Přejít na obsah

Dýmky

Doporučené příspěvky

V 21. 9. 2024 v 20:51, pesnoaar napsal:

Mám tabákový dotaz. Jednotlivé chutě a prvky tabáků se mi nejlépe daří rozeznávat pomocí retrohale (vypuštění dýmu nosem, nenašel jsem pro to český název). Teď jsem ale vyzkoušel tabák HH Old Dark Fired od MacBaren a tam mám u retrohale pocit, jak kdybych si šňupnul wasabi. Máte někdo podobnou zkušenost s nějakým tabákem? Dá se s tím něco dělat nebo je to na mé receptory prostě moc?

Kouřím dýmku přes třicet let a nikdy jsem pomocí vypouštění kouře nosem nerozpoznával tabák, asi jsem nosotupé jelito... Chuťové buňky mám určitě v puse a kurevs.y rozmazlené. Samozřejmě dým občas nosem proženu, ale to jen pro umocnění zážitku z kouření, takové prostoupení kouřem. Schválně se zaměřím, zda cítím třeba Perigue v dýmu, ale dost o tom pochybuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukám, že jsem tu za exota, ale když jsem se pídil po řešení svého problému s ODF na zahraničních fórech, tak mi to nepřišlo tak neobvyklé. Třeba ten zmíněný perique mi tam vyskočí celkem spolehlivě, příjemně zaštípe. Ale já mám obecně hodně vyvinutou čichovou paměť (což není vždy výhoda, např. v létě v MHD), nicméně s chutí v ústech už to tak slavné není, třeba ve víně poznám prd.

Každopádně jsem včera dal ODF druhou šanci a tentokrát bez problémů, tak už jsme se asi sehráli :)

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, Tikal napsal:

nosem nerozpoznával tabák

Ono se to mozna nezda, ale tabak je citit hlavne nosem (ale neni treba to schvalne prohanet, leda pro umocneni, jak pises). Chute na to urcite nestaci (sladka, slana, horka, kysela). Trpce jsem si to vyzkousel kdyz jsem behem covidu ztratil cich (chut nikoliv). Sam obcas vydechnuti nosem pouziju, ale jak jsem psal vyse, ODF je pomerne silny a pokud tazatel kouri obecne slabsi, muze to olfaktoricky system zahltit. 

@pesnoaar urcite nejsi za exota. 

Upraveno uživatelem nazdarhodiny
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Oni jsou čich a chuť propojeny, takže věřím, že jedno bez druhého nefuguje.

Jasně, že vnímám vůni tabáku, ale určitě nedokážu rozlišit třeba dva druhy virginie v 3P od Petersona jen nosem, narozdíl od úst. Stejně tak určitě cítím nosem přítomnost orientálu a latakie v Zulu od HU, ale rozhodně jen nosem neurčím chuť.

Až budu kouřit, tak se na to schválně zaměřím, protože o ODF slyším poprvé.

Odkaz ke komentáři

před 12 hodinami, ggrand napsal:

Schvalne, jestli mi dokazete pomoct. Pred nejakym casem jsem, nevim kde, narazil na zajimave dymky. Asi mel vyrobce facebookovou stranku. Delal bulldogy-bullcapy, ostre hrany, barevne naustky, neco jako v priloze, ale s nizsim kotlikem.

Nenapadne vas nejaky vyrobce?

images.jpeg

Pokud máš instáč, tak zkus mého kamaráda Martina Čermáka, to je bulldokolog

https://www.instagram.com/cermakpipes/?hl=cs

Odkaz ke komentáři

před 32 minutami, Tikal napsal:

o ODF slyším poprvé

promin, to byla asi zavadejici zkratka. Kolega v puvodnim prispevku zminoval potize s Old Dark Fired (ODF). Driv se tu dal v celku bezne koupit a zpestroval jsem si s nim rotaci. Trochu silnejsi/ostrejsi v velku prijemne Kentucky, v ramci kolekce HH, ktera se chutove vymykala bezne MacBaren produkci.

Odkaz ke komentáři

Jo ták, já myslel že se to je zkratka pro tu nosovědu 🙂

Tohle HHáčko mám nasyslené v archivu, dobrý tabák.

Z dark Fired tabákú jsem měl nejraději červeného Ilsteda, ten byl naprosto dokonalý s jemnou pomerančovou chutí.

https://www.tobaccoreviews.com/blend/4134/ilsted-own-mixture-dark-fired-plug/

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Tikal napsal:

Pokud máš instáč, tak zkus mého kamaráda Martina Čermáka, to je bulldokolog

https://www.instagram.com/cermakpipes/?hl=cs

Smekam, to je presne to, o cem jsem mluvil, to je ten borec :) Diky moc. Cely den jsem projizdel vsecko a nemohl najit, pac Instagram nema rozumnou historii.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...