simon_magus Odesláno 19. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2013 nejlepsi latakie? Pro me Balkan Sobranie (R.I.P.), ale mam rad i vetsinu Gawithovych latakii, narozdil od modernich Dunhillu se daji skvele archivovat, ted kourim cca 5ti lete tabaky a je to zradlo Night cap original byval super
bohus76 Odesláno 19. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2013 V 19. 8. 2013 v 6:04, Tikal napsal: A ještě se kouří z komína a co se týče Dunhillů tak já raději tu noční čepičku, přijde mi taková údernější a hlavně je v ní více mé oblíbené latakie i když za nejlepší latakiovou směs prodávanou u nás považuji Ashton Artisan blend a není to jen můj názor. Je vněm pestrá,leč výborně sladěná směs tabáků, zvláště orientálů a štědrá porce velmi kvalitní latakieJen pro doplnění Ashton zde http://tabaky.etrafika.cz/tabak/asthon-artisan-s-blend a night cap zde http://tabaky.etrafika.cz/tabak/dunhill-night-capa kdo rád lehčí latakie tak totok http://tabaky.etrafika.cz/tabak/bob-s-chocolate-flake
Tikal Odesláno 19. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2013 ......za nejlepší latakiovou směs prodávanou u nás .... Balkan mám ještě v zásobě asi dva paklíky a musím objektivně říci,že je to dobrý tabák,ale legenda mu nasadila gloriolu a dělá z něj svatý grál. Kouřil jsem originál /ještě když byl dostupný/ ,spoustu pokusů o napodobení a nedávno i remake dělaný pro trh USA podle původní receptury a trvám na tom,že jsou lepší latakiové tabáky. Co se týká SG, tak tam je jediný problém a to dost zásadní, kvalita. Směsi bohužel míchají tak,že se člověk nemůže spolehnout na stejné složení a to není jen můj postřeh. Už jsem viděl Navy flake, do kterého nedali latakii vůbec a dost lidí z našeho dýmkařského klubu si na to obecně stěžuje, nicméně, když se jim to povede,tak to jde. O nových Dunhillech je škoda psát.... je to jen stín své zašlé slávy, ještě,že mám nasysleno Takže zpět obloukem k Ashton Artisan blend
bohus76 Odesláno 19. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2013 V 19. 8. 2013 v 9:16, Tikal napsal: ......za nejlepší latakiovou směs prodávanou u nás .... Trvám na tom,že jsou lepší latakiové tabáky. Co se týká SG, tak tam je jediný problém a to dost zásadní, kvalita. Směsi bohužel míchají tak,že se člověk nemůže spolehnout na stejné složení a to není jen můj postřeh. Už jsem viděl Navy flake, do kterého nedali latakii vůbec a dost lidí z našeho dýmkařského klubu si na to obecně stěžuje, nicméně, když se jim to povede,tak to jde. O nových Dunhillech je škoda psát.... je to jen stín své zašlé slávy, ještě,že mám nasysleno Takže zpět obloukem k Ashton Artisan blend Tož naťukni které latakie Ti šmakuji srovnatelně s Balkanem a co DLNR ? /De Lux Navy Rolls od Dunhilu/ .Poslední dobou se mi jeví Gawith Hogarth vyrovnanější v kvalitě než Samuel Gawith.
