Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,

chci se zeptat, jestli nevíte zda lze ještě více zkrátit kovový řemínek hodinek (konkrétně Yves Camani Tiberius), když už hodinář vyndal všechny články se stěžejkami? Existuje ještě nějaký mechanický postup, klidně i případně s poškozením nepotřebných článků, jak řemínek zkrátit? Nevíte o nějakém hodináři, který by to svedl?

Děkuji za Vaše reakce.

Odesláno

Koukám, že ten tah je něco na styl rolex jubilee. Zkrátit by to nejspíš šlo kombinačkami - natvrdo vytáhnout ty krajní dílky od sebe. Nicméně to nebude nic, co by šlo potom vrátit :-/

Odesláno

Asi by to chtělo fotku o co se jedná a rozhodně bych nekazil kovový tah nějakými nevratnými změnami.To bych raděj přezul na kůži či gumu a tah schoval.

Odesláno

Asi by to chtělo fotku o co se jedná a rozhodně bych nekazil kovový tah nějakými nevratnými změnami.To bych raděj přezul na kůži či gumu a tah schoval.

Řemínek je vidět na fotkách v příloze. Řemínek mi přijde škoda měnit, je posázený kameny od Swarovského.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Koukám, že ten tah je něco na styl rolex jubilee. Zkrátit by to nejspíš šlo kombinačkami - natvrdo vytáhnout ty krajní dílky od sebe. Nicméně to nebude nic, co by šlo potom vrátit :-/

Pro mou přítelkyni by bylo asi menší zlo přijít o záruku, než aby ji hodinky na ruce plandaly a přetáčely se na vnitřní stranu zápěstí. Myslíte tedy, že šikovný hodinář by zkrácení zvládl?

Odesláno (upraveno)

Nějak ten tah museli vyrobit, stejnou cestou to musí jít zase nějak rozložit. Případně třeba odvrtat, nebo tak něco... Určitě to nějak půjde, jen najít někoho, kdo se do toho bude chtít pustit.

Ed.: překlep

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

a nemohl bys z těch nepotřebných dílků poskládat a nahradit jednu stranu náramku? v tom prvním dílku totiž taky vidím osičku...ale dost možná to vůbec nejde (jiná šířka), je to jen nápad

Odesláno

a nemohl bys z těch nepotřebných dílků poskládat a nahradit jednu stranu náramku? v tom prvním dílku totiž taky vidím osičku...ale dost možná to vůbec nejde (jiná šířka), je to jen nápad

Vidíš, to mě nenapadlo, díky. Každopádně sundané má jen čtyři dílky..a zas tak úzkou ruku nemá :). Zkusím najít hodináře, který by ten tah zkusil rozložit kombinačkami.

Odesláno

Taky se mi ten nápad s použitím vyndaných článků moc líbil a tak si prohlížím obrázky a jestli se nepletu, tak ten tah se směrem k pouzdru rozšiřuje. Je to tak?

Odesláno

kazdy dilek retezu je spojen ctverhranym pliskem, co lezi primo ve stredu tahu z vnitrni strany.

mozna to neni nejdriv dobre videt, ale da se ohnout nahoru malym nozikem (pozor na sklouznuti!)

staci jen na jedne strane aby se dal rozpojit.

to same se udela se sousednim clankem... a tak dale az to bude na delku pasovat.

pri zpatecni montazi ten plisek opet patricne prihnout a je hotovo...

ovsem jestli se do toho bude nejakymu hodinari chtit, je jina otazka.

normalne bych si to udelal sam...

Odesláno

Taky se mi ten nápad s použitím vyndaných článků moc líbil a tak si prohlížím obrázky a jestli se nepletu, tak ten tah se směrem k pouzdru rozšiřuje. Je to tak?

Ano, několik málo článků u ciferníku se rozšiřuje, jinak je šířka jednotná.

Odesláno

kazdy dilek retezu je spojen ctverhranym pliskem, co lezi primo ve stredu tahu z vnitrni strany.

mozna to neni nejdriv dobre videt, ale da se ohnout nahoru malym nozikem (pozor na sklouznuti!)

staci jen na jedne strane aby se dal rozpojit.

to same se udela se sousednim clankem... a tak dale az to bude na delku pasovat.

pri zpatecni montazi ten plisek opet patricne prihnout a je hotovo...

ovsem jestli se do toho bude nejakymu hodinari chtit, je jina otazka.

normalne bych si to udelal sam...

Super, díky za podnětnou reakci. Zkusím tento postup navrhnout hodináři a uvidíme. Ještě jednou díky.

Odesláno

...Tady mi spíš přijde (podle fotek) že se jedná o plný tah????

treba mas pravdu a uplne jsem najednou znejistel... to by ovsem bylo horsi.

ale myslim, ze kazdy "slusny" hodinar by mel mit pristroj na vytlaceni kolicku z tahu ve sve dilne.

lepsi by bylo se na to opravdu nekde zeptat co to vlastne je, to by spis uz na doma ani moc nebylo.

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...