bobika Odesláno 18. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2007 Je to asi jako u aut. Spotřeba je důležitý faktor při výběru, ale není zdaleka jediný. Teď trochu z jiného soudku. Už tu zaznělo, že jak plazmu, tak lcd je třeba krmit kvalitním zdrojem signálu, aby si člověk jejich kvality vychutnal. Když odhlédneme od TV vysílání, máme tady přehrávače BlueRay. Na discích této technologie je obraz v rozlišení Full-HD, ale jak je tomu třeba u starších filmů ? Jsou ty vůbec v tomto rozlišení natočeny ? Nebo je to taky jen nějaký přepočet s tím, že ho nedělá televizní přijímač svojí logikou, ale už někdo něčím před tím... Jak tomu rozumím já a nemusí to být úplně technicky správně, takže prosím odborníky o shovívavost. Filmový materiál, ten původní, je v rozlišení, které o dost převyšuje běžný záznam např. na DVD - PAL/mpeg2/ 720*576. Důvodem tohoto rozlišení byla donedávná nízká kapacita komerčních medií a málo rozšířené komerční/domácí technologie. S nástupem vysokokapacitních medií/záznamových technologií jakým je např. BlueRay, má smysl původní záznam naskenovat/zdigitalizovat do vyššího rozlišení a takto získaný materiál poté distribuovat k běžnému prodeji. Takže, jakmile se to tu rozhýbe ještě o něco více, pak bude jen záležet na rychlosti výrobců/majitelů práv k jednotlivým filmům, jak rychle ten který titul "znovuvyrobí" ve vyšší kvalitě - současné FULL HD - 1920*1080. Budoucnost domácí zábavy může být ještě o něco dále, např. současný profi digi materiál označovaný jako 2K nebo 4K - 2048x1556, 4096x3112, tedy až dvakrát vyšší rozlišení než současné komerční Full HD ... ale to bude chtít ještě nějaký ten čásek a trh. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nemesis Odesláno 18. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2007 Budoucnost domácí zábavy může být ještě o něco dále, např. současný profi digi materiál označovaný jako 2K nebo 4K - 2048x1556, 4096x3112, tedy až dvakrát vyšší rozlišení než současné komerční Full HD ... ale to bude chtít ještě nějaký ten čásek a trh. Rozlišení 4096x3112 jsem už viděl na prototypu od Sharpu, opravdu neskutečný obraz, vytvářející téměř 3D pocit, zatím je to jen budoucnost, ale i tak se máme na co těšit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eagle Odesláno 18. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2007 Rozlišení 4096x3112 jsem už viděl na prototypu od Sharpu, opravdu neskutečný obraz, vytvářející téměř 3D pocit, zatím je to jen budoucnost, ale i tak se máme na co těšit. Ano film sa natoci vo vyssom rozliseni a potom sa uz len "orezava" na pozadovane formaty (4:3, 16:9 ....) v potrebnom rozliseni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lord Odesláno 22. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2007 neco sem nasel http://technet.idnes.cz/jak-koupit-televiz...8_tec_video_NYV Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 22. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2007 Zapomněli na podle mého nejlepší propojení a to HDMI - DVI pro obraz a digitální koax. pro zvuk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 22. listopadu 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2007 Pořád mi nějak ohledně HDMI uniká, proč tenhle Panasonic (zatím můj favorit) http://www.panasonic.cz/vyrobek.aspx?id=AAB_3753 Má údajně rozhraní HDMI ve verzi 1.2 a o co tím přicházím. Asi o deep color, ale jak je to v praxi vidět, to si nedovedu představit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 22. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2007 Pořád mi nějak ohledně HDMI uniká, proč tenhle Panasonic (zatím můj favorit) http://www.panasonic.cz/vyrobek.aspx?id=AAB_3753 Má údajně rozhraní HDMI ve verzi 1.2 a o co tím přicházím. Asi o deep color, ale jak je to v praxi vidět, to si nedovedu představit. Verze 1.2 má nižší datovou propustnost a pár vychytávek jí chybí proti 1.3, více na http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 24. listopadu 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2007 B.F.G.: Já si tu teorii četl, mě jde spíš o to, o co přijdu v praxi tím, že nebudu mít barevný kanál o tolika bitech a tak dále. To jsou věci, který si člověk těžko představuje a odhad jejich využití do budoucna taky. ALL: Jak moc je ta plazma citlivá na manipulaci? Myslím, že odvoz a montáž člověk zvládne, ale jak to zvládali, když s bednou šoupali ze skladu do skladu až na prodejnu. Dochází v praxi k nějakému častému poškození? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maisel Odesláno 24. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2007 (upraveno) B.F.G.: Já si tu teorii četl, mě jde spíš o to, o co přijdu v praxi tím, že nebudu mít barevný kanál o tolika bitech a tak dále. To jsou věci, který si člověk těžko představuje a odhad jejich využití do budoucna taky. ALL: Jak moc je ta plazma citlivá na manipulaci? Myslím, že odvoz a montáž člověk zvládne, ale jak to zvládali, když s bednou šoupali ze skladu do skladu až na prodejnu. Dochází v praxi k nějakému častému poškození? Instalaci asi zvládneš, pokud si nebudeš kupovat 60". Pro přepravu je nezbytně nutná originál krabice, proto v každém případě doporučuji uschovat na horší časy. To balení je profi a pokud dodržíš pokynY na krabici( např. nepokládat na plocho! Vždy podél na výšku!!! Dříve to platilo 100% teť nevím.), tak se nic nestane. Upraveno 24. listopadu 2007 uživatelem maisel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 25. listopadu 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2007 Jasný, já to dodržím :-) Jen mě napadlo, jestli to dodrželi, než se přes půl světa dopachtila k nám na prodejny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 28. listopadu 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2007 Ještě jednou se vrátím k tomu datovému toku HDMI. Když bych tedy pořídil Panasonica TH-50PZ700, která má HDMI verze 1.2 a připojil nějaké zařízení, které umí i tok HDMI 1.3 (PS3...) Předpoklácám, že se zdroj zkrotí na 1.2 jako je tomu u USB 1.1 a 2.0 Udělá tohle ale i PC které bude disponovat HDMI 1.3? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 28. listopadu 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2007 Ještě jednou se vrátím k tomu datovému toku HDMI. Když bych tedy pořídil Panasonica TH-50PZ700, která má HDMI verze 1.2 a připojil nějaké zařízení, které umí i tok HDMI 1.3 (PS3...) Předpoklácám, že se zdroj zkrotí na 1.2 jako je tomu u USB 1.1 a 2.0 Udělá tohle ale i PC které bude disponovat HDMI 1.3? Ano. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlasta66 Odesláno 6. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2007 http://www.super.cz/techno/19365-nejvetsi-...eznamte-se.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YasheQ Odesláno 23. března 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2008 Takze u nas taky nastala generacni obmena TV+Audio techniky, z ciste bile prazdne steny na neco kde se da divat na serialy na Nove :-) Kazdopadne po precteni toho vlakna plus dalsim for na wbu jsem dosel k zaveru, ze nasledujici kombinace je to prave vorechove pro nasi domacnost: Panasonic VIERA TH-42PZ70EA + Panasonic SC-PT550E-K + PS3 + Sat IPbox Zajimalo by mne, jestli mate nekdo nejake zkusenosti s nekterym z techto komponentu a nebo jestli by jste mne doporucili nejakou jinou kombinaci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blekota Odesláno 24. března 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2008 (upraveno) ja mam lcd.. plazma ma prve dva roky ostrejsi obraz potom ide do sraciek... skor ma sokovalo ked som pozeral v nay zozadu na spotrebu plazmy (pioneer) - 96cm uhlopriecka tak odber bol udavany ze max 450w!!! a to uz je co povedat.. - predavac potvrdil ze plazma je energeticky dost vela narocna.. Upraveno 24. března 2008 uživatelem Blekota Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 24. března 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2008 ja mam lcd.. plazma ma prve dva roky ostrejsi obraz potom ide do sraciek... skor ma sokovalo ked som pozeral v nay zozadu na spotrebu plazmy (pioneer) - 96cm uhlopriecka tak odber bol udavany ze max 450w!!! a to uz je co povedat.. - predavac potvrdil ze plazma je energeticky dost vela narocna.. Řečeno Tvým slovníkem , do sr**ek jde třeba dolar, nebo cena ropy, ale plazma určitě po dvou letech ne, plazma je obecně na spotřebu náročnější, ale také je její obraz o dost kvalitnější , i když v poslední době LCD kvalitu obrazu dotahuje, ale zase v ceny větších obrazovek nad 50 jsou astronomické. Oboje má své pro a proti. Zkušenosti kamaráda vlastnícího LCD i dvě plazmy ( plazma 6 let, plazma 1 rok, LCD 3 roky ) - já bohužel koukám na Ordinaci v růžové zahradě, na své staré černobílé Tesle.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New Milis Odesláno 24. března 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2008 (upraveno) ...... já bohužel koukám na Ordinaci v růžové zahradě, na své staré černobílé Tesle.. Já mám značkový televizor OK Line. Má úhlopříčku 32cm, bohužel nemám anténu. Upraveno 24. března 2008 uživatelem New Milis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobika Odesláno 24. března 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2008 Pro YasheQ - Tebou uvedený výběr určitě nebude problém. Mám zkušenost jak s plazmou od Panasonicu, tak s domácím kinem stejné značky /jen jiné typy/. Plazma Panasonic a PS3 - v pohodě a za sebe musím říct - PARÁDA. Tedy, pokud Tě občasné hraní her na velké televizi a ve vysokém rozlišení baví K té ztrátě ostrosti u plazmy - to je blbina. Po dvou letech jde do sračiek ? To jsi viděl kde ? Kolikátá generace plazmy to byla ? To je důvod, proč nemáš plazmu ? Není to tak, že LCD bylo levnější ... ? Nechci se s nikým hádat, ale osobně mohu srovnat LCD a Plazmu ve stejné cenové relaci a ten rozdíl tam je, plazma je lepší. Pokud jsi ochoten zaplatit za "lepší" plazmu, tak se ŽÁDNÉ současné LCD nechytá. Nesmysly uváděné některými prodejci /zaměstnanci obchodů/ jsou vážně na pováženou. Dnes platí, že aby LCD "dorovnalo" plazmu, musí být dražší než plazma /tedy narvané nejvyššími technologiemi této kategorie zobrazovačů/. Takže se klidně může stát, že LCD za 80 000,- Kč bude "lepší" než plazma za čtyřicet. Ovšem kup plazmu od stovky výše a LCD zůstane v ........ Je to zase jen otázka financí a ochoty utrácet, jako ve všem. Nedá se přímo paušalizovat, ale na úplném vrcholu "potravního řetězce" dnes stojí /zatím/ plazmy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 24. března 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2008 Já mám značkový televizor OK Line. Má úhlopříčku 32cm, bohužel nemám anténu. Já taky ne, strčil jsem tam pletací jehlici, takže mě úžasná Kačka Brožovic - Kovarčíková trošku splývá s pozadím, ale to neva, je to stejně dojemný i bez obrazu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New Milis Odesláno 24. března 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2008 Já taky ne, strčil jsem tam pletací jehlici, takže mě úžasná Kačka Brožovic - Kovarčíková trošku splývá s pozadím, ale to neva, je to stejně dojemný i bez obrazu. Kde mám asi tak sehnat pletací jehlici??? Ledaže by se trochu zaimprovisovalo, Kačka Brožovic na mě jednou mrkla na plesu, žil jsem tím celý měsíc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se