Lobber Odesláno 8. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2019 Teď sem našel ještě strohé info na etrafice... Ale furt mi nejde do hlavy to čištění ... https://www.etrafika.cz/clanek/95/patenty_u_dymek_peterson Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 8. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2019 Normálně, čistič Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojt Odesláno 8. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2019 Já jsem tu díru čistíval smotanym ubrouskem. Normálně jsem ho tam jakoby rotačně narval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lobber Odesláno 8. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2019 Nnn... asi si nerozumíme ... To vše samozřejmě vím chápu a dělám .... Ale jakto že procpu čistítko přes naustek do kotlíku, i křesle to, že by dle nákresů a průřezu ( tohoto patentu ) měl náustek končit několik mm pod dirkou od kotlíku ... To mi není jasný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 9. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2019 Tak si to přeměř, jak to máš opravdu, papír toho snese....Navíc je to obrázek z patentu a tohle se týká tak prvních pár let výroby, kdy se dýmky značily jako Patent a dýmek De Luxe, které mají ten prvek dnes hliníkový, dříve mosazný a předtím z jakéhosi bakelitu.Klasické dýmky Standard system, to mají normálně krátké. Tady máš fotky Patentní dýmky 1915-1922 a náustku. a tady máš starou Deluxkuhttps://rxpipes.blogspot.com/2015/09/repase-peterson-de-luxe-1890-1906.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lobber Odesláno 11. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2019 To Tikal: Děkuji za dovysvětlení :0) Už jsem tak nějak více doma ... A přišel sem tomu na kobilku :0) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lobber Odesláno 12. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2019 Dnes sem se dozvěděl, ze Peterson?s a Dunhill končí s distribucí v CZ .... Bude ale nahrazen přesnou kopii ( složení a chuť ) jen pod jiným označením a výrobcem ... ví o tom někdo více ??? Blaf, či přesný důvod ??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klasik51 Odesláno 13. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2019 O Dunhill se to ví, tedy já tak od března 2018A Peterson asi dva měsíce + -Ale asi se to netýká jenom CZ, to si nejsem jistý, ono mě tohle zrovna netrápí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lobber Odesláno 13. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2019 Mno mě to celkem překvapilo. Je fakt, že se svět nezhroutí... Dá se to samozřejmě sehnat jinde ... Ale zbytečná starost a zbytečně vyhozený prachy za poštovný a clo :0/ a nebo otravování lidi okolo ( stylem: kup prosím a pošli )Ten Dunhill mě netrápí, Ale Peterson mě zamrzel.. Na ten sem celkem fixovanej. Tak sem stáhnul všechny poslední pixly oblibenýho tabaku od nás z krámu a z etrafiky... Ale proste mě i zarazila inf, že budou přesný kopie :0/ jak sem psal jen s rozdílem v etiketě .. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elninoelnino Odesláno 13. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2019 Přiznám se, nejsem kurakem, ale s jednou dýmku s ďáblem se vám pochlubím.Pokud neznáte Josefa Váchala, asi vám to nic neřekne ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 13. ledna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2019 A to delal Vachal? Nebo je to inspirace Vachalovym dilem? Napis k tomu vic, vypada zajimave? Muj styl to sice neni, ale zajimave to je. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elninoelnino Odesláno 13. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2019 Je to přímo Váchalova osobní dýmka. Ležící démon má kolem troubelu (snad se to tak jmenuje) omotané nohy. Při pohledu shora je na dýmce vyřezána dokonce hlavička ďábla.Váchal měl těžký život a prý mu právě jeho hodně specifické umění pomáhalo vyrovnávat se s vidinami a představami, které měl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lobber Odesláno 13. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2019 Gratuluju k výhře ... Hezký kousek. Jak píše little_w, můj šálek kávy to taky není, ale zajímavý ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 13. ledna 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2019 Diky za odpoved. Tak sem hod jeste ten pohled shora, rad se podivam! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek.prachar Odesláno 13. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2019 elninoelnino: Váchala mám moc rád a jeho osobní dýmka, to je fakt něco, co bych si nemyslel, že se toulá v soukromých sbírkách... Moc pěkná věc... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elninoelnino Odesláno 13. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2019 tak na přání fotka ďáblovy hlavy, snad to je dobře zřetelné, fotil jsem teď mobilem. Naživo to je zřejmé celkem hned Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klasik51 Odesláno 17. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2019 Lobber - "Ale proste mě i zarazila inf, že budou přesný kopie :0/ jak sem psal jen s rozdílem v etiketě .." Tak oni už jsou a co píšou kluci, tak přesný zas tak moc nejsou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 17. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2019 věru nejsou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lobber Odesláno 21. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2019 (upraveno) Tak já jsem od dneška spokojen Fanaticky zamilovanej do SH ...Nějakou dobu, nebudu muset rozdíl v chuti moc řešit Upraveno 21. ledna 2019 uživatelem Lobber Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 21. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2019 jo, to chvilku vydrží, ale stejně budeš u poslední pixly sentimentální, jako stará kurva Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se