Tikal Odesláno 17. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2018 netroufnu si odhadnout Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pohlodekj Odesláno 17. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2018 Vcera jsem byl u dedecka na navsteve a odnesl si od nej MVS Longiny a MVS Lemania. Kdysi jsem u nej shanel nejaky stary primky, tak jsem narazil v supliku na Longinesy. Ted jsem se po nich ptal, ze bych si je rad vzal a narazil jsem pritom jeste na Lemania. Hned jak bude cas, hodim je k hodinari, at mi je otevre abych pro vas mel do databaze cislo strojku a pouzdra. Pak jeste zjistit par zajimavosti o puvodu... nestihl jsem se ani moc pozeptat. Akorat vim, ze dedecek slouzil na letisti v Caslavi. Rad bych hodinky dal trochu do pucu. Mate nekdo nejaky tip na renovaci a co se s nema da provest? Kazdopadne si je chci nechat, to je jasne! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 17. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2018 Super, tak se koukej dedy poradne poptat, jak k nim prisel a jak moc se tehdy pouzivaly. Krasny kousek, stav fajn, tak je nach jen procistit. Popripadne odstranit tu lumi. Koukej dedovi podekovat! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pohlodekj Odesláno 18. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2018 Pak mam od nej jeste tyto Lemania Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jožko Odesláno 18. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2018 No super.Gratulujem!( A vraj nerastú) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pohlodekj Odesláno 18. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2018 Pri procitani tohoto vlakna jsem narazilna spekulace ohledne gravirovani napisu MVS. Pri patrani na internetu jsem ale na instagramu nasel scan dopisu z archivu Longines, kde tvrdi, ze napis MVS gravirovali primo v tovarne Longines. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tlapka Odesláno 18. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2018 na aukre prebehli Longinesky MVS 1111 vraj po generálovi Ludvíkovi Budínovi.Značenie dna i č. kalibra 15.94 je podľa mojej databázy OK.Škoda ulomeného porcelánu na 11.Stroj mal č. 3954431.Nepredali sa tuším ani za 25000Kč.To je na margo cien. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nestler Odesláno 19. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2018 to pohlodekj: Pěknej úlovek. Škoda, že už nemám ani jednoho dědu, kterej by mi něco takového daroval:-(Že se někdo pouštěl do oprav té lumi. Často je výsledek snad horší než předtím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nestler Odesláno 19. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2018 Já už mám řádnou dobu poptávku na Lemanie a pořád nic, tak kdyby někdo tady měl jedny navíc, rád se jich ujmu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pohlodekj Odesláno 19. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2018 (upraveno) Lumi je puvodni. Tady to moc neni z fotky videt, ale je spis takova vykrystalizovana, proto tak nedrzi linie cisel.Premyslim jestli ji s cistenim nechat odstranit a nechat tak, nebo ji nechat znovu natrit. Videl jsem zu i par dost zdarilych renovaci Upraveno 19. dubna 2018 uživatelem pohlodekj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dzos Odesláno 19. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2018 Vcera jsem byl u dedecka na navsteve a odnesl si od nej MVS Longiny a MVS Lemania. Kdysi jsem u nej shanel nejaky stary primky, tak jsem narazil v supliku na Longinesy. Ted jsem se po nich ptal, ze bych si je rad vzal a narazil jsem pritom jeste na Lemania. Hned jak bude cas, hodim je k hodinari, at mi je otevre abych pro vas mel do databaze cislo strojku a pouzdra. Pak jeste zjistit par zajimavosti o puvodu... nestihl jsem se ani moc pozeptat. Akorat vim, ze dedecek slouzil na letisti v Caslavi. Rad bych hodinky dal trochu do pucu. Mate nekdo nejaky tip na renovaci a co se s nema da provest? Kazdopadne si je chci nechat, to je jasne!Pěkný kousek s příběhem. Renovaci bych volil velmi citlivě, nejspíš jen vyčistit strojek + vyřešit ručky. Ručky totiž nebudou originální. Hodinová určitě, minutová možná může být. Nejčastěji se na Longinech vyskytují ručky úplně jiné. Pár kousků ma tzv. pencil ručky (třeba zde http://info.photowatches.eu/2013/07/soutez-na-tema-hodinky-longines/ ), což by mohla při troše štěstí být ta minutová. Ale hodinovka bude tutově nepůvodní. Na vteřinovku nevidím.Mě renovaci dělal Tondako v Liberci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dzos Odesláno 19. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2018 A ještě doplním. Za mě bych lumi na ciferníku nechal být jak je. Ciferník, předpokládám, by měl být plechový a když se na něj šáhne, může se setřít s lumi i barva. Navíc s tou původní lumi mají autentickou hodnotu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pohlodekj Odesláno 19. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2018 Zrovna tak si nejsem jistý origanitou korunky....Máte někdo nějaký typ, kde sehnat originál Longines ručky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 19. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2018 Zrovna tak si nejsem jistý origanitou korunky....Máte někdo nějaký typ, kde sehnat originál Longines ručky? Korunka origo neni - ma byt plocha, jak na poslednich fotkach... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pohlodekj Odesláno 24. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2018 Tak ty svoje jsem uz otevrel. Muzete je prihodit do seznamuStroj c. 7426762Pouzdro 23647Kalibr 15,68Z Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tlapka Odesláno 12. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2018 na aukre sú pekne stopky Zenith , zvlaštne armádne značenie ??? take som ešte nevidel Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nestler Odesláno 14. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2018 Panove, mam sice poptavku, ale zeptam se i tady. Nemate nekdo doma vterinovku k leteckym Lemaniim MVS? Nebo vrak hodinek, ci radu kde bych mohl sehnat? Diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 14. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2018 Ja se pridam - origo korunku na Longines MVS? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nestler Odesláno 15. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2018 Nejspis nepochodis, ale zkus Frantika; http://www.antik-hodinky.cz/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
saida Odesláno 5. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2018 Vím ,že to neni swis ,ale znáte - potkali ste někdy molnije? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se