Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Já si letos od Ježicha nechal naježit tuhle:

http://www.kerberostactical.cz/cz/product/HEL-OBZ-ECWCS-BK/parka-helikon-ecwcs-gen-ii-black/

A jsem maximálně spokojenej. V kose stačí dvě funkční vrstvy, včetně fleece mikiny. I v teplotách kolem -10, na procházky super.Případně ji střídám s n2b a cwu.

Sibyrnaya, já si říkal, že tamto jsi nebyl ty...

Upraveno uživatelem Lenin
Odesláno

Nazdar,

bral bych radu od někoho kdo má stejný problém jako já.

Ženě je stále zima a bavime se o bundě nikoliv na sport, ale na zimní procházky se se psem a nebo na výlety do jiných měst na které jezdíme často a už dlouho poslouchám : JE MI ZIMA.

Bunda mi měla být pod zadek měla by mít kapucí a cena by měla být do 10 000 Kč.

Klidně i do SZ uvítám vaše rady na základě stejného problémů s ženskou co je ji venku v zimě furt zima.

Prosím rum ani vodka dlouhodobě nepomáhá tak to ne. Sháním opravdu bundu !!!

Odesláno

Nazdar,

bral bych radu od někoho kdo má stejný problém jako já.

Ženě je stále zima a bavime se o bundě nikoliv na sport, ale na zimní procházky se se psem a nebo na výlety do jiných měst na které jezdíme často a už dlouho poslouchám : JE MI ZIMA.

Bunda mi měla být pod zadek měla by mít kapucí a cena by měla být do 10 000 Kč.

Klidně i do SZ uvítám vaše rady na základě stejného problémů s ženskou co je ji venku v zimě furt zima.

Co tahle Alpha? (u nás doma vyhrála, ale stejně jsme byli před pár dny koupit i jakéhosi zimního bombera  Puma, prý do minus 20, naštěstí černý a  ve velikosti XS vypadá dost sexy a teplý je skutečně dost )

Odesláno

To Zmizik: děkuji ale kříže ma žena teplé 2 a jeden lehčí a ty prý nehřejí.:-) Děkuji

To Gougy : bomber to být nemůže, musi být pod zadek a na Alfu mrknu příští sobotu v Dresden. Děkuji.

Já mám na zimu normálního Mammuta s nějakou vloženou dalsi bundou uvnitř a je v pohodě a když jsem byl na Arctic circle a bylo tam mínus 35 měl jsem nějakou RBK NFL která je přímo pro hráče a je tam kombinace peří a vlákna i v kapuci a zima mě byla jen na pusu a prsty na nohou. Ale na tu hubu hrozná !!!!

A to jsme měli stále pohyb. Zastavit se v té zimě a v tom větru nešlo !

Odesláno

Ono to nemusi byt vzdycky jen o bunde. Mam zmrzlou pritelkyni take, hlavne na lyzich. Zabralo az funkcni pradlo, konkretne od Bionicu. Pak uz stacilo jakoukoliv, ovsem take funkcni bundu a zaclo ji byt fajn. V jejim pripade to byla tusim nejaka Bognerka.

Ona totiz sebelepsi bunda nezachrani to, kdyz je pod tim spatne oblecena.

Odesláno

uvítám vaše rady na základě stejného problémů s ženskou co je ji venku v zimě furt zima.

Musíte si před výletem dát pořádný stejk. Aby tělo mělo práci s jeho zpracováním a trochu "topilo". Když tělo neprodukuje dostatek tepla, oblečení nepomůže.

Odesláno

Karlos: přesně tak.Mám kamaráda který je profi voják.Má 3% podkožního tuku a to je názorný přiklad.Klepe kosu i když je pět stupnu ale právě že to zachranuje termoprádlem :)

Odesláno

ještě, co se žen týká, krom termoprádla doporučuji podívat se i na její ponožky (ta moje nosí celý rok kotníkové, snad 0,1mm "tlusté" a nedá si říct :D :D ) 

Odesláno

35488-1--450-auto.jpg

fjall raven Greenland

super firma, super bunda

Koupil jsem ji loni a už dva týdny hledám fakturu, abych ji mohl reklamovat. Rozpadá se podšívka, materiál vyšisovanej, začíná haprovat zip, u bundy za osmičku bych tohle teda fakt nečekal... na podzim jsem se byl podívat na jeden jejich batoh a zpracování taky dost tragédie hned na první pohled, takže za mě s těmahle "Svédama" velký zklamání...

Odesláno (upraveno)

Ještě k tomu přidám jeden odkaz o termoregulaci těla: http://www.wikiskripta.eu/index.php/Termoregulace

Cituji: "Teplo vzniká v těle především jako vedlejší efekt metabolických procesů a důsledek svalové práce...."

Taková procházka je na svalovou práci dost chudá, takže tělo se zahřívá jen metabolickým teplem. Holky mají obecně metabolismus pomalejší, než chlapi, takže i tepla vyrábějí míň. Před takovou procházkou je tedy potřeba nedostatečný metabolismus nějak podpořit. Panák to neudělá, ten jen na chvíli rozšíří cévy, sice pak máme chvíli pocit tepla, ale vede to jen k větší ztrátě tělesného tepla. Chce to energeticky bohaté jídlo náročné na trávení. To vyřeší tepelnou nepohodu mnohem líp, než další a další oblečení. Ale je to samozřejmě individuální a chce to zkoušet a hledat nejlepší výsledky. Já věřím, že to pomůže.

Edit: Je to stejné, jako v domě. Když je doma zima, zateplení nepomůže, musí se zatopit.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Tak ja som si chcel kupit tu alfu n3b slim fit, ale necham to zatial tak. Neodvazim sa objednat to bez skusania.. ja som si kupil bundu od wrangler a test obstala. Vonku -15 stupnov, pod bundou len tenke tricko a tenky pulover a teplucko ako pod perinkou. Trochu dazda tiez zvladla v pohode..

Odesláno

No prozatím všem děkuji.

Tak že už vím ze ji mám nechat starou bundu a donutit ji sníst kilo bůčku .

Jen Alpha tam myslím není, ale na Prager Strasse je dole v knoflíku dost velký výběr .

Odesláno

No prozatím všem děkuji.

Tak že už vím ze ji mám nechat starou bundu a donutit ji sníst kilo bůčku .

Jen Alpha tam myslím není, ale na Prager Strasse je dole v knoflíku dost velký výběr .

no a co zde do nebes vychvalovaná "husa"?   

Díval jsem se v RockPointu, malinko mě dostala cena přes 28.000,-Kč, ale za deset se pořídit dá, akorát už je to u těch zimních "řádnej kus hadru".

Odesláno

Mirek - taky jsem od Fjallraven cekal vice. Strasne se me jejich věci libi, ale asi uz to nerisknu. Mozna jedine ty ks co sijou ,,doma´´. Mam od nich tu Canada flanelku, levna nebyla, a nic moc. Koupil jsem ji v lete a ted ji teprve vytahnul. Hreje krasne, ale usita je strasne. Asi dva roky mam zeleny kalhoty, na cestovani, do lesa a tak. Jsou z toho megasuper vlakna, co se da voskovat. Ten matros je fajn, ale všude z toho lezou nite, drbou se na spodku nohavice. Zkratka, myslel jsem ze to za ty prachy bude lepsi:)

tl

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...