Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 2. 1. 2013 v 20:11, grga_pitic napsal:

dekuji panove je to jen cast - celkove jich mam kolem 70 plus minus :) ale taky jako kazdy dymkar jsme zacinal u jedne a myslel jsem ze staci a dneska mam pocit ze vlastne nemam porad z ceho kourit :) a pro pobaveni sirokeho publika davam jeste k dobru fotky ze stehovani sveho tabakoveho sklepa - celkove 16,5 kg a prijde mi ze mam porad malo :)

kde to skladujes?

ja mam jeste stary tabaky, veci co se dnes uz neprodavaji (treba balkan sobranie, dunhill royal yacht) nebo maji dnes nove a "lepsi" slozeni (vsechny dunhilly) a mam je ve velkem humidoru, ale plechovky uz docela dost reznou :(

Odesláno
  V 3. 1. 2013 v 8:16, simon_magus napsal:

kde to skladujes?

ja mam jeste stary tabaky, veci co se dnes uz neprodavaji (treba balkan sobranie, dunhill royal yacht) nebo maji dnes nove a "lepsi" slozeni (vsechny dunhilly) a mam je ve velkem humidoru, ale plechovky uz docela dost reznou :(

Cože? Rzne, tedy koroduje? Okamžitě vyhodit! Adresu posílám SZ :cheers:

Odesláno

skladovat tabak v humidoru je imho nesmysl a bylo uz i na zahranicnich forech probirane ze to neni spravna cesta. ja skladuji tak ze - plechovky omotam folii, popisu datem uskladneni a umistim v suche mistnosti s konstantni teplotou. bulk skladuji ve sklenicich (novych ne od okurek) s hermetickym uzaverem (zvlaste virginie na vyzrani)- umistit do temna. co se tyce humidoru problemy s nim jsou dva - je to reziveni plechu jez popisujes a pokud mas v humidoru doutniky tak ty funguji jako takova pachova houba a jak sam vis nejaka minimalni vymena mezi obsahem plechovky a vnejsim prostredim i pres vakuovani probiha (cuchni si k plechovce s latakii treba) a doutniky ti nacichnou latakii atd. takze humidor NIKDY...

Odesláno
  V 3. 1. 2013 v 8:45, Bert napsal:

Cože? Rzne, tedy koroduje? Okamžitě vyhodit! Adresu posílám SZ :cheers:

:D stav se na nacpani :)

Odesláno
  V 3. 1. 2013 v 11:06, grga_pitic napsal:

skladovat tabak v humidoru je imho nesmysl a bylo uz i na zahranicnich forech probirane ze to neni spravna cesta. ja skladuji tak ze - plechovky omotam folii, popisu datem uskladneni a umistim v suche mistnosti s konstantni teplotou. bulk skladuji ve sklenicich (novych ne od okurek) s hermetickym uzaverem (zvlaste virginie na vyzrani)- umistit do temna. co se tyce humidoru problemy s nim jsou dva - je to reziveni plechu jez popisujes a pokud mas v humidoru doutniky tak ty funguji jako takova pachova houba a jak sam vis nejaka minimalni vymena mezi obsahem plechovky a vnejsim prostredim i pres vakuovani probiha (cuchni si k plechovce s latakii treba) a doutniky ti nacichnou latakii atd. takze humidor NIKDY...

na doutniky mam jinej humidor.

problem je, ze ja ma tyhle tabaky v humidoru otevreny ... a to uz bohuzel dlouho, nejak neni na dymku poradne cas a k tomu ctim pravidlo ze 1 fajfka = 1 tabak. Takze mam vzdy otevreno kolem 20 tabaku.

Nezkousel nekdo nejake odsavacky vzduchu atd?

Odesláno

pokud mas otevrene vraz to do sklenice a hermeticky uzavri. pokud pouzijes vakuovani tak tabak prestane pracovat a to je treba u virginii velka skoda (je rozdil kourit SG Full Virginia Flake cerstvy nebo 5 let ulezely) - kup nekde v hypermarketu sklenice jako na okurky ve sroubovacim vickem, presyp to tam a uloz do temna - to je vse - v humidoru mas tak akorat sanci ze to drive nebo pozdeji chytne plisen...