Tikal Odesláno 19. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2013 GH je všeobecně spolehlivější, třeba Sweet Rum Twist je pořád stejně lahodný i jejich Balkan je úžasný.Srovnatelně s BS je Balkan Sassieni a skvělá směs o Olsona My Own Blend Hvid Balkan a další super latakie z jeho produkce např Blue Queen, 800,7000DLNR je jediný tabák, kreý si s klidným svědomím od Dunhillu koupím,protože je stále stejně dobrý.Něco o tom píšu i zde http://rxpipes.blogspot.cz/search/label/Tab%C3%A1k
simon_magus Odesláno 19. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2013 V 19. 8. 2013 v 9:16, Tikal napsal: ......za nejlepší latakiovou směs prodávanou u nás .... Balkan mám ještě v zásobě asi dva paklíky a musím objektivně říci,že je to dobrý tabák,ale legenda mu nasadila gloriolu a dělá z něj svatý grál. Kouřil jsem originál /ještě když byl dostupný/ ,spoustu pokusů o napodobení a nedávno i remake dělaný pro trh USA podle původní receptury a trvám na tom,že jsou lepší latakiové tabáky. Co se týká SG, tak tam je jediný problém a to dost zásadní, kvalita. Směsi bohužel míchají tak,že se člověk nemůže spolehnout na stejné složení a to není jen můj postřeh. Už jsem viděl Navy flake, do kterého nedali latakii vůbec a dost lidí z našeho dýmkařského klubu si na to obecně stěžuje, nicméně, když se jim to povede,tak to jde. O nových Dunhillech je škoda psát.... je to jen stín své zašlé slávy, ještě,že mám nasysleno Takže zpět obloukem k Ashton Artisan blend balkan sobranie delala hlavne syrska latakie, ktera uz dneska nikde neni ... to je jinej "sport" nez kyperska. ja mel tu nevtirave uzenou bylinkovost strasne rad
Tikal Odesláno 19. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2013 Ta syrská je právě v Artisanu i v MOB Hvid Balkan
simon_magus Odesláno 19. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2013 V 19. 8. 2013 v 11:53, Tikal napsal: Ta syrská je právě v Artisanu i v MOB Hvid Balkan a ses si jistej, ze je totozna s tou originalni syrskou?viz http://glpease.com/BriarAndLeaf/?p=66
Tikal Odesláno 19. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2013 V čem máš dnes jistotu...... Je fakt,že u těchto dvou tabáků je to chuťově patrné a u MOB uvádějí : high Syrian Latakia dosage
simon_magus Odesláno 19. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2013 ja furt tak nejak verim svemu nosu ... a chutove pameti ...budu muset vyzkouset ty zminene tabaky, ja se k dymkam vratil az ted pred par tydny po hodne dlouhe, roky trvajici, odmlce. Takze tabak uz jsem nekupoval ani nepamatuju ... cert vi, jestli bych jeste poznal Michala Hubacze
Leclerc Odesláno 19. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2013 Na Balkán taky s nostalgií vzpomínám... V Německu jsem koupil toto:Ještě jsem nekouřil. Znáte?
Tikal Odesláno 20. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2013 Neznám, po pravdě od této značky moc neočekávám,ale rád se zmýlím.... Až budu v reichu,tak se po tom kouknu
bohus76 Odesláno 20. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2013 (upraveno) Chápu správně, vhodné k blendování /do směsi/ ?Pak dej vědět jak se Ti to zdá. Upraveno 20. srpna 2013 uživatelem bohus76
Bert Odesláno 20. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2013 Jestli se ptáš na tu syrskou latakii, tak odpověď zní NE. Ten blend už je hotov.
bohus76 Odesláno 20. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2013 Už to vidím,englische mixture.Pak je otázka kolik tam té latakie je,aby to nebyl jen nějaký pšouk.Lépší by byla čistá latakie určená k blendování jako např. http://tabaky.etrafika.cz/tabak/pure-latakia
Tikal Odesláno 20. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2013 No jo Bohušu, to sice je čistá,ale bohužel hnusná latakie. Co já vím,tak blendovací slušné prodává www.danpipe.de a tam mají i mou momentálně nejoblíbeněší latakii Old Ironside neuvěřitelně vymazlená směs s chladným hořením, bez tendence k močkování /při běžne slušném zacházení/ už mám za sebou druhý paklík 250g a pořád super, dokonce jsem mu věnoval novou bentku od Dunhillu vel.5
bohus76 Odesláno 20. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2013 (upraveno) A coMcClelland BLENDING LATAKIA ? Upraveno 20. srpna 2013 uživatelem bohus76
Tikal Odesláno 20. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2013 Hele nevím,vím,že tam nakupuje kamarád z klubu a zuřivě blenduje,já to nechávám odborníkům,nemusím umět všechno...
Tikal Odesláno 20. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2013 Ale pokud máš rád latakii,tak vřele doporučuji Old Ironside, velmi poctivá porce latakie a vynikající Virginiový základ
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se