Přejít na obsah

Dýmky

Doporučené příspěvky

To:Kapelnik. Jestli někde uvidíš Irish Dew kup si ho- je to velmi jemný ( skoro neznatelný) aromatik. Mě ho přivezl kamarád z Polska a už dokuřuju.0cb1ac791a8126e7ab0c4c6fc0212475.jpgf1f64fd10daca3522b44aa73ec558137.jpg

Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk

Diky za tip. Uz cekam zasilku slusnych tabaku

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsíci...
  • po 3 týdnech...
  • po měsíci...

Krásný den,

dlouho jsem nic nedával, ale dnes vás "obohatím" dýmkou z netradičního dřeva - jahodového briaru.

Jedná se o strom Arbutus Unedo a chuťově je to něco mezi briarem a olivou. Je lehký a více porézní a skvěle se pískuje.

20240916_160729.jpg

více fotek na :

http://rxpipes.blogspot.com/2024/09/jahodovy-bent.html

• Like 2
  • Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

Mám tabákový dotaz. Jednotlivé chutě a prvky tabáků se mi nejlépe daří rozeznávat pomocí retrohale (vypuštění dýmu nosem, nenašel jsem pro to český název). Teď jsem ale vyzkoušel tabák HH Old Dark Fired od MacBaren a tam mám u retrohale pocit, jak kdybych si šňupnul wasabi. Máte někdo podobnou zkušenost s nějakým tabákem? Dá se s tím něco dělat nebo je to na mé receptory prostě moc?

Odkaz ke komentáři

Spíš bys měl napsat jaké tabáky kouříš a pak bychom věděli,zda ODF ( old dark fired) není třeba silnější než co kouříš obvykle!? Jinak nosem ano,ale spíš menší množství, takové malé " puknutí" ,nikoliv vypusit nosem většinu dýmu. 

Odkaz ke komentáři

před 11 hodinami, pesnoaar napsal:

Mám tabákový dotaz. Jednotlivé chutě a prvky tabáků se mi nejlépe daří rozeznávat pomocí retrohale (vypuštění dýmu nosem, nenašel jsem pro to český název). Teď jsem ale vyzkoušel tabák HH Old Dark Fired od MacBaren a tam mám u retrohale pocit, jak kdybych si šňupnul wasabi. Máte někdo podobnou zkušenost s nějakým tabákem? Dá se s tím něco dělat nebo je to na mé receptory prostě moc?

Českému výrazu je asi nejblíže slovní spojení: retronasální efekt. Zhusta používán při degustacích vína, též jsem na něj narazil právě při dýmkaření.

No, a co se efektu týká, je to na Tebe asi zatím silné. Otázkou je, proč vlastně tuto techniku používáš. Při běžné "konzumaci" dýmky to nedělá pravidelně nikdo z mých známých. A to se přiznám, že někteří konzumenti dýmek z mého okolí jsou opravdu divní 🙂

Odkaz ke komentáři

před 11 hodinami, bohus76 napsal:

Spíš bys měl napsat jaké tabáky kouříš a pak bychom věděli,zda ODF ( old dark fired) není třeba silnější než co kouříš obvykle!? Jinak nosem ano,ale spíš menší množství, takové malé " puknutí" ,nikoliv vypusit nosem většinu dýmu. 

Jj, určitě je to silnější, než zbytek mého standardního repertoáru, což je hlavně Skiff Mixture, HH Burley Flake, Dreams of Kadath, Full Virginia Flake, Solani Silver, Artisan’s Blend.  
Zkusím ubrat množství vypouštěného dýmu, díky. 

před 27 minutami, Bert napsal:

Českému výrazu je asi nejblíže slovní spojení: retronasální efekt. Zhusta používán při degustacích vína, též jsem na něj narazil právě při dýmkaření.

No, a co se efektu týká, je to na Tebe asi zatím silné. Otázkou je, proč vlastně tuto techniku používáš. Při běžné "konzumaci" dýmky to nedělá pravidelně nikdo z mých známých. A to se přiznám, že někteří konzumenti dýmek z mého okolí jsou opravdu divní 🙂

Jak jsem psal, když si opravdu chci vychutnat všechny chutě tabáku, tak se bez toho neobejdu. Obzvlášť u toho Dreams of Kadath, kde je těch vrstev hodně. Nedělám to při každém potáhnutí. 

Upraveno uživatelem pesnoaar
Odkaz ke komentáři

Schvalne, jestli mi dokazete pomoct. Pred nejakym casem jsem, nevim kde, narazil na zajimave dymky. Asi mel vyrobce facebookovou stranku. Delal bulldogy-bullcapy, ostre hrany, barevne naustky, neco jako v priloze, ale s nizsim kotlikem.

Nenapadne vas nejaky vyrobce?

images.jpeg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...