Odesláno
  V 3. 1. 2013 v 11:25, grga_pitic napsal:

pokud mas otevrene vraz to do sklenice a hermeticky uzavri. pokud pouzijes vakuovani tak tabak prestane pracovat a to je treba u virginii velka skoda (je rozdil kourit SG Full Virginia Flake cerstvy nebo 5 let ulezely) - kup nekde v hypermarketu sklenice jako na okurky ve sroubovacim vickem, presyp to tam a uloz do temna - to je vse - v humidoru mas tak akorat sanci ze to drive nebo pozdeji chytne plisen...

humidor pouzivam na tabak +10 let a plisen sem nasel v tabaku pouze 1x (to byl cerstve otevreny a uz tam asi musela byt nez se ho dal do humidoru)

...sklenice s vickem je problem, bez odsani to vyschne, krabicku muzu kourit klidne 2 roky, takze je sklenice treba pul roku skoro prazdna :(

ten humidor funguje, az na to reziveni krabicek, ale to je spis esteticka zalezitost.

jj, stara virginie (ale i orienty a koneckoncu i latakie) je jinde ... takovej 8 let starej dunhill de luxe navy rolls, to je tabak dle meho gusta.

Odesláno

kluci, jenom update. Savinellka je ode mne fyzicky asi tak 15km. ale ja blbec pouzil spatnou adresu, takze ted resim, jestli se bude vracet odesilateli a potom az me nebo jestli to jde rovnou vyridit. posilal jsem to vojenskou postou, tak je to trosku komplikovane :( ach jo.

Odesláno
  V 5. 1. 2013 v 18:43, Bedjasson napsal:

...no to je krásná práce, pane!!! Jak se z ní bafká? Nemáš více obrázků?

Vlastně má ještě stříbrný kroužek. Jak bude trochu času,nafotím...i zbytek. Kouřím z ní virgínii.

Odesláno (upraveno)
  V 5. 1. 2013 v 13:51, Bedjasson napsal:

Tak jsem se po 15 letech hecnul

Ta police je super. Vidím tam Napa Valley. To byl můj oblíbený pipe tabáček.

edit: Karel Krška 5 :wub:

Upraveno uživatelem organic
Odesláno
  V 5. 1. 2013 v 21:14, organic napsal:

Ta police je super. Vidím tam Napa Valley. To byl můj oblíbený pipe tabáček.

edit: Karel Krška 5 :wub:

To Bedjasson:Co tam máš vůbec za tabáčky na polici,ať to nemusíme luštit?

Odesláno

To Bedjasson: vyroba ukonce blend discontinued bez nahrady....takze jedine nekde z archivu. jinak na dymce.net nedavno nekdo objevil ve sve sbirce dva tyhle tabaky, mnozna by ses s nim domluvil na prodeji/vymene - myslim ze to byl topic Archivni tabaky....

Odesláno
  V 6. 1. 2013 v 15:32, grga_pitic napsal:

To Bedjasson: vyroba ukonce blend discontinued bez nahrady....takze jedine nekde z archivu. jinak na dymce.net nedavno nekdo objevil ve sve sbirce dva tyhle tabaky, mnozna by ses s nim domluvil na prodeji/vymene - myslim ze to byl topic Archivni tabaky....

Vidět,že strýček Grga má přehled,je to tento topic http://www.dymka.net/bb/viewtopic.php?f=10&t=1386&start=120

Jen nevím zda se Ti to podaří.

Odesláno
  V 6. 1. 2013 v 15:32, grga_pitic napsal:

dynka.net jeste zije? A Fenix porad prezidentem? ;)

...vekovy prumer navstevniku stale klesa?

Odesláno
  V 7. 1. 2013 v 8:26, grga_pitic napsal:

a ty tam mas jeste porad BAN ? :)

to nevim :) ... ja tam nechodim.

klesajici uroven (+odchazejici fajn dymkari) a rostouci fenixovo sebevedomi (+jeho pokus o institucionalizaci koureni), to nebyla vhodna kombinace pro me.

Ale musim rict, ze me tohle vlakno inspirovalo k vikendovemu velkemu prelesteni dymek ... u ktereho jsem zjistil, ze jsem si koupil krasnou cavicchi, kdyz sem resil nakup nove budovy pro vinarstvi, s tim, ze az se nakup povede (trval pres 2 roky), tak ze si tam dymku, na oslavu, zapalim.

A pak sem na to nejak zapomnel ... musim ji co nejdrin nacpat dunhillem a chvili posedet :)

Odesláno
  V 5. 1. 2013 v 13:51, Bedjasson napsal:

Tak jsem se po 15 letech hecnul a nafotil pipes: klik

No a celek + moje nejvíce oblíbené dám i tady.

Super police a inspirace. V knihovně je místo, kam by se dal zasunout takhle udělaný stojánek. Děda asi dostane další zakázku, teď mi zrovna dělá jeden stojánek na soustruhusmile_anim.gif

A smekám před nádhernou sbírkou!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...