Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Prosím o názor dívám se tak z 2-2.5 metru,nejsem televizní maniak,ale začala mi černat obrazovka a tak musím inovovat

dostal jsem konkrátně tento tip

Samsung LE40A656.

co vy na to

díky za názor

Přesně tuto bednu mám doma-spokojenost s ní je maximální,vadí mi jenom to,že se musí při zapnutí HDMI zdroje-PS3,FOTO,DVD složitě přepínat přes ovladač-TV se nepřepne automaticky jako přes SCART.....Otázkou je,jestli to nějaká TV umí,ačkoli u monitoru mi to tak funguje.....

Jinak mám doma i plazmu Panasonic a ten má objektivně řečeno na televizní vysílání podstatně příjemnější obraz......

Neřeším to,protože jsem si Samsunga kupoval hlavně jako monitor pro PS3 a tam je obraz luxusní....Subjektivně se mi líbil víc než u Sony W4000,kterou jsem zvažoval také,ale přímé srovnání se Samsungem prohrála.Táhnul jsem kvůli tomu PS3 až na prodejnu a tam si obě bedny pustil a nastavil sám.

Žádný problém s větrákem nemám,TV je naprosto nehlučná-spíš je slyšet PS3........

Odesláno

V loňském roce jsem se tímto tématem také chvíli zabýval a nakonec jsem zvolil plasmu Panasonic Viera, úhlopříčka asi 106 cm. Na televizní vysílání je prý vhodnější. Důvody tu rozepisovat nemá cenu, už to tu padlo. Jsem spokojen i když nemám srovnání.

Odesláno
Přesně tuto bednu mám doma-spokojenost s ní je maximální,vadí mi jenom to,že se musí při zapnutí HDMI zdroje-PS3,FOTO,DVD složitě přepínat přes ovladač-TV se nepřepne automaticky jako přes SCART.....Otázkou je,jestli to nějaká TV umí,ačkoli u monitoru mi to tak funguje.....

Jinak mám doma i plazmu Panasonic a ten má objektivně řečeno na televizní vysílání podstatně příjemnější obraz......

Neřeším to,protože jsem si Samsunga kupoval hlavně jako monitor pro PS3 a tam je obraz luxusní....Subjektivně se mi líbil víc než u Sony W4000,kterou jsem zvažoval také,ale přímé srovnání se Samsungem prohrála.Táhnul jsem kvůli tomu PS3 až na prodejnu a tam si obě bedny pustil a nastavil sám.

Žádný problém s větrákem nemám,TV je naprosto nehlučná-spíš je slyšet PS3........

skus si v menu TV sparovat pristroje napojene cez HDMI. funguje to normalne, takisto ako cez scart= teda aspon u SONY

Odesláno
Ano, hlavně si vezmi tobě známé DVD, nebo to nech na běžné TV vysílání co znáš a sám si šteluj s jasem, kontrastem a barvami. Oni to mají kolikrát schválně špatně nastavené.

To sa mylis. V obchodoch sa takmer nikdy nic nenastavuje. Vsetky tv su v rezime OBCHOD, cize po zmene nastaveni sa automaticky po 30minutach vratia do povodneho tovarenskeho stavu. Jedina nevyhoda rezimu obchod je,ze jas a kontrast je vytiahnuty na maximum.

Mne sa momentalne najviac z lcd pozdava obraz z samsung 40a786 ale kvoli vybave by som bral 40a856, alebo aj ked nemam v laske znacku sony, tak 40W4500 je celkom sikovna.

Odesláno
To sa mylis. V obchodoch sa takmer nikdy nic nenastavuje. Vsetky tv su v rezime OBCHOD, cize po zmene nastaveni sa automaticky po 30minutach vratia do povodneho tovarenskeho stavu. Jedina nevyhoda rezimu obchod je,ze jas a kontrast je vytiahnuty na maximum.

Mne sa momentalne najviac z lcd pozdava obraz z samsung 40a786 ale kvoli vybave by som bral 40a856, alebo aj ked nemam v laske znacku sony, tak 40W4500 je celkom sikovna.

To sa nemýlim, toto som zjistil na vlastnů kožu. .)

Odesláno (upraveno)

Nebo tohle toto kolem 22 000?

PANASONIC VIERA TX-37LZD80F

A ještě jeden obecný dotaz laika našel jsem nekde tabulku jaký by měl být poměr mezi uhlopříčkou a pohledovou vzdáleností platí to ještě?

ze 2 m 58 cm z 2.4 metru 68 a z 2.9 m 82 cm to by mě merlo protože jsem myslel na něco mezi 32 a 40 palci a pokud nechci složitě přestavovat celý pokoj nad 3 metry se nedostanu

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno
Nebo tohle toto kolem 22 000?

