "šfícary" taky mám.Jjen mi nenapadlo je otevřít. Snad to vyráběli k nějaké lepší láhvi.

Ale: Po wekeendové brigádě mám klasické diplomaty. Ale stav odpovídá x letům použití coby pracovní hodinky. Nevadí uvidíme , co na to Prim.

Odesláno

No, koukám, že chvíli člověk nereaguje a už se to téměř nedá dohnat. Pokud by měl někdo pocit, že jsem ho opominul, atk to není úmysl.

Je velice dobře možné, že takové hodinky vznikly. V minulosti se nezřídka kdy kombinovali všechny možné varianty. Nikdo si moc nelámal hlavu s čistotou modelové kolekce.

Můj názor je, že jde skutečně o původní kus. S jistotou to ovšem nemohu říci do té doby, dokud je neuvidím naživo.

Odesláno

Všechny tyto zajímavosti jen dokreslují, jak velká bude práce na dokumentaci naší historie. I pro mne je první případ Swiss Made hodinek, kompletně udělaných v Čechách zajímavou informací.:) Je vidět, že si již v té době nikdo moc nelámal hlavu s užíváním značky Swiss Made.

Dnes tak činí tolik švýcarských firem, že už je to napováženou! Mám takovou zkušennost i s našimi současnými zákazníky. Nikdo z nich nepřizná, že si nechali dělat pouzdra nebo jiné komponenty u nás. Jednoho dne se to ale takto provalí. Zákazníci již nejsou slepí, aby si neupřímných marketingových sdělení nevšimli. To mě těší.

Nicméně děkuji za školení v historii značky PRIM a výroby náramkových hodinek v Čechách.:)

Všechny takovéto kousky chraňte jako oko v hlavě.:) Určitě jednou všechny z Vás vyzvu, zda byste je byli ochotni zapůjčit k nafocení do archivu a pro knížku.

Odesláno

Do pouzdra Diplomat se skutečně nikdy kalibr 52 nedával, v tom máte pravdu. Číselník mi také není ani povědomý, ale zase se mi nezdá, že by někdo vyráběl dýnko speciálně pro takovouto stavbu...

Odesláno

A Myiota je Czech Made pane Prokop? I když vím, že to je možná už historie. . . . nic ve zlém ale když je od Vás jen pouzdro a suisse stroj - ehm. Musíte je dohonit a předběhnout!

Odesláno

Zdravím pánové tak koukám že sice nemám diplomaty ale aspon mam něco co nikdo nezná a ani PRIM to nechápe.Snad na diplomaty brzy narazím.Pokud bude potřeba rád k těmto hodinkám poskytnu co bude v mých silách.

Odesláno

To Eda: rozdíl je v tom, zda je strojek Czech Made nebo celé hodinky. Myiotu samozřejmě není vyrobena v čechách. Krom toho už ji do hodinek nemontujeme, to je skutečně minulost a co se týče švýcarské Ety, je to momentálně nejlacinější způsob, jak zákazníkům nabídnout kvalitní hodinky za slušný peníz.

Hodinky nejsou jen o pouzdru, takto se to nedá zjednodušovat. Troufnu si říci, že naše hodinky jsou rozhodně více Czech Made, než cca 50% hodinek, které se honosí označením Swiss Made. Je to možná paradox, ale strojek kalibru 73 tvoří cca 10 - 15% celkové přidané hodnoty, takže procento v čechách přidané hodnoty vysoce překračuje pomyslných 50%.

Dokonce i veškerá obalovina (u švýcarských značek v drtivé většině z asie) má původ v ČR.

V tomto ohledu mám svědomí čisté.:)

Odesláno

A to já jsem zase zvědavý, jestli přijde doba, kdy se Prim pustí do "remejku" Diplomatů tak, jak to udělal se Spartakem (nový, současný pohled a s ním související technicko-designérská řešení např. velké cylindrické sklíčko apod.). :)

Odesláno

Je to jen otázka zájmu zákazníků. Měl bych jen trochu obavu o proporce hodinek, aby nevypadaly příliš placatě. Cylindrické sklíčko o průměru 34mm už máme hotové a v dostatečném počtu ve firmě. Jak už jsem ale řekl, zrovna tato součást je ca stejně drahá jako Celé hodinky Linea 40.:)

Odesláno

To PRIM: Já to právě myslel tak, že jsem zvědavý, jak byste řešili např. nahrazení toho malého cylindrického skla vhodně tak, aby to vypadalo řekněme stejně nebo alespoň podobně (optická hra s použitím konkávního skla jako u Spartaku - tam to funguje). Tím chci říct, že jsem zvědav, jak to vymyslíte, pokud k něčemu takovému dojde. Ale zase to neberte tak doslova. To je jenom moje zvědavost, která vychází z faktu, že mně samotného zatím žádné řešení nenapadlo. Prostě Diplomat je asi dokonalý. :)

• po 2 týdnech...
Odesláno

To popshop: No tak to koukám ale ty tvoje jsou teda v daleko lepším stavu.Jedinej rozdíl je v tom že já mám mimostřed vteřinovku vevnitř strojek prim cal.52 a na víčku není ten zlatej brázek.Ale je schodný číslo tak ho z těch mejch asi někdo vyloupnul.

To moje je totiž pěkná překopávka provrtanej ciferník vevnitř samá hliníková vložkaAle choděj někdo si dal práci.

Odesláno

Tak jsem konečně sehnal diplomaty přidám foto ale omlouvámse za kvalitu.Jen co budou dané do cajku tak se zase pochlubím.Jsou plně funkční ale mají něco za sebou.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Tak jsem zase neodolal a koupil NOS Primky. Nejsou to sice přímo Diplomaty, jenže tyhle se mi líbí ještě víc. Ciferník mi připadá mnohem vyváženější a celkově čistší linie, když tam nepřekáží datumovka :)

IMG_0912.JPG

Odesláno

To Kamil: Tie skoroDiplomaty mám aj ja. Ale po renovácii v Elto-ne som prišiel o ten nápis pod 6-kou Czechoslovakia :( Inak perfektne zrenovované. Púzdro len opäť naleštené, nové ručičky, korunka, no proste krása, skutočne pekná práca. Len nejaký ignorant chcel v minulosti otvoriť spodné veko a nevedel, že existujú aj skrutkovacie, tak trochu poničil púzdro. Ale keď ich mám na ruke, tak to nie je vidieť.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...