Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Super, nechám Ti připravit suchou slámu do stáje.

Od zítřka instaluji do vitrín.

Upraveno uživatelem obraz
  • po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Uz jsem dlouho nicim neprispel, tak se zase pripomenu.

lovat_tsuge.jpg

Tuhle dymku jsem vydrazil od jednoho sveho "staleho dodavatele" tady v Anglii. Kouri chladne a je moc prijemna. Tabak Tsuge jsem chtel vyzkouset uz davno, ale tak nejak jsem se k tomu dostal az ted. Neni vubec spatny, a s tou podzimni atmosferou se docela trefili - maji serii Jaro - Leto - Podzim - Zima, tenhle Podzim me zaujal nejvic... a vazne podzim nejakym zahadnym zpusobem chutove pripomina.

Jinak Tsuge vyrabi Drew Estate, kteri maji vyborne doutniky, to byl taky duvod, proc jsem jim veril. Jeste si uz dlouho delam zalusk na Central Park Stroll od Drew Estate. Nemel nahodou nekdo sanci tenhle tabak zkusit?

Upraveno uživatelem little_w
Odesláno

Diky. Ne, Parker to neni. No name... Zadne znaceni nema, jenom MADE IN ENGLAND. Je cca ze 70. let, tehdy to nebylo az tak neobvykle. Mam jeste par dymek z te doby, ktere nemaji zadne znaceni. Ale skvele drevo.

Jeste jsem si s ni koupil Lorenzo Firenze Monterosa z 80. let. Ta je naprosto famozni - ma nejake tukance, ale velky kotlik a tluste steny, fakt vynikajici.

lorenzo_firenze.jpg

Odesláno

Jo z techto starych dymek se kouri paradne. Ja dnes uz jiny dymky jak stary nekuju, max neco od Radka :-) Ta Lorenzo je taky super, jednu mam myslim taky doma :-)

Odesláno

Ahoj, poradíte začátečníkovi nějakou "startovací" sestavu na pokuřování (dýmka-tabak,popř.další přísl.)? Popř.od které stránky vlákna začít číst. Díky

Odesláno

Jedna náladovka :)

post-18334-0-83728600-1458393319.jpg

Jinak sestava pro začátečníka bude náročnější. Doporučuju asi tovární dýmku ve střední kvalitě, spíš drobnější, ale počítej s tím, že jí nejspíš propálíš. Dost záleží, kolik chceš investovat, kolem dvou tisíc už je slušný výběr. Třeba tak? Tvar a vzhled to už záleží na vkusu. Další věc je jestli dýmku s filtrem nebo bez, na učení je asi lepší bez filtru a většina místních ti jí asi doporučí i kvůli chuti, ale já jsem odpadlík a zarytý kuřák filtrových dýmek. Tabák to je kapitola taky sama pro sebe, si kuřák? Obecně doporučuju začátečníkům spíše lehčí řezané tabáky, snáz hoří a lépe se na nich učí nacpání. Pak budeš ještě potřebovat dusátko. Ale takhle na dálku se radí fakt blbě :).

Odesláno (upraveno)

Jakube, pro zacatek jsou urcite levnejsi varianty, ne? Klidne bych doporucil BPK (+ za dvacku smirkovy papir, at se sunda ten nater vevnitr). Je to snad v pohode kvalita, ne? Nikdy jsem zadnou nevlastnil, ale nic spatneho jsem o nich neslysel. Je to 1/4 ceny te Petersonky, tak to tak nebude vadit, kdyz se propali.

Ja to mel s filtrama naopak :-) Zacal jsem s filtrama, ted uz se s nimi otravuji jen vyjimecne.

Upraveno uživatelem little_w
Odesláno

Jak píšu, záleží na rozpočtu, já taky začínal jako študák na levný dýmce. Spíš jsem to bral, že přes tenhle level bych pro začátek nechodil. Ale asi pod litr bych zase nešel, tam už může bejt blbě vrtání a bude se s tím jen trápit. Výhoda bez filtru je, že si natáhneš močku, když kouříš blbě, takže tě to varuje. Filtrovka je pohodlnější, toleruje chyby, ale zase si díky ní spíš vytvoříš blbý návyky... Ale ono je to fakt asi o tom, že co dýmkař, to názor :).

Odesláno

Určitě ať si kolega koupí dýmku s 9mm filtrem,vyzkouší filtr a případně jej nemusí do komory vkládat  /komora v tomto případě bude fungovat jako lapač kondenzátu či močky  a tak snadno si "nelokne " /.

BPKáčka z etrafiky bych se nebál,jsou dobře vrtané,jen vysmirkovat komoru /jsou mořené i s komorou/,sázka na jistotu jsou dýmky Stanislaw http://www.etrafika.cz/vypis/201/stanislaw

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...