PANASONIC VIERA TX-37LZD80F

A ještě jeden obecný dotaz laika našel jsem nekde tabulku jaký by měl být poměr mezi uhlopříčkou a pohledovou vzdáleností platí to ještě?

ze 2 m 58 cm z 2.4 metru 68 a z 2.9 m 82 cm to by mě merlo protože jsem myslel na něco mezi 32 a 40 palci a pokud nechci složitě přestavovat celý pokoj nad 3 metry se nedostanu

post-166-1232966286.jpg

Odesláno

osobne sa viem vyjadrit k Sony. z fabriky to opusta nastavene v rezime "vivid" (zivy)- jas a kontrast a farby vytiahnute na maximum. ostava to v tom rezime dovtedy, kym si to neprepnes do standart al. osobneho (personal)

ja mam 46X4500 a klobuk dole- pan televizor.

Odesláno

post-4767-1233005993.jpg

Samsung 46 A 786

Chlapi, koukal jsem v Datardu na tuhle TV s LED technologii, jel tam film na Blue-Ray samozřejmě, a řekl bych, že ta televize je bomba. Navíc stojí nějakých 40000 - 45000. Myslím si, že LCD bez téhle technologie spíše ne, ta černá se mi zdá skutečně šedivá. Obraz plazem určitě horší není, než u LED, možná že je i lepší, to fakt nedokážu z toho blue-raye posoudit, tam je to nádhera všechno.

Taky to teď řeším - ta LED je nová technologie, nevíte, jak je to s životností? Stejně jako u LCD? Měla by mít i nižší spotřebu, pak bych volil ji. Ale pokud by měla mít nižší životnost než plazma, tak spíš tu plazmu. Ta spotřeba, když to budu mít zapnuté max 3 hodiny denně, snad nebude tak rozdílná...

Co myslíte?

LCD TV je aj LED technologia. jedna sa o podsvietenie panelu (backlight) LED diodami namiesto horizontalne ulozenych klasickych trubic. vyhoda je, ze LED panel pracuje velmi dynamicky (vypina a zapina diody v sektoroch panelu)

Odesláno

To je tisková zpráva Panasonicu, tedy placená reklama.

Jinak k tomu přepínání HDMI na Samsungu - na toto je skvělé si koupit něco jako Logitech Harmony One, univerzální programovatelná dálka s dotykovým displejem. Pak jen stiskneš jedno tlačítko "Hrát hry" a ovladač ti zapne TV, přepne ji na HDMI1 vstup (Logitech to umí), zapne receiver, přepne na Game HDMI vstup, zapne Dolby Digital 5.1, zapne Xbox, atd :-)

Abych měl na stole 8 dálkových ovládání, to by mě hráblo (a nikdo by to neuměl kromě mě ovládat).

Odesláno (upraveno)
a já už myslel, že mám vybráno, doufám že jsi na tom líp Gasi. :thumbsdown_anim:

ne, jsem regulérně v řiti ...

místo tv jsem si koupil krbové kamna a budu s flaškou v ruce čumět do ohně, žena ať si vybere tv podle barvy rámu, s.ru na to :wine:

jinak jsem dospěl ke třem modelům

http://www.videoexpert.cz/sirokouhle-lcd-t...amsung-le46a786

http://www.videoexpert.cz/sirokouhle-lcd-t...amsung-le46a856

http://www.videoexpert.cz/sirokouhle-lcd-t...via-kdl-46w4500

a jedna velmi dobře vybavená plazma

http://www.az-elektro.cz/plazmove-televize...-th-42-pz-800-e

takže jsem na začátku, respektive na konci, ale trávícího systému ...

Upraveno uživatelem gas
Odesláno (upraveno)

@gas - to máš poměrně jednoduché, "7" Samsung má LED podsvícení, to je nejlepší volba, "8" řada Samsungu a to Sony je starší (byť stále skvělé) CCFL. A Panasonic plazma, to je zcela mimo.

Takže rozhodně LE46A786, v ceně do 45.000 Kč nic lepšího nekoupíš.

MPEG-4 do "7" řady se dá doplnit jako karta do CI slotu: http://www.neotion.com/news/kit/NEOTION_WDI.pdf

Upraveno uživatelem Radek Hulán
Odesláno

Mám Panasonic th 42 PZ 85 EA a je super, lepší než nevyvážené LCD příliš velký kontras apod. Jinak s 8 řadou Samsung nemám ještě žádnou zkušenost, ale bude to jako dřívější modely nic moc. Jinak ten paňák se dá sehnat kolem 26 tis a má vykreslování bodů a pohyb v buňce. Taky jsem chtěl LCD a půlroku o tom četl všechno možný. Pokuď chceš nad 100 cm uhlopříčku kup plazmu. Spotřeba je skoro stejná krom údajů výrobců. Ty napíšou jen to co se jim hodí.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...