Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Xiaomi TV S Mini LED 55 2025

Moje PG plazma 50" z r. 2013 se pomalu chystala do křemíkového nebe, tak jsem se poohlížel po nové.

Nakonec to dopadlo tak, že jsem nic nemusel kupovat, ve vánoční soutěži na Xiaomi Community se štěstí unavilo a sedlo na vola 😜 

Po měsíci jsem naprosto spokojený, měl jsem trochu obavy z černé, ale zbytečné. S obrazem bylo samozřejmě nutné si pohrát, takže režim Filmmaker, vypnutí AI fíčur a další doladění a obraz je jak víno. Zvuk neřeším, protože domácí kino 5.1 (propojeno SPDIF), ovšem oproti STB od T-Mobile výrazně lepší prostorový zvuk (ty jejich STB jsou pravěk). Zdrojem je Magenta TV, One Play a HDD. Konečně po shlédnutí vše stažené mažu, ty 4K filmy a seriály zaberou fakt dost místa 😜

Skvělá věc je DO přes BT, takže není třeba mířit na TV. DO se nějak samo naučilo přepínat kanály čísly a +/- (první dny to přepínalo na anténní vstup).

Systém reaguje rychle, žádné záseky či prodlevy, zapnutí je bleskurychlé.

Kdo hledá dobrou TV za málo peněz, tak mohu vřele doporučit... 

Upraveno uživatelem Lynx12
  • po měsících...
Odesláno

Protože tady na foru už jsem v různých oborech dostal pár dobrých rad a tipů, a stejně tak (doufám) jsem i já přispěl něčím svým, tak si dovolím si zde na foru požádat o radu k nákupu TV.

Jednoduše - televizi doma asi 15 let nepoužíváme, nesledujeme, ani netuším, jestli potřebuje anténu, settopbox (existuje to ještě?) a co je vůbec v ČR za místní TV kanály. Stala se spíše dekorací. Nicméně dcerka si občas k malování či jiným radostem v pokoji na větší obrazovce pouští nějaké svoje filmy či seriály z USB, co ji nahraji. Původní TV už samozřejmě půlku formátů nepřehraje, žere a hřeje jako kráva, takže bych rád pořídil jinou. Logicky k výše uvedenému nechci žádné dělo, TV se doma prakticky nepouští, max pro onu dcerku (v 30% odkouká, v 70% jako zvuková kulisa). Takže neužji žádné vychytávky alá domácí kino, 8D obraz a 5D zvuk, je mi jedno, že z pravého úhlu z kuchyně uvidím pořád skvělou modrou barvu moře a podobně. Nejde ani tak o finance, ale že se prostě drahá mašina u nás nevyplatí. Snažil jsem se najít něco s UI a na webech, ale dobabráte se k modelu AX4 a zjistíte, že se dělal jen měsíc, teď ho nahradil AX17A a ten už se skoro neprodává, protože místo něj je BX2 atd, peklo (pro laika). Takže obecné požadavky - ať to moc nežere a nestojí , obraz je slušný (primárně spíše v tmavší než přesvětlené místnosti), žádná no-name, přívětivá k různým formátům videa., případně rovnou přes WIFI YT, HBO či Netflix (jde-li to, netuším). Jo, a uhlopříčka té staré je 110 cm, ale netrvám na tomto čísle, je mi to logicky vcelku jedno, zda bude třeba menší, to jen tak pro základní představu. Menší bonus pokud to bude k dostání na Datartu, kde mám nějaké nasyslené bonusy a VIP účet, ale není nutné. Omlouvám se za delší post a předem velice děkuji za rady v oboru orientovanějších ...

• po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Pánové potřebuji poradit. Moje stará dobrá 50" plazma LG začíná po 22letech stávkovat. Potřebuji poradit co pořídit za tv o velikosti 65" Podmínka je aby byla v češtině, uměla o2 tv, optický výstup do reciveru 5.1. Scart to mít určitě nebude....vyřešim převodníkem scart/hdmi. Cena okolo 30000. Předvybral jsem...LG OLED65C56LB

Nějaké postřehy, zkušenosti, rady a návrhy co pořídit. Vůbec se v tom neorientuji.

Předem moc děkuji

Upraveno uživatelem Vir
Odesláno (upraveno)

Ahoj. Dnes mi přišel email od T-Mobile, že mé televizi LG do konce roku skončí podpora Magenty TV z důvodu konce LG podpory. Televize je 7 let stará. Možnost je buď nákup nové TV nebo pořízení Set-top boxu od T mobile. Jelikož nechci další ovladač na stole, tak jsem se rozhodl pro nákup nové TV a elektronika mě moc nezajímá, raději chlastám, tak bych potřeboval trochu poradit, co koupit od někoho zkušeného. Chtěl bych zakoupit TV 55" zn. LG v ceně max.25 tisíc. Koukal jsem se na LG TV, ale už se v tom neorientuji Oled, micro led atd. je pro mě španělská vesnice. Dívám se jen na Magentu TV a Netflix. TV bude v obýváku s oknem na jižní stranu. Máte prosím někdo nějaký tip na TV. Děkuji. 

Upraveno uživatelem Kasprik
Odesláno

Jako výhoda koupit lg teď je, že má průser ohledně aktivního odposlouchávání AI v nových TV, takže to trochu zamává se cenou dolů, na druhou stranu, opravdu to musí bejt LG ? Vždyt mají svůj systémy které není dlouhodobe podporovány a nedáš tam všechny aplikace. Není lepší něco s Google TV ?

Odesláno

Ta LG je spíš o zvyku ohledně ovládání TV tím jejich ukazovátkem. Zvykl jsem si na to a je to pohodlné. Aplikace moc nepoužívám, jen Magenta TV, Netflix a občas Youtube a webový prohlížeč. Nic víc nepotřebuji. Co mi říkal kolega, tak třeba Samsung nepodporuje Dolby Atmos a nevím Dolby Vision, což má Netflix. Tak nevím. 

Odesláno

Zkontroluj si podporu kodeku u jakekoli TV. Napr. LG z C4 na C5 odstranili DTS audio, coz muze lokalni streamovace (Jellyfin/Plex) trochu mrzet, musi zbytecne prekodovavat zvuk, nez to poslou do telky. Jinak jsem mel Samsung a presel jsem k LG, protoze ukazovat ovladacem jako prstem je fakt navykove 🙂

